Στο καταστατικό της πολυκατοικίας μου αναφέρεται "μόνο σκύλοι ράτσας"
Πλάκα κάνεις!Στο καταστατικό της πολυκατοικίας μου αναφέρεται "μόνο σκύλοι ράτσας"
Κάτι ακόμα. Μην την παίρνεις αγκαλιά για να σταματήσει το γαύγισμα! Θα σας τρελάνει!!!
Αντιθέτως. Οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα είναι ενδοτικού δικαίου, επιτρέπουν δηλαδή αποκλίσεις με έντυπους όρους συναλλαγής, οπότε η έγγραφη συμφωνία των μερών υπερισχύει των διατάξεων αυτών.Τα συμφωνητικά εκμίσθωσης ισχύουν στα σημεία που δεν έρχονται σε αντίθεση με τον Αστικό Κώδικα.
επίσης σύμφωνα με το άρθρο 611 του Αστικού Κώδικα, η επερχόμενη σιωπηρή αναμίσθωση αποτελεί νέα μίσθωση που θεμελιώνεται στο τεκμήριο της βουλήσεως που εκφράζεται σιωπηρά.
Ναι ισχύει
Στο καταστατικό της πολυκατοικίας μου αναφέρεται "μόνο σκύλοι ράτσας" :maria::maria::maria:
Ψωνάρες...
Εντάξει μωρέ, την κόβεις για να σου επιτραπεί να μείνεις στη συγκεκριμένη πολυκατοικία με το σκύλο - ιμιτασιόν.Το Μουφ που έχει ουρά και δεν είναι φτυστό το πρότυπο των Αυστραλέζων θεωρείται σκυλί μάρκας (παρντόν, ράτσας, θέλω να πω), ή πάπαλα?!
Όχι καλέ τι pedigree? Αφού γράφτηκε πριν από πολλά χρόνια, κανείς δεν ασχολείται. Μέχρι στιγμής βέβαια στην πολυκατοικία έχει μπει μόνο το κανίς μου και ένα μαλτέζ πετσοπιακό. Δεν έφερε κανείς αντίρρηση. Έχουμε φαρμακείο στο ισόγειο, όπου ο ιδιοκτήτης φέρνει συχνά το λαμπραντοροειδές του. Δεν ξέρω όμως αν για το μαγαζί ισχύει το καταστατικό της πολυκατοικίας. Παράπονα δεν έχουν γίνει.Απίστευτο! Ζητάνε και pedigree? Ξέρουνε τι είναι αυτό;
Πολύ ρατσιστικό πάντως. Υποθέτω για να μην μαζεύουν αδέσποτα σε καμιά πυλωτή.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Στην προσπάθεια να αναρτήσω γρήγορα, έγραψα το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχύει! Mea culpa!Αντιθέτως. Οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα είναι ενδοτικού δικαίου, επιτρέπουν δηλαδή αποκλίσεις με έντυπους όρους συναλλαγής, οπότε η έγγραφη συμφωνία των μερών υπερισχύει των διατάξεων αυτών.
Είχε ειπωθεί από άλλον νωρίτερα πως το "αόριστο" χρονικό διάστημα ισχύει μόνο εάν δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο το διάστημα της "αυτόματης" αναμίσθωσης!ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό στο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί.
To αντίστοιχο ισχύει και για τον κανονισμό της πολυκατοικίας, τον οποίον δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να διαβάσει, αλλά αποδέχεται υπογράφοντας το Ενοικιαστήριο Συμβόλαιο!Πρακτικά δηλαδή, στα συμβόλαιο ενοικίασης υπερισχύει αυτό που έχουν συμφωνήσει ενυπόγραφα οι δύο πλευρές, οπότε προσέχετε τι υπογράφετε!