Εξοπλισμός agility ?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Γνώμη μου είναι πραγματικά να μην τα αγοράσετε έτοιμα. Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα. Ακόμα και τα εμπόδια που είναι και τα φτηνότερα. Σήμερα θα προσπαθήσω να πάρω φωτογραφίες να σας τις δείξω. Θα πάρω και λεπτομέρειες.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
O Λέων συμετέχει κάθολου ?? η έχει την γνωστή στάση ζωής τι λε ρε γιατί να το κάνω αυτό πας καλα !!!
Ελάχιστα στο τέλος. Δεν ασχολούμαι μαζί του για agility καθώς ούτε του αρέσει ούτε διαθέτει τα κατάλληλα γονίδια. Δε βρίσκω τον λόγο. Και ούτε εκείνος τον βρίσκει καθώς του φαίνεται πολύ λογικότερο να περάσει από το πλάϊ αντί πάνω από το εμπόδιο κλπ ως γνήσιος Ε.Π.. :D Θα βρει τη σωστή γι αυτόν εναλλακτική διαδρομή για να περάσει ένα εμπόδιο (I did it myyyy wayyyyy :fan: by Sid Vicious παρακαλώ και όχι Sinatra :p)

Περιμένω ιδέες για τις βάσεις των εμποδίων. :rolleyes:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εφη, να μην του αρεσει το καταλαβαινω, αλλά τι εννοεις ότι δεν εχει καταλληλα γονιδια?

Παλι με προβληματισες γιατι η δικια μου από τη μια τρελλαινεται να πηδαει πραγματα που εχουν καποιο υψος (χαμηλά τοιχία, παγκάκια κλπ αλλά από την άλλη σε καθοδηγουμενη διαδρομη με καποια εμποδια προσπαθει να τα παρακαμψει.
Με λεκτικη επιβραβευση στη διαρκεια και λιγο σαλαμι στο τελος βεβαια τα πραγματα είναι καπως διαφορετικα.

Δεν εχω διαβασει ακομα τη θεωρια αλλά φανταζομαι ότι χρειαζεται καταλληλη καθοδήγηση, παρακινηση, κινητρο, να το δει σαν παιχνιδι με αναλογα κερδη (μεζεδακια, μπαλακι κλπ).

Πώς αλλιως να τον πεισεις να πηδηξει μεσα από τη ρόδα και να το χαιρεται κι από πανω? Είναι δυνατον ορισμενα σκυλια να το γουστάρουν αυτό καθαρα σαν πράξη και άσχετα αν ακολουθησει δωρακι?

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εννοώ ότι ο Λέων δεν έχει τον καταλληλότερο σωματότυπο, την απαιτούμενη ενέργεια, ευκινησία κλπ. Αν είναι 'κατσίκι' το σκυλί και γουστάρει να ανεβαίνει σε βράχια, να πηδάει "εμπόδια" κλπ θα της αρέσει, κι ας παρακάμπτει εμπόδια. Απλά είναι πολύ διαφορετικό το να κάνει κάτι μόνη της από το να της ζητάς εσύ κάτι συγκεκριμένο. Καλά κάνεις και την επιβραβεύεις λοιπόν όταν καταφέρνει να περνάει εμπόδια υπό την προτροπή σου.
Ναι, είναι δυνατόν να το γουστάρει το σκυλί από μόνο του. Για να καταλάβεις η Μπλου μου φυγε μια φορά χωρίς να το πάρω χαμπάρι, μπήκε στο στίβο μόνη της. Εντάξει δεν πήγε να κάνει ρόδα αλλά στην τραμπάλα ανέβηκε με πολύ χαρά και δε χάνει ευκαιρία να ανέβει στο dog walk. Γενικά, να τη βλέπω ότι καραγουστάρει απλά το θέμα είναι να περνάει τα εμπόδια με τη σειρά κι από τη πλευρά που της λέω εγώ. Αυτό για να το επιτύχουμε με ζήλο το συνοδεύουμε με το μπαλάκι της.

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Ελάχιστα στο τέλος. Δεν ασχολούμαι μαζί του για agility καθώς ούτε του αρέσει ούτε διαθέτει τα κατάλληλα γονίδια. Δε βρίσκω τον λόγο. Και ούτε εκείνος τον βρίσκει καθώς του φαίνεται πολύ λογικότερο να περάσει από το πλάϊ αντί πάνω από το εμπόδιο κλπ ως γνήσιος Ε.Π.. :D Θα βρει τη σωστή γι αυτόν εναλλακτική διαδρομή για να περάσει ένα εμπόδιο (I did it myyyy wayyyyy :fan: by Sid Vicious παρακαλώ και όχι Sinatra :p)

Περιμένω ιδέες για τις βάσεις των εμποδίων. :rolleyes:
Πεντόκιλα μπογίας γεμιζεις μπετό και κανεις και μια τρύπα να μπαινει το aggility σκουποξυλο !!

Ετσιιιιι ΕΠ ο σκύλος κομπολοι ταβλί και μάγκια !!!! Πολύ μ αρέση !!!!!ΑΧΑΧΧΑΧΑΑ Βρε λέται τα σκύλια να μεταφέρουν την κουλτούρα του λαού τους ??? Δηδ το Γερμανικο είναι ολλο Πες να Κάνω Τα Γαλλικα όλλο τσακπινιά μαλουρα και έτσι και Ο Δικός μας ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΛΑ του !!!:D:D:D:D

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Πεντόκιλα μπογίας γεμιζεις μπετό και κανεις και μια τρύπα να μπαινει το aggility σκουποξυλο !!
Δεν είναι κακή ιδέα (αρκεί να βρω τα κουτιά χωρίς τη μπογιά :p ). Μετά έχω κάτι υπόψη μου για την κάθετη στήριξη.

Σήμερα παραλίγο να πάρω ένα δίμετρο τούνελ. Το χα ήδη πάρει παραμάσχαλα δηλαδή, αλλά το ξανάφησα γιατί μου φάνηκε στενό (40εκ) για να παίζουμε και με μεγαλύτερα σκυλιά και αυτό που έχω φτιάξει είναι 45άρι. Το 60άρι βγαίνει 5μετρο μόνο. Ρώτησα πόσο έχει να το παραγγείλω όπως και για την τραμπάλα και μου είπανε 190 και 220 αντίστοιχα. Έπαθα ένα σοκ.:paja1: :D Από Αγγλία ακριβώς τα ίδια τα βρίσκω 80 ευρώ το καθένα. Ε δε θα μου πάνε 250 τα μεταφορικά ε...:maria:
Έχω καλό λινκ για δημιουργία τραμπάλας για όποιον ενδιαφέρεται γιατί εκεί μου φαίνεται να καταλήγω. ;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, ήτανε στενό το τούννελ. Σύμφωνα με το AKC εδώ, το τούννελ που επιτρέπουνε για τις δικές τους κρίσεις πρέπει να είναι 24 ίντσες, δηλαδή δυο πόδια, δηλαδή 60 εκατοστά σε διάμετρο. Το μήκος του συνήθως είναι γύρω στα 1,80 μ.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τα κονταρια νοελα, μπορεις να τα χωσεις σε οποιαδηποτε μεγαλη κονσερβα, γεμισμενη με υγρη αμμο..η σε γλαστρες (αμα εχουν και σιτρονελλα φυτεμενη μεσα, ακομη καλυτερα:D)
ε?:confused:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Sara δε με ενδιαφέρει να κατέβω στη Crufts (ακόμα :D ) να περνάμε καλά θέλω. Δηλαδή να είναι αξιοπρεπείς οι διαστάσεις κι ας μην είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς. Άλλωστε ακόμα και οι αποστάσεις των poles ποικίλουν. Τις άλλαζα μέχρι να καταλήξω.

Γαλάζια μου άρεσε αισθητικά η ιδέα σου για γλάστρες (βασιλικό θα έβαζα, κάτι κάνει) αλλά δε θα είναι ότι καλύτερο να μου τις ρίχνουν και να μαζεύω χώμα από το χώμα. :-|

Η τελευταία μου έμπνευση μετά τη βραδυνή προπόνηση ήταν να χρησιμοποιήσω κορίνες. Έχουν ήδη τρύπα απλά πρέπει να μικρύνω τη διάμετρο για σταθερότητα. Δυστυχώς τα βαράκια δεν ταιριάζουν για πρόσθετο βάρος.
Χρησιμοποιώ κλιπς για χαρτιά για βάσεις καθώς θέλουμε να πέφτει το εμπόδιο αν το ακουμπήσει το σκυλί, μη χτυπήσει κιόλας. :p

Attachments

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δε με βλέπω να κοιμάμαι απόψε. Βρήκα 60άρι 5μετρο τούνελ με 22,5 ευρώ αλλά το στέλνουν μόνο Γερμανία τσάμπα και Αγγλία με κάποιο κόστος. Νατάσσα να το παραγγείλω σε σένα να μου το στείλεις; :D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δε με βλέπω να κοιμάμαι απόψε. Βρήκα 60άρι 5μετρο τούνελ με 22,5 ευρώ αλλά το στέλνουν μόνο Γερμανία τσάμπα και Αγγλία με κάποιο κόστος. Νατάσσα να το παραγγείλω σε σένα να μου το στείλεις; :D
εννοείται :D

(με την προϋπόθεση να παίζουμε όλοι μαζί όταν κατέβουμε με το καλό Ελλάδα
Αν κ σε 2μετρο τούνελ δεν ξέρω το πότε θα καταφέρει να το περάσει -από μέσα κ όχι από δίπλα:p- η λώρυ)

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
λογικα θα ειμαι πολυ ακυρος γιατι θα εχει περασει καιρος απο τοτε που αρχισε αυτη η κουβεντα!!γενικα σε καλες(σχετικα)τιμες για κολαρα οδηγους παιχνιδια και για εξαρτηματα εκπαιδευσης σκυλου εχω δει στο http://www.fordogtrainers.com/ πειτε μου αν θελετε αν ξερετε καποιο αλλο site με καλυτερες τιμες(και αν ξερετε απο ελλαδα καλυτερα)γιατι θελω να παρω πραγματα για τον δικο μου!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
parcel forwading και σας στα στελνουν απο αμερικη μονο να ειναι κατω απο 22 ευρω το κοστος να μην σας ποιασουν στο τελωνειο και οποιον βρειτε να στελνει usps μακραν η ποιο φθηνοι!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Τόσο χαμηλές τιμές μόνο Γερμανία βρήκα. Μεταφοραί Νατάσσα, εγγυημένα. :xD: Αν θυμάμαι καλά, ζητάγανε 40 ευρώ μεταφορικά για το ένα από Γερμανία.
Δεν έχω αδειάσει να βγάλω και να ποστάρω καμιά φωτό αλλά όλος ο εξοπλισμός μας έχει φτιαχτεί με προδιαγραφές FCI και αυτή τη στιμή αποτελείται από:
Δύο εμπόδια με 4 (ή 5) βαθμίδες, τούνελ 60άρι πεντάμετρο, collapsed tunnel 60άρι, poles και 4μετρη τραμπάλα η οποία βρίσκεται σε... τεύχη ακόμα. :rolleyes:
Κρατάμε και τα 45άρια τουνελάκια για χαβαλέ, όπως και τη ρόδα μέχρι να αλλαχτεί με το σωστό μέγεθος.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εγώ πήρα τούννελ από το Ebay, νομίζω ότι ήταν πάνω από 22 ευρώ, αλλά και πάλι φτηνό. Μάλιστα μπαίνει και σε δικό του τσαντάκι. Είναι 6 μέτρα και υποτίθεται για παιδιά. Έτσι και γράφει πάνω σκύλος τα βαράνε στις τιμές. Το Μουφ τρελλαίνεται να παίζει με το τούννελ!:D:D

Ερώτηση: στα πόσα σας βαράει το ελληνικό τελωνείο?

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ερώτηση: στα πόσα σας βαράει το ελληνικό τελωνείο?
Στα εκατώ ντάλλαρς.

Αυτά που λες, τα παιδικά, τα χα ψάξει κι εγώ αλλά τα απέρριψα. Δε θυμάμαι γιατί. Ίσως λόγω διαστάσεων ή πιθανότατα δεν καρφωνόντουσαν στο έδαφος.

Κι αυτά που πήρα μπαίνουν σε τσαντάκι μεταφοράς. ;)

Edit: Θυμήθηκα νομίζω. Ήταν ευθεία, δε μπορούσες να τα κάμψεις ώστε να μη βλέπει ο σκύλος την έξοδο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι, 100 δεν πλήρωσα σίγουρα, ήταν πολύ λιγότερα. Και υπάρχει τρόπος να το καρφώσω στο έδαφος αν περάσω σπάγγο από το στεφάνι και του βάλω βαρίδια. Επιπλέον κάνουμε συνήθως practice στον κήπο το καλοκαίρι που δε φυσάει.

Ορίστε, το βρήκα, αυτό είναι νομίζω (το έχω καταχωνιασμένο διότι πλακώσανε τα κρύα και δεν παίζουμε τώρα):

http://cgi.ebay.com/NEW-18-FEET-DOG...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item414ad5061f

Πλήρωσα τα ίδια λεφτά, 50 δολλάρια μαζί με τα μεταφορικά που πρέπει να είναι 33 ευρώ. Και καρφώνεται στο έδαφος ως εξής, λέει:

[FONT=Arial, Times New Roman, Verdana]The Tunnels have fabric-slots on the side so they can be anchored with the 18" aluminum stakes or can be held down with the Strap & Stake Tie down System
[/FONT]

Last edited:

zeppos

Member
19 Δεκεμβρίου 2009
12
0
ΧΙΟΣ
ΑΤΖΙΛΙΤΥ

Μια καταπληκτική ιδέα για εμπόδια θεωρώ ότι είναι αυτά που χρησιμοποιούν οι αθλητές στις προπονήσεις τους, απλά καρφώνονται στο έδαφος και έχεεις τη δυνατότητα αυξομείωσης της μπαρας, είναι κκάτι σαν έχρωμοι σωλήνες PVC. Νομίζω είναι ότι ακριβώς χριάζεται.