Εξελίξεις!!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Τον τελευταιο καιρο παρατηρω στις βολτες μας μεγαλη διαφορα σε συναντησεις μας με άλλα σκυλια,κυριως αρσενικα,που εκει ειχαμε το μεγαλυτερο προβλημα!
Επαιξε με αρσενικο χασκυ 11 μηνων,χωρις να θελει να το "καβαλησει" κυριαρχικα και μαλιστα οταν συναντηθηκαν,κλαψουριζε για να ερθει κοντα του!
Επισης μια άλλη φορά επαιξε με κουταβι γ.π.αρσενικο κι αυτο,το οποιο εκανε σα τρελλο οταν συναντησε το Ροκυ! Σε αλλη φαση μυριστηκε ηρεμα με ενα γουεστυ κι ενα κολλευ χωρις ιχνος επιθετικης συμπεριφορας,και εκεινο που με εξεπληξε ηταν το τρελλο παιχνιδι με ενα αρσενικο λαμπραντορ που ειδικα με τα λαμπ ειχε μεγαλο θεμα,ποσο μαλλον αν ηταν κι αρσενικο!
Για το Ροκυ ειναι μεγαλη προοδος αν σκεφτουμε οτι πριν ενα χρονο περιπου δεν υπηρχε περιπτωση οτιδηποτε αρσενικο να ερθει σε επαφη μαζι του και να μην βγαλει τη κυριαρχικη συμπεριφορα του!!
Βεβαια οπως ειναι φυσικο,δεν γινεται με ολα τα αρσενικα αυτο,υπαρχουν περιπτωσεις που δεν ξεχναμε τη...κυριαρχια μας,οπως επισης οταν δουμε ενα ενηλικο ροντβαιλερ ή ενα ενηλικο γ.π.,αλλά παρατηρω οτι και σε αυτες τις περιπτωσεις θα γαβγισει απο μακρυα πολυ εντονα αλλά χωρις να κανει τα τρελλα πηδηματα οταν αντιλαμβανοταν στο παρελθον αρσενικη υπαρξη!!:rolleyes:
Με τα θηλυκα δεν ειχαμε ποτε προβλημα,με εξαιρεση ενα θηλυκο σαρπει το οποιο δεν τον θελει καθολου το Ροκυ,κι οταν τυχει να συναντηθουν απο μακρυα ,του δειχνει δοντια τον γαβγιζει εντονα και φυσικα κι ο Ροκυ της απανταει...αναλογα!!
Για μενα ειναι πολυ σημαντικη ολη αυτη η εξελιξη στη συμπεριφορα του γιατι παλαιοτερα ειχαμε διαφορες περιπετειες και αγωνιες οταν συναντουσαμε αρσενικα σκυλια!!
Να υπενθυμισω και για οσους δεν το ξερουν οτι τον ειχα παρει απο φιλοζωικη σε ηλικια περιπου δυο χρονων,οποτε δεν ξερω τι ειχε αντιμετωπισει πιο πριν στη ζωη του!!
Προσπαθουμε λοιπον για το καλυτερο και πιστευω να βελτιωθουμε κι άλλο στο συγκεκριμενο θεμα!!!:D

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Μπράβο Βιβή, συγχαρητήρια και στους δύο σας για την δουλειά που κάνετε μαζί :)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Άντε Βιβή μπράβο σας ..να ξεαγχωθείς και λίγο στις βόλτες !!

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω!!!! Σκέφτομαι ότι υπάρχει ελπίδα και για μας!!!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Η αληθεια ειναι οτι στις αρχες ειχα πολυ αγχος οταν τον εβγαζα και ελεγα ωχ τι θα μας τυχει παλι Παναγια μου!! Μαλιστα τον εβγαζε συνεχεια ο αντρας μου τοτε, γιατι δεν μπορουσα να τον κουμανταρω,ειναι και 40κιλα γομαρακι!!:cool:
Τωρα ομως,ακομα και σε περιπτωσεις που ειναι ανυπακουος με καποια ενηλικα αρσενικα αλλά και με το αιωνιο θεμα με τις γατες,ξερω πως να τον χειριστω και δεν αγχωνομαι πλεον οπως παληα,θα δειξει!!
Ευχαριστω παιδια να εισαστε καλα!:D

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω!!!! Σκέφτομαι ότι υπάρχει ελπίδα και για μας!!!
Εχεις παει σε εκπαιδευτη?? Γιατι περα απο τη δουλεια που καναμε μαζι,ειχαμε δυο εκπαιδευτες στην αρχη..

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Ναι, έχουμε πάει σε εκπαιδευτή και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τις ασκήσεις ΒΥ μόνοι μας και που και που να κάνουμε κάποια ομαδικά. Δεν μπορώ να πω, έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, δλδ πάμε βόλτα χωρίς να γινόμαστε εντελώς περίγελος της γειτονιάς (όπως στην αρχή). Επίσης πλέον με τις θυληκές είναι πολύ φιλικός και στις περισσότερες περιπτώσεις θα παίξει κιόλας, αλλά κάνει σα μανιακός για να πάει κοντά τους... Επίσης πλέον δε θέλει να "πλακωθεί" με όλα τα αρσενικά, μόνο με όσα θεωρεί ότι "του τη λένε". Δηλαδή υπάρχει μια σχετική βετλίωση, σε κάποιες περιπτώσεις θα αδιαφορήσει. Επίσης πλέον παίζει με νεαρά αρσενικά, κουτάβια δηλαδή. Ελπίζω κάποτε να φτάσουμε σε σημείο να μη δίνει σημασία στα αρσενικά που περνάνε... πριν πάω για χειρουργείο εξάρθρωσης ώμου ή γονάτου ;)

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Βιβιανα καταλαβαινω τη χαρα σου!!!! Ειναι πολυ σημαντικο να χαιρεσαι ξεγνοιαστα τη βολτα με τον σκυλο σου. Μετα το πρωτο σοκ που επαθα και εγω πριν λιγο καιρο οπου ο δικος μου αρχισε τα "αντριλικια" με μερικα αρσενικα αρχισα πλεον να διαβαζω τις προθεσεις του και να τον προλαβαινω διορθωνοντας τον.,,,αυτο που επαθα εχθες ομως θα εχω να το λεω..περπαταμε στο δρομο και ξαφνικα βλεπουμε απεναντι στο αλλο πεζοδρομιο σιαμεζα γατα. Ο δικος μου τσιτωνει και τον βαζω αυτοματα στο ξαπλα. Αφου τον αρχιζω στα μπραβο και νοιωθω σιγουρη οτι μπορουμε να φυγουμε χωρις προβλημα ξεκιναμε ...και τι κανει η ατιμη...κανει κατα μετωπο επιθεση στον δουκα απο το απεναντι εζοδρομιο και γινεται ενα μαλλιοκουβαριασμα για μερικα δευτερολεπτα, ,,,εγω να προσπαθω να τον συγκρατησω και παραλληλα να μη ξερω ποιον να σωσω. Τα ματια του δουκα η τη γατα ;;; Ευτυχως καταφερα να διωξω τη γατα χωρις να ανοιξει ρουθουνι.απορω με τη τυχη μας μεσα στην ατυχια μας.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μπράβο βρε Viviana! Πολύ ωραίες εξελίξεις!!!

Άντε και στα δικά μας με το καλό...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Βιβιανα καταλαβαινω τη χαρα σου!!!! Ειναι πολυ σημαντικο να χαιρεσαι ξεγνοιαστα τη βολτα με τον σκυλο σου. Μετα το πρωτο σοκ που επαθα και εγω πριν λιγο καιρο οπου ο δικος μου αρχισε τα "αντριλικια" με μερικα αρσενικα αρχισα πλεον να διαβαζω τις προθεσεις του και να τον προλαβαινω διορθωνοντας τον.,,,αυτο που επαθα εχθες ομως θα εχω να το λεω..περπαταμε στο δρομο και ξαφνικα βλεπουμε απεναντι στο αλλο πεζοδρομιο σιαμεζα γατα. Ο δικος μου τσιτωνει και τον βαζω αυτοματα στο ξαπλα. Αφου τον αρχιζω στα μπραβο και νοιωθω σιγουρη οτι μπορουμε να φυγουμε χωρις προβλημα ξεκιναμε ...και τι κανει η ατιμη...κανει κατα μετωπο επιθεση στον δουκα απο το απεναντι εζοδρομιο και γινεται ενα μαλλιοκουβαριασμα για μερικα δευτερολεπτα, ,,,εγω να προσπαθω να τον συγκρατησω και παραλληλα να μη ξερω ποιον να σωσω. Τα ματια του δουκα η τη γατα ;;; Ευτυχως καταφερα να διωξω τη γατα χωρις να ανοιξει ρουθουνι.απορω με τη τυχη μας μεσα στην ατυχια μας.
Το ιδιο παθαμε και μεις πριν καιρο,οταν πεταχτηκε απο ενα θαμνο στη ψυχρα μια γατα,δεν φαινοταν ετσι που ηταν κρυμενη,και αρχισρε να δινει χαστουκια στη κυριολεξια ομως,με τα ποδαρακια της στη μουσουδα του Ροκυ!!! Οπως το πες κι εσυ εγινε μαλλια κουβαρια και να μη ξερω τι να πρωτοσωσω...καποιος κυριος που περνουσε απορησε με το θρασος της γατας.Ευτυχως το βαλε στα ποδια η γατα στο τελος και μετα τον πηρα και φυγαμε,αφου πρωτα τον εψαξα για τυχον γρατζουνιες που δεν ειχε τελικα!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Μπραβο βιβιανα,μολις τον στρωσεις ελα μια βολτα και απο εμας:cool:

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Οταν βρεις χρονο γραψε μας και που νομιζεις οτι οφειλεται αυτη η εξελιξη.
Να στρωσεις και τον δικο μου θελω.
ιδια ρατσα,ιδια κιλα και το ιδιο μυαλο με αυτα που περιγραφεις:)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Να στρωσεις και τον δικο μου θελω.
ιδια ρατσα,ιδια κιλα και το ιδιο μυαλο με αυτα που περιγραφεις:)
χαχαχαχαχαχαχα....καλοοο!!!!:D
Κι εγω νομιζα οτι θελεις να στρωσεις το Ροκυ ακομα περισσοτερο....

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Στη σημερινη μας βολτα κι ενω πηγαιναμε στο παρκο του Παπαγου,συναντησαμε μια βελγιδα γκρενενταλ 7 χρονων! Την ειχε μια κυρια γυρω στα 60 κι ενω καθοταν σε παγκακι,η βελγιδα περιφεροταν λυτη γυρω γυρω.
Δεν υπηρχαν άλλα σκυλια τριγυρω,κι ετσι πηγαμε και μεις απο κει!!
Σε αποσταση λοιπον δεκα μετρων περιπου,ο Ροκυ τιθεται σε...συναγερμο οταν την βλεπει κι αρχιζει να γαβγιζει. Η βελγιδα αταραχη τον κοζαρε και μας πλησιαζε με τροπο ηρεμο,κανα δυο φορες σταματουσε κιολας,στη μεση της διαδρομης.
Θεωρησα σωστο να απομακρυνθουμε,κι οταν ρωτησα τη γυναικα και μου ειπε οτι ηταν θηλυκια,αναρωτηθηκα μηπως να το τολμησω?
Μη σας τα πολυλογω,καποια στιγμη τη πλησιασε ο Ροκυ ολο περιεργεια,φροντιζοντας να τον εχω ήρεμο,μυριστηκανε,γνωριστηκανε,ολα καλα!!!
Ελα ομως που εκεινη καταλαβε τις προθεσεις του Ροκυ,για κυριαρχια,οποτε τη βλεπω ξαφνικα να...ζαρωνει μουσουδα και να δειχνει δοντια!!
Φυσικο ήταν,επεφτε διορθωση στον δικο μου,για να τον συνετισει! Ετοιμος ηταν ο Ροκυ για καβαλημα κυριαρχιας.Δεν προλαβε ομως...
Αρχισε κι αυτος τα γαβγισματα γιατι δεν του άρεσε η διορθωση απο τη μαυρη γαζελα και αρχισαμε να απομακρυνομαστε.
Η κυρια που ειδε τη σκηνη,μια κουβεντα μονο της ειπε και μαζευτηκε διπλα της,εξακολουθωντας να ειναι λυτη!
Ηταν η πρωτη φορα που ηρθε ο Ροκυ τοσο κοντα με βελγικο,κι αν εξαιρεσουμε το τελος,μπορω να πω οτι πηγαν πολυ καλα σε πρωτη φαση!!
Παρατηρησα το εξης,αν και δεν εχω εμπειρια σε τετοια θεματα,αλλά εβλεπα το τροπο που πλησιαζε το γκρενενταλ το Ροκυ,και μου εκανε εντυπωση!
Εδειχνε να κατεχει πολυ καλα τη γλωσσα του σωματος και γι αυτο πιστευω οτι ηταν...ειρηνικη η συναντηση αυτη!! Βεβαια στο τελος εφαγε τη διορθωση του ο Ροκυ γιατι παραπηρε θαρρος,και απομακρυνθηκαμε!