Εξέλιξη των Ειδών: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Η Αυτόματη Γένεση

Όλοι θα συμφωνήσουμε πως ένας υπολογίσημος αριθμός επιστημόνων με έντονο ενδιαφέρον για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας,έχει προσπαθήσει να δώσει απάντηση στο ίσως πιο μεγάλο ερώτημα του ανθρώπου:Από που προήλθαμε;Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς,Βρέτανος ηθολόγος,εξελικτικός βιολόγος και συγγραφέας βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης,στο βιβλίο του The Selfish Gene,συνοψίζει την πλέον σύγχρονη εξελικτική θέση σχετικά με την έναρξη της ζωής.

Θεωρεί λοιπόν με απλά λόγια αυτός και αρκετοί ακόμη επιστήμονες πως τα κύρια βήματα που οδηγούν στην προέλευση της ζωής,όπως τα οραματίζεται η θεωρία της εξέλιξης,είναι τα εξής:(1) η ύπαρξη της σωστης αρχέγονης ατμόσφαιρας (2) και συγκέντρωση στους ωκεανούς μιας οργανικής σούπας από «απλά» μόρια που είναι απαραίτητα για την ύπαρξη ζωής.(3)Από τα παραπάνω προέρχονται οι πρωτείνες και τα νουκλεοτίδια(πολύπλοκες χημικές ενώσεις)(4)όπου συνθέτονται και αποκτούν μια μεμβράνη,και έπειτα (5) αναπτύσουν ένα γενετικό κώδικα και αρχίζουν να κάνουν αντίγραφα του εαυτού τους.Συμβαδίζουν όλα αυτά τα στάδια με τα διαθέσιμα γεγονότα;

Σχετικά με την Αρχέγονη Ατμόσφαιρα

Το 1953 ο Στάνλευ Μίλλερ,Αμερικάνος βιολόγος και χημικός,διοχέτευσε έναν ηλεκτρικό σπινθήρα μέσα από «ατμόσφαιρα» υδρογόνου,μεθανίου,αμμωνίας και υδρατμών.Αυτό με τη σειρά του παρήγαγε μερικά από τα πολλά αμινοξέα που υπάρχουν και που είναι οι δομικοί λίθοι των πρωτεινών.Παρ'όλα αυτά έλαβε μόνο 4 από τα 20 αμινοξέα που απαιτούνται για την ύπαρξη της ζωής.Μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσαν ακόμα να παράγουν πειραματικά όλα τα 20 απαραίτητα αμινοξέα κάτω από συνθήκες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ευνοικές.Ο Μίλλερ υπέθεσε πως η αρχέγονη ατμόσφαιρα της γης ήταν όμοια με την ατμόσφαιρα του πειραματικού του σωλήνα.Ο λόγος;Επειδή,όπως είπε:«Η σύνθεση χημικών ενώσεων βιολογικού ενδιαφέροντος λαβαίνει χώρα μόνο κάτω από αναγωγικές συνθήκες(να μην υπάρχει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα)».Άλλοι εξελικτές θεωριολογούν ότι υπήρχε οξυγόνο.Αν αυτό αληθεύει τότε σύμφωνα με τον Χίτσινγκ:«Αν υπήρχε οξυγόνο στον αέρα,δεν θα μπορούσε ποτέ να σχηματιστεί το πρώτο αμινοξύ.Αν δεν υπήρχε οξυγόνο,θα αφανιζόταν από τις κοσμικλες ακτίνες».

Η Οργανική Σούπα

Η σύνθεση αυτής της οργανικής σούπας στο εσωτερικό των ωκεανών είναι απλά αδύνατη.Η ίδια ενέργεια που θα διασπούσε τις απλές χημικές ενώσεις στην ατμόσφαιρα θα αποσύνθετε ακόμη πιο γρήγορα οποιαδήποτε σύνθετα αμινοξέα θα σχηματιζόταν.Ο Χίτσινγκ εξηγεί:«Κάτω από την επιφάνεια του νερού δεν θα υπήρχε αρκετή ενέργεια για να ενεργοποιήσει περαιτέρω χημικές αντιδράσεις.Το νερό σε όλες τις περιπτώσεις εμποδίζει την ανάπτυξη πιο πολύπλοκων μορίων».Αν βγουν έξω απ'το νερό,βρίσκονται στην καταστρεπτική υπεριώδη ακτινοβολία.

Οι Αυτόματες Πρωτείνες

Οι πρωτεΐνες που απαιτούνται για την ζωή έχουν εξαιρετικά πολύπλοκα μόρια.Ποια πιθανότητα υπάρχει να σχηματιστεί στην τύχη έστω και ένα απλό μόριο πρωτεΐνης μέσα σε μια οργανική σούπα;Οι εξελικτές παραδέχονται ότι η πιθανότητα είναι μόνο μία στις 1000000000000....(το 1 ακολουθούμενο από 113 μηδενκά).Οι μαθηματικοί λένε ότι οτιδήποτε που έχει πιθανότητα μία στις 1000000000....(το 1 ακολουθούμενο από 50 μηδενικά)δεν συμβαίνει ποτέ.

Ο Γενετικός Κώδικάς

Ακόμη δυσκολότερο να σχηματιστεί,σε σύγκριση με τα παραπάνω,είναι τα νουκλεοτίδια,δηλαδή τα δομικά κομμάτια του DNA,που περιέχουν το γενετικό κώδικα.Το DNA σχετίζεται με πέντε ιστόνες.Η πιθανότητα να σχηματιστεί ακόμη και η απλούστερη από αυτές τις ιστόνες λέγεται ότι είναι μία στις 20000000...(το 2 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά)-ένας άλλος τεράστιος αριθμός μεγαλύτερος από το σύνολο όλων των ατόμων σε όλα τα άστρα και τους γαλαξίες που είναι ορατοί με τα μεγαλύτερα αστρονομικά τηλεσκόπια.

Η Άλλη Άποψη

Πολλοί είναι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη δεν είναι κάτι το επιστημονικό καθώς δεν ακολουθεί την επιστημονική μέθοδο και πάει κόντρα στις μαθηματικές πιθανότητες.Η επιστημονική μέθοδος είναι η εξής:Παρατήρηση γεγονότος,διατύπωση θεωρίας πάνω σε αυτό,επαλήθευση με πειράματα για τη διαπίστωση του αν όντως ισχύει.

Άρα λοιπόν η θεωρία της εξέλιξης των ειδών δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια θεωρία.Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κάτι το επιστημονικό!

Ελπίζω να πήρατε μια ιδέα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
Άρα λοιπόν η θεωρία της εξέλιξης των ειδών δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια θεωρία.Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κάτι το επιστημονικό!

ολα οσα παραθετεις αναφερονται στην δημιουργια ζωης....
αυτο ειναι δεδομενο ετσι κι αλλοιως ειτε το θελουν και το καταφεραν οι επιστημονες ειτε οχι...

η θεωρια εξελιξης των ειδων αναφερεται στην εξελιξη της ηδη υπαρχουσας ζωης και μαλιστα πολυποικιλης ζωης στον πλανητη και πως αυτη εξελισσεται κατι τελειως διαφορετικο και κατα πολυ μεταγενεστερο απο τα οσα αναφερεις....

το φορουμ τι σχεση εχει με αυτα ομως....?

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0

ολα οσα παραθετεις αναφερονται στην δημιουργια ζωης....
αυτο ειναι δεδομενο ετσι κι αλλοιως ειτε το θελουν και το καταφεραν οι επιστημονες ειτε οχι...

η θεωρια εξελιξης των ειδων αναφερεται στην εξελιξη της ηδη υπαρχουσας ζωης και μαλιστα πολυποικιλης ζωης στον πλανητη και πως αυτη εξελισσεται κατι τελειως διαφορετικο και κατα πολυ μεταγενεστερο απο τα οσα αναφερεις....

το φορουμ τι σχεση εχει με αυτα ομως....?
Το έβαλα σε αυτή τη μεριά του φόρουμ διότι πιστεύω ότι ίσως ενδιαφέρει κάποιους μιας και μιλάμε γενικά για ζώα εδώ.Δεύτερον η θεωρία της εξέλιξης αμφισβητεί πλήρως την δημιουργία και πιστεύει πως τα πάντα αποτελούν προιόν τυχαίων συμβάντων.Δεν είδα και πολλούς οπαδούς της εξέλιξης να πιστεύουν σε δημιουργία!
Επίσης θα έπρεπε να αναφέρω και πράγματα από το αρχείο των οστών που αμφισβητούν επίσης το ότι η ζωή εξελίχθηκε!Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο ίσως.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
οποιος δεν πιστευει στην δημιουργια ζωης....
μαλον δεν... υπαρχει....

απο εκει και περα ειναι διαφορετικο να πιστευεις οτι η δημιουργια...
ειναι προιον τυχαιων γεγονοτων και συνθηκων που υπηρχαν καπια στιγμη στον πλανητη ...
απο το οτι δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρξουν συνθηκες δημιουργιας ζωης....
κι αυτο επειδη επιστημονες δεν καταφεραν να δημιουργησουν ζωη...
κανεις δεν αμφισβητει την δημιουργια ζωης στον πλανητη

αφου ζουμε και υπαρχουμε...

απο την στιγμη λοιπον που ζουμε και υπαρχουμε η θεωρια εξελιξης ειδων απλα
εξηγει αν εμφανιστηκαμε ως αδαμ κι ευα η προερχομαστε απο τον πιθηκο..
κι οχι
ποια τυχαια η μη γεγονοτα δημιουργησαν η οχι ( αυτο δεν μπορω να το καταλαβω...) ζωη.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αν κ δεν διαβασα ολοκληρο το αρχικο ποστ,
GRDANE μ'αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι κ το εκφραζεις "απλα" κ περιεκτικα!

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
οποιος δεν πιστευει στην δημιουργια ζωης....
μαλον δεν... υπαρχει....

απο εκει και περα ειναι διαφορετικο να πιστευεις οτι η δημιουργια...
ειναι προιον τυχαιων γεγονοτων και συνθηκων που υπηρχαν καπια στιγμη στον πλανητη ...
απο το οτι δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρξουν συνθηκες δημιουργιας ζωης....
κι αυτο επειδη επιστημονες δεν καταφεραν να δημιουργησουν ζωη...
κανεις δεν αμφισβητει την δημιουργια ζωης στον πλανητη

αφου ζουμε και υπαρχουμε...

απο την στιγμη λοιπον που ζουμε και υπαρχουμε η θεωρια εξελιξης ειδων απλα
εξηγει αν εμφανιστηκαμε ως αδαμ κι ευα η προερχομαστε απο τον πιθηκο..
κι οχι
ποια τυχαια η μη γεγονοτα δημιουργησαν η οχι ( αυτο δεν μπορω να το καταλαβω...) ζωη.

Με απλά λόγια ο σκοπός μου εξαρχής ήταν να μιλήσω για κάποιες απόψεις που θεωρούνται από πολλούς ως γεγονότα και έχουν να κάνουν με την θεωρία της εξέλιξης.Αν διαβάσεις για την θεωρία της εξέλιξης από οπαδούς που την υποστηρίζουν θα διαπιστώσεις πως δεν περιορίζεται μόνο στην εξήγηση του αν εμφανιστήκαμε από τον Αδάμ και την Εύα ή από τον πίθηκο.Μιλάει και για το πως δημιουργήθηκε η ζωή με τα βήματα που αναφέρω πιο πάνω και αυτό αποτελεί βασικό κομάτι της εξελικτικής θεωρίας.Εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με αυτό το κομάτι που είναι και το αρχικό.Θα ήθελα πολύ να γράψω και για την υπόλοιπη διαδικασία αυτής της θεωρίας διότι μου αρέσει να ασχολούμαι με τέτοια πράγματα αλλά δεν με υπάρχει ο χρόνος για να τα γράψω όλα εδώ μέσα!
Για άλλη πτυχή της εξέλικτικής θεωρίας μιλάς εσύ και για άλλη εγώ.Αυτό προσπαθώ να σου πώ.

Ευχαριστώ πάντως που έκφρασες ελεύθερα την άποψή σου!!

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Τι έχει να μας πει το αρχείο των απολιθωμάτων...

α) για την προέλευση της ζωής:

«Για τα τρία τέταρτα τουλάχιστον του βιβλίου των αιώνων που είναι χαραγμένο στο φλοιό της γης οι σελίδες είναι άγραφες».-The World We Live In.

β) για τη ζωή των πολυκύτταρων:

«Το πώς προήλθαν τα περισσότερα πολυκύτταρα ζώα και κατά πόσο αυτό το βήμα συνέβηκε μια ή περισσότερες φορές και με έναν ή περσσότερους τρόπους παραμένουν δύσκολα και διαρκώς αμφιλεγόμενα ερωτήματα τα οποία είναι σε τελευταία νάλυση εντελώς αδύνατον να απαντηθούν». - Red Giants and White Dwarfs.

γ) για τη φυτική ζωή:

« Οι περισσότεροι βοτανολόγοι αποβλέπουν στο αρχείο των απολιθωμάτων για διαφώτιση. Αλλά δεν έχουν ανακαλύψει καμια τέτοια βοήθεια. Δεν υπάρχει απόδειξη για τους προγόνους». - The Natural History of Palms.

δ) για τα έντομα:

« Το αρχείο των απολιθωμάτων δεν δίνει καμιά πληροφορία για την προέλευση των εντόμων». - Encyclopedia Britanica

ε) για τα ζώα με σπονδυλική στήλη:

« Ωστόσο τα υπολείματα απολιθωμάτων δεν δίνουν καμιά πληροφορία για την προέλευση των σπονδυλωτών». - Encyclopedia Britanica

στ) για τα ψάρια :

« Απο όσα γνωρίζουμε κανένας κρίκος δεν συνέδεε αυτά τα ζώα με οποιαδήποτε προηγούμενη μορφή ζωής. Το ψάρι απλώς εμφανίστηκε». - Marvels & Mysteries of our Animal World

ζ) για τη μετατροπή των ερπετών σε θηλαστικά:

« 'Δεν υπάρχει ελλειπών κρίκος που να συνδέει τα θηλαστικά με τα ερπετά». - The Reptiles

η) για τη μετατροπή των ερπετών σε πουλιά:

« Οι αποδείξεις για τη μετάβαση απο τα ερπετά στα πουλιά είναι ακόμη πιο φτωχές». - Procceses of Organic Evolution

θ) για τους πιθήκους:

« Δυστυχώς το αρχείο των απολυθωμάτων που θα μας καθηστούσε ικανούς να ανιχνεύσουμε την εμφάνιση των πιθήκων είναι ακόμη απελπιστικά ατελές». - The Primates

« Οι σύγχρονοι πίθηκοι για παράδειγμα φαίνεται ότι ξεπήδησαν απο το τίποτα. Δεν έχουν παρελθόν ούτε αρχείο απολιθωμάτων». - Science Digest

ι) απο τον πίθηκο στον άνθρωπο:

« Κανένα απολίθωμα ή άλλη φυσική απόδειξη δεν συνδέει άμεσα τον άνθρωπο με τον πίθηκο». - Science Digest

« Η ανθρώπινη οικογένεια δεν αποτελείται απο μια μεμονωμένη γραμμή καταγωγής που οδηγεί απο μια πιθηκοειδή μορφή στο είδος μας». - The New Evolutionary Timetable

Φυσικά το αρχείο των απολιθωμάτων όπως βλέπουμε δεν υποστηρίζει σε καμία περίπτωση την θεωρία της εξέλιξης των ειδών έτσι όπως έχει αναπτυχθεί απο επιστήμονες-οπαδούς της. Πιστεύω ότι αυτή η σύντομη και περιεκτική αναφορά πάνω στο θέμα βασιζόμενη σε λόγια ειδικών είναι αρκετή για κάποιον που θέλει να ακούσει και μια διαφορετική άποψη.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Φίλε μου αυτό που θα σου πω από τη δική μου την πλευρά είναι οτι και στην επιστήμη τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα και ακόμα και αυτά που είναι σίγουρα και αποδεδειγμένα αυτή τη στιγμή είναι πιθανόν να αναιρεθούν κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα έχουμε τη δυνατότητα και τον εξοπλισμό να παρατηρήσουμε κάτι παραπάνω. Επομένως οι λέξεις "θεωρία" και "επιστήμη" δεν είναι αντικρουόμενες όπως το παρουσιάζεις, αλλά πρώτα ξαδέρφια!

Επίσης η θεωρία της εξέλιξης αφορά την εξέλιξη των ειδών και όχι την προέλευση της ζωής, όπως είπε ο GRDANE. Το πώς προήλθε η ζωή στη γη είναι άλλη ιστορία και ίσως να γνωρίζεις οτι υπάρχει και η θεωρία της πανσπερμίας (ίσως να υπάρχει και κάποια άλλη που να μου διαφεύγει) η οποία αναφέρεται στο ενδεχόμενο η ζωή να προήλθε από το διάστημα.

Τέλος θα ήθελα να σου πω να μην παίρνεις τα λόγια κάποιων σαν δεδομένα, το οτι κάποιος είναι επιστήμονας δε λέει τίποτα από μόνο του, αλλά αν θες κάτσε διάβασε ζωολογία, εξέλιξη, γενετική, αναπτυξιακή βιολογία κτλ (αν το γουστάρεις και σε ενδιαφέρει όλα γίνονται) και κρίνε μόνος σου αν μετά θα πιστεύεις στην εξέλιξη των ειδών.

Όλα τα παραπάνω τελείως φιλικά!

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Tolis94 Όσα αναφέρεις στα post σου είναι καλυμμένη θρησκευτική προπαγάνδα με ψευδοεπιστημονικές δικαιολογίες.
Οι επιστημονικές θεωρίες (όπως πχ η εξέλιξη των ειδών) δεν είναι κάτι στο οποίο "πιστεύεις". Δεν είναι θρησκεία ή ιδεολογία.

Δεύτερον η θεωρία της εξέλιξης αμφισβητεί πλήρως την δημιουργία και πιστεύει πως τα πάντα αποτελούν προιόν τυχαίων συμβάντων.Δεν είδα και πολλούς οπαδούς της εξέλιξης να πιστεύουν σε δημιουργία!
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν οπαδοί του δημιουργισμού (creationism) στην Ελλάδα. Νόμιζα πως μόνο στην Αμερική των χριστιανών φονταμενταλιστών κυκλοφορούν τέτοια άτομα. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
Creationism - Wikipedia, the free encyclopedia

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Φίλε μου αυτό που θα σου πω από τη δική μου την πλευρά είναι οτι και στην επιστήμη τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα και ακόμα και αυτά που είναι σίγουρα και αποδεδειγμένα αυτή τη στιγμή είναι πιθανόν να αναιρεθούν κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα έχουμε τη δυνατότητα και τον εξοπλισμό να παρατηρήσουμε κάτι παραπάνω. Επομένως οι λέξεις "θεωρία" και "επιστήμη" δεν είναι αντικρουόμενες όπως το παρουσιάζεις, αλλά πρώτα ξαδέρφια!

Επίσης η θεωρία της εξέλιξης αφορά την εξέλιξη των ειδών και όχι την προέλευση της ζωής, όπως είπε ο GRDANE. Το πώς προήλθε η ζωή στη γη είναι άλλη ιστορία και ίσως να γνωρίζεις οτι υπάρχει και η θεωρία της πανσπερμίας (ίσως να υπάρχει και κάποια άλλη που να μου διαφεύγει) η οποία αναφέρεται στο ενδεχόμενο η ζωή να προήλθε από το διάστημα.

Τέλος θα ήθελα να σου πω να μην παίρνεις τα λόγια κάποιων σαν δεδομένα, το οτι κάποιος είναι επιστήμονας δε λέει τίποτα από μόνο του, αλλά αν θες κάτσε διάβασε ζωολογία, εξέλιξη, γενετική, αναπτυξιακή βιολογία κτλ (αν το γουστάρεις και σε ενδιαφέρει όλα γίνονται) και κρίνε μόνος σου αν μετά θα πιστεύεις στην εξέλιξη των ειδών.

Όλα τα παραπάνω τελείως φιλικά!

Η επιστήμη και η θεωρία όντως συνδέονται άρρηκτα.Όμως είναι διαφορετικό να μιλάμε για μια επιστημονική θεωρία που βασίζεται κάπου και διαφορετικό να μιλάμε για μια θεωρία που δεν βασίζεται πουθενά και να την αποκαλούμε επιστημονική!!!Στην επιστήμη επίσης κρίνουμε πάντα με βάση τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή που μιλάμε!Δεν κρίνουμε με βάση το τι μπορεί να έχουμε σε επίπεδο γνώσεων και παρατήρησης μετά από 100 χρόνα!

Επίσης η θεωρία της εξέλιξης μιλάει και για την προέλευση της ζωής!Είναι η θεωρία που προσπαθεί να εξηγήσει την έναρξη της ζωής και το πως αυτή έπειτα εξελίχθηκε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.Το γνωρίζω γιατί τυχαίνει να έχω διαβάσει αρκετές φορές για αυτή.

Τέλος δεν παίρνω τα λόγια κανενός επιστήμονα ως απόλυτες αλήθειες!Άλλωστε αυτό δείχνει και το θέμα που έφτιαξα.Απλά χρησιμοποιώ την λογική που διαθέτω σαν ανθρώπινο πλάσμα και κρίνω ανάμεσα στο τι ισχύει και τι όχι με βάση την ανθρώπινη λογική και τις μαθηματικές πιθανότητες.Οι απόψεις που παραθέτω από κάποιους επιστήμονες απλά επιβεβαιώνουν την αλήθεια στηριζόμενοι και αυτοί στη λογική και στις παρατηρήσεις που μπορούν να κάνουν.

Στο κάτω κάτω,τι νόημα έχει μια θεωρία που δεν στηρίζεται σε κάτι που είναι πιθανό,ορατό ή απλά λογικό!

Από ότι φαίνεται ο άνθρωπος θέλει να κάνει περίπλοκο τον κόσμο γύρω του την στιγμή που είναι τόσο απλός μέσα από την πολυπλοκότητά του!

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Tolis94 Όσα αναφέρεις στα post σου είναι καλυμμένη θρησκευτική προπαγάνδα με ψευδοεπιστημονικές δικαιολογίες.
Οι επιστημονικές θεωρίες (όπως πχ η εξέλιξη των ειδών) δεν είναι κάτι στο οποίο "πιστεύεις". Δεν είναι θρησκεία ή ιδεολογία.

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν οπαδοί του δημιουργισμού (creationism) στην Ελλάδα. Νόμιζα πως μόνο στην Αμερική των χριστιανών φονταμενταλιστών κυκλοφορούν τέτοια άτομα. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
Creationism - Wikipedia, the free encyclopedia
Σε παρακαλώ μην μου προσδίδεις άσχημα κίνητρα.Αν θες να διαφωνήσεις κάνε το με κόσμιο τρόπο σε παρακαλώ.Απλά ασχολούμαι με επιστημονικά θέματα και είπα να φτιάξω ένα θέμα εδώ μέσα.Αυτό είναι όλο.Τα κίνητρά μου δεν είναι καθόλου άσχημα και δεν νομίζω πως κάνω θρησκευτική προπαγάνδα!

Ευχαριστώ.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Αν κατάλαβα καλά θες να μου πεις οτι η θεωρία της εξέλιξης των ειδών δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα;

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Να σκίσουν τα πτυχία τους οι βιολόγοι!

Ο δημιουργισμός δεν είναι επιστημονικό θέμα! Είναι θρησκευτική ιδεολογία. Αν τον υποστηρίζεις ενώ ταυτόχρονα αμφισβητείς την εξέλιξη, κάνεις θρησκευτική προπαγάνδα. Τα κίνητρα σου είναι μάλλον αυταπόδεικτα.

Περιμένω με αγωνία πότε θα μπει η Σάρα στην κουβέντα :cool:

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Προσωπικά τα κίνητρα με αφήνουν αδιάφορη, ο καθένας ας πιστεύει ότι θέλει και ας γράφει και ότι θέλει απλά να έχει υπόψη του οτι τα γραπτά μένουν.

Επίσης Felicine αυτοί που κάνουν προπαγάνδα δεν το αντιλαμβάνονται γιατί πολύ απλά την έχουν υποστεί και οι ίδιοι.

Κι εγώ περιμένω τη Σάρα πώς και πώς!:D

Α και για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο η θεωρία της εξέλιξης αντιτίθεται στον δημιουργισμό!

Last edited:

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Αν κατάλαβα καλά θες να μου πεις οτι η θεωρία της εξέλιξης των ειδών δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα;

Απόδειξέ το μου με την επιστημονική μέθοδο που είναι η εξής:Παρατήρηση,με βάση την παρατήρηση διατύπωση θεωρίας,πείραμα για να επαληθευτούν τα όσα παρατήρησες εσύ ή κάποιος άλλος.Όταν τα καταφέρεις γράψε σε κανένα περιοδικό για την νέα σου ανακάλυψη.

Σε παρακαλώ να χρησιμοποιήσεις την λογική και τις μαθηματικές πιθανότητες για τις θεωρίες σου!Είναι βασικό στην επιστήμη!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Η παρατήρηση έγινε στα ταξίδια του Δαρβίνου, και τα πειράματα για το πώς λειτουργεί η γενετική έγιναν από τον Καλόγερο τον Mendel και τους επιγόνους του....
Διαφωνείς με κάποια από αυτά?

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Tolis94 δε μπορώ να αποδείξω τίποτα για τη θεωρία της εξέλιξης γιατί δεν είμαι βιολόγος. Και να ήμουνα όμως δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό σε 10-20 γραμμές ενός post. Βασίζομαι όμως στους χιλιάδες επιστήμονες από το Δαρβίνο μέχρι σήμερα, το τεράστιο έργο τους και την καθολική αποδοχή της θεωρίας της εξέλιξης από την επιστημονική κοινότητα.

Αν προσπαθούσα να καταρρίψω μια ευρέος αποδεκτή επιστημονική θεωρία, όπως πχ η θεωρία της εξέλιξης, θα είχα πρώτα 5 πτυχία στο αντικείμενο ή/και θα ήμουν μια πρωτοπόρα διάνοια της εποχής μου, όπως πχ ο Δαρβίνος, θα είχα γράψει 2-3 βιβλία και 10-20 επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα περιοδικά και αν είχα δίκιο, το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας θα αγκάλιαζε τις καινοτόμες ανακαλύψεις μου. Σίγουρα δε θα το έκανα με 2-3 post σε ένα άσχετο με το αντικείμενο και μη επιστημονικό forum, αναφέροντας ασύνδετες βιβλιογραφικές αναφορές και quotes από εγκυκλοπαίδιες και περιοδικά.

Νομίζω όμως πως απέδειξα ήδη, χρησιμοποιώντας τα γραφόμενα σου και το τίτλο του θέματος, ότι είσαι troll ή/και οπαδός του δημιουργισμού και κάνεις θρησκευτική προπαγάνδα.

Το να πιστεύεις στο δημιουργισμό είναι δικαίωμα σου. Το να το λες επίσης. Το να επιτίθεσαι ύπουλα στην εξέλιξη και να προωθείς τη θρησκευτική σου ατζέντα είναι επίσης δικαίωμα σου. Απλά είναι και μένα δικαίωμα μου να σε ξεσκεπάσω.
Προσπαθώ πάρα πολύ να είμαι κόσμια στο συγκεκριμένο θέμα και νομίζω ως τώρα τα καταφέρνω. Δεν έχω σκοπό να σε προσβάλω, άπλα λέω την αλήθεια.

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
Tolis94 δε μπορώ να αποδείξω τίποτα για τη θεωρία της εξέλιξης γιατί δεν είμαι βιολόγος. Και να ήμουνα όμως δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό σε 10-20 γραμμές ενός post. Βασίζομαι όμως στους χιλιάδες επιστήμονες από το Δαρβίνο μέχρι σήμερα, το τεράστιο έργο τους και την καθολική αποδοχή της θεωρίας της εξέλιξης από την επιστημονική κοινότητα.

Αν προσπαθούσα να καταρρίψω μια ευρέος αποδεκτή επιστημονική θεωρία, όπως πχ η θεωρία της εξέλιξης, θα είχα πρώτα 5 πτυχία στο αντικείμενο ή/και θα ήμουν μια πρωτοπόρα διάνοια της εποχής μου, όπως πχ ο Δαρβίνος, θα είχα γράψει 2-3 βιβλία και 10-20 επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα περιοδικά και αν είχα δίκιο, το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας θα αγκάλιαζε τις καινοτόμες ανακαλύψεις μου. Σίγουρα δε θα το έκανα με 2-3 post σε ένα άσχετο με το αντικείμενο και μη επιστημονικό forum, αναφέροντας ασύνδετες βιβλιογραφικές αναφορές και quotes από εγκυκλοπαίδιες και περιοδικά.

Νομίζω όμως πως απέδειξα ήδη, χρησιμοποιώντας τα γραφόμενα σου και το τίτλο του θέματος, ότι είσαι troll ή/και οπαδός του δημιουργισμού και κάνεις θρησκευτική προπαγάνδα.

Το να πιστεύεις στο δημιουργισμό είναι δικαίωμα σου. Το να το λες επίσης. Το να επιτίθεσαι ύπουλα στην εξέλιξη και να προωθείς τη θρησκευτική σου ατζέντα είναι επίσης δικαίωμα σου. Απλά είναι και μένα δικαίωμα μου να σε ξεσκεπάσω.
Προσπαθώ πάρα πολύ να είμαι κόσμια στο συγκεκριμένο θέμα και νομίζω ως τώρα τα καταφέρνω. Δεν έχω σκοπό να σε προσβάλω, άπλα λέω την αλήθεια.
Εγω γιατι νομιζω οτι εσυ εισαι αυτος/αυτη που λασπολογει και προπαγανδιζει χωρις κανενα στοιχειο και καμια γνωση(καθως φαινεται).Ο Tolis παρεθεσε μερικα στοιχεια απο ερευνες αλλα και quote απο διασημες εγκυκλοπαιδειες.Εσυ και οι υπολοιποι που διαφωνουν τι κανατε? Τι στοιχεια φερατε?
Η θρησκευτικη προπαγανδα ειναι βαρια κατηγορια και καλυτερα να προσεχεις τι λες αναποδεικτα σε ενα δημοσιο φορουμ.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Δε θα μπω στον κόπο να συνεχίσω για πολύ ακόμα τη συζήτηση γιατί απλά δεν έχουμε το ίδιο επίπεδο γνώσεων πάνω στο θέμα και δεν είμαι διατεθειμένη να εκλαϊκεύσω την επιστήμη (με κίνδυνο να ειπωθούν τα πράγματα λάθος) σε ένα φόρουμ που δεν αφορά καν αυτό το ζήτημα. Όποιος θέλει ανοίγει κάνα βιβλίο και ξεστραβώνεται, αυτό που ήθελα να τονίσω είναι να εξετάζουμε όλες τις πλευρές πριν καταλήξουμε κάπου.

Επίσης πίστεψέ με (ή μη με πιστέψεις, ότι θες) ξέρω πολύ καλά τι είναι επιστήμη, είναι κωμικό (για μένα) να προσπαθείς να μου το εξηγήσεις.

Τέλος απλά να προσθέσω σχετικά με τις αποδείξεις που παρέθεσες αρχικά από το αρχείο των απολιθωμάτων και που πολύ ευγενικά δε θέλησα να αντικρούσω, οτι τα ερπετά δεν έχουν σχέση με τα θηλαστικά σύμφωνα με την εξέλιξη γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικούς κλάδους που αποκλίνανε από τη γραμμή των αμφιβίων. Δηλαδή μετά τα αμφίβια το δέντρο χωρίζεται σε δύο γραμμές: μια προς ερπετά-πτηνά και μία προς θηλαστικά. Επίσης τα πτηνά με τα ερπετά έχουν τόοοοοσες πολλές ομοιότητες ως οργανισμοί που θεωρούνται οτι ανήκουν στην ίδια φυλογενετική ομάδα. Δηλαδή αν εσύ μοιάζεις τόοοσο πολύ με κάποιον άλλο, ε νομίζω οτι και οι πιθανότητες θα συμφωνούν με το να έχετε κάποια συγγένεια. Ασφαλώς μπορεί και να είναι τυχαία η ομοιότητα, αλλά θα συμφωνήσεις οτι θα είναι μάλλον απίθανο.

Αν μη τι άλλο προσωπικά καταλήγω στο ασφαλές συμπέρασμα οτι η θεωρία της εξέλιξης είναι μια επιστημονική θεωρία, επίσης κατά τη γνώμη μου πολύ καλά διατυπωμένη, που βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα.

Δεν θα απαντήσω ξανά για ευνόητους λόγους (μου ανεβαίνει η πίεση :p).
Α και που σαι...πίστευε και μη, ερεύνα!