@GRDANE
Πετρο, εσυ μας ξερεις καλα. Όπως τα λες είναι.
Αν ειμαι παρων, δεν υπαρχει περιπτωση να σπασει το «μεινε», οσο μακρια και να ειμαι, εκτος αν συμβει κατι πολύ εκτακτο.
Μεγιστο μετρημενο με οπτικη επαφη τα 150 μετρα και οση ωρα θελω σε εξωτερικο χωρο.
Χωρις να με βλεπει, σε εξωτερικο χωρο, μεγιστο «μεινε» στα 100 μετρα για 10 λεπτα. Αν την ερεθισει κατι, θα σηκωθει.
Το θεμα που συζηταω ειναι στο σπιτι. Αν την εχω στο «μεινε» και φυγω από τον χωρο και υπαρχει καποιος ακριβώς εξω από την πορτα ή χτυπήσει το κουδουνι, θα γαυγισει από την θεση της και αν δεν εμφανιστω θα σηκωθει.
Η ερωτηση είναι: Πρεπει να σηκωθει (εγω κρινω ότι πρεπει γιατι θεωρω/νομιζω ότι την αφηνω στο πόστο μου να κανει την δουλεια μου) ή μηπως αν σηκωθει δειχνει ότι είναι αδυναμο το «μεινε» χωρις την παρουσια μου? Πρεπει να μεινει παλουκωμενη μεχρι αυτος που είναι εξω να παραβιασει την πορτα?
Να θυμισω ότι εγω με την σταση μου (επιβραβευσεις και διορθωσεις διαφορων εντασεων) της εχω επιτρεψει να σηκωνεται. Ξερω τον τροπο να την κανω να μενει μεχρι να μας την πεσουν για τα καλα.
Το ιδιο και στο κτημα. Αν την βαλω σε μια θεση και φυγω πισω για να σκαλισω πχ, και εμφανιστει καποιος στην πορτα, θελω όχι μονο να γαυγισει αλλά και να φυγει σφαιρα. Θελω να παρει πρωτοβουλια και να σπασει την εντολη.
Το θεμα εδώ είναι αν πρεπει μονο να γαυγισει από την θεση της ή να περιμενει το δικο μου «όρμα» (GO!!) ή να περιμενει να πηδηξει ο άλλος τον φραχτη για να παρει πρωτοβουλια ή ακομα και να πηδηξει τον φραχτη παλι να περιμενει το GO …ή …ή …
Όπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, είναι θεμα δικων μου επιλογων και εκπαιδευσης αλλά μπορει να μου φαίνεται εμενα ετσι και απλά να υπάρχουν σοβαρες αδυναμιες.
Επισης το θεμα των πρωτοβουλιων είναι πολύ ευαισθητο, περιπλοκο και επικινδυνο.
Από την άλλη, δεν θελω να σκεφτομαι με απολυτο τροπο, ότι η εντολη δεν σπαει ο κοσμος να χαλασει.
Δεν εχω αρκετή εμπειρια για να ξερω ακριβως πώς σκεφτεται. Δεν καταλαβαινω τα παντα από τα μουτρα και το σωμα της. Μπορει να κανει ακριβως ο,τι της εμαθα να κανει, μπορει να με γραφει λιγο ή πολυ, μπορει να αποφασιζει να κανει την πλακα της εχοντας λιγο και μενα υποψιν.
Ενας εκπαιδευτης που θα μας δει, θα κρινει αμεσως. Εγω δεν μπορω να κρινω στα σιγουρα και γι αυτό το συζηταω.