Εντολή "μίλα"

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Λοιπόν χτες απίστευτα εύκολα η Κλαίρη έμαθε την εντολή "μίλα" :confused:

Και καθόμασταν και συζητάγαμε με τον άντρα μου για το εάν η συγκεκριμένη εντολή μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του αιόλου...
Συγκεκριμένα, αναρωτιόταν μήπως μαθαίνοντάς της την εντολή μίλα την κάνω επίμονο γαυγιστή. Μέχρι στιγμής για την ιστορία η μικρή γαυγίζει εάν τρομάξει με κάποιο απότομο θόρυβο την ώρα πάντα που κοιμάται (ξύπνια ποτέ, θα τσιτώσει αλλά δε θα γαυγίσει) και εάν ερμηνευσει κάποιο θόρυβο ως ήχο κάποιου που πάει να μπει στο σπίτι.

Και η ερώτηση είναι μπορεί να μάθει την εντολή χωρίς να ξεκινήσει να γαυγίζει και στις μύγες??

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ποιο είναι το νόημα της εντολής ? Δηλαδή τι θέλεις να επιτύχεις ?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
κι εγώ τη θεωρώ λίγο άχρηστη αυτή την εντολή! θέλω να πω, είναι χαριτωμένο ίσως, όπως το "δώσε μου το ποδαράκι σου" αλλά ποια η χρησιμότητα?
Ο εκπαιδευτής κάθεται καιι της μαθαίνει το "μιλα" ??

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Kαλησπέρα!

Εμείς έχουμε μάθει την εντολή μίλα καιρό τώρα,
η οποία είναι όσο χρήσιμη όσο και το δώσε το χέρι, δώσε φιλάκι, σήκω στα 2 πόδια,play dead κλπ

Πολύ πιο χρήσιμη είναι η εντολή μην μιλάς που μπορείς να μάθεις μετά ;)

Εμείς μάθαμε πολύ νωρίς την εντολή μίλα,
και λίγο μετά την εντολή που σταματάει το γαύγισμα.

Επίμονος γαυγιστής δεν θα γίνει,
ίσως μάθει να σου λέει και σένα I love you όμως όπως η δικιά μου :D

Επίσης τώρα παλεύω να της μάθω να το παίζει άγρια, να γρυλίζει δηλαδή κατ'εντολή.

Εdit: Ο εκπαιδευτής σας την έμαθε;;;;;;
Εμείς μόνοι μας το μάθαμε αυτό!

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Ακριβώς ετσι.
Μια απο τις χρήσεις τις εντολής ειναι να "μιλά" ελεγχόμενα.
Η εκμάθηση ειναι ιδιαίτερα ευκολη.

Οταν το κανει για οποιοδήποτε λόγο μόνος του, του δίνουμε εντολή (οποια λέξη θελουμε πχ. "μίλα") και επιβραβευση.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εμενα αυτες οι εντολες μου φαινονται τοσο χρησιμες οσο και to play dead η το roll over. Τι πετυχαινουμε; δινουμε τροφη στον εγωισμο μας.
Πετυχαίνουμε να χτίζουμε καλύτερη σχέση με τον σκύλο μας μέσω της εκπαίδευσης για όποιαδήποτε εντολή.

Εκτός αυτού η εντολή μην μιλάς είναι χρήσιμη,
ειδικά για αυτούς που έχουν περίεργους γείτονες και φωνακλάδες σκύλους.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
όχι εντάξει δεν είναι τροφή στον εγωισμό μας κατά τη γνώμη μου!
είναι άσκηση και παιχνίδι για το σκύλο, τροφή για εκπαιδευση και κυριαρχία του αφεντικου!

Σχολίασα γιατί το θεωρώ "χαζό" να μάθει ο εκπαιδευτής τέτοιες εντολές στο σκύλο, γιατί το νόημά τους για μένα είναι αυτά που είπα παραπάνω, σαν παιχνίδι δλδ οπότε δεν έχει νόημα να το μαθει απο εκπαιδευτη!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σχολίασα γιατί το θεωρώ "χαζό" να μάθει ο εκπαιδευτής τέτοιες εντολές στο σκύλο, γιατί το νόημά τους για μένα είναι αυτά που είπα παραπάνω, σαν παιχνίδι δλδ οπότε δεν έχει νόημα να το μαθει απο εκπαιδευτη!
Συμφωνώ,
και μένα μου κάνει εντύπωση να το έμαθε ο εκπαιδευτής αυτό.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Εμενα αυτες οι εντολες μου φαινονται τοσο χρησιμες οσο και to play dead η το roll over. Τι πετυχαινουμε; δινουμε τροφη στον εγωισμο μας.
Τροφή στον εγωισμό μας δινουμε με τροπους άσχετους με την θεματολογία του forum. (αν και μερικοι τα μπερδευουν..)

Η sofouli και εγώ λεμε οτι μαθαίνεις στον σκύλο ποτε να "μιλάει" με απώτερο σκοπό να μην το κάνει οταν δεν θέλουμε.

Αυτο για τους σκύλους συντροφιάς.
Στα καθήκοντα ασφαλείας εχει αλλο νοημα, αλλά και εκεί την ιδια προσέγγιση.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συμφωνώ,
και μένα μου κάνει εντύπωση να το έμαθε ο εκπαιδευτής αυτό.
Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν ξέρω αν το έμαθε ο εκπαιδευτής, απλά αν θυμάμαι καλά η chrysoula έχει εκπαιδευτή για το Κλαιράκι της και είπε
η Κλαίρη έμαθε την εντολή "μίλα"
δεν είπε της έμαθα ας πουμε, οπότε ρωτάω αν την έμαθε ο εκπαιδευτής! Προφανώς η Chrysoula δεν είναι εδώ τώρα οπότε δεν ξέρουμε στα σίγουρα τι έγινε :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δεν ήξερα για την εντολή αυτή, αλλά φαντάστηκα ότι πρέπει να τη μάθει, για να μάθει και το αντίθετό της, όπως γινεται με το μείνε και το ελεύθερος. Λαθος;
Μακάρι, Σοφάκι, να έλεγε κι εμένα ''σ΄αγαπάω, μανουλα'', αν και η πρώτη της λέξη θα ήταν ''φαΐ!!'' . :D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Aκριβώς Βερόνικα!

Το μίλα είναι πανεύκολο να το μάθεις.
Μετά δουλεύεις το μην μιλάς, εγώ το θεωρώ χρήσιμο!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Οι εντολές είναι χρήσιμες και πρακτικά και νοητικά. Το μυαλό τους ξυπνάει, μαθαινει να στροφάρει και είναι σε εγρήγορση.
Δεν ειναι θέμα εγωισμού, για μένα, όσο αυτού του συναισθήματος ότι δε μιλάς μόνος, αλλα σε καταλαβαίνει.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συμφωνώ απόλυτα Βερόνικα, απλά θεωρώ πως τέτοιου τύπου εντολές "παιχνιδιάρικες" δεν έχει αξία να της μαθαίνει ο σκυλάκος μας απο εκπαιδευτη (γενικά το λέω όχι για την Κλαίρη).

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.781
4.067
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
όχι εντάξει δεν είναι τροφή στον εγωισμό μας κατά τη γνώμη μου!
είναι άσκηση και παιχνίδι για το σκύλο, τροφή για εκπαιδευση και κυριαρχία του αφεντικου!

Δεν είναι εντολή ΒΥ
Είναι όμως "trick" όπως το roll over, περπάτα στα 2 πίσω πόδια, δώσε μου το πόδι, κάνε τον ψόφιο, κ.α...
Αν θέλει κάποιος ο σκύλος του να πάει για dog dancing, για παράδειγμα... ή απλά να περνάει ο χρόνος ευχάριστα και να απασχολείται ο σκύλος με κάτι :)

Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Berna, δεν είπα κάτι αντίθετο από αυτά που λες! :) ειδικά στο ποστ που παρεθεσες! τι θες να μου πεις? μπερδευτηκα:confused: