Εντολές, εκπαίδευση & καθημερινότητα…

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
εμεις ξερουμε:
ελα(οποτε θελει βεβαια)
κατσε(τελεια)
κατω(σχεδον τελεια)
μεινε(αναλογα τα κεφια)
εεεΕΕΕ(με αυξανωμενη ενταση οταν τραβαει το λουρι)
παμε(οταν μυριζει κατι και πρεπει να φυγουμε)
ΜΗ(για να μην κανει κατι)
τι σου πα(οταν εχει κανει μ@@@κια...τοτε τρεχει κατω απο το κρεβατι)

οταν του κανω μαθημα τς εντολες και του δινω λιχουδιες δεν ξερει ποτε τελειωνει το μαθημα και εκει που εγω εχω αραξει ερχετε μπροστα μου και αρχιζει να εκτελει μονος του το κατσε και το κατω συνηθως!!
πολυ γελιο!!

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως το θέμα "Τι ξέρει να κάνει" έχει καλυφθεί εδώ. Νόμιζα οτι το ερώτημα στο παρόν νήμα είναι "Ποιες εντολες χρησιμοποιείτε καθημερινά".....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εμείς είμαστε λίγο πιο πίσω. Εχουμε και λέμε:

πάμε (εννοείται πάμε + μαζί)
ελα
κατσε
κάτω
μεινε
ελεύθερη (για να σταματήσει την πειθαρχία και να αρχίσει το ελεύθερο στυλ βόλτας και τις σκανταλιές της)
το χερι σου (για να δώσει το ποδαράκι της)
εδω ή από δω (δειχνω προς τα που θα πρέπει να πάμε)
αστο (και ξέρει ότι θα βάλω το χέρι στο στόμα της για να πάρω κάτι που έχει αρπάξει, ή ότι πρέπει να αφήσει το ...γάτο όταν τον έχει βάλει κατά 50% μέσα στο στόμα της!)
πάμε μέσα ή μέσα (πηγαίνει από το μπαλκόνι προς τα μέσα ή από ένα δωμάτιο που δεν θέλω σε άλλο δωμάτιο)
ανέβα (να μπει και να καθήσει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου)
εξω (να βγει από το αυτοκίνητο)
περίμενε (να σταματήσει και να περιμένει όρθια)
στη φωλιά σου (για να μπει στο crate της και να ξαπλώσει)
μη (το οποίο κλιμακώνεται σε Εεεεε!!! με την αγριοφωνάρα μου, όταν κυνηγάει το γάτο)
βόλτα (πανανθρώπινη λέξη)
Μόκα (μόνο πολύ γλυκά και τότε ΞΕΡΕΙ ότι θα εισπράξει μεζεδάκι - αφήνει οτιδήποτε άλλο και έρχεται)
και βέβαια
τσίσα (χαμηλόφωνα και στο 50% των περιπτώσεων υπακούει και τα κάνει εκεί που θέλω)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ξεχασα κ το "δικο σου".δεν τρωει αν δεν του το πω.
Και βέβαια, ξέχασα το πιό σπουδαίο: "Φαΐ", ή "Να σου βάλω να φας", ή "Ελα να φας", ή (όταν μου λέει η γυναίκα μου) "της έχεις βάλει να φάει?".
Τα καταλαβαίνει όλα αυτά με τεράστιο ενδιαφέρον!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Βολτα, κατσε, μεινε, διπλα, χερι, το αλλο χερι, κατω, παμε, ελα, μη, αστο, φαε...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ελα (μπροστα μου και κατσε)
Εδω (να ερθεις κοντα μου, αλλαζουμε ροτα)
Κατσε
Κατω
Μεινε (περιμενε)
Σηκω
Διπλα
Αντε (πανε να παιξεις)
ΟΧΙ!!! (αυτο που σκεφτεσαι να κανεις μην τυχον το κανεις)
Ας το (αυτο που εχεις στο στωμα σου)
Δωσε μου το ποδαρακι
Πανε για υπνο :D
Φερε το μπαλακι
Παμε βολτα? ;)

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Κατσε (το ξερει τελεια,καθεται παντα πριν ανοιξει οποιαδηποτε πορτα, πριν του δωσω να φαει, πριν περασουμε το δρομο απεναντι)
Ξαπλα
Αστο (το ξερει μετρια αλλα δε μου πολυχρειαζεται γιατι αν βαλει κατι στο στομα του που δε θελω κατευθειαν χωνω το χερι μου και του το βγαζω!!!)
Το ονομα του (λειτουργει σαν την εντολη "κοιτα με", το κανει 9 στις 10 φορες)
Ελα ( στο σπιτι το κανει τελεια, εξω ετσι κι ετσι)
Μη (δυνατο και εντονο γιατι στο απλο μη απλα με γραφει κανονικα!!!!!!!)
Μπλανκι μιλησα!!!( περιπου σαν το μη)
Μεινε (ετσι κι ετσι)
Βολτα (πεταγεται και παει και καθεται μπροστα στην πορτα)
Επισης αν ειμαστε καπου πχ σε ενα μαγαζι,οταν βαρεθει και θελει να φυγουμε,παιρνει τη θεση "κατσε" και με κοιταει χαχα

mitsos rot

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
127
0
Χανιά
εμεις ξεραμε
κατω
ελα
τρεξε-φυγε
μη
ψωφα
δωσε χερι και το ενα και το αλλο
μιλα-γαβγιζε
νευρα-γρυλιζε
ποιος ειναι?επαιρνε θεση
παρτων-ορμαγε
στο δρομο τωρα εκανε τα εξης
περπαταγε διπλα μου χωρις λουρι και με την εντολη -εδω-περπαταγε η σταματουσε αναλογα
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΑ ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μια γενικη και προφανης παρατηρηση.

Το ότι γνωριζει ο σκυλος 15 εντολες δεν λεει παντα και πολλα. Μπορει ενας σκυλος που γνωριζει μονο 5 να είναι στην ουσια περισσοτερο εκπαιδευμενος.

Οσο κι αν μερικα πραγματα ακουγονται εντυπωσιακα, σημασια εχει το ποσοστο επιτυχιας και κατω από ποιες συνθηκες εκτελει ο σκυλος.

Αν εκτελει μονο υπο πιεση ή μονο όταν τον συμφερει, πρεπει να μπουμε σε σκεψεις.

Επισης, τι να το κανω αν εκτελει τελεια στο σπιτι ή στην ερημιά και να κλειδωνει το μυαλο μπροστα σε αλλον σκυλο ή στην γατα και να μην ακουει τιποτα.

Η αξια φαινεται στα δυσκολα και εκει θελουμε να ακουει. Αναλογα με το περιβαλλον, την κατασταση και τον σκυλο, το χάσιμο μιας εντολης μπορει να φερει πολλα προβληματα.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Βρε παιδιά, σας ζηλεύω (με την καλή έννοια) :)
Εμάς δίνει πόδι δεξί - αριστερό.
Κάνει sit, stay και down.
Περιμένει να του βάλω φαγάκι (σχετικά εύκολα, καμιά φορά ξεχνιέται).
Και φυσικά η καλύτερή του είναι μόλις ακούσει: "Πάμε bye-bye?" και "Go get your leash" ή "Where's your leash?"
Κατά τα άλλα, νάδα (τίποτις δηλαδή)!
Οκ, τελευταία λόγω φοβερής έλλειψης χρόνου δεν τον εκπαιδεύουμε και δυστυχώς, τον κακόμαθαν απίστευτα τα πεθερικά μου, που τον έχουν κάποιους μήνες στο χωριό και φυσικά τους κάνει ό,τι θέλει. Οπότε γυρνώντας, πάνε στράφι όλα όσα μάθαμε.

Για να μην είμαι άδικη μαζί του, η αλήθεια είναι πως είμαι κι εγώ της άποψης ότι δε θέλω να κάνω ένα σκυλί-στρατιωτάκι. Δεν υπεραμύνομαι της επιλογής μου, ίσως να είναι οικτρό λάθος μου.
Απλά, είπαμε, το βλέπω πιο ..συναισθηματικά..

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Μια γενικη και προφανης παρατηρηση.

Το ότι γνωριζει ο σκυλος 15 εντολες δεν λεει παντα και πολλα. Μπορει ενας σκυλος που γνωριζει μονο 5 να είναι στην ουσια περισσοτερο εκπαιδευμενος.

Οσο κι αν μερικα πραγματα ακουγονται εντυπωσιακα, σημασια εχει το ποσοστο επιτυχιας και κατω από ποιες συνθηκες εκτελει ο σκυλος.

Αν εκτελει μονο υπο πιεση ή μονο όταν τον συμφερει, πρεπει να μπουμε σε σκεψεις.

Επισης, τι να το κανω αν εκτελει τελεια στο σπιτι ή στην ερημιά και να κλειδωνει το μυαλο μπροστα σε αλλον σκυλο ή στην γατα και να μην ακουει τιποτα.

Η αξια φαινεται στα δυσκολα και εκει θελουμε να ακουει. Αναλογα με το περιβαλλον, την κατασταση και τον σκυλο, το χάσιμο μιας εντολης μπορει να φερει πολλα προβληματα.
συμφωνω 100%.στην ουσια πρεπει να μετα απο μια αρχικη εκπαιδευση καποιων εντολων ,το σκυλι να τις ξαναμαθει με φασαρια γυρο του ,με αλλα σκυλια,ανθρωπους,γατες κτλ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97