Ενστάσεις σχετικά με τη B.A.R.F

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
kango1 said:
παιδια εχω μαθει να διαβαζω τις ετικετες των τροφων..μαλλον δεν καταλαβατε τι θελω να πω..

το κολημα το εφαγα γιατι οταν πηγα να αγορασω την ακανα ο ιδιοκτητης αρχισε να μου εξιστορει τις εργαστηριακες μελετες που γιναναν τα τελευταια χρονια σε ολες τις τρωφες και τι ειδους καρκινους παθανε απο καποιες τρωφες..
ακουγα ακουγα ακουγα..και μετα σκεφτηκα οταν ειχα φυγει απο εκει..κατσε ρε ..εφοσον η οριτζεν δεν διευκρινιζετε ποσο καιρο εχει βγει ακριβως περα απο την εταιρια που εχει και την ακανα η οποια ειναι καλη ,αλλα δεν ειναι ιδια με την οριτζεν..,δεν ειδα πουθενα να μιλανε για τα εργαστηριακα αποτελεσματα της οριτζεν..

μετα μιλισαμε για το μαρκετινκ που κανει ο τυπος που την εχει και ειναι πολυ περιεργος εφοσον δεν κανει πολλες διαφημισεις και δεινει πολυ επιλεκτικα σε πετ σοπ..
εε...εφοσον ειπα να την ψαξω με το τι να του δινω..περα απο τα συστατικα τα οποια ειμαι πολυ υπερ συγκριτικα με τις αλλες μαρκες.. εμαθα πως πολλοι κτηνιατροι ειναι αντιθετοι με την πολυ μεγαλη αναλογια πρωτεινης...της οριτζεν,αλλοι ειναι υπερ ,αλλοι κατα,δεν μενω στους κτηνιατρους ομως..
εμαθα οτι αυτο το στιλ τρωφης θα το γυρισουν σιγα σιγα ολες οι μαρκες και θα ακολουθησουν αυτες τις αναλογιες..,οταν γινει και οι περιεκτικοτητες και οι αναλογιες θα ειναι πανω κατω ιδιες τοτε με βαση ποιον γνωμονα θα τις επιλεξουμε..?
ειναι ενα καθαρα προσωπικο κολημα..και κατα βαση ρητορικο..

@kango
για ολα αυτα τα δηληματα επελεξα και εγω να αναλαβω εξ- ολοκληρου την επιλογη των συστατκων της τροφης που δινω στον σκυλο μου!
Βλεπω οτι παει πολυ καλα ( δεν ειναι τυχαιο πια μετα απο 5.5 χρονια αποκλειστηκη ωμη διατροφη) και εχω ισυχασει πια. :wink:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
FrenchieFan said:
@kango
για ολα αυτα τα δηληματα επελεξα και εγω να αναλαβω εξ- ολοκληρου την επιλογη των συστατκων της τροφης που δινω στον σκυλο μου!
Βλεπω οτι παει πολυ καλα ( δεν ειναι τυχαιο πια μετα απο 5.5 χρονια αποκλειστηκη ωμη διατροφη) και εχω ισυχασει πια. :wink:
τωρα με καταλαβες...φρανσιφανακι!! :p :p :wink:

λες ε... :-k ...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΜΑΚΗΣ said:
ναι βρε :wink:

ρώτα και την keyman :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ρε μακη- και πιος λεει οτι δεν ειναι συμπτοση και η μαγαι δεν ψωνησε απλα μια ιογενες γαστεντεριτιδα??

Η δικια μου, προ ΒARF κανα 2φορες το χρονο, οταν κυκλοφορουσαν τετιου ειδος ιοσεις, μεσα ηταν- τρελες διαρροιες, εμμετοι- ολο το προγραμμα. Ειδικες κονσερβες της Ηills εδινα τοτε, για πολυ καιρο για να στρωσει παλι! Μεχρι και ορο καναμε πολλες φορες.
Μην τα ριχνουμε ολα στην BARF.

Αφου την αλλαξα, δεν ειχε ποτε ξανα τετια διαρροια! (εδω και 5.5 χρονια!!)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν υπάρχει λόγος να το ξαναρχίσουμε (είμαστε και off topic).

ο καθείς κάνει ότι καταλαβαίνει.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ και να είναι προετοιμασμένος

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εγω παντως αυτο που εχω καταλαβει ειναι εμπρος γκρεμος και πισω ρεμα..
αυτο που με ενδιαφερει εμενα προσωπικα κατα πρωτης αποψεως μιας και ειμαι καινουρια στις σκυλοτρωφες παλια εδεινα βραστο κοτοπουλο,βραστο κρεατακι με καροτακια σελινακι λιγο ρυζακι και μιλαρακια και γενικα που και που κανα φρουτακι και μας εφτασε τα 16.5..
αυτα βεβαια τα μαγειρευε η μητερα μου..εγω επειδη χλωμη με κοβω καθε μερα το ιδιο πραγμα..ηθελα κατι πιο πρακτικο..
αλλα οταν μπενεις οπως λενε στον χορο θα χορεψεις..δεν θελω να δωσω χημικα η κακου ελενχου ποιοτητας στο σκυλι μου επειδη βαριεμαι να του μαγειρεψω..και αυτο οσο και να φαινεται τραβιγμενο κατα εμενα γινετε με προληψη.."δυσπηστια" και ερευνα..και οτι βγει βγηκε..
Οτι θα εκανα για το παιδι μου ,δηλ..ετσι απλα δεν θα του εδεινα ενα γαλα αν δεν μπορουσε να πιει το δικο μου..,καπως ετσι το αντιλαμβανομαι εγω..Μακαρι η οριτζεν να αποδειχτει καλη..,αλλωστε δεν εχω και αλλη επιλογη μιας και τα χαλια των αλλων εταιριων τα ξερουμε..,απλα δεν πειθομαι ετσι απλα μεσω μιας εμεσης διαφημησης..εξυπνης κατα τα αλλα..,χωρις να δω περα απο τα συστατικα που δεν μου λενε κατι αν οι συνθηκες παραγωγης δεν εξασφαλιζουν την ποιοτητα που υποσχονται, αν οι εργαστιριακες μελετες δεν αποδεικνιουν την αρτια κατα τα λεγομενα υποσχομενα αποτελεσματα..
Μακαρι.. αλλα εγω την ψαχνω την δουλεια.. ετσι εγω κρινω..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Frenchie, σύμφωνα με το δικό σου σκυλί είναι η Barf τέλεια ...
επειδή όμως βλέπω και χρησιμοποιείς ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΝΟ αυτό το επιχείρημα, χρειαζεται προσοχή ... ειπες ότι σου αρέσει οτι διαδίδεται η barf, και σε ρώτησα (με νόημα) αν είναι δικιάς σου επινόησης ...

Καλύτερο post απο του GAIA δεν υπάρχει σε θέμα barf ... απο εκει και πέρα, όντως ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει, αλλά να μην φανατιζόμαστε ... υπάρχει περίπτωση να πάρεις στον λαιμό σου κάποιον ...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Frenchie, σύμφωνα με το δικό σου σκυλί είναι η Barf τέλεια ...
οχι μονο το δικο μου!

ριξε μια ματια εδω :

http://www.gesundehunde.com/forum/
Το φορουμ αυτο εχει κοντα 6.500 μελη- απο τους οποιους οι 5.000 ειναι Barfers. Πολλους απο αυτους εχουν σκυλια με σοβαρα προβλημτα υγειας, που βελτιωθηκαν με την αλλαγη της διατροφης. Δεν ειναι τυχαιο νομιζω.

Αλλα επειδη νομιζεις, οτι ειμαι φανατικη- δεν ξαναλεω τιποτα- δεν πειραζει και δεν τρεχει και τιποτα!
Οπως ειπες- ο καθενας οτι νομιζει! 8)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ οφείλω να ευχαριστήσω την FrenchieFan που μας γνώρισε αρχικά την B.A.R.F. Με τη βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές της ξεκινήσαμε όσοι αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την δίαιτα των φρέσκων τροφών η οποία είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στα σκυλιά μας.

Καλό είναι να ξέρουν όσοι ακολουθήσουν το δύσκολο δρόμο της ποιοτικής διατροφής, πως κάθε αρχή και δύσκολη. Το να καταδικάσουμε γενικώς την μέθοδο, κρίνοντας από 2 ή 3 περιστατικά είναι άδικο.