Ενοικιαστής με σκύλο vs σπιτονοικοκύρη

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ναι, αλλά αν κάαααθε μέρα ακούς γκρίνια, σου χτυπάει να σου πει ότι ενοχλούν τα νύχια, σου την λέει κάθε φορά που σε βλέπει με τον σκύλο, σου λέει ότι του μυρίζει το ασανσέρ, φωνάζει την αστυνομία αν τολμήσει ο σκύλος και γαυγίσει και γενικά σου κάνει τη ζωή κόλαση, να το βράσεις το δίκιο σου!

Έχεις δίκιο από την πλευρά σου, αλλά ας κάνει και μια ερώτηση το παιδί. Μπορεί να μάθει ότι είναι ένας κολλημένος στη γειτονιά που πετάει όλη την ώρα φόλες, άδικο θα έχει, αλλά υπάρχει λόγος να μπει στη διαδικασία?

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
αν καθε μερα ακους γκρινια, τους γραφεις.
αν σου λεει πως ενοχλουν τα νυχια του, τους γραφεις (η βαζεις μοκετα)
αν σου τη λεει καθε φορα που σε βλεπει με τον σκυλο, τον γραφεις
αν του μυριζει το ασανσερ, τον γραφεις
η αστυνομια δεν παει στα σπιτια οτι ωρα να ναι, επειδη καποιος πυροβολημενος μπορει να τους περνει τηλεφωνο. Παει μονο αν γαυγιζει επανειλημενως και χωρις σταματημο σε ωρες κοινης ησυχιας. (φανταζομαι δεν εχεις τετοιο προβλημα)
Γενικα ΟΤΙ και να σου λενε εφαρμοζεις την τακτικη του "στου κουφου την πορτα οσο θελει βροντα". Αν δινεις σημασια σε τετοια εχεις εσυ προβλημα απο κει και περα. Εισαι καλυμμενος απο το νομο, παει και τελειωσε.
Οσο για τις φολες, φροντιζουμε ο σκυλος να ζει μεσα στο σπιτι και να μην βγαινει σε αυλη η μπαλκονι χωρις επιτηρηση και στην βολτα αφου ειναι με το λουρι τον εχεις και παλι υπο επιτηρηση.
Δηλαδη πες οτι βρισκει το σουπερ ουαου σπιτι σε συνδυασμο με τον υπεργαματο ιδιοκτητη...δε θα παει επειδη υπαρχει πειραγμενος γειτονας? ΟΧΙ ΔΑ

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Η λογική σου είναι σωστή, και έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.

Είναι στον χαρακτήρα του κάθε ένα, όμως, το κατά πόσο αντέχει και ανέχεται τους τσακωμούς και τη βαβούρα. Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά εγώ προσωπικά αν μάθαινα πριν νοικιάσω το σπίτι ότι στη γειτονιά, ας πούμε, είναι ένας κολλημένος που κάνει φασαρίες σε όλους τους σκυλογονείς, ε δεν θα το σκεφτόμουν να πάω εκεί.

Να πω ότι αυτά που περιγράφω δεν μου συμβαίνουν (πάλι καλά) και έχω, σχετικά, ανεκτικούς γείτονες, ευτυχώς!

Θα διαφωνήσω, όμως, μαζί σου στο θέμα της φόλας: έχω μάθει για πολλά σκυλιά με ιδιοκτήτες που πρόσεχαν στη βόλτα να τρώνε για πλάκα φόλα. Είναι και θέμα τύχης. Αν μάθαινα ότι η γειτονιά είναι ύποπτη δεν θα έμενα ούτε στο πιο σούπερ τέλειο σπίτι.

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Γενικά έχω καταλάβει ότι επειδή σαν χώρα το θέμα ζωοφιλία και κυρίως κυνοφιλία, αν θες να μπορέσεις να περνάς καλά με τον σκύλο σου, πρέπει να έχεις επίγνωση όλων των δικαιωμάτων και όλων νόμων περί αυτού γιατί αλλιώς ο κάθε παράξενος μπορεί να σε τρέχει σαν τον Βέγγο...

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Προσωπικά επειδή μετακόμισα πέρσυ και είχαμε τον Σερζ ούτε μήνα με είχε απασχολήσει το θέμα όταν άρχισα να ψάχνω.

Δεν το ανέφερα σε κανέναν, εκτός αν με ρωτάγανε όπου έλεγα την αλήθεια (μεσαίο ημίαιμο σκυλάκι).

Μου βγήκε σε καλό η "αναισθησία" μου, μείον ένα άγχος σε μια δύσκολη περίοδο με οδήγησαν σε ψύχραιμες επιλογές! Καλό κουράγιο.

dimer

Member
2 Οκτωβρίου 2013
22
0
Καλησπέρα,
δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία, αλλά ο νόμος της ηθικής λέει να γνωρίζει ο σπιτονοικοκύρης για την ύπαρξη σκύλου.
Και αν δε θέλει είναι δικαίωμά του.

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Eννοείται ότι πρέπει να γνωρίζει, αν δεν είσαι εντάξει μαζί του δεν θα είναι κι αυτός μαζί σου και θα ταλαιπωρηθείτε κι οι δύο μαζί. Το θέμα μου εμένα πιο πολύ είναι να ξέρω τα δικαιώματα και τα δικά μου και του σκύλιου για να μπορέσω να με/το υπερασπιστώ άμα πέσω στο στραβόξυλο ιδιοκτήτη, γείτονα κλπ

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα στη γειτονια μου ολοι δεχονται να νοικιασουν σε ιδιοκτητη σκυλου απο τοτε που μαζεψα τις δικες μου,,,,,,,, κανουν τοσο θορυβο οι δικες μου που ολα τα αλλα τους φαινονται νανουρισμα ==))

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Α! τέλεια! αμα διαλέξω περιοχή κι έχω θέμα με την γειτονιά πετάγεσαι καμιά βδομάδα θεσσαλονίκη να νοικιάσεις παραδίπλα?? ;)

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να μην γουσταρεις εσυ να δινεις τα λεφτα σου σε καποιον που δεν γουσταρει το σκυλο σου? :cool: Σε ποια περιοχη ψαχνεις αν επιτρεπεται?

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Εννοείται ότι δεν πρόκειται να δώσω ούτε μισό ευρώ σε κάποιον που δεν τον θέλει, είναι πια μέλος της οικογενείας μου!

pasulisdog

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
36
0
Δεν μπορούν τα ψυχολογικά να τα δικαιολογούν όλα. Τι ψυχολογικά να αποδώσω στον γείτονα εγώ που μου φωνάζει την αστυνομία γιατί τον ενοχλούν τα σκυλιά. Πήγα σε μονοκατοικία με 3 στρέμματα περιφραγμένο οικόπεδο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά δεν..... Αλήθεια το οριο των δυο σκύλων ισχύει και για τις μονοκατοικίες ή μόνο για τα διαμερίσματα?

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Δεν μπορούν τα ψυχολογικά να τα δικαιολογούν όλα. Τι ψυχολογικά να αποδώσω στον γείτονα εγώ που μου φωνάζει την αστυνομία γιατί τον ενοχλούν τα σκυλιά. Πήγα σε μονοκατοικία με 3 στρέμματα περιφραγμένο οικόπεδο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά δεν..... Αλήθεια το οριο των δυο σκύλων ισχύει και για τις μονοκατοικίες ή μόνο για τα διαμερίσματα?
χαχαχαχα
τι σου ειπαν σε μονοκατοικια;
και εγω ηρθα σε μονοκατοικια για τα σκυλια (δεν ειχα ομως προβλημα με γεοτονες ποιο πριν)
απλα αποφασισα την αλλαγη θεορωντας το καλυτερο για τα σκυλια.

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Μόνο για τα διαμερίσματα.