Αφου λοιπον το εχετε αποφασισει οτι θελετε συγκεκριμενο σκυλι για συγκεκριμενους λογους,πιστευω πως αυτη η φυλη ειναι μια επιλογη που δεν θα την μετανιωσετε.Τα γκολντεν ειναι σκυλια με πολυ γλυκο χαρακτηρα και ενα μεγαλο συν,ειναι οτι για εναν νεο και απειρο ιδιοκτητη ειναι αρκετα ευκολα σαν χαρακτηρες.Ειναι πολυ συνεργασιμα,χωρις ιδιαιτερα πεισματα και επιμονες συμπεριφορες.
Παιδια δεν εχουμε προς το παρον,αλλα εχουμε ανηψια με τα οποια γινεται μεγαλο πανηγυρι οταν ερχονται στο σπιτι,ειδικα με τον πιο μικρο,που εχει κατσει να του φορεσεi γυαλια 3D,κρυβονται μαζι κατω απο τα τραπεζια,ξαπλωνουν αγκαλια στο χαλι κτλ.Ειναι πολυ ανεκτικος σκυλος και αν κατι δεν του αρεσει,απλα θα φυγει.
Στην αλλη πλευρα τωρα..ειναι ενας σκυλος μεγαλοσωμος και παρ'οτι εχει καλο χαρακτηρα,δεν σημαινει οτι δεν χρειαζεται εστω και μια στοιχειωδη εκπαιδευση.Πρεπει απο την αρχη να εχετε λιγο το ''κοντρολ'' ουτως ωστε οταν χρειαζεται να σας ακουει.Οσο καλος και αν ειναι ο χαρακτηρας του,θα πρεπει και σεις απο νωρις να του μαθετε σωστους τροπους.
Εφοσον λοιπον ακομα δεν βρηκατε κατι,εκμεταλλευτειτε τον χρονο που εχετε τωρα,για να διαβασετε πεντε πραγματακια βασικα για την εκπαιδευση του σκυλου και να αποφυγετε τυχον λαθη του παρελθοντος.Η αρχη ειναι το ημιση του παντος.
Σου εγραψα δυο-τρια πραγματακια περιληπτικα,αν εγραφα οσα εχω στο κεφαλι μου,θα μου επαιρνε σελιδες.Για οτι αλλο θες να ρωτησεις,ρωτα,θα χαρω να βοηθησω.
ΥΓ. Τι εγινε βρε παιδια? Μονο εγω εχω γκολντεν? Που εξαφανιστηκαν ολοι?