Ενδιαφέρομαι για κουταβάκι. Χρειάζομαι βοήθεια!

MixalisT

Member
5 Μαρτίου 2011
5
0
Καλησπερα σας, επιτελους σας βρηκα!! Μετα απο παρα πολλες ωρες στο ιντερνετ..και ψαξιμο..εχω ηδη μπερδευτει..θελω να παρω σκυλακι, αλλα με τοσα σαιτ, αγγελιες, φωτογραφιες κλπ.. !! Δεν ξερω πλεον ποια ρατσα θα ηταν ιδανικη για μενα και για τον χωρο που διαθετω.. και ποιον πωλητη να προτιμησω..θελω ενα μετριο σκυλι, οχι μεγαλοσωμο, παιχνιδιαρικο, ευκολα εκπαιδευσιμο και συντροφικο..οχι για φυλακα!! ζω σε διαμερισμα με μεγαλη βεραντα 60τμ, εχω χρονο για να το βγαζω βολτες.. σκεφτομουν για κοκκερ!! μετα πηγα σε λιγο πιο μεγαλα, σαμογιεντ λογω ομορφιας, ή καποια ρατσα σιβηριας!!! αλλα παλι ειμαι αναποφασιστος.. θα χαρω αν με βοηθησετε στην επιλογη μου.. ευχαριστω

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς Ήρθες.

Καταρχήν ελπίζω να γνωρίζεις περί pet shop και ότι δεν παίρνουμε σκύλο από εκεί,
όπως και αγγελίες ιδιωτώ ή και φίλους που ζευγάρωσε το σκυλί τους.

Το σκυλί στην βεράντα σου θα μένει;

Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να υιοθετήσεις αδεσποτάκι από καταφύγιο ή δρόμο,
υπάρχει σε όλα τα μεγέθη σχέδια χρώματα :)

MixalisT

Member
5 Μαρτίου 2011
5
0
καλησπερα! οχι δεν θα μενει στην βεραντα..μεσα στο σπιτι θα ειναι..αλλα αν τελικα παρω καποιο σχετικα μεγαλοσωμο, τοτε οταν πλεον δεν θα ειναι κουταβακι, το σπιτι του θα το εχω στην βεραντα!! εχω σκεφτει και την υιοθεσια απο καταφυγιο..δεν κλινω ακομα προς αυτη την κινηση..ομως δεν την αποκλειω κιολας..ηδη εχω και τα τηλ. απο τους υπευθυνους του καταφυγιου βολου..οπου πολυ πιθανον να το επισκεφτω.. Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομουνα να παρω καποιο καθαροαιμο!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.107
Καθαρόαιμο, πρέπει να ξέρεις ότι παίρνεις μόνο από αναγνωρισμένο εκτροφέα, μετά από πολύ ψάξιμο, έτσι;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για καθαρόαιμο να ξέρεις ότι ο μόνος δρόμος είναι ένας σωστός εκτροφέας.
Αλλά έχεις δρόμο μπροστά σου μέχρι να μελετήσεις τις φυλές και να καταλήξεις & να κάνεις οικονομίες για να μαζέψεις τα λεφτά που απαιτούνται..

Επίσης να ξέρεις πως απαγορεύεται ο σκύλος να ζει στην βεράντα από τον νόμο.
Οπότε ξανασκέψου το που θα βάλεις το σπιτάκι του.

Διάβασε και εδώ, να δεις τι εστί εκτροφέας,
και πως ξεχωρίζουμε τον καλό από τον ψευτοεκτροφέα.
Μερικά ακόμα πολύ ενδιαφέρον links που πρέπει να διαβάσεις:

Διαλέγοντας-φυλή
Θέλω-κουτάβι-ράτσας...αλλά
-PET-SHOPS-PUPPY-MILLS
Είμαι-έτοιμος-να-υιοθετήσω-ζώο

MixalisT

Member
5 Μαρτίου 2011
5
0
τα αρθρα μολις τα διαβασα, οντως ειναι πολυ κατατοπιστικα!!! οσο αφορα το σπιτακι στην βεραντα, αυτο δεν το ηξερα..οποτε αναγκαστικα δεν μπορω να παρω μετριο-μεγαλο σκυλι, γιατι δεν εχω αυλη!! δεν εχω σκοπο να δεσμευσω-ταλαιπωρησω ενα μεγαλο σκυλι μεσα σε σπιτι.. επισης για την αγορα καθαροαιμων απο αναγνωρισμενο εκτροφεα, συμφωνω.. ομως αυτη αποψη δεν αντιπαραθετει την αποψη για επιλογη σκυλου απο καταφυγιο;;; σαφως ειναι καλυτερη κινηση υιοθεσιας για ενα αδεσποτο-παρατημενο σκυλακι.. αλλα δεν βλεπεις γονεις, ιστορικο κλπ επιλεγεις και αν σταθεις τυχερος σου βγαινει υγιες..αλλιως τρεχαματα σε γιατρους..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι απαραίτητα αφού τα περισσότερα σκυλιά των καταφυγίων είναι ενήλικα και επομένως ό,τι ήταν να παρουσιάσουν συνήθως το παρουσίασαν. Αν έχουν π.χ. δυσπλασία του ισχύου, θα μπορείς να το δεις από πριν άμα κοιτάξεις πώς περπατούν κλπ. Αν θες σχετικά μικρόσωμο σκυλί, πάρε ελληνικό κοκόνι που είναι πρώτον πανάρχαια ελληνική φυλή, δεύτερον υγιές σκυλί, τρίτον πανέμορφο και τέταρτον χαρίζονται αυτή τη στιγμή από μέλη του φόρουμ που έγιναν ανάδοχοί τους δυο από δαύτα. Κι εγώ από καταφύγιο πήρα το σκύλο μου, ήταν δυο χρονών, ήξερε πού να κάνει τα τσίσα του κλπ. και μου βγήκε κοτζαμάμ Μουφ με τ' όνομα!! :) Αποκλείεται να έβρισκα οπουδήποτε και από οποιονδήποτε καταπληκτικότερο σκυλί από το Μουφ...

Δες και τα σχετικά νήματα:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?13787-%CE%97-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AE-Blondie-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-Blo!&highlight=blondie

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?13873-X%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-Blondie-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1!!&highlight=blondie

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?14225-Κοκονάκος&highlight=κοκονι

Για τη φυλή εδώ:

http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...ο-Κοκόνι&highlight=προσπαθεια+διασωσης+κοκονι

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν ας τα πάρουμε με την σειρά
οσο αφορα το σπιτακι στην βεραντα, αυτο δεν το ηξερα..οποτε αναγκαστικα δεν μπορω να παρω μετριο-μεγαλο σκυλι, γιατι δεν εχω αυλη!! δεν εχω σκοπο να δεσμευσω-ταλαιπωρησω ενα μεγαλο σκυλι μεσα σε σπιτι..
Κανένας σκύλος δεν ταλαιπωρείται με το να ζει στο σπίτι αρκεί να εκτονώνεται αρκετά (βόλτα παιχνίδι κλπ)
Αυτό το κάνεις είτε ζει μέσα είτε έξω.
Ο σκύλος είναι αγελαίο ον και θέλει να είναι με την αγέλη του, στην προκειμένη εσένα, οπότε θέλει να ζει μέσα :)
ομως αυτη αποψη δεν αντιπαραθετει την αποψη για επιλογη σκυλου απο καταφυγιο;;;
Όχι!
Αν θέλεις μια συγκεκριμένη φυλή τότε ναι θα απευθυνθείς σε εκτροφέα, αν όμως θες απλά ενα πιστό σύντροφο, τότε αδεσποτάκι:)

Τα σκυλιά στα καταφύγια είναι εξετασμένα από κτηνιάτρους και τα περισσότερα είναι υγιή,
κάποια επίσης έχουν κάνει θεραπεία, και υπάρχουν και τα άρρωστα που αυτά είναι που μας έχουν ανάγκη περισσότερο.
Όμως σίγουρα θα βρεις υγιέστατο σκυλάκο σε καταφύγιο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κι επειδή μ' αρέσει να κάνω την προξενήτρα, για κοίταξε μερικές αγγελίες:

Ο Αμαρέτο μεσαίου μεγέθους: http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2315&Itemid=176

Ο Αριστοτέλης, επίσης μεσαίου μεγέθους: http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2313&Itemid=176

Ο Ρούφους, μεσαίο επίσης μέγεθος: http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2309&Itemid=176

Ο Ακάκιος, μικρού μεγέθους: http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2308&Itemid=176

Ο Νίνο, μεσαίου μεγέθους: http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2131&Itemid=176

Στελάκος, μικρός, έως μεσαίος: http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1575&Itemid=176

Princess, μεσαία: http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2387&Itemid=174

Αλκυόνη, μικρού μεγέθους: http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2306&Itemid=174

Ελιάννα, μεσαίου μεγέθους: http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2304&Itemid=174

MixalisT

Member
5 Μαρτίου 2011
5
0
επομενως απ’οτι καταλαβα ειστε υπερ της υιοθεσιας απο καταφυγιο..η αληθεια ειναι οτι ειναι η πιο σωστη κινηση - βοηθεια προς τους τετραποδους φιλους μας.. θα παω απο βδομαδα στο καταφυγιο να δω τα σκυλακια..σιγουρα θα με βοηθησουν και οι εκει υπευθυνοι..και μαλλον θα υιοθετησω απο εκει ενα.. αν παλι δεν κατασταλλαξω..θα επανερθω στο φορουμ σας για νεες αναζητησεις!!! Αν ομως παρω, θα επανερθω για συμβουλες προς νεο ιδιοκτητη..αν και διαβασα καποια αρθα..σιγουρα θα χρειαστω βοηθεια, ευχαριστω για το ενδιαφερον σας..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να σαι καλά και να ξέρεις ότι την καλή σου πράξη θα την πάρεις πίσω στο 100σταπλάσιο :)

Και σίγουρα οι υπεύθυνοι εκεί θα βρούν ένα που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου και στην καθημερινότητα σου :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ απολύτως με τη Σοφία!! Μίλα με τους υπεύθυνους, θα σου μιλήσουν για τον κάθε σκύλο χωριστά, δες και τα σκυλιά και όλο και με κάποιο θα γίνει το κλικ! Εγώ πάντως ποτέ μου δεν το μετάνοιωσα το πρώην αδέσποτο. Είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή μου και πραγματικά έκανε κλικ. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το Μουφ. :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κάτι που θα ήθελα να προσθέσω εγώ για το καταφύγιο. Δεν έχω επισκευθεί κανένα οπότε δεν ξέρω πως είναι, αλλά αν τα έχουν σε κελια ή κλουβια, καλό θα είναι να ζητήσεις από τον υπεύθυνο να σου βγάλει έξω αυτό που σου έκανε "κλικ" για να δεις πως είναι και η μεταξύ σας χημεία. Καλή υιοθεσία σου εύχομαι!
Βέβαια καταλαβαίνω γιατί μπορεί να θέλεις και καθαρόαιμο από εκτροφέα... Υπάρχουν τα συν και τα πλην και στις δύο περιπτώσεις (εννοώ ημίαιμο-καθαρόαιμο) αλλά ότι κι αν αποφασίσεις να πάρεις θα έχεις μαζί σου ένα πλασμα που θα σου χαρίσει ανεκτίμητες στιγμές!
Παιδια ξέρω ότι όλοι είμαστε εναντίων των pet shops αλλά να... Αν δεν έχει κανείς σκοπό να κατεβάσει το σκύλο του σε έκθεση αλλά το θέλει για συντροφιά γιατί να μην πάρει κι από εκεί? Αυτά τα κακόμοιρα τα σκυλάκια που καταλήγουν σε pet shop δεν αξίζουν μια ζεστή οικογένεια-αγέλη?

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κάτι που θα ήθελα να προσθέσω εγώ για το καταφύγιο. Δεν έχω επισκευθεί κανένα οπότε δεν ξέρω πως είναι, αλλά αν τα έχουν σε κελια ή κλουβια, καλό θα είναι να ζητήσεις από τον υπεύθυνο να σου βγάλει έξω αυτό που σου έκανε "κλικ" για να δεις πως είναι και η μεταξύ σας χημεία.
Εννοείται. Ποτέ δε λέμε, βάλτο μου αυτό και τυλίξτε το για το σπίτι. :) Πρέπει να δεις πρώτα αν το κλικ είναι αληθινό κλικ και πώς τα πάτε οι δυο σας. Βάλτο επίσης να τρέξει λίγο να δεις πώς πάει για την περίπτωση δυσπλασίας. Επίσης πρέπει να το πας βόλτα.

Βέβαια καταλαβαίνω γιατί μπορεί να θέλεις και καθαρόαιμο από εκτροφέα... Υπάρχουν τα συν και τα πλην και στις δύο περιπτώσεις (εννοώ ημίαιμο-καθαρόαιμο) αλλά ότι κι αν αποφασίσεις να πάρεις θα έχεις μαζί σου ένα πλασμα που θα σου χαρίσει ανεκτίμητες στιγμές!
Παιδια ξέρω ότι όλοι είμαστε εναντίων των pet shops αλλά να... Αν δεν έχει κανείς σκοπό να κατεβάσει το σκύλο του σε έκθεση αλλά το θέλει για συντροφιά γιατί να μην πάρει κι από εκεί? Αυτά τα κακόμοιρα τα σκυλάκια που καταλήγουν σε pet shop δεν αξίζουν μια ζεστή οικογένεια-αγέλη
Και το Μουφ καθαρόαιμο είναι από καταφύγιο. Απ' όλα έχει ο μπαχτσές, αλλά προσωπικά νομίζω ότι έχει να κάνει με το κλικ και όχι τη φυλή. Δε βλέπω τι κατά μπορεί να έχει το ημίαιμο του καταφυγίου έναντι του καθαρόαιμου. Τέλος διαφωνώ μαζί σου γα τα όσα λες για τα πετσοπάδικα. ΔΕΝ παίρνουμε πετσοπάδικα διότι πρώτον υποστηρίζουμε τους παπυμιλλάδες και δεύτερον διότι τα περισσότερα δεν είναι ούτε υγιή, ούτε πραγματικά καθαρόαιμα. Το εκτροφικό δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα εκθεσιακό. Σημαίνει ότι είναι εντός προτύπου, υγιές και μεγαλωμένο σωστά κατά την κρίσιμη ηλικία των πρώτων 8 βδομάδων. Ο σωστός εκτροφέας μάλιστα θα σε ρωτήσει αν πρόκειται να πας σε εκθέσεις και αν θες απλό σκυλί συντροφιάς θα σου δώσει τέτοιο και όχι εκθεσιακό. Δε σημαίνει όμως ότι το σκυλί συντροφιάς δεν είναι υγιές ή ότι είναι εκτός προτύπου. Π.χ. το Μουφ, αν ήταν εκτροφικό (που δεν είναι), λόγω χαρακτήρα κάνει για συντροφιά. Μορφολογικά προέρχεται από "εκθεσιακές" γραμμές και όχι εργασιακές, αλλά δεν κάνει ούτε για εκθέσεις (ακόμα κι αν είχε πεντιγκρί), ούτε για επιδείξεις και διαγωνισμούς. Κάνει όμως για συντροφιά και είναι το καταπληκτικότερο σκυλί του σύμπαντος. :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ξενυχτας κι εσυ ε? :)
Τα κακομοιρα σκυλάκια που καταλήγουν σε πετ σοπ, δλδ τα συγκεκριμένα σκυλάκια που βλεπουμε στις βιτρίνες είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το μικρότερο προβλημα.
Οι μαμάδες τους που περνάνε τις σύντομες ζωούλες τους σε ΒΑΝΑΥΣΕΣ συνθήκες γεννοβολώντας ασταμάτητα ζωντας μεσα στις ακαθαρσίες τους και πεθαινοντας χωρίς να εχουν γνωρίσει ποτε τι θα πει χάδι δεν αξίζουν μιια ζεστή οικογένειια-αγέλη?
Τα κουταβάκια που αποχωρίζονται τις μανούλες του σε ηλικία 4-5 το πολύ εβδομάδων και ταξιδεύουν στριμωγμένα-στιβαγμένα απο τις φάρμες όπου ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ προς τα πετ-σοπ ανα τον κόσμο και πολλά δε φτάνουν ποτέ αφού δεν αντεχουν στις ΒΑΝΑΥΣΕΣ αυτες συνθήκες και πεθαίνουν στην διαδρομη. Αυτά δεν αξίζουν μια ζεστή αγκαλιά οικογένεια-αγέλη?

Όσο τραγικό κι αν ακούγεται θεωρώ ότι τα κουτάβια της βιτρίνας είναι τα πιο τυχερά σε αυτό το βρώμικο κύκλωμα. Αυτά ίσως και να γνωρίσουν μια ζεστή οικογένεια- αγέλη.
Σκοπός είναι να πάψουν να υπάρχουν κουτάβια στις βιτρίνες - αποθήκες - κουτάβια που φτάνουν στην πόρτα σου με μια παραγγελία σε 24-48 ώρες. Για να σταματήσουν να πεθαινουν σκυλάκια στο βωμό της αισχροκερδίας

Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ, πάτα στο google puppy mills :(

ΥΓ συγγνωμηη αν δε βγαζει και πολυ νοημα το ποστ αλλά είναι καιι 3.30 η ωρα :)

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
καλησπερα!
ειμαι εθελοντης στο καταφυγιο,κατα τη γνωμη μου ειναι η ποιο ανθρωπινη λυση!

χθες ημασταν στο καταφυγιο για καποιες φωτογραφιες,βολτες κτλ...
υπαρουν σκυλια ρατσας,ενηλικα μικροσωμα,ενηλικα μεσαια,μεγαλα και κουταβια...και παλι αν δεν ταιριαξεις με καποιο μπορεις να ερει μετα απο 1-2 εβδομαδες που θα εχουν ερθει και αλλα σκυλια...

αυτο που βλεπουμε ειναι οτι σκυλια που δεν τα ηθελε κανεις ,ουτε που τα κοιτουσαν οσο ηταν στο καταφυγιο μολις καλωσπιστηκαν λιγακι τα ηθελαν ολοι...

στη περιπτωση που παρεις σκυλακι απ το καταφυγιο στειλε μου πμ να σου δωσω το τηλεφωνο μου για βοηθια-συμβδουλες στο θεμα εκπαιδευσης κτλ οσο μπορω!

αφου το ψαχνεις το θεμα πριν παρεις σκυλο φενετε πως εισαι υπευθυνος οποτε ειτε απο το καταφυγιο αδεσποτο ειτε απο εκτροφεα καθαροαιμο θα διαλεξεις σωστο μερος για να παρεις το ζωακια σου!

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
τρεξε γρηγορα στο καταφυγιο... θα βρεις τοσα πλασματακια που ζητουν σπιτι.. ειμαι σιγουρη πως δε θα ξερεις ποιο να πρωτοδιαλεξεις.. γι αυτο παρε το χρονο σου εκει κ πηγαινε οσος φορες χρειαστει μεχρι να εισαι σιγουρος... θα ειναι πολυ σωστη κ αξιεπαινη κινηση...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλώς ήλθες και από εμάς. :) Ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχει η υιοθεσία σκύλου από καταφύγιο ή αγγελία είναι ότι μπορείς να βρείς σκυλί κοινωνικοποιημένο και με την βασική εκπαίδευση. Φαντάσου ότι αν κάποιος φιλοξενεί στο σπίτι του ένα αδέσποτο πρός υιοθεσίαν, τότε είναι προφανές ότι το σκυλί θα έχει μάθει να μην λερώνει στο σπίτι, να βγαίνει βόλτα με το λουρί του, και να συμβιώνει με ανθρώπους. Άρα έχεις πολύ λιγότερα προβλήματα και ταλαιπωρία με την εκπαίδευση. Σύν το ότι κάνεις και ένα μεγάλο καλό σώζοντας μία ζωή. Εφόσον δεν έχεις καταλήξει σε μία συγκεκριμένη ράτσα, δές τις αγγελίες και επισκέψου καταφύγιο. Μπορεί να ερωτευτείς ένα σκυλί με την πρώτη ματιά - και σου το εύχομαι. Αν όντως ψάχνεις για μικρόσωμο σκυλί τα κοκόνια είναι εξαιρετική περίπτωση. Υπάρχουν γενικά πολλά μικρόσωμα σκυλάκια που έχουν ανάγκη από σπίτι - ακόμη και σκυλιά ράτσας αν θέλεις. :)