Εναν ψυχιατρο για το κουταβι μου!!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Παιδια θα με τρελανει ο δικος μου!! Απο τη μια εκπληξη στην αλλη!
Σημερα διαπιστωσα οτι με φοβαται οταν με βλεπει σε χωρο διαφορετικο απο το σπιτι μου και το δρομο που το βγαζω βολτα!
Δεν μπορω να καταλαβω πως του ηρθε κατι τετοιο!
Πηγα σπιτι μιας φιλης μου σημερα και για να προσεχω το σκυλι το πηρα μαζι μου, οποτε και το ειχα μεσα στο κλουβι μεταφορας του.
Σπιτι της φιλης μου δεν το αφηναμε ελευθερο για να μην το λερωσει.
Οποτε καποια στιγμη λεω να το βγαλω εξω για να ενεργηθει.
Το σκυλι οχι μονο απομακρυνοταν απο εμενα και μου κρυβοτανε, αλλα οταν μετα απο ωρα που του φωναζα το ονομα του οπως παντα γλυκα και ηρεμα, αρχισε να ερχεται προς το μερος μου σερνοντας και γλειφοντας τον αερα και οση ωρα σερνοταν, αφηνε απο πισω του μια γραμμη σαν σαλιγγαρι απο τα τσισα του!
Το ιδιο πραγμα επαναληφθηκε αλλες δυο φορες κατα τη διαρκεια της μερας, μια μεσα στο ξενο σπιτι και μια στο δρομο. Οταν εσκυβα για να το χαιδεψω αυτο κατουριοταν πανω του και χαμηλωνε το σωμα του μεχρι να γινει ενα με το δαπεδο! Και φυσικα γεμιζε και το τριχωμα της κοιλιας του με τσισα αφου τα εκανε την ωρα που ηταν ξαπλωμενο στο δρομο.
Επισης ολη μερα δεν εφαγε και δεν ηπιε τιποτα, ουτε καν σοκολατενιες λιχουδιες!
Με το που γυρισαμε σπιτι αρχισε παλι να μου χοροπηδαει, να παιζει μαζι μου και να ειναι μεσα στην τρελη χαρα και την ενεργεια!

Τωρα αυτο τι κολπο ηταν που εκανε και γιατι μπορει να το εκανε??

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
:shock:
σοκολατένιες??? εννοείς με σοκολάτα???:confused::confused::confused:

πόσο καιρό έχεις το σκυλάκι-τι ηλικία έχει?

μαλλον σε φοβόταν
δεν ξέρω
για πές κι άλλα...
πόση ώρα ήταν στο κουτί του?
γενικά τον βάζεις εκεί?
κάνατε μεγάλη διαδρομή για να πάτε στο σπίτι της φίλης σου?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.780
4.064
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μου φαίνεται πολύ περίεργο.
Μήπως το έχεις μαλώσει στο σπίτι της φίλης σου και το έχει συνδέσει κάπως το μέρος με το μάλωμα; Μήπως παίζει που εκεί είναι κλεισμένο και όχι ελεύθερο όπως στο σπίτι του;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό πρώτη φορά το ακούω...
Μήπως φοβάται και δεν θέλει το κουτί μεταφοράς?
Ίσως να νόμιζε ότι πας να το ξαναβάλεις μέσα...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
τι σκυλί είναι το κουτάβι σου;

Διάβασα και το άλλο σου θέμα με την τουαλέτα και η περιγραφή σου μου έδωσε την εντύπωση ότι το σκυλί σου είναι ανήσυχο, ''χαμένο'' και μπερδεμένο. Κάνει αρκετά αλλοπρόσαλλα -για μας -πράγματα τα οποία μάλλον όμως θα πρέπει να τα θεωρήσουμε φυσιολογικά για ένα πετ-σοπένιο κουτάβι που πιθανότατα είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στην ζωή του.

Οι πρώτοι μήνες είναι απο τους πιο σημαντικούς και καθοριστικούς στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του σκυλιού,εσύ το κουτάβι σου το πήρες 4 μηνών. Αναρωτήθηκες τι είδους εμπειρίες είχε πριν φτάσει στα χέρια σου;Πόσο αυτές το έχουν επηρεάσει ;

Θα έλεγα ότι μάλλον χρειάζεσαι έναν ειδικό να σε συμβουλέψει. Έναν εκπαιδευτή που θα μπορέσει να ψυχολογήσει το κουτάβι σου και να εκτιμήσει το πρόβλημα σας συνολικά.Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
η περιγραφή σου μου έδωσε την εντύπωση ότι το σκυλί σου είναι ανήσυχο, ''χαμένο'' και μπερδεμένο. Κάνει αρκετά αλλοπρόσαλλα -για μας -πράγματα τα οποία μάλλον όμως θα πρέπει να τα θεωρήσουμε φυσιολογικά για ένα πετ-σοπένιο κουτάβι που πιθανότατα είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στην ζωή του.

Οι πρώτοι μήνες είναι απο τους πιο σημαντικούς και καθοριστικούς στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του σκυλιού,εσύ το κουτάβι σου το πήρες 4 μηνών. Αναρωτήθηκες τι είδους εμπειρίες είχε πριν φτάσει στα χέρια σου;Πόσο αυτές το έχουν επηρεάσει ;
Συμφωνώ απόλυτα με την Tara.

Συγγνώμη, μου διαφεύγει πόσο μηνών είναι το κουταβάκι σου.

Αυτό που νομίζω όμως είναι, πως σε ένα ζώο, σκύλο, γάτα, οτιδήποτε, πρέπει ο ιδιοκτήτης του, ή όποιος θέλει να το πλησιάσει,
να του κερδίσει την εμπιστοσύνη του, να μην το ξεγελάει και να του παρέχει ένα σταθερό και προβλέψιμο ίσως περιβάλλον μέχρι εκείνο να φτάσει στο σημείο να αγαπήσει τον άνθρωπο και σιγά σιγά ο άνθρωπος να το "μεταφέρει" στη γνωριμία του, με τον υπόλοιπο κόσμο.

Κοινώς, οι πολλές μεταφορές, οι αλλόκοτες συμπεριφορές για τα μάτια του ζώου, ίσως σε απομακρύνουν από το σημείο του να σε αγαπήσει, εμπιστευτεί. Δε βρίσκω λόγο να το πάρεις μαζί σου σε ένα μέρος που το σκυλάκι θα είναι στο κουβλί και σε άγνωστο μέρος.

Διάβαζα τις προάλλες ένα θέμα που έγραφε ο/η Γαία Λυκαία για τη ράτσα που εκτρέφει, αν θυμάμαι καλά κι έλεγε πώς επικοινωνεί η συγκεκριμένη ράτσα με τον άνθρωπο. Το βρήκα ιδιαίτερα κατατοπιστικό, συγκηνητικό και κυρίως μέσα στο μυαλό του ζώου.

Άσχετη από σκυλιά, καθώς μεγάλωσα με πολλές γάτες, μέχρι πριν 7 μήνες που πήραμε τον Ορφέα, δεν ξέρω άλλο τρόπο να επικοινωνώ μαζί του παρά να προσπαθώ να τον κάνω να με εκτιμάει, μέρα με τη μέρα και να με εμπιστεύεται, (κληρονομιά από τις "καχύποπτες" γάτες).

Επίσης αυτό που ακούγεται και συμφωνώ απόλυτα είναι πως τις λάθος συμπεριφορές μας, τις πλρώνει το σκυλί μας.

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και να το οδηγεί σε κάτι τέτοιο, αλλά μια επαναπροσδιόρηση της συμπεριφόρας σου απέναντί του, εύχομαι να βοηθούσε. Άλλωστε τα λάθη που θα κάνεις τώρα, μάλλον θα δυσκολευτείτε να τα ξεπεράσετε κι αυτό το λέω, επείδη προσπαθώ πολύ να απαλλάξω το δικό μου σκυλί από τις οικογενειακές λάθος συμπεριφορές μας.

Καλή τύχη να έχεις μαζί του!

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Στο κλουβι μενει οταν λειπω απο το σπιτι, συνηθως 5-6 ωρες και οταν κοιμαμαι, περιπου 7 ωρες. Την υπολοιπη μερα το εχω ελευθερο στο σπιτι. Η αληθεια ειναι οτι το κλουβι δεν το θελει καθολου (κοκκαλωνει καθε φορα πριν το βαλω μεσα) γιατι ειναι στριμωγμενο εκει μεσα και το μονο που μπορει να κανει ειναι να καθεται και ειδικα για το συγκεκριμενο σκυλι αυτο ειναι πολυ ασχημο γιατι ειναι υπερδραστηριο! Δεν εχω ξαναδει τοσο δραστηριο κουταβι οταν ειναι ελευθερο στο σπιτι η στο δρομο. Κοντευει τους 7 μηνες τωρα για οσους ρωτησαν. Το μετεφερα στη φιλη μου για τριτη φορα, γιατι δεν ηξερα αν θα επιστρεψω το συγκεκριμενο βραδυ στο σπιτι μου.
Παντως και στο σπιτι μου το εχω κλεισμενο απλα τις ωρες που ειπα, ενω σπιτι της φιλης μου ηταν ολη μερα αναγκαστικα στο κλουβι. :(

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
Πως γνωρισε το κλουβι ?εγινε σταδιακα?αναλογα το σκυλακι θελει και τον αναλογο χρονο για να μπορει να μενει εξι ωρες...
βολτες μεγαλες βγενει αφου ειναι δραστιριο σκυλακι?

*και τα σοκολατακια για σκυλους νομιζω εχουν ενδιξη μεχρι ποσα μπορει να περνει την ημερα...

στους δρομους που δεν γνωριζει ειναι επιφυλακτικος γιαυτο σε φοβατε...πηγενετε σταδιακα...πρωτα βγητε για λιιιιγο σε ενα δρομο κενουργιο που να μην εχει πολυ κινηση...
σε καμια περιπτωση μην τον μαλωσεις...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν επερνες καλυτερα ενα ψευτικο σκυλακι?12-13 ωρες κρατε?κατσε ακομα θα σου βγαλει και αλλα στην διαρκεια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μιας και δεν μπορεις να μας περιγραψεις καποιες συνηθειες της καθημερινοτητας σας, νομιζω εγω με το φτωχο μου το μυαλο οτι δεν πηρε αυτα που επρεπε να παρει οσο ηταν πιο μικρο!

Στρεσσαρετε με σενα που αναρωτιεσαι γιατι τα κανει αυτα τα πραγματα και εχεις αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που περιμενεις!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μα γιατί το αφήνεις στο κλουβί? Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω! Εγώ τον δικό μου τον είχα πάντα ξαμολυτό στο σπίτι και πάλι φροντίζω να μη λείπω και πολλές ώρες. Δουλεύω δε τόσο πολύ που κοντεύω να λαλήσω!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Η αληθεια ειναι οτι το κλουβι δεν το θελει καθολου (κοκκαλωνει καθε φορα πριν το βαλω μεσα) γιατι ειναι στριμωγμενο εκει μεσα και το μονο που μπορει να κανει ειναι να καθεται και ειδικα για το συγκεκριμενο σκυλι αυτο ειναι πολυ ασχημο γιατι ειναι υπερδραστηριο!... ενω σπιτι της φιλης μου ηταν ολη μερα αναγκαστικα στο κλουβι : (
Όλη μέρα μέσα σε ένα κλουβί που ίσα ίσα το χωράει??? φυσικό δεν είναι να δυσανασχετήσει το σκυλάκι? Ας σου πούνε τα παιδιά που χρησιμοποιούν crate και κλουβάκια γιατί εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά πιθανολογώ πως όλη μέρα κλεισμένο... δεν είναι και ότι καλύτερο...

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Ο τροπος που ξεκινησες να χρησιμοποιεις το κλουβι ειναι λαθος.
Θα σου καποια πραγματα που μου ειπε ο εκπαιδευτης:
1) στο κλουβι μεσα το σκυλι πρεπει να μπορει να σταθει ορθιο, οποτε παρεαλλο μεγαλυτερο, επισης να εχει χαραμαδες ή ανοιγματα για να βλεπει το σκυλι τι γινεται εξω.
2) δεν το βαζεις μεσα με το καλημερα!!! πρεπει να τον κανεις να το θεωρησει σαν φωλια του, να θελει απο μονο του να μπει μεσα και να αραζει εκει.Οποτε τις πρωτες μερες δεν το βαζεις μεσα αλλα κανεις το εξης: εκει που αραζετε παρεα, τον φωναζεις να ερθει διπλα στο κλουβι και του δινεις λιχουδια, μπραβο,χαδια κλπ, μετα πετας την αγαπημενη του λιχουδια μεσα στο κλουβι και περιμενεις, καποια στιγμη θα κανει αποπειρα να μπει να την παρει, δεν τον κλεινεις μεσα, οταν βγει παλι μπραβο αγορι μου , χαδια κλπ.Κατα τη διαρκεια των επομενων ημερων πετας παλι λιχουδιες μεσα στο κλουβι, ωστε ο μικρος να σκεφτει "Α! ωραια ειναι εκει μεσα εχει παντα σοκολατα, ας παω να δω τι παιζει".
3) αφου κανεις τα παραπανω θα δεις οτι μετα απο 3-4-5 μερες θα μπαινει μονος του σε ασχετες ωρες ψανοντας για λιχουδια.Εσυ θα εχεις βαλει μεσα και την κουβερτουλα και τα παιχνιδια του, στανταρ καποια στιγμη θα αραξει κιολας για λιγο, παλι επιβραβευση χαδια κλπ.Αλλα ΜΗΝ κλεισεις την πορτα.
4) Αφου εισαι απολυτα σιγουρη οτι γουσταρει το κλουβι, παει και καθεται μεσα αρκετες μερες, τοτε ΜΟΝΟ δοκιμαζεις να κλεισεις το πορτακι για 20 λεπτα, την επομενη μερα για μιση ωρα κλπ.
5) αφου το συνηθισει και αυτο,τον αφηνεις μεσα στο κλουβακι για λιγη ωρα και εσυ φευγεις.Την επομενη μερα τον αφηνεις περισσοτερο κλπ.
Θελει χρονο και υπομονη για να φτασεις στο επιθυμητο αποτελεσμα, αλλα αν το αγαπας και θελεις να ειναι ευτυχισμενο , πρεπει να το κανεις σωστα για να σε εμπιστευτει.
Απο αυτα που γραφεις εγω νομιζω οτι θεωρει το κλουβακι φυλακη. Κι εγω τον δικο μου οταν αγορασα το κλουβακι του, ειχα τη φαεινη ιδεα να τον βαλω μεσα στον γυρισμο,λοιπον περπατησαμε τα 2 τετραγωνα μεχρι τι σπιτι μου με τον Μπλανκι να κλαψουριζει σαν τη Μαρθα Βουρτση!!!!!!!!
Εννοειται οτι δεν τον ξαναβαλα μεσα, ρωτησα την εκπαιδευτρια εκανα οτι μου ειπε και τωρα οποτε θελει παει και αραζει, βεβαια εγω δεν τον εχω αφησει ποτε μεσα στο κλουβι και να φυγω αλλα πολλοι ανθρωποιν το κανουν, δεν το θεωρω λαθος για λιγες ωρες.
Παντως τωρα που ηταν να κανει την εγχειρηση και του πηρα νεο κλουβακι (το παλιο ειναι υφασματινο και ειχε καταφαει το φερμουαρ χαχα) ,μεσα σε δυο μερες το επιασε το νοημα και εμπαινε μεσα μονος του, οποτε στη μεταφορα απο το νοσοκομειο στο σπιτι εκατσε μια χαρα ουτε κλαματα ουτε τιποτα.
Ελπιζω να βοηθησα, πρεπει να διορθωσεις την κατασταση πριν να ειναι αργα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μένει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ώρες μέσα στο κλουβί. Αν το σκεφτείς από ένα 24ωρο...μένει μέσα σχεδόν 15 ώρες . Το περιμένεις ? Να είναι ευτυχισμένο?
Καλύτερα τις ώρες που λείπεις να τον περιορίζεις σε κάποιο δωμάτιο η πάρκο, μέχρι να μεγαλώσει για να μπορείς να το αφήνεις ελεύθερο...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όντως....είναι τρομακτικά πολλές οι ώρες που είναι μέσα στο κλουβί...
Ακόμη και οι θερμότεροι υπστηρικτές του crate είναι αδύνατο να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο!

Περίφραξε έναν χώρο με τα παιχνίδια του, το κρεβάτι του, νερό, στον οποίο να περιορίζεις το κουτάβι, και για την δικιά του ασφάλεια, αλλά και για να αποφύγεις τις ζημιές!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
περνάει δηλαδή τη μισή του ζωή κλεισμένο σε ένα κλουβί;
Κρίμα δεν είναι !; :(
Όπως λένε κι οι άλλοι πιο έμπειροι, πολλές ώρες!

Αλλά να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο;
δεν έχω χρησιμοποιήσει κλουβί στον Ορφέα, οπότε δεν ξέρω, αλλά το βράδυ, γιατί να κοιμάται στο κλειστό κλουβί;
Δεν υποτίθεται ότι το κλουβί λειτουργεί και σαν "το σπίτι του"; οπότε να κοιμάται εκεί, αλλά με ανοιχτή την πόρτα ;!
Και κάτι ακόμα να ρωτήσω... άμα δεν μπορεί να κουνηθεί μέσα στο κλουβί, αλλά μόνο κάθεται, δεν σημαίνει ότι το κλουβί του είναι μικρό;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.780
4.064
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Siouxsie
Ο συγκεκριμενος σκυλος σιγουρα δεν το βλεπει σαν σπιτι του αρα ουτε καν θα εμπαινε απο μονος του.
Τωρα για την κλειστη πορτα, ο δικος μου σκυλος σηκωνεται τη νυχτα και αλλαζει μερος, δηλαδη κοιμαται στο κρεβατακι του, μετα σηκωνεται και παει δυο βηματα, και πεφτει εκει και κοιμαται, μετα ξαναγυριζει στο κρεβατακι του κι ετσι ολη νυχτα! Θαρρω πως αν ηταν ανοιχτη η πορτα θα εκανε βολτες :)

Και ναι, αν ο σκυλος δεν μπορει να κουνηθει μεσα στο κλουβι, ειναι μικρο.

Last edited:

Status
Κλειδωμένο θέμα