Εμπειρίες BARF

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Να εξιστορήσω λίγο εδώ πως δοκιμάσαμε BARF και γιατί παραμείναμε σε αυτό...

Εν αρχή ήταν η ξηρά τροφή (Royal Canin, μετά Hills και τέλος Nutro). Το σκυλί κάποια στιγμή σταμάτησε να τρώει γιατί την βαρέθηκε μάλλον, ενώ παράλληλα ξεκίνησε μόνιμη και χρόνια διάρροια.
Στη συνέχεια ξεκινήσαμε μαγειρευτό κοτόπουλο (στήθος) με ρύζι και καρότα. Και αυτό το βαρέθηκε, ενώ η διάρροια συνεχιζόταν.
Λόγω διάρροιας ξεκινήσαμε Hills W/D. Η διάρροια μεν σταμάτησε, αλλά ο σκύλος πάλι δεν έτρωγε - προφανώς η τροφή είχε γεύση άχυρου.
Με το που ξαναγυρνούσαμε όμως σε "νορμάλ" τροφή, ξανά διάρροια! Ο σκύλος είχε πάρει άπειρο Flagyl σε ενάμιση χρόνο, οι εξετάσεις δεν αποδείκνυαν την αιτία της διάρροιας και εμείς είμαστε σε κατάσταση απελπισίας.
Είχα διαβάσει για BARF και μου είχε μιλήσει και η FrenchieFan για αυτό, αλλά θεωρούσα όλους τους Barfers παράφρονες και πυροβολημένους! (sorry FrenchieFan :D)
Όντας όμως σε συνεχείς διάρροιες και με ένα σκύλο να τρώει πλέον ανά 2-3 μέρες, είπα "δε γ@#$@$ται" ας το δοκιμάσουμε και αυτό - χειρότερα δεν μπορεί να γίνει η κατάσταση.
Ξεκινήσαμε λοιπόν Barf. Τα αποτελέσματα:
1. Η διάρροια κόπηκε "μαχαίρι" στις 3 μέρες. Επισήμως δεν έμαθα ποτέ γιατί. Υποπτεύομαι ότι ίσως τελικά ο σκύλος να ήταν αλλεργικός στα δημητριακά των σκυλοτροφών.
2. Ο σκύλος έπαψε να μυρίζει σκυλίλα. Άνθρωποι που τον είδαν περίπου 3 μήνα μετά το BARF με ρωτούσαν αν τον είχα φρεσκομπανιαρισμένο (ο σκύλος ήταν άπλυτος κανα 3-4μηνο).
3. Το τρίχωμα έγινε απαλό και γυαλιστερό.
4. Ο σκύλος με το barf εξαφανίζει το φαγητό σε δευτερόλεπτα σαν βουλιμικός και καθαρίζει το πιάτο - το φαγητό δεν παραμένει στο πιάτο ούτε λεπτό. Με τις προηγούμενες τροφές μπορεί να έκανε να φάει και 3 μέρες.
5. Σταμάτησε τελείως το ασταμάτητο έως τότε - sorry - κλανίδι.
6. Μειώθηκαν αρκετά - περίπου στο μισό - τα δερματικά εκζέματα και οι διάφορες δερματικές φλεγμονές.
7. Τα δόντια - κατά τον κτηνίατρο - είναι σε εντυπωσιακά εξαιρετική κατάσταση.
8. Χρειάζεται πλέον πολύ πιο αραιό άδειασμα των πρωκτικών αδένων.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Αχ,vrmode πέτυχες το ευαίσθητό μου σημείο :( Προς το παρόν η Μάγια είναι σε διαιτα Z/D ULTRA ALLERGEN FREE HILLS για να αποκλείσουμε την τροφική αλλεργία ή να την επιβεβαιώσουμε.Ανυπομονώ να τελειώσει το δίμηνο και να αρχίσουμε και μεις ωμή(την οποία είχαμε επιχειρήσει και στο παρελθόν αλλά με "διαταγη" γιατρού περάσαμε την υποαλλεργική)και δεν με νοιάζει πλέον τι λένε οι @#$%%#γιατροί έτσι κι αλλιώς και με τις συμβουλές τους(τις πανάκριβες)φως δεν έχουμε δει :evil: .(και το δέρμα-τρίχωμα της δεν έχει στρώσει και τα κακά της δεν είναι σταθερά καλά).Και η εκτροφέας της αυτό με συμβουλεύει,να της δίνουμε και ωμά.Και άλλοι ιδιοκτήτες μπουλ τερριέ με τους οποίους επικοινωνώ από το εξωτερικό μου λένε πως ταϊζουν ωμά από 2 μηνών και δεν την αλλάζουν την διατροφή αυτή με τίποτα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
@keyman

Ξέχασα να πω επίσης ότι εγώ τον δικό μου τον ξεκίνησα "άτσαλα" σε Barf, με την έννοια ότι δεν του έκανα σταδιακή μετάβαση (π.χ. αρχικά μόνο κοτόπουλο και μόνο ένα είδος λαχανικού κλπ.). Τον έριξα τότε - εν αγνοία μου - κατευθείαν στα βαθιά. Του 'δωσα από την αρχή όλα τα κρέατα (μοσχάρι, κοτόπουλο, πατσά κλπ.) και του έφτιαξα μίγμα με όλα τα (επιτρεπτά) λαχανικά/φρούτα. Παρόλα αυτά η διάρροια εξαφανίστηκε.

Επειδή η Μάγια έχει "αποδεδειγμένα" αλλεργία, όταν και εάν ξεκινήσεις Barf, ξεκινησέ την σταδιακά με ένα-ένα είδος κάθε φορά. Συνήθως ενδείκνυται κοτόπουλο από κρέας και καρότο από λαχανικά. Μετά από λίγο καιρό προσθέτεις στο καρότο και μήλο κοκ.

Στον δικό μου ωστόσο συμβαίνει το εξής παράδοξο: To μαγειρεμένο κοτόπουλο (π.χ. στήθος κοτόπουλου από το δικό μας κοτόπουλο σούβλας) τον πειράζει λίγο με την έννοια ότι συνήθως του δημιουργεί διάρροια. Το είχα παρατηρήσει εξάλλου και όταν του μαγείρευα κοτόπουλο με ρύζι, ενώ ο τελευταίος κτηνίατρος με απέτρεψε - λόγω διάρροιας - τότε τελείως από το βραστό κοτόπουλο με τη υπόνοια αλλεργίας...?
Αντίθετα, με το ωμό κοτόπουλο είμαστε μια χαρά!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ θα πρωτοτυπήσω και θα περιγράψω τις αρνητικές μου εμπειρίες σχετικά με την μέθοδο b.a.r.f.
Το κυριότερο πρόβλημα με την b.a.r.f είναι ότι εκτός των βασικών κανόνων, στους οποίους έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν, θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του ζώου που την καταναλώνει. Το βασικότερο μειονέκτημα λοιπόν, είναι πως ο οργανισμός του κάθε ζώου είναι μοναδικός και για αυτό το λόγο ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει πειραματισμούς για να δει τι μπορεί να καταναλώσει άφοβα το ζώο του και τι του προκαλεί προβλήματα.

Οι πειραματισμοί στου Κασίδη το κεφάλι, (που δεν είναι άλλο από το κεφάλι του σκύλου μας), μπορεί να μας βάλει σε αρκετούς μπελάδες, τουλάχιστον στην αρχή και να ταλαιπωρήσουμε τον οργανισμό του ζώου ή να του προκαλέσουμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθούμε να λύσουμε.

Τον δικό μου σκύλο λοιπόν τον πειράζουν όλα τα εντόσθια (διάρροιες), στο αρνί έχει δυσανεξία(εμετοί-διάρροιες) και το μοσχάρι ενίοτε του προκαλεί προβλήματα (διάρροιες).

Τουλάχιστον μια φορά κάθε τρίμηνο τρέχαμε στους γιατρούς για καλλιέργεια κοπράνων (giadia, καμπυλοβακτήριο, κοκκίδια, κλωστίδια). Μαζί με τις ωμές και φρεσκες τροφές, έχει καταναλώσει επίσης μεγάλες ποσότητες flagyl σε ευαίσθητη ηλικία λόγω ανάπτυξης, μέχρι να καταλάβω πως το μόνο που δεν τον πειράζει είναι το κοτόπουλο και από ψάρι, οι κατεψυγμένες γλώσσες.
Τα αγαθά κόποις κτώνται, αλλά από την άλλη, άξιζε τόση ταλαιπωρία…?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
@ROTTIE
Φυσικά, εάν το σκυλί δεν το ανέχεται, εννοείται ότι δεν το ταϊζεις barf. Ωστόσο, το barf συνιστάται από αρκετούς κτηνίατρους (εκτός Ελλάδος μιλάμε πάντα) στην περίπτωση αλλεργικών σκυλιών, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εντοπίσεις και να αποκλείσεις τις τροφές που πειράζουν το ζώο: ξεκινάς με ένα είδος "ανώδυνο" όπως π.χ. κοτόπουλο, προσθέτεις αργά και σταδιακά άλλα είδη κλπ. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να εντοπίσεις ποια είναι η τροφή που πειράζει ένα ζώο και φυσικά να αποκλείσεις αν χρειαστεί τα δημητριακά που συνήθως είναι το νούμερο ένα αλλεργιών. Η διαδικασία αυτή δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη - ξεκινάς για παράδειγμα για 3 εβδομάδες ή 1 μήνα κοτόπουλο και καρότο και αν δεις ότι όλα βαίνουν καλώς δοκιμάζεις και άλλα...

Σχετικά με εντόσθια:
Τα Εντόσθια κάνουν γενικά "μαλακά" τα κακά τους και σε αρκετά σκυλιά προκαλούν διάρροιες - δεν αποτελούν την κυρίως ζωική τροφή στο barf. Στον δικό μου δίνω εντόσθια (κοτόπουλου) μία φορά ανά 15 μέρες περίπου. Τα κακά του είναι για τη μία εκείνη φορά πολύ μαλακά.

Γενικά το πιο ανώδυνο είναι το κοτόπουλο (εκτός από το άλογο!), το κουνέλι και μετά το μοσχάρι/βόδι - μετά ακολουθούν όλα τα άλλα όπως αρνί, γίδα κλπ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ο λογος που εψαχνα συνεχος να βρω την καταλληλη τρωφη για μας ηταν, οτι δεν ετρωγε μονη της. ΤΙΠΟΤΑ που ειχε σχεση με σκυλοτροφες, ουτε τα δικα μας μαγειρεμενα, αν δεν ηταν μονο σκετο κρεας.
Εγω την Εσμεραλντα της αλλαξα απο τιν μια μερα στην αλλη την διατροφη απο μουλιασμενη ξερη- με την οποια την ταιζα με το ζορι καθε μερα- σε BARF.
Βρηκα πληροφοριες για BARF σε γερμανικα Forum και δεν τολμουσα να το δοκιμασω. Θεωρουσα τους γερμανους τρελους, κατι στο οποιο με επιβαιβαιωνε η φιλη μου η κτηνιατρος.
Ενα χρονο διαβαζα οτι μπορουσα να βρω σχετικα με το BARF, μεχρι να ενοιθα ετοιμη να κανω την πρωτη δοκιμη, ακομα νομιζοντας, οτι δεν προκεται να το φαει με τιποτα.
Αλλα ημουν λαθος! Της εβαλα κομματια μοσχαρι και τα καταβροχθισε.
Πηγα την αλλη μερα και της αγορασα κοτοπουλο, της εδωσα της φτερουγες, καθομουν διπλα της και περιμενα την στιγμη που θα πνηγει ο σκυλος μου- η θα κανει εμμετο αιματα- επειδη με τα κοκκαλα εχει σχισει το λαρυγγι της- η το στομαχι. Βεβαια τιποτα απο ολα αυτα δεν συνεβησαν! :wink:
Αφου εφαγε την ιδια μερα και τα λαχανικα με κιμα που της ειχα φτιαξει- εδωσα το μισο τσουβαλακι ξερη τρωφη που μου ειχε μεινει στον αντρα μου, να ταιζει τα αδεσποτα στην δουλεια.
Απο τοτε δεν ξαναεφαγε ξερη τρωφη.

Το σκυλι μου ξανανιοσε! Εγινε πιο ζωηρο- πιο ζοντανο τοτε.
Το τριχομα αλλαξε σε υφη, γυαλιστερο ηταν παντα.
Τα κακακια (που με την ξερη ηταν παντα πολυ μαλακα) ειχαν στην αρχη βλεννα- αλλα μετα απο 15 μερες BARF εγιναν μια χαρα και παρεμειναν ετσι, τα τελευταια 5 χρονια.
Οι μυες της εγιναν πιο "στεγνοι", εκανε γραμμοση θα ελεγα.
Τα αερια μειοθηκαν παρα πολυ και οι μυροδιες απο το δερμα και στομα βελτιοθηκαν παρα πολυ.
Ο πρωκτικος αδενας, που επαιζε τρελα και επρεπε καθε 10 μερες να το αδειαζουμε- αλλιως παθαινε φλεγμονες σε βαθμο που σκεφτομουν ακομα και την χειρουργηκη αφαιρεση- λειτουργησε νορμαλ.
Τωρα πια εχουμε ξεχασει οτι υπαρχει και δεν χρειαστηκε να τον αδειαζω εδω και 3- 3.5 χρονια.
Καπου καπου κανει (μια φορα, οχι πολλες φορες την ημερα, για να μιλαμε για δοιαρροια) και λιγο πιο μαλακα κακακια- αλλα παντα οφειλεται στην τροφη.
Συνηθος μετα απο συκωτι, Καρδια, Πατσα (πρασινος- απλυτος).

Η ποσοτητα των κοπρανων εχει μειωθει δραματικα.
Πριν απο καιρο, οταν ειδα το γαλλικο μιας φιλης (που τρωει ξερη) να τα κανει, τρομαξα πραγματικα με την ποσοτητα. Τοσα κανει η δικια μου συνγκριτικα σε 3 μερες - αυτος κανει 2 φορες την ημερα τοσα, καμια φορα και 3!!!

Ο σκυλος μου, που μεχρι την ηλικια των 3.5 ετων (που της αλλαξα διατροφη) συμετειχε σε καθε ιωση (γαστεντεριτιδες κυριος, κρυολογηματα, κλπ.) που κυκλοφουσε, εχει να αρρωστησει απο τοτε με ιωση (χτυπαω και ξυλο!!).
Τα δοντια ειναι κατασπρα, χωρις να τα εχουμε καθαρισει ποτε (σκυλος βραχηγναθηκος, 8.5 ετων!!).

Αρνητικα δεν εχω παρατηρησει καθολου, οσο αφορα την εμφανηση του σκυλου και την υγεια του, αλλα μονο στην "ποιοτητα ζωης" της δικιας μου.
Καθε 3 και λιγο (για την ακριβεια παω μια στις 5-6 εβδομαδες, το συνδιαζουμε και με Meeting με vrmode και μιας αλλης φιλης και δεν ειναι και τοσο τραγικο) πρεπει να παω στην βαρβακειο (μονο εκει βρισκω πρασινους πατσαδες, καρδια μοσχαρισια, πνευμονι κλπ.) και να φορτοθω καμια 10αρια κιλα κρεας, για το οποιο χρειαζομαι μετα καμια ωρα στο σπιτι να το τεμαχιζω, ζυγιζω , σακκουλιαζω και να το βαλω στον καταψηκτη.
Επρεπε να αγοραζω καταψυκτη, επειδη στην μικρη σχετικα καταψυξη του ψυγειου δεν χοραγε τιποτα αλλο πια, απο της μεριδες της Εσμεραλντας.
Καθε 20 μερες περιπου πρεπει να φτιαξω λαχανο-φρουτοπολτο.
Το καταψυχω και αυτο σε παγακια, που το κανει πολυ ευκολο στην χρηση, αλλα η κουζινα μου γινεται κωλος καθε φορα!

Ολα τα αλλα ειναι συνηθεια. Το πρωι που σηκωνομαι βγαζω δυο παγακαι φρουτολαχανοπολτος και μια μεριδα κρεας απο την καταψυξη και οταν αυτα εχουν ξεπαγωσει τα δινο στο κοριτσακι μου να τα φαει.

Εγω δεν θα αλλαζα με τιποτα αυτην την διατροφη και νομιζω οτι οποιο αλλο επομενος σκυλος περασει απο τα χερια μου, ετσι θα τον ταιζω, αν το δεχεται!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
vrmode said:
@ROTTIE
Φυσικά, εάν το σκυλί δεν το ανέχεται, εννοείται ότι δεν το ταϊζεις barf. Ωστόσο, το barf συνιστάται από αρκετούς κτηνίατρους (εκτός Ελλάδος μιλάμε πάντα) στην περίπτωση αλλεργικών σκυλιών, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εντοπίσεις και να αποκλείσεις τις τροφές που πειράζουν το ζώο: ξεκινάς με ένα είδος "ανώδυνο" όπως π.χ. κοτόπουλο, προσθέτεις αργά και σταδιακά άλλα είδη κλπ. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να εντοπίσεις ποια είναι η τροφή που πειράζει ένα ζώο και φυσικά να αποκλείσεις αν χρειαστεί τα δημητριακά που συνήθως είναι το νούμερο ένα αλλεργιών. Η διαδικασία αυτή δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη - ξεκινάς για παράδειγμα για 3 εβδομάδες ή 1 μήνα κοτόπουλο και καρότο και αν δεις ότι όλα βαίνουν καλώς δοκιμάζεις και άλλα...
Το ξέρω και προσπαθούσα να κάνω την μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο, πολύ ομαλά. Μην ξεχνάμε όμως πως οι ωμές τροφές έχουν διαφορετικά επακόλουθα στον κάθε οργανισμό.

Παράδειγμα:

Ξεκίνημα αρχικά με κοτόπουλο για ένα περίπου μήνα, μετά εντόσθια κοτόπουλου, διάρροια, ξανά κοτόπουλο, συνεχιζόμενες διάρροιες, κτηνίατρος, κοπρανολογικες, flagyl, μαγειρεμένο κοτόπουλο με ρύζι μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία, ξανά απόπειρα barf με ωμά πλατάρια και λαιμούς, μετά από ένα μήνα απόπειρα με μοσχάρι. Μετά από ένα διάστημα (όπου δεν φαίνονταν να υπάρχει πρόβλημα), ξανά διάρροιες, ξανά κοτόπουλο, ξανά διάρροιες, ξανά γιατρό, flagyl κτλ Τα ίδια για το κουνέλι, το αρνί και το ψάρι.

Μέχρι να καταλήξω στο τι ακριβώς μπορεί να καταναλώσει άφοβα το σκυλί και σε τι έχει δυσανεξία, ταλαιπωρήθηκε και αυτός και εγώ.
Εξακολουθώ να πιστεύω πως η δίαιτα με φρέσκες και ωμές τροφές είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο σκύλο μας.
Απλά θέλω να επισημάνω πως η κάθε επιλογή διατροφικής μεθόδου έχει το τίμημα της.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
η ROTTIE θα μπορούσε να συνεχίσει μόνο με κοτόπουλο και γλώσσες την διατροφή?ή είναι απαραίτητη η ποικιλία των κρεάτων?(έστω και μακροπρόθεσμα).

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μια χαρά είναι το κοτόπουλο και οι γλώσσες (σε συνδυασμό με λαχανικά). :wink:

georgesar

Member
24 Ιουλίου 2007
10
0
Λάρισα
Καιρο εχω να γραψω :D

Τελευταία φορά που έγραψα/απάντησα/άνοιξα topic η Ζιζή ήταν 2 μηνών-μέσα Αυγούστου, τώρα διανύουμε αισίως τον 7ο μήνα!!

Τη φέραμε σπίτι με Royal Canin Starter, την οποία με την πρώτη αλλαγή γεύσης (παιχνίδι με κασεράκι κ γαλοπούλα) την ξέχασε τελείως κ αρνιόταν πεισματικά να φάει.
Μετά ήρθαν οι διάρροιες... κάθε 1-3 ώρες κ ήταν 1kg, 2 μηνών, με καθυστερημένη οδοντοφυία κ Σαββ/κο! Καταλαβαίνετε την ανησυχία μας. Μετά από 2-3 μέρες θεραπεία του γιατρού επανήλθαμε στα φυσιολογικά κ άμεσα αλλάξαμε τροφή. Φτάσαμε μέχρι κ Θεσ/νίκη όπου πλέον έτρωγε Orijen κ τη συνεχίσαμε για 1 μήνα περίπου μεχρι την ηλικία των 3.5 μηνών αν θυμάμαι καλά.
Μετά από πολύ σκέψη κ άπειρες ώρες σε BARF forums κ site, αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε. Σημείωση: Μέχρι τότε το σκυλί μύριζε "σκυλίλα" κ τα "παράγωγα" της χώνεψης επίσης

Ξεκινήσαμε με ωμό κοτόπουλο κ είχαμε μόνο 6-7 δοντια! Μετά από 1-2 εβδομάδες αρχίσαμε κ τα λαχανικά. Έκανε σαν τρελή κ τα έτρωγε όλα, χωρίς δεύτερη σκέψη κ το σημαντικότερο, με ανύπαρκτα εντερικά προβλήματα. Ό,τι κ να έτρωγε!
Μέχρι στιγμής τρώει κυρίως κοτόπουλο κομμένο με μπαλταδάκι σε πολύ μικρά κομμάτια (μερικές φορές, όχι συχνά, έκανε εμετό όταν δε μασούσε καλά τα κόκκαλα) σε 2 γέυματα την ημέρα μέχρι να το γυρίσουμε σε ένα όταν ενηλικιωθεί/ξεφύγουμε από την ηλικία puppy (Με την ευκαιρία θα ήθελα κ εγώ το αρχειάκι excel plz!), και ένα γεύμα μίγματος λαχανικών, φρούτων, ελαιόλαδου, σκόρδου(μερικές φορές) κ μέλι. Όταν δε δίνουμε πολλά κόκκαλα προσθέτω κ λίγο γιαούρτι/cottage cheese. Αποφεύγω να δίνω μαζί λαχανικά κ κρέας γιατι προτιμώ να έχει ένα είδος να χωνέψει κάθε φορά. Άλλες φορές δίνουμε μοσχάρι ή λιγο σολωμό, ανάλογα με την τσέπη :p

Οι παρατηρήσεις μου:

Διάρροια τέλος!
Το τρίχωμα γυαλίζει κ δε μαδάει (είναι κ μακρύτριχο, Shih-tzu), παρ'όλο που το 1ο μπάνιο το έκανε τα χριστούγεννα!
Δε μυρίζει καθόλου, ούτε το σκυλί σωματικά κ στοματικά ούτε τα "παράγωγα", κ το εύκολο κ το δύσκολο!
Κοστίζει πιο φθηνά από μία πολύ καλής ποιότητας ξηρή τροφή
Δεν την αλλάζω με τίποτα πλέον, ακόμη κ αν υπάρχει η μικρή δυσκολία της μετακίνησης του φαγητού σε πιθανή μας βόλτα εκτός πόλης

Sorry για το μέγεθος αλλά είχα πολλα να πω!!! :D

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γιατί? Εσύ το έχεις σκεφτεί??
Μακαρι!
Πιος ξερει- μπορει να ειμαι και η χαμενη εξωγαμη κορη του Billinghurst???? :lol:

Αλλα οταν εγω ξεκινισα να ταιζω την δικια μου BARF , δεν το ηξερε εδω περα κανενας μα κανενας. (πρωτοασχοληθηκα με το θεμα πριν απο 6.5 χρονια και ενα χρονο μαζεβα πληροφοριες, διαβαζα τα παντα, απο τα ελαχιστα που εβρικσες τοτε ακομα στο Ιντερνετ)
Με κοιτουσαν σαν να ημουν εξωγηνος, οταν ελεγα να ταιζω τον σκυλο μου με ομα κρεατα- ακομα πολοι το κανουν, αλλα βλεπω και εδω μια αλλαγη- ολο και πιο πολλοι γινομαστε!!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
η δικιά μου εμπειρία :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: έχει ως εξείς

ΜΙΑ
φορά κάποιος θεώρησε σωστό να δώσει συκώτι στα κουτάβια μου :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

το αποτέλεσμα ορός - ενέσιμες αντιβιώσεις - άγχος ΚΑΙ ΤΡΕΛΗ ταλαιπωρία στα κουτάβια.

όταν δε ο γιατρός έμαθε τι είχαν φάει :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

σημείωση συντάκτη

ήταν για ανθρώπινη κατανάλωση.

δεν ήταν χαλασμένο.

δεν είχε περίεργο χρώμα κλπ