Εμπειρίες διακοπών!

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Πρώτη μας φορά διακοπές δεκαήμερες με τον Αρούλη. Εξαιρετικά ανήσυχος από την προηγούμενη που έβλεπε τις ετοιμασίες, την ώρα που κατέβαινα με την τελευταία βαλίτσα αφήνοντας τον άντρα μου να κλειδώσει το σπίτι και να τον κατεβάσει βάζει κάτι κλάμματα...γύρισα πίσω και τον πήρα εγώ.
Στο ταξίδι ήσυχος στην αγκαλιά μας. Δεν ζαλίστηκε, δεν ζήτησε να κατέβει,δεν έκανε τίποτα. Μόνο μόλις φτάσαμε ήπιε πολύ νερό!
Επιφυλακτικός εκεί, γύρισε όλο το μέρος μυρίζοντας τα πάντα. ΄Ηταν το μοναδικό σχεδόν σκυλί της περιοχής, έγινε το επίκεντρο της προσοχής όλων, ειδικά των παιδιών που τσακώνονταν ποιο θα έχει την "τιμή" να τον χαιδέψει και να τον βγάλει βόλτα!
Στο δωμάτιο βολεύτηκε μόνος του σε μια γωνιά,ευτυχώς είχα πάρει μαζί μου την τσαντα του(την οποία αγνόησε) και ένα παλιό μου φόρεμα που έχει στο καλαθάκι του και πάνω στο οποίο κοιμάται. Το έσυρε σε μια γωνιά και έγινε η φωλιά του.
Τον έβγαζα τα πρωινά, το μεσημέρι και το βράδυ. Μετάνοιωσα που δεν το κάνω και στην Αθήνα, η πρωινή βόλτα του είναι απαραίτητη. Δεν λέρωσε ούτε μία φορά μέσα στο σπίτι, μόνο στη βόλτα.
Στο φαγητό είχαμε τη μεγαλύτερη επιτυχία...έμαθε να τρώει τις κροκέτες του και μόνο και μάλιστα με όρεξη! Δεν πίστευα στα μάτια μου! Το κακομαθημένο μου έγινε...σκύλος:)!!!
Με τη θάλασσα ΔΕΝ τα πήγαμε καλά. Μία δυο φορές προσπάθησα να τον βουτήξω, τέντωσε ποδαράκια, γαντζώθηκε πάνω μου, με καταγρατζούνισε και μετά...έτρεμε, έτρεμε, έτρεμε τόσο που τον λυπήθηκα και δεν τον ξαναβούτηξα. Την έβλεπε από μακριά αλλά ούτε τα πόδια του να βρέξει!
Φυσικά και δεν είχα θέμα με κανέναν , τον κάνανε και χάζι που πλησίαζε το κύμα και έπαιρνε δρόμο από μόνος του!
Στη ζέστη υπόφερε πραγματικά. Είναι και τα ΄Ιρια ζεστό μέρος γενικά, ξάπλωνε στη σκιά και δεν το κουνούσε μέχρι να πέσει ο ήλιος ή μέχρι να τον βάλουμε στο δωμάτιο που είχε αιρκοντίσιον.
Στις ταβέρνες πάντα μαζί μας, κύριος. Ούτε να γαυγίσει...καμμιά φορά τσιτωνόταν να πιάσει φιλίες με τις γάτες και τα σπουργίτια αλλά δεν έβρισκε ανταπόκριση και έπαψε να δίνει σημασία.
΄Οταν φύγαμε αφήσαμε ραγισμένες καρδιές. ΄Ολοι ήθελαν "ένα ίδιο σαν τον ΄Αρη" !Ο άντρας μου μου έκανε πλάκα...αν βρίσκαμε λέει, θηλυκιά ίδια και τα ζευγαρώναμε, με την πρώτη γέννα θα κάναμε απόσβεση!
Εννοείται πως αστειευόταν!
Γενικά το ευχαριστηθήκαμε, δεν έπιασα ούτε μία φορά τον εαυτό μου να "δυσανασχετώ" ή να με εμποδίζει σε κάτι το μικρό μου-ακόμα κι όταν δεν κάναμε όλοι μαζί μπάνιο γιατί κάποιος ήταν πάντα μαζί του -εγώ συνήθως, όπου βέβαια ούτως ή άλλως λόγω της αλλεργίας μου στον ήλιο από τις δέκα και μετά ήμουν στον ίσκιο έξω.
Το μόνο μου 'πρόβλημα"...κακόμαθε που μας είχε όλους παρέα όλη τη μέρα και με την επιστροφή μας εμφανίζει λίγο "άγχος αποχωρισμού"...νομίζω. Εννοώ πως μόλις φύγω για τη δουλειά κλαψουρίζει. Κι ας είναι τα παιδιά στο σπίτι. Θα συνηθίσει πάλι όμως, έτσι δεν είναι?
Εσείς πως τα πήγατε στις διακοπές???

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα καλωσηρθατε και χαιρομαι πολυ που περασατε ομορφα :)
Η πινσερινα μας συμπεριφερεται ετσι ακριβως στην θαλασσα και οχι μονο.
Πολλα κοινα εχουν τελικα τα τσιουάουα με τα μινι πιν.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
:p και οι δανοί!!!!:D
μόλις πήγαμε στο δωμάτιο διάλεξε το χαλί ανάμεσα στα δύο κρεβάτια έτσι ώστε να μας έχει και τους δύο.... φυσικά δεν λέρωσε στο δωμάτιο αλλά ούτε και στην παραλία.... ( απομακρυνόμασταν ανά δύωρο προς το ποτάμι....:maria:)
φτυστά σας λέω... πίντσερ , τσιουάουα και δανοί...!!!!

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
και εμένα το ίδιο ,όταν επιστρέψαμε μετά από σχεδόν 20 ημέρες απουσίας

έδειχνε στεναχωρημένος,λιγάκι ανήσυχος και η βόλτα στην πόλη δεν του

πολυάρεσε-καλομαθε στην εξοχή.

μετά 2 μέρες ολα πάλι καλά -

για την θάλασσα και εμένα δεν τρελαίνεται αλλά και εγώ δεν τον πιέζω ,αν θέλει να μπει μπαίνει-

γενικά μπηκαμε σε πλοια ,αυτοκινητα από το πρωι εως το βράδυ ειμασταν μαζί
βόλτες ,μπανια σεπαραλίες ερημικές ή αραχτός σε οργανωνμένες,ταβέρνες ,μπαρακια όλα τέλεια ,μόνο η ζεστη τα πρωινα τον τσάκισε λιγο-

μια χαρά οι διακοπές ,τώρα τι κάνουμε :(

ευτυχως υπάρχουν και τα σ/κ

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
εμεις πηγαμε ζακυνθο
παρτο απο εδω,θα μας δαγκωσει και πολλα αλλα
χωρις να δωσω δικαιομα για κατι.
παραλιγο να πιαστο στα χερια 2 φορες.
τελικα καταλαβα αδιαφορια και αστους να λενε;)
γενικα παντως δεν εβγαινε απο την θαλασα:):).και κανει και βουτιες!!!!!!
στο δωματιο κυριος.στο δρομο κυριος στην θαλασα αλητης!
με τους ξενους κανενα προβλημα ουτε στις ταβερνες-δωματια-καφε-πλοιο με,με τους ελληναρες ομως:mad:

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
με τους ξενους κανενα προβλημα ουτε στις ταβερνες-δωματια-καφε-πλοιο με,με τους ελληναρες ομως:mad:
΄Εχεις δίκιο, το διαπίστωσα κι εγώ. Οι ξένοι κάναν σαν τρελλοί, να το χαιδέψουν, να ρωτήσουν γι αυτόν. Οι δικοί μας, εξαιρέσει των πιτσιρικίων, από αδιάφοροι έως εχθρικοί...ακόμα και για τη μισή μερίδα! Μάλιστα στην Κάντια, το διπλανό χωριό που πηγαίναμε για φαγητό, με προειδοποίησαν να προσέχω πολυ για φόλες. Το μέρος έχει πολλούς "μόνιμους", παραθεριστές δηλαδή που νοικιάζουν με το χρόνο, και πολλά κατοικίδια. Συχνότατα τα δηλητηριάζουν, μου είπαν. Και μιλάμε για δεσποζόμενα, αδέσποτο τόσες μέρες δεν είδα κανένα, ούτε καν γύρω απ΄τις ταβέρνες!Εγώ φυσικά με το λουρί πάντα το μικρό και τον πρόσεχα σαν τα παιδιά μου-μη σας πω και περισσότερο και παρεξηγηθώ:)!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα, εγω δεχομαι συνεχεια πληροφοριες για φολες στα παρκα, στα δασακια ακομα και στο βουνο.
Τα περισσοτερα μου τα λεει η κτηνίατρος μας αφου αυτη δεχεται πολλα από τα θυματα.
Πλεον εχω τα σκυλια μου ελευθερα μονο στο σπιτι και σε δικες μου περιφραγμενες εκτασεις και είναι κριμα.

Αντε στο βουνο είναι μικρη η πιθανοτητα και παντα εχω μαζι μου την τσαντα μου με τις ατροπινες. Τι γινεται όμως αν δεν τα καταφερω?
Θα κουβαλησω 30 κιλα σκυλι 2 χιλομετρα? Ενταξει μπορω, αλλά ποσο χρονο θα χρειαστω μεχρι το αυτοκινητο και μετα μεχρι τον γιατρο, αν τον βρω τελικα στο κουτσοχώρι.
Ολοι ξερουμε την παλια περιπτωση της Rottie.

Φυσικα δεν μπορουμε να ζουμε συνεχεια με τον φοβο, αλλά κανεις προσεκτικος δεν επαθε ποτέ τιποτα εκτος αν ηταν υπερβολικα ατυχος.

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Ναι ναι να δουμε φωτο απο τα ζουζουνια σας...

Δυστηχος εμεις δεν πειγαμε ακωμα διακοπουλες και πιστευω φετος θα αργισουμε λιγουλακι αμα παμα τελικα... ( κατα σεπτεμβριο το κοβουμε )

Παμε ομως σχεδων καθε μερα στο παραθαλασσιο τον γονειων μου παραθαλασσια περιοχι καθαρει και οργανωμενες οχι ιδιοτικες και εκει ξεκειναν τα δικα μας βασανα...

μπαρακια ολα μια χαρα ηρεμα και χαιρονται ολοι να μας βλεπουν
καφετεριες μια χαρα ηρεμεια μεχρι και πανω στην καρεκλα καθετε για να βλεπει απο ψιλα οταν παιζουμε ταβλακι χιχι

μονο μεσα στο νερο εκει ξεκειναν τα προβληματα μολις πατησουμε το ποδι στην αμμο ξεκειναν οοοολοι την γρηνια...

εδω μεχρι και με το θειο μου αδερφο του πατερα μου που ειναι αστυνομικος ποιαστικαμε για τα δικαιοματα τον σκυλων και εκει που δεν εβγαζε ακρι μαζι μου ποια αρχισε τα σκυλια με τα σκυλια και οι ανθρωποι με τους ανθρωπους και σχετικα με την αναγκη του που την κανουν και εκει ξεσπασε ενα ολοκλειρο θεμα

( καλα κουφαθεικε και τα παρατεισε και εγω πειγα κυρια με την ποντικο μου παραλεια χιχι ακωμα και η αστυνομεια δεν βγαζει ακρη μαζι μου χιχιχ )

Δυστηχος στην ελλαδα ειμαστε πολυυυυ πισω στο θεμα κοινωφιλιας και υπαρχουν ακωμα πολλα ατομα κολλημενα

ευχωμαι στο μελλον να μπορουμε και εμεις να ειμαστε ποια ηρεμει για την ασφαλεια τον ζουζουνιον μας....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
( καλα κουφαθεικε και τα παρατεισε και εγω πειγα κυρια με την ποντικο μου παραλεια χιχι ακωμα και η αστυνομεια δεν βγαζει ακρη μαζι μου χιχιχ )

Δυστηχος στην ελλαδα ειμαστε πολυυυυ πισω στο θεμα κοινωφιλιας και υπαρχουν ακωμα πολλα ατομα κολλημενα

ευχωμαι στο μελλον να μπορουμε και εμεις να ειμαστε ποια ηρεμει για την ασφαλεια τον ζουζουνιον μας....
Και των τρωκτικών μας... :rolleyes:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Έλενα, αν γινουμε εμεις οι ιδιοκτητες σκυλων καλυτεροι, ισως και οι αλλοι να δουνε με καλυτερο ματι εμας και τα σκυλια μας.
Λέω τωρα.....

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
εεεμ....

συγνωμη αλλα την αποκαλο πολλες φορες ποντικο λογο το οτι μεσα στο σπιτι οταν περπαταει περιφανα ακουγοντε τα νυχακια τις τσικ τσικ και ετσι σαν τα ποντικια που ακουγονται :)

Η αληθεια ειναι οτι με το καιρο βλεπω οτι οι σκυλογονεις αρχιζουν και βελτιωνωντε...

Αυτο που μου κανει εκπλειξει και μου αρεσει πολυ ειναι οτι αρχιζουν μερικοι να μαζευουν τα τουρτακια που αφηνουν τα σκυλουδια τους βασικο αρχιζουν να γινονται ποιο φιλικη και με αλλα σκυλια και ιδιοκτητες τα περνουν μαζι να ειναι εισα μελλη με την οικογεννεια τους..

Αλλα υπαρχουν και καποιοι που το παιζουν αδειαφωρει...

Πιστευω οτι σε καποια χρονια μπορει να καταφερουμε να μοιασουμε και το εξωτερικο λιγο

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...αρχιζουν μερικοι να μαζευουν τα τουρτακια που αφηνουν τα σκυλουδια τους ...
Ελενα , ειμαι τρια χρονια στην γειτονική Ξάνθη κι αυτό το εχω δει μονο δυο φορες.
Όλα τα παρκα είναι ναρκοπεδια, φοβασαι να πατησεις ειδικα το βραδυ και δεν είναι μονο από τα αδεσποτα.

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
H αληθεια ειναι τωρα στο παραθαλασσιο το ειδα συχνα να το κανουν

λες να ειναι ξενοι και εγω απλα να χαρεικα τζαμπα εεε...

στο παρκο το καινουργιο στην κομοτηνη δεν εχω δει πολλα ναρκακια λες να τα καθαρειζει ο δημος και εγω να ενθουσιαστικα πλα τζαμπα εε...

να σου πω την αληθεια με μια φιλη που καναμε πολλες βολτες τωρα φυγαν για cypro λογο επαγελμα του αντρα της πειγεναμε 3 φιλες με τα σκυλουδια βολτα και εβλεπα τις φιλες μου χωρεις να εχω πει κατι να τα μαζεουν η αληθεια ειναι οτι θελουμε ακωμα πολυυυυ δουλειαααα

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Εμείς δυστυχώς δε μπορέσαμε να πάρουμε το μικρό μαζί μας αλλά απολαύσαμε άλλα σκυλιά στις διακοπές. Μια οικογένεια Ιταλών είχε μαζί τους μια κατάμαυρη κουταβίτσα όλο γλύκα και φυσκά κανείς ελληνάρας δε τόλμησε να τους πεί "Μη τρομάζετε το παιδί μου!!" στην παραλία.
Ήταν ένα από τα 3 σκυλιά που συναντήσαμε στην Ελαφόνησο.
Στο υπόλοιπο τουρ μας στην Πελοπόννησο είχαμε ένα συμβάν. Στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς μια ελληνική οικογένεια είχε μαζί της ένα μαλτεζοειδές και πιάσαμε την κουβέντα... αντιμετώπισαν διάφορα με κάτι παππούδες σε άλλες παραλίες. Όπως καθόμασταν περνάει ο κύριος ελληνάρας με σύζυγο και παιδί. Το παιδί είδε σκύλο και χάρηκε και με το που το είδε αυτό ο πατέρας ελληνάρας, έβαλε τις φωνές "Πάρτε το σκύλο σας από δω, έχει πρόβλημα το παιδί μου!!!"
Ε μετά από αυτό ήταν εμφανές ποιός είχε το πρόβλημα... στον εγκέφαλο!
Λυπήθηκα το καημένο το πιτσιρίκι που δε μπορούσε να παίξει με το σκυλί... Συν το γεγονός ότι και καναδυό παρέες τα μάζεψαν άρων άρων κι έφυγαν... οι υπόλοιποι φιλόζωοι κοιταζόμασταν με αυτό το βλέμμα το "έλεος..."
Όταν γυρίσαμε και πήγαμε να παραλάβουμε το Lucky από την πεθερά μου στας μαγευτικάς Μπραχάμας, περιττό να σας πω το τι έκανε:D μέχρι που πήδηξε γρήγορα μέσα στο αυτοκίνητο (πρώτη φορά!!!)

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
. Όπως καθόμασταν περνάει ο κύριος ελληνάρας με σύζυγο και παιδί. Το παιδί είδε σκύλο και χάρηκε και με το που το είδε αυτό ο πατέρας ελληνάρας, έβαλε τις φωνές "Πάρτε το σκύλο σας από δω, έχει πρόβλημα το παιδί μου!!!"
εμένα μου έτυχε κάτι ανάλογο: μαμά με παιδί το οποίο με το που βλέπει

τον σκύλο μου χάρηκε και πλησιάζει προς το μέρος μου -η μητέρα τον τραβάει

από το χέρι και λέει : μην πλησιάζεις παιδί μου,δεν βέπεις το βλέμα του τι

άγριο που είναι?:paja1:

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Χμ, για τις μεγάλες πόλεις ίσως, για έξω χλωμό το βλέπω.
΄Οταν έβγαζα τον΄Αρη με τη σακουλίτσα στο χέρι και τα μάζευα με κοιτάζαν σαν εξωγήινη και τα παιδιά και οι μεγάλοι (ιδίως)! Και, από τις "τουρτίτσες" κατάλαβα ότι πρέπει να υπήρχαν και άλλα σκυλιά στα ΄Ιρια, απλά ήταν μαντρωμένα και δεν κυκλοφορούσαν (τι κρίμα, σκεπτόμουν συχνά τι ευλογία είναι για το ζωάκι να τρέχει-με το φλέξι έστω αλλά να τρέχει) στην εξοχή και να πατάνε τα ποδαράκια του χώμα αντί τσιμέντο και γκαζόν...΄Η όταν μου πρότειναν να μου μαζεύουν τα υπολείμματα από τις μπριζόλες "για το σκυλάκι" κι εγώ φρικάριζα (μα τελείως μιλάμε:mad:)...μπορεί να συμπαθησαν τον ΄Αρη αλλά εμένα πίσω απ΄τη πλάτη μου φαντάζομαι πως θα με έλεγαν τουλάχιστον ψωνάρα!
΄Ασχετο αλλά αν δεν το πω θα σκάσω...ο ιδιοκτήτης της τοπικής ταβέρνας,είχε ένα πανέμορφο Γ.Π. καθαρόαιμο κατά δήλωσή του που το βρήκε,προφανώς χαμένο μετά την τουριστική περίοδο και το κράτησε. Θεωρείτο και ο φιλόζωος της περιοχής γιατί το είχε εμβολιάσει, το έπαιρνε μαζί του στο κτήμα και το "πρόσεχε"...ε, λοιπόν, το τάιζε με όλα τα αποφάγια της ταβέρνας και το είχε κάνει σαν βόδι, πιο χοντρό σκυλί δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, το καημένο! Και τα πρωινά το άφηνε ελεύθερο για να κάνει την ανάγκη του και η διαδρομή του σηματοδοτείτο από τις τεράστιες "τούρτες" που άφηνε στο διάβα του:mad:...Από την αντίθετη μεριά εγώ! Λόγω αηδίας φυσικά αλλά και γιατί δεν είχα καμμία διάθεση να συναντηθώ με το φιλικό-κατά δήλωση-αρκουδοειδές ελεύθερο.
Ο ΄καημένος όμως που έβρισκε πρωί πρωί στην πόρτα του την πεντάκιλη "τούρτα" πως ένοιωθε???

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog