Εμετός, φταίει η αλλαγή τροφής?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Έχουμε ένα πρόβλημα το τελευταίο καιρό με τον Έλβις, θα πάρω και τον κτηνίατρο τηλέφωνο γιατί δεν είναι θέμα εξέτασης ακριβώς. Εκτός και αν είναι..
Έχουμε αλλάξει εδώ και μήνες σε fish4dogs, regular bite, και το τελευταίο καιρό μερικές φορές αφού πιεί νερό κάνει εμετό. Όταν δε πίνει νερό το κάνει με την ίδια λαιμαργία που τρώει, πίνει σαν να έχει να πιεί χρόνια. Αυτός όμως ήταν πάντοτε το στυλ του και δεν καταλαβαίνω γιατί κάνει εμετούς τελευταία.
Μάλιστα δεν είναι ποτέ λαχανιασμένος ή μετά από βόλτα και ποτέ δεν πίνει νερό κατευθείαν μετά το φαγητό, περιμένουμε λίγο λόγω φόβου συστροφής.
Έχει κανείς καμία ιδέα;
Ακριβως το ιδιο κανει και ο Φωντας. Αφου καναμε τα παντα σε εξετασεις και δεν εχει τιποτα φανταζομαι ειναι επειδη πινει νερο πολυ αγαρμπα μετα πνιγεται και βγαζει καποια ποσοτητα. Και το κανει τωρα τελευταια. εσας τι σας ειπε ο γιατρουλης?

εντιτ:τωρα ειδα και τα υπολοιπα :)

Χρηστο γιατι Crassland και οχι lamb and apple?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Xεχεχε άντε πάλι σκατοσυζήτηση!!
Παιδιά για τα κακά δεν του το ανέφερα, είναι θέμα απορρόφησης της τροφής. Τώρα που τρώει το μαγειρεμένο του κάνει 2 φορές. Είναι χέστης τι να κάνουμε!?
Γαστρίτιδα έχει αλλά σήμερα θα πάρω τις εξετάσεις αίματος να δούμε μήπως δεν είναι τελικά γαστρίτιδα αλλά κάποιο όργανο έχει πρόβλημα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Ακριβως το ιδιο κανει και ο Φωντας. Αφου καναμε τα παντα σε εξετασεις και δεν εχει τιποτα
φανταζομαι ειναι επειδη πινει νερο πολυ αγαρμπα μετα πνιγεται και βγαζει καποια
ποσοτητα. Και το κανει τωρα τελευταια. εσας τι σας ειπε ο γιατρουλης?
Κάναμε πρώτα ακτινογραφία Ειρήνη και είδαμε ότι δεν του έχει σταθεί κάτι.
Μετά εξετάσεις αίματος για να αποκλείσουμε ότι κάποιο όργανο έχει βλάβη και γι αυτό κάνει εμετούς.
Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε γαστρίτιδα η διάγνωση, 6 ημέρες i/d ή την άλλη της royal την φαρμακευτική και πρωί βράδυ μισό zandac.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
H αληθεια ειναι οτι με το ρυζι στουμπώνουν. Οταν της δινω ρυζι με κοτοπουλο κανει να χεσει 3-4 μερες.

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
ανοίγω και γω τη συζήτηση πάλι !!! η Ακάνα μας έστειλε κανονικά !!! βέβαια φταίει που και η δικιά μου η τρελή πήγε και έφαγε αντί για 200 γρ. 400!!! ωστόσο σήμερα έκανε 10 φορές εμετό , κάναμε ένεση αντιεμετική , μετά διάρροια και είναι τέζα όλη μέρα ... επίσης κάνει 2 βήματα και κάθεται αμέσως στον πισινούλη της ... έτρεξα και σε 2ο κτηνίατρο , βγάλαμε πρωκτικά υγρά και συνέστησε αντιβίωση για το έντερο .. θα τη δω αύριο αύριο και αναλόγως... τι τη ήθελα την αλλαγή !! πήγα να κάνω ένα καλό και τον έστειλα τον σκυλάκο μου !!!!!!!!!!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Η διπλασια ποσοτητα ευθυνεται σιγουρα για διαρροιες και γενικοτερα διαταραχες, ποσο μαλλον ΑΝ δεν εκανες την αλλαγη σε διαστημα 3-4 εβδομαδων!
Περαστικα ευχομαι

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
τι 3 ,4 εβδομάδων... σε 1- 2 μέρες ... η διπλάσια ποσότητα έγινε από ατύχημα καθαρά ...και κει που είχα τον δαίμονα της ταζμανίας τώρα έχω τη σκύλα μου τάβλα όλη μέρα .... τι να πω δεν το περίμενα , έδινα προ πλαν και κάπως τα κόπρανα της μύριζαν άσχημα κατά τ άλλα δεν είχα θέμα , ε λέω να της ξεκινήσω την αλλαγή σιγά σιγά , πράγματι το Σάββατο όλα καλά , την Κυριακή έφαγε και τη δική της τροφή και από τη ζήλεια της την τροφή του σκύλου που φιλοξενούσαμε και σήμερα από το χάραμα μπήκαμε σε περιπέτειες .... χάλια μαύρα ...
Ευχαριστώ πάντως !!! και γω αυτό περιμένω πώς και πώς - τα περαστικά

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εεε με 1-2 μερες λογικο κι αναμενομενο ηταν!!! Ποτε καμια τροφη δε την αλλαζουμε τοσο γρηγορα, ποσο μαλλον την ακανα!!! Οταν στρωσει δωστης τη τροφη που ετρωγε κι ηταν οκ, και μετα απο καιρο, ξαναπηγαινε αν θες στην ακανα, αλλα αυτη τη φοραμμε τον σωστο τροπο!! ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Τα ίδια έπαθε και ο δικός μου ο σαίνης, πάρε w/d κονσερβούλα και δώσε λιγες μερες και θα γίνει περδίκι.

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση μου έδωσε η γιατρός την en της purina αλλά σήμερα ούτε να τη μυρίσει , αυτή που λες ποιας εταιρείας είναι ;;; κάθομαι και διαβάζω τα σχετικά άρθρα και έχω ανατριχιάσει .... οροί , νοσηλεία ... παναγία και χριστέ ... καλά αυτή η Ακάνα πόσο ιδιαίτερη είναι ;;; διάβασα και γω ότι έχει φουλ πρωτείνη και χάρηκα.....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Είναι φαρμακευτική της hills αλλά αν σου δώσε ο γιατρός σου διατροφή τότε να ακολουθήσεις αυτήν.
Ποιό κωδικό της ακανα έδωσες; Εμείς την πατησαμε με την wild prairie με σταδιακή αλλαγή και με μικρή ποσότητα και φοβάμοι να την ξαναδοκιμάσω.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ειναι ιδιαιτερη γιατι περιεχει μεγαλο ποσοστο φρεσκου κρεατος και καθολου σιτηρα. Ενα σκυλι που χει μαθει να τρωει καλαμποκια λογικο ειναι να παθει "σοκ" οταν του δωσεις πχ αρνι!

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
μάλιστα... τι να πω ελπίζω σύντομα να επανέλθουμε και εγώ σα νέος γονιός να είμαι περισσότερο προσεκτική , προ πλάν και ρόγιαλ έδινα παλαιότερα και τέτοιο σοκ δεν υπήρξε ... αλλά όπως είπες ... άλλο το καλαμπόκι άλλο το αρνί.... νεότερα αύριο

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Εγώ έκανα την βλακεία και τον τάισα την περασμένη βδομάδα σε 3 γεύματα ξηρά τροφή ανακατεμένη με μαγειρεμένο σολωμό.... Νόμιζα ότι θα του κάνει καλό αλλά δεν.... Είχε 3 μέρες που ξέρναγε συνέχεια ο κακομοίρης και μάλιστα 2 μέρες μετά την κατανάλωση σολωμού έβγαλε τα κομματάκια του μαζί με ένα μαύρο πραγματάκι σαν πλαστικό που είχε επίσης φάει... Εννοείται ότι απο την πρώτη μέρα πήρα την γιατρό του και ξεκίνησε αγωγή. Επαθε γαστρίτιδα ο άμοιρος. Απο διάθεση σούπερ εντωμεταξύ όλες αυτές τις μέρες. Ξέρναγε και μετά έτρεχε για παιχνίδι. Το χειρότερο ήταν όταν του έδινα να πιει νερό... τον άφηνα να πιει 2 γουλίτσες και του το έπαιρνα πίσω και ο κακομοίρης διψούσε....

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
όντως για καλύτερα πάμε και τα καημένα τα κάνουμε και υποφέρουν , εμένα είναι πολύ καλύτερα σήμερα , κάθεται στον πισινούλη της στα 5 βήματα και ενώ ο ένας γιατρός μου είπε να μη δωσω τπτ και ότι είναι φυσικό λόγω της διαρροιας ο δεύτερος μου έδωσε baytril για το έντερο τι να κάνω δεν ξέρω μάλλον θ απευθυνθώ και σε τρίτο

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μην ανήσυχης δεν είναι τίποτα πιστεύω μια απλή αδιαθεσία καμία φορά σπάνια όταν τρώει χόρτα το κάνει και εμένα, όσο για της διάρροιες έχεις απόλυτο δίκιο μια φορά που μου έτυχε φρικάρισα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog