Εμετός, φταίει η αλλαγή τροφής?

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Καλησπέρα σε όλους,

Χθες κάναμε την πρώτη προσπάθεια να αλλάξουμε τροφή από RC medium adult σε Acana Grassland.

Του έβαλα μόλις 10 γρ. Acana σε σύνολο 128γρ που έφαγε το βράδυ στις 21.00 για να κάνουμε πολύ αργά και σταδιακά την αλλαγή.

Έφαγε την τροφή του κανονικά και ήταν μια χαρά. Πέσαμε για ύπνο και σήμερα το πρωί στις 6 έκανε εμετό ένα μέρος της τροφής. Η τροφή που έκανε εμετό ήταν σχεδόν ολόκληρα κομμάτια και πρέπει να ήταν κυρίως RC γιατί ήταν μεγάλα.

Στην αρχή λέω ωχ η Acana τον πείραξε αλλά όσο περνάει η ώρα το σκέφτομαι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να κάνει εμετό 9 ώρες μετά.
Τα πρωινά κόπρανα ήταν κανονικά δεν έκανε διάρροια ή κάτι τέτοιο.
Επειδή φοβήθηκα το πρωί δεν έβαλα καθόλου Acana μέσα στο φαί αλλά θα δοκιμάσω το βράδυ πάλι να δω μήπως ήταν τυχαίο.

Εσάς σας φαίνεται λογικό να φταίει η τροφή και να έκανε εμετό 9 ώρες μετά?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εμένα θα μου φαίνεται πάντα παράλογο, να δίνουμε τόση σημασία σε έναν εμετό.
Είναι διάφορες οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν έναν εμετό. Συνήθως, χαζές.
Μην ασχολείσαι βρε παιδί μου. Απλώς έχε το κάπου στο πολύ βάθος του μυαλού σου.
Και αν τυχόν συνεχιστούν οι εμετοί ή προστεθούν άλλα συμπτώματα, τότε ναι, προβληματίσου.
Κάνε κανονικά την αλλαγή στην τροφή του [αν και εγώ για να πω την αλήθεια, δεν έκανα σχεδόν ποτέ σταδιακές αλλαγές μεταξύ τροφών και ποτέ δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα] και μην ανησυχείς τόσο.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Έχεις δίκιο απλά είμαι επηρεασμένος γιατί η προηγούμενη αλλαγή που είχα δοκιμάσει από RC σε Arden τον Σεπτέμβριο δεν πήγε καθόλου καλά. Είχαμε διάρροια και εν συνεχεία μαλακά κόπρανα για περίπου 15 μέρες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ε...καλά...κι αυτό το λες καταστροφή τώρα εσύ; :eek:
Μόνο με την έννοια της δυσκολίας μαζέματος, μπορώ να το διανοηθώ.
Αλλιώς, εγώ τουλάχιστον δεν δίνω τόση σημασία σε τέτοια "προβλήματα".

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
:) Εξαρτάται τον σκύλο!! Θες να έρθεις μια μέρα να δεις τι σημαίνει τρίχα στο κολαράκι? Και να δεις πως γίνεται αυτή η τρίχα όταν έχει διάρροια? :)
Το μάζεμα από τον δρόμο είναι το λιγότερο! Το δύσκολο είναι ότι όπου ακουμπάει λερώνει :)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
α ναι δεν πτοείτε! Ακόμα και όταν έχει διάρροια σαν κατσίκι κάνει δεν έχει τέτοια θέματα!!

skylisiazoh

Member
28 Νοεμβρίου 2012
14
0
Αθήνα
skylisiazoh.blogspot.gr
α ναι δεν πτοείτε! Ακόμα και όταν έχει διάρροια σαν κατσίκι κάνει δεν έχει τέτοια θέματα!!
Ωραία, E τότε θα συμφωνήσω με Mareco :)
Άσχετο αλλά το αναφέρω ενημερωτικά, εμένα που είναι θηλυκό, κάνει εμετό στην αρχή όταν είναι στις μέρες της. Αρχικά ανησυχούσα αλλά τώρα είναι τσεκαρισμένο. Αλλά και σε άσχετες φάσεις φυσικά - πολύ σπανιότερα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
:) Εξαρτάται τον σκύλο!! Θες να έρθεις μια μέρα να δεις τι σημαίνει τρίχα στο κολαράκι?
Excuse me...τον Σώτο μου τον έχεις δει;
Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι τα δικά μου, δεν έχουν σχεδόν ποτέ πρόβλημα με διάρροιες, οπότε πραγματικά, δεν έχω ιδία αντίληψη, τέτοιων σιχαμερών συνεπειών. Αλλά και τις σπάνιες φορές, που μπορεί να κάνουν και καμμιά διάρροια, δεν λερώνονται έτσι που λες, βρε παιδί μου.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Η αλήθεια είναι πως όχι δεν το έχω δει! :)

Αλλά φαντάζομαι εσύ έχεις δει collie από πίσω και έχεις δει την τρίχα που έχουν ειδικά εκεί και πως κατεβαίνει προς τα κάτω και μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ
Να και ένα παράδειγμα οπισθίων collie
images.jpg

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Υπάρχουν σκύλοι που τρώνε τόσο λιμασμένα με αποτέλεσμα να καταπίνουν αμάσητες τις κροκέτες...(πχ Μπου) και υπάρχουν και σκύλοι που τις μασάνε (πχ keagan). Όταν λοιπόν, αλλάξουμε τη τροφή και η καινούργια έχει μεγαλύτερες κροκέτες...τις οποίες και καταπίνουν αμάσητες...είναι λογικό να τις βγάλουν κάποια στιγμή...δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό.όσο για τις διάρροιες..πάλι είναι θέμα σκύλου...όπως και εμείς...άλλα έχουν πιο ευαίσθητο στομάχι και άλλα όχι...Ο Μπου με τη παραμικρή αλλαγή τροφής...μαζεύω διάρροιες από όλο το σπίτι!! Φρίκη...

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
H νέα τροφή όμως δεν είναι πιο μεγάλη. Η Acana έχει πιο μικρή κροκέτα από την RC

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τζαμπα ασχολεισαι. Οπως σου ειπαν μπορει να ναι απο οτιδηποτε. Ακομα και να φαγε μια τριχα και να θελε να τη βγαλει.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Οι τριχες ειναι το πιο πιθανο αιτιο.
Οταν κανει εμετι σκαλισε λιγο να δεις τι εχει μεσα στα υγρα.
Μεγαλωνοντας δε θα'χει πρβ ακομη κ αν πολυ περισσοτερες τριχες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Έχουμε ένα πρόβλημα το τελευταίο καιρό με τον Έλβις, θα πάρω και τον κτηνίατρο τηλέφωνο γιατί δεν είναι θέμα εξέτασης ακριβώς. Εκτός και αν είναι..
Έχουμε αλλάξει εδώ και μήνες σε fish4dogs, regular bite, και το τελευταίο καιρό μερικές φορές αφού πιεί νερό κάνει εμετό. Όταν δε πίνει νερό το κάνει με την ίδια λαιμαργία που τρώει, πίνει σαν να έχει να πιεί χρόνια. Αυτός όμως ήταν πάντοτε το στυλ του και δεν καταλαβαίνω γιατί κάνει εμετούς τελευταία.
Μάλιστα δεν είναι ποτέ λαχανιασμένος ή μετά από βόλτα και ποτέ δεν πίνει νερό κατευθείαν μετά το φαγητό, περιμένουμε λίγο λόγω φόβου συστροφής.
Έχει κανείς καμία ιδέα;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Λοιπόν βρήκα μάλλον τι φταίει. Είχα αγοράσει ένα μεγάλο πακέτο χύμα μπισκοτάκια για σκύλους και οι υπόλοιποι της οικογένειας του έδιναν πολλά κάθε μέρα. Όταν το αγόρασα ήθελα να πάρω συσκευασμένα εταιρίας και ο υπάλληλος μου εξήγησε ότι είναι τα ίδια ακριβώς και πολύ φθηνότερα τα χύμα και είναι πολύ καλής ποιότητας, κλπ κλπ...Όλες αυτές τις ημέρες φοβόμουν ότι φταίει είτε η τροφή ή τα χάπια χονδροϊτίνης που παίρνει. Πιστεύω όμως ότι τα μπισκοτάκια φταίνε, ποιος ξέρει τι έχουν μέσα...Είναι και ευαίσθητος ο μούργος και τον πείραξαν. Τα κόψαμε μαχαίρι και θα ενημερώσω σε καμιά βδομάδα αν όντως φταίνε αυτά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μου αρέσεις, που θέτεις το πρόβλημα και στο καπάκι και την λύση του :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog