Ελλείψει εκτροφέα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν όπως έχω πει το Μουφ το πήρα από καταφύγιο που το έχουνε εθελοντές του σωστικού ομίλου για τους Αυστραλέζους Ποιμενικούς. Εφόσον δεν έχουμε ιδέα ποιος ήταν ο "εκτροφέας" του, οι εθελόντριες παίζουν το ρόλο του εκτροφέα, επομένως πρέπει να τους γράφω τακτικές εκθέσεις περί του πώς τα περνάει το Μουφ, αφήστε το δίκτυο που είδε η τάδε και είπε στην τάδε να πει στην αρχηγό τους ότι εθεάθην μετά του Μουφ στο πάρκο και το Μουφ μοιάζει να τα περνάει καλά (τα μπιφτέκια προφανώς δεν τα έχουν δει).

Τελοσπάντων μόλις πήρα μπουγιουρντί να εμφανιστώ μετά του Μουφ στο χάππενινγκ Αυστραλέζων διότι αποφασίσανε ότι πρέπει να μάθω να δίνω πρώτες βοήθειες έτσι και το 'βρει τίποτα (για την ώρα μόνο για πολυφαγία τον βλέπω). Τελοσπάντων, εγώ τώρα δεν έχω ιδέα από πρώτες βοήθειες για ανθρώπους, οπότε πρέπει τώρα να μάθω για σκύλους!:p Μετά θα μας επιθεωρήσουν στο πισίνα-πάρτυ που δίνουνε για τους Αυστραλέζους! Φαντάζομαι ήδη τι έχει να γίνει όταν θα δει το Μουφ το συνδυασμό που σκοτώνει, δηλαδή πισίνα και άλλους Αυστραλέζους με σούπερ ενέργεια!:p:D Μετά έχει και μάθημα για το πώς να αξιολογούμε σκύλους σε καταφύγια και πώς να βρίσκουμε τα περί χαρακτήρα Μουφοειδών.

Αυτή είναι λοιπόν η αντικατάσταση του εκτροφέα από εθελοντές κι άμα μου κοτάει ας μην πάω!!!!!:eek::eek: Το χάππενινγκ αυτό είναι ουσιαστικά επιθεώρηση...:rolleyes:

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εμενα μου φαινεται πολυ καλη αυτη η επιθεωρηση Sara.
Δειχνει υπευθυνοτητα.

Πριν λιγο καιρο που εψαχνα για ποιμενικο, ηρθα σε επαφη με ολους τους φιλοζωικους ομιλους των γειτονικων Νομων.

Μου κανανε ολοκληρη ανακριση και μου ειπαν οτι κανουν ακομα και αιφνιδιαστικες επισκεψεις για να δουν πώς περνανε τα σκυλια.
Περα απο τα συμβολαια που υπογραφεις.

Μου ειπαν για μια περιπτωση που βρηκαν εναν σκυλο τους δεμενο στον ηλιο με αλυσσιδα ενα μετρο και τον πηρανε αμεσως πισω με συνοπτικες διαδικασιες.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ το βρίσκω κορυφαίο. Μακάρι να με καλούσαν κι εμένα κάπου να μάθω να δίνω πρώτες βοήθειες στα σκυλιά μου. Έχω το πλήρες φαρμακείο αλλά άμα (χτύπα ξύλο) χρειαστεί κάτι δε ξέρω αν θα μπορέσω να ανταποκριθώ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγώ έχω κάνει το μάθημα για ανθρώπους (πάρα πολύ χρήσιμο..... και αν είχα παιδί θα έκανα οπωσδήποτε και το αντίστοιχο παιδικό) και πολύ θα ήθελα να κάνω και το σκυλίσιο! Προς το παρόν το μόνο που ξέρω είναι τι να κάνω αν φάει φόλα.....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μόλις πήγαμε στο ξενοδοχείο μετά του Μουφ επιστρέφοντας από την πρώτη μέρα της επιθεώρησης και του μαθήματος πρώτων βοηθειών που οργάνωσε ο Σωστικός Όμιλος για τους Αυστραλέζους Ποιμενικούς. Μιλάμε για ΤΟ πανδαιμόνιο με περί τους 30-40 Αυστραλέζους που απ' τη χαρά τους την πολλή ρίξανε κατούρημα άγριο. Αφού ένας Αυστραλέζος αποφάσισε ότι το αριστερό μου πόδι χρησιμεύει και για κολώνα προς κατούρημα!! Μόνο στην πισίνα γίνανε διάφορα διότι το Μουφ αποφάσισε ότι θα βρέξει απλώς την κοιλιά του και δε θα μπει να κολυμπήσει διότι, λέει, δεν του αρέσει ο άσπρος πάτος της πισίνας! Τα θέλει, λέει, σκούρα όπως στις λίμνες και τις μπλε πισίνες! Έτσι τουλάχιστον είπε μια εκπαιδεύτρια διότι βεβαίως το Μουφ κολυμπάει και τώρα μου στριτζωνόταν και αρέσκονταν στο να κυνηγάει άλλα Μούφια γύρω από την πισίνα. Έβαλα και σχετικό βίντεο από το πάρτυ:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=WKqXN4FheIc"]YouTube - Aussie party[/ame]

παρακολουθώντας πάντα το Μουφ, αδυνατισμένο φυσικά. Εννοείται ότι τριγυρνάει τους ανθρώπους μουφιάζοντάς τις τσέπες τους για να ανακαλύψει ποιος κρύβει λιχουδιές!! Περισσότερες φωτογραφίες του κοπαδιού Αυστραλέζων στο άλμπουμ.

Μας κάνανε και το μάθημα πρώτων βοηθειών που μου έκανε την καρδιά περιβόλι και επειδή κάτι τέτοια με κάνουνε γενικώς χάλια και ως χάλια είμαι άχρηστη, λέω να πάρω μαθήματα για certification. Α, συζήτησα με την τύπισσα τα περί Ελλάδας και φόλας κλπ. και τη ρώτησα και για τις ενέσεις ατροπίνης και άλλα τινά. Μου εξήγησε για το πώς χορηγείται το οξυζενέ για την πρόκληση εμετού (αφού έφριξε πρώτα με τις φόλες), αλλά για την ατροπίνη είπε ότι πρώτον χορηγείται στην Αμερική μόνο με συνταγή γιατρού, κι ας είναι εύκολες οι ενέσεις, και επίσης άμα δεν ξέρει κανείς τι δηλητήριο ήτανε και πόσο μπορεί και να μην πιάσουν. Βέβαια, αφού έφριξε παραδέχτηκε ότι εσείς δεν έχετε και πολλές επιλογές δεδομένης της κατάστασης και με συμβούλεψε να στείλω το Μουφ στη φάρμα (που θα το στείλω δηλαδη). Στην Καλιφόρνια, λέει, έχουνε ήδη κανονίσει το 100 να στέλνει και veterinarian paramedics για άμεση δράση σε ορισμένες μόνο περιοχές όμως.

Μετά είχαμε ραντεβού με την εκπαιδεύτρια να συζητήσουμε αν το Μουφ έχει προβλήματα ανυπακοής που φυσικά έχει. Το συμπέρασμα της εκπαιδεύτριας ήταν ότι φταίω εγώ :)o:eek::p:p) διότι το καημένο το Μουφ έχει στυλ και χάρη και τρελλαίνεται να υπακούει :)o:eek: σώωωωωωωπα!) και ουσιαστικά πρέπει να τελειοποιήσω τις ηγετικές μου ικανότητες (τις ποιες?:p:p) ώστε το Μουφ να πιστεύει ότι είμαι η θεά της ζωής του από την οποίαν εκπορεύεται κάθε μπερεκέτι στον άτιμο τούτο κόσμο. Κοινώς πρέπει να είμαι το κέρας της Αμάλθειας (εδώ γελάμε δυόμισυ φορές: χα-χα-χι!) και αν δεν το πιστεύω, τότε το Μουφ πιστεύει ότι εκείνος είναι ο θεός της ζωής μου και ότι είναι εξυπνότερος από μένα!:eek::eek::p:p:p:D:D:D:D:D:D

Μάθαμε επομένως λίγο ακόμα από το "μείνε" που τελικά δεν είναι δύσκολο, αλλά φταίω όντως που αφήνω το Μουφ να μου ανεβαίνει στο κεφάλι!!:eek::eek::p:p:D:D:D:D:D

Αύριο έχουμε μάθημα για το πώς να διακρίνουμε το χαρακτήρα ενός σκύλου πριν τον υιοθετήσουμε από καταφύγιο.

Το συμπέρασμά μου από τα παραπάνω είναι ότι προτιμώ τελικά τους Αυστραλέζους με ουρά. Δε μ' άρεσαν καθόλου τα κολοβά Μούφια εκεί πέρα και μερικά μάλιστα τα είχανε παχύνει οι ιδιοκτήτες τους σα γουρούνια. Άλλα πάλι μοιάζανε με πρόβατα. Σε γενικές γραμμές μάλλον πέρασα την επιθεώρηση.

Α ναι, είχαμε και κλήρωση λοτταρίας και μαντέψτε ποιος κέρδισε!!:D:D:D:D:D:cool::cool::cool::cool::cool:

Ναι! Μια καλαθούνα να, με το συμπάθειο, γεμάτη παιχνίδια και λιχουδιές και διάφορα άλλα σκυλίσια. Την οποία έχω βάλει στο πορτ-μπαγκαζ προς μεγάλο κακοφανισμό του Μουφ που ήθελε να την επιθεωρήσει και φυσικά να τη χλαπακιάσει!:eek::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Last edited:

gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Καλημέρα.

Είναι μακράν ο πιο όμορφος ο δικός σου απο ότι είδαμε στο βιντεάκι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ.:) Αυτή τη στιγμή όμως είναι ο εκνευριστικότερος σκύλος της υφηλίου. Μας βλέπω να μας πετάνε από το ξενοδοχείο....:(:(

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
αλλά για την ατροπίνη είπε ότι πρώτον χορηγείται στην Αμερική μόνο με συνταγή γιατρού, κι ας είναι εύκολες οι ενέσεις, και επίσης άμα δεν ξέρει κανείς τι δηλητήριο ήτανε και πόσο μπορεί και να μην πιάσουν.
Eτσι είναι. Αλλά με δεδομένο ότι οι φόλες στην Ελλαδα είναι 9/10 οργανοφωσφορικά, οι πίθανότητες να του κάνει κακό η ατροπίνη είναι ελαχιστες. Στις υπόλοιπες των περιπτώσεων είτε δεν δρά αμέσως το φάρμακο οπότε προλαβαίνεις (ποντικοφάρμακα) ειτε δε τον σώνεις το σκύλο ούτως ή άλλως (γυαλιά).

Αύριο έχουμε μάθημα για το πώς να διακρίνουμε το χαρακτήρα ενός σκύλου πριν τον υιοθετήσουμε από καταφύγιο.
Αχ μπράβο! Αν σας δώσουνε και κανα έντυπο επ αυτού, βάλτο να το έχουμε (το μεταφράζω εγώ αν θέλετε). Ηθελα να ανοιξω ένα νήμα επ αυτού κάποτε γιατι μερικοί εδώ λέγανε οτι δεν έχεις καμία εγγύηση για το χαρακτήρα ενος σκύλου όταν είναι ημίαιμος και τον παίρνεις από καταφύγιο, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι είναι έτσι. Ηθελα να ανοίξω νήμα με οδηγίες, αλλα με τι προσόντα? Μια επιτυχή υιοθεσία? Θα πούν ότι ήταν κολοφαρδία.... οπότε αν υπάρχει κάτι πιο επίσημο απο τη δική μου άποψη, καλό θα ηταν να το βαλουμε.:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Θα προσπαθήσω να κρατήσω σημειώσεις. Και αν έχει κανένα έντυπο θα το πάρω οπωσδήποτε και θα σας το δώσω. Υπάρχει όμως και ένα σχετικό βίντεο του Cesar Millan με τον τίτλο People Training for Dogs που ασχολείται με αυτά τα πράγματα.

Και αν θέλω ακόμα να βλέπω το Μουφ ζωγραφιστό το πρωί, θα σας βγάλω φωτογραφία και την καλαθούνα που κερδίσαμε στην τόμπολα χτες.

(Σσσσςςςςςςςςςςςςςς! Κοιμάται το σκασμένο! Επιτέλους! #&*$&*#*(#*#(*(@$*(@($^^%)%!!!!!!!! Γγγγγγγκκκκκκκκκκκκκκκκκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:)

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηθελα να ανοιξω ένα νήμα επ αυτού κάποτε γιατι μερικοί εδώ λέγανε οτι δεν έχεις καμία εγγύηση για το χαρακτήρα ενος σκύλου όταν είναι ημίαιμος και τον παίρνεις από καταφύγιο, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι είναι έτσι. Ηθελα να ανοίξω νήμα με οδηγίες, αλλα με τι προσόντα? Μια επιτυχή υιοθεσία? Θα πούν ότι ήταν κολοφαρδία....
Πηγή, αυτό κι εμενα με απασχολησε πολλες φορες.

Ξεφυλλιζοντας το φορουμ διαβασα από ατομα πολύ εμπειρα που σεβομαι απεριοριστα ότι η καθαροαιμια (χαρτια, εκθεσεις, γονεις, και τα λοιπα γνωστα) εγγυαται καλυτερο χαρακτηρα (για τη μορφολογια είναι αδιαμφισβητητο).

Η μικρη εμπειρια μου αλλά οι πολλες εικονες που εχω εδώ και χρονια συχνα δειχνουν το αντιθετο.
Παντα απορω που τα σκυλια μου, ακομα και η στριμμένη η πινσερινα, τα πανε τοσο καλα με τα περισσοτερα αδεσποτα τα οποια είναι αξιολατρευτα.
Και παντα απορω και εξισταμαι που «καλά» και «καθαρα» δεσποζομενα είναι τοσο αχρηστα και απαραδεκτοι χαρακτηρες.

Αλλά εχω τονισει σε δικα μου threads ότι ΟΛΟΙ οι γνωστοι μου ιδιοκτητες τετοιων σκυλων σκυλων είναι αχρηστοι και το εχω δειξει με παραδειγματα.
Δεν δοθηκε η ευκαιρια στα σκυλια να δειξουν το καλο τους γονιδιο, αν ειχαν, που σιγουρα ειχαν.

Δεν είναι μυστικο, το ποιμενικο μου (που ακομα δεν ξερω τι ακριβως φυλή είναι) ειναι δωρεά από φιλο ερασιτεχνη «σκυλά» με πολύ αγρια σκυλια.
Το σκυλι μου είναι ενας αγγελος και δεν το λεω μονο εγω.

Να τη βλεπατε στο χθεσινο παιδικο παρτυ της φιλεναδας της κορης μου.
Ναι, η Ηρα ηταν μαζι μου. Όπως λεω συχνα, οπου παω παει.
15 κοριτσακια να παιζουν με την Ηρα, να την αγκαλιαζουν και να φωτογραφιζονται μαζι της. Και οι γονεις ηρεμοι, γιατι καταλαβανε, παρά την εμφανιση της.

ΟΚ, κωλοφαρδια ειχα, όπως κι εσυ αλλωστε Πηγή μου με το γκογκολακι σου.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ξεφυλλιζοντας το φορουμ διαβασα από ατομα πολύ εμπειρα που σεβομαι απεριοριστα ότι η καθαροαιμια (χαρτια, εκθεσεις, γονεις, και τα λοιπα γνωστα) εγγυαται καλυτερο χαρακτηρα (για τη μορφολογια είναι αδιαμφισβητητο).
Όχι καλύτερο χαρακτήρα.
Προβλέψιμη ιδιοσυγκρασία. ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σωστα Loukia.
Οι δικη μου γνωμη παντως ειναι οτι οπως και ο ανθρωπος, ετσι και ο σκυλος ΚΑΙ γεννιεται ΚΑΙ γινεται.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πιστεύω οτι 90% των προβλημάτων συμπεριφοράς ενος σκύλου, έχει να κάνει με τον ιδιοκτήτη, και 10 % με το χαρακτήρα του σκύλου.... παρόλα αυτά υπάρχυν προφανως διαφορές χαρατήρα, ιδιοσυγκρασίας και ενεργητικότητας μεταξυ σκύλων.....

Αυτό που προσπαθούσα να πω είναι ότι δεν είναι πάντα "εκπληξη" ο ημίαιμος/αδέσποτος σκύλος, ειδικά ο ενήλικας. Αν κανεις κάνει την προσπάθεια και αφιερώσει λίγο χρονο για να τον γνωρίσει και έχει και μερικές γνώσεις, μπορει να μάθει κάποια πράγματα για το σκύλο που πάει να υιοθετήσει και να κάνει μια πιο ενημερωμένη επιλογή. (στο νημα που το είχαμε συζητήσει, υπήρχαν διαφωνίες, κάποιοι έλεγαν ότι είναι αδικο να χαρακτηρίζονται σκυλιά, γιατι έτσι κάποια αποκλείονται πχ "φοβικά", "κυριαρχικά" κτλ..... εγώ δεν πιστεύω οτι είναι έτσι.. για τον κάθε σκύλο υπάρχει και ο σωστος άνθρωπος, και καλα θα κάνει κανείς, να ξέρει όσο περισσότερα μπορεί για το σκύλο που πάει να πάρει, πάντα εν γνώση του γεγονότος οτι με τον ημίαιμο/αδέσποτο δεν υπάρχυν εγγυήσεις. :)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κοπριτη, δεν συμφωνω..εδω οπως ειδες ξεψυριζουμε το καθε τι στα κουταβια μας και αγχωνομαστε να χτισουμε σωστα τον χαρακτηρα για να μην γινουν λαθη ανεπανορθωτα στο μελλον με χιλια δυο προβληματα..τα παιρνουμε "λευκα" και παλι δεινοπαθουμε.
σκεψου ποσες ασχημες εμπειριες εχει ενα αδεσποτο του καταφυγιου, που γεννηθηκε στον δρομο, η παρατηθηκε εκει.ποσες παραστασεις εχει αλλαξει και τι εχει "φορτωσει" μεσα του.
το ιδιο και με τα "καθαροαιμα " των πετ σοπς..
προσωπικα, δεν θα επαιρνα με τιποτα σκυλι καταφυγιου (εννοειται και απο πετ σοπ) , οοοσο καθαροαιμο και να ηταν..
μονο καποιο σκυλι με αναπηρια θα επαιρνα εαν γινοταν..κανενα αλλο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Διαφωνώ κάθετα, Γαλαζιο. Υπάρχουν υπέροχα σκυλιά στα καταφύγια και στους δρόμους, που έχουν πολλά να δωσουν και με πολύ ισορροπημένους χαρακτήρες. Πολλά απ'αυτα εγκλιματίζονται αμέσως στο καινουριο τους σπίτι μόλις υιοθετηθουν.

Εγώ πάλι θα έπαιρνα καθαρόαιμο μόνο αν ήθελα να κάνω κάτι πολύ συγκεκριμένο με το σκύλο (πχ φύλαξη, σκύλος οδηγός, κτλ).

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εξαρτάται από την περίπτωση, εξαρτάται από το τί ζητάς από ένα σκύλο, αν ζητάς κάτι συγκεκριμένο.
Δεν είναι απαραίτητο να ζητάς κάτι συγκεκριμένο.

Ενήλικο σκύλο (ούτε από καταφύγιο, ούτε από εκτροφέα ούτε από το Θεό τον ίδιο) δε θα έπαιρνα αν είχα ή υπήρχε πιθανότητα να αποκτήσω παιδάκια. Δίπλα σε μικρά παιδιά που θα ζούνε με το σκύλο θέλω να ξέρω από πρώτο χέρι τί έχει ζήσει και πώς έχει αντιδράσει αυτός ο σκύλος κάθε δευτερόλεπτο της ζωής του.
Αυτό για μένα είναι το #1 και το μόνο αδιαπραγμάτευτο. Από εκεί και μετά θα ημουνα ανοιχτή στα πάντα αν ήμουνα σε φάση που δεν είχα πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το σκυλι του εκτροφεα, που το παιρνεις μωρο, τι εγγυησεις εχει περα από το σωστο γονιδιο?
Δεν εξαρτωνται όλα τα υπολοιπα από τον νέο ιδιοκτητη? Αυτος δεν θα φτιαξει τον σκυλο?

Παρακαλω, με τιποτα να μην εννοηθει κατι στραβα. απλά ρωταω..
Και αν ειχα λιγο παραπανω χώρο και χρονο θα επαιρνα ακομα έναν σκυλο, αυτή τη φορα με πιστοποιητικα και δεκα σφραγιδες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το σκυλι του εκτροφεα, που το παιρνεις μωρο, τι εγγυησεις εχει περα από το σωστο γονιδιο?
Δεν εξαρτωνται όλα τα υπολοιπα από τον νέο ιδιοκτητη? Αυτος δεν θα φτιαξει τον σκυλο?
Το σωστό γονίδιο συνεπάγεται κάποια πράγματα. Επίσης και οι σωστές εμπειρίες τις πρώτες μέρες στον εκτροφέα. Απο κει και πέρα φυσικά μπορεί κανείς εύκολα να καταστρέψει ένα καλό σκυλί, ακόμα κι αν οι προθέσεις του είναι καλές. Η αποψή μου είναι ότι με καλή ενημέρωση και εμπειρία, κέφι και διάθεση, μπορείς να "εκμεταλευτείς" το καλό γονίδιο. Τα ίδια προσοντα θα σου επιτρέψουν να "διορθώσεις" πιθανά προβλήματα σ'ενα σκύλο καταφυγίου και να φτιάξεις έναν ισορροπημένο σκύλο (αν δεν είναι ηδη).