Ελευθερο καμπινγκ με κουταβι??

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το καλεσμα πως μπορει να χαλασει? Αν για παραδειγμα της πω "ελα" θυμωμενα και το συνδιασει με κατι κακο?
Αυτός είναι ο ενας τροπος χαλασματος και ισως ο πιο σιγουρος, ειδικα αν όταν ερθει το μαλωσει ο ιδιοκτητης ή ακομα χειροτερα το χτυπησει.
Άλλες αιτιες:
-Το σκυλι δεν εχει ξεκαθαρη ιεραρχια και δεν αναγνωριζει /σεβεται τον ιδιοκτητη ως αρχηγο.
-Δεν εχει επιτευχθει σοβαρο δεσιμο μεταξυ σκυλου-ιδιοκτητη.
-Μεγαλωνει και θελει/δοκιμαζει να επαναπροσδιορισει την θεση του στην αγελη.
-Μεγαλωνει και αποκταει περισσοτερη αυτοπεποιθηση.
-Βρισκει κατι πολυ ενδιαφερον ή μπλεκει καπου και ουσιαστικα δεν σε ακουει που το φωναζεις ή αποφασιζει να σε αγνοησει γιατι εσυ εχεις λιγοτερο ενδιαφερον εκεινη τη στιγμη.
-Δεν εκτονωνεται αρκετα. Σκυλος ολη μερα κλεισμενος στο σπιτι, δυσκολα ακουει στο καλεσμα όταν αφεθει ελευθερος, εκτος αν είναι πολύ δουλεμενος.
-Είναι θηλυκό και είναι στις μερες του ή αρσενικο και συνανταει σκυλα με οιστρο.
-Επιθετικο σκυλι που ψοφαει για καυγα και βρισκει στοχο.
-Συνδιαζει το ελα με κατι δυσαρεστο, πχ τελειωμα βολτας, ελεγχο δοντιων, οτιδηποτε τον ενοχλει.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
οπως και να εχει θα ειναι βασανο για ολους και πιο πολυ για εκεινη να την εχω συνεχεια δεμενη..εσυ μου προτεινεις να ειναι δεμενη την περισσοτερη ωρα?το λεω επισης γιατι το λουρι δεν της αρεσει καθολου, κανει σαν τρελη οποτε της το βαζω. Μην φανταστεις για πολυ ωρα..ισα ισα για να αρχισει να το συνηθιζει.
Ενας τροπος για να συνηθισει το λουρι αλλά και για να μπορεις να την ελεγχεις ανα πασα στιγμη, εινμαι να της βαλεις ένα λουρακι 1 με 1.5 μετρο και να την αφηνεις να το σερνει μεσα στο σπιτι ολη μερα. Όχι πολύ μακρυ γιατι μπορει να μπλεχτει στα επιπλα και να παθει ή κανει ζημια.

Στις διακοπες τωρα, το σκυλακι σου θα είναι περιπου 4 μηνων, δηλαδη μωρο. Διαπλαθει χαρακτηρα, μαζευει εμπειριες, δενεται μαζι σου, μαθαινει τον τροπο ζωης σου και εκπαιδευεται στοιχειωδώς.

Αν μεινει μονο του εξω από την σκηνη πχ, θα αισθανεται παρατημενο και πιθανον να αναπτυξει φοβιες.
Ο καλυτερος τροπος είναι να το εχεις μαζι σου μεσα σε crate, ειδικα όταν θελεις να κοιμηθεις ή να εχεις την ησυχια σου.
Προλαβαινεις να το εκπαιδευσεις για να μενει στο crate. Δες σχετικο αρθρο:

Crate-Κλουβί

Επισης διαβασε αυτό:

Mεγαλωνοντας ενα κουταβι

Δεν θα είναι βασανο όπως λες το να σας ακολουθει οπου πατε με το λουρακι της, αλλά είναι θεμα ασφαλειας. Ταυτοχρονα εκπαιδευεται σε διαφορες καταστασεις.
Επισης, δυσκολα θα μπλεξει καπου, με καποιο ακαταλληλο σκυλι ή κανεναν βλακα που θα τον ενοχλησει και αυτος θα το τρομαξει.
Ένα κουταβι με κακες εμπειριες μπορει να εξελιχθει σε φοβικο ή επιθετικο. Και τα δυο είναι δυσαρεστα.

Στην ηλικια αυτή χρειαζεται μονο θετικες εμπειριες και πρεπει να ελεγχεις με τι καταστασεις και ατομα θα ερχεται σε επαφη. Με οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα, αρκει να είναι καταλληλα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αρη, αν συγκεντρώσεις κάπως, τις πολύ καλές ανά καιρούς δημοσιεύσεις σου, έναν σούπερ οδηγό προς ναυτιλομένους, τον έχεις. Μπορεί να μην είναι για ελληνικούς ποιμενικούς, αλλά θα είναι μια καλή αρχή ;):)

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα σας,

stelloo:
Υποθέτω ότι έχεις ασχοληθεί με το "άθλημα" της ελευθερης κατασκηνωσης (αν και απαγορεύεται με κάποιο κρατικό νόμο), και έχεις όλη την σωστή νοοτροποία που χρειάζεται...
.πρώτα να είσαι "αστακός" για ελεύθερη κατασκήνωση στο θέμα εξοπλισμού..
.πάρε φαρμακείο για εσένα και τον σκύλο... (και διάβασε όλα τα σχετικά με το φαρμακείο της φύσης και όχι μόνο...)
.εχε υπομονή και το "δεσιμο" με τον κούταβο θα έρθει μονο του... Θα περάσετε ολόκληρα 24ωρα μαζί γεματα δράστηριότητες..!!
.προσοχή το βράδυ που θα τον έχεις δεμένο...
.στην ελεύθερη κατασκήνωση θέλει προσοχή και καλό θα είναι να μην είσαι μια σκηνη μόνος σου...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μέλισσες, σφήκες (μια φορά είχαμε πάει Ικαρία και στην περιοχή την συγκεκριμένη ηταν σαν να είχαν μαζευτεί όλες οι σφήκες της υφηλίου και συνέχεια καίγανε καφέ στα μαγαζιά για να μπορείς να φας στα γρήγορα), κουνούπια, φίδια , τσιμπούρια, σκορπιοί (πολύ συνηθισμένο και στις παραλίες), διάφορα έρποντα με άγνωστες παρενέργειες (αλλεργίες κλπ), κίνδυνος εγκαύματος αν δεν υπάρχει <χοντρή σκιά>, απο νερό τι θα υπάρχει ? (σκέψου να έχει πέσει κανένα νεκρό ζώο πιο ψηλά στο ρυάκι ? φαρμακείο μια βαλίτσα ολόκληρη (μου έχουν τύχει κάποιες φάσεις !!!), μόνοι σε έρημο μέρος ?(ξανασκέψου το οι καιροί είναι πονηροί) Για τον σκύλο μια περιπέτεια ολόκληρη !!!! (ένα ολόκληρο βασίλειο προς εξερεύνηση) μόνο του έξω απο την σκηνή το βράδυ και τόσο μωρό? (οι φωνές του θα προσελκύσουν μερικά περιπλανώμενα πλάσματα, στο νησί που μένω στο σπίτι ενός φίλου σε απόσταση 20 μέτρων απο την παραλία τελευταία κατεβαίνουν τσακάλια κάθε βράδυ. Καλύτερα σε οργανωμένο για να είσαι σίγουρος.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
στο νησί που μένω στο σπίτι ενός φίλου σε απόσταση 20 μέτρων απο την παραλία τελευταία κατεβαίνουν τσακάλια κάθε βράδυ. Καλύτερα σε οργανωμένο για να είσαι σίγουρος.
Άσχετο....
Σε ποιο νησί μένεις κι έχει τσακάλια;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Σάμο και πράγματι τα τσακάλια τελευταία κατεβαίνουν μέχρι τα 20 -30 μέτρα απο το σπίτι και ο άνθρωπος προβληματίζεται. Περιττό να σου πω οτι ο ένας σκύλος που έχει (ήταν αδέσποτο και τον έχει κρατήσει εκείνος) ρίχνει το γαύγισμα της αρκούδας μέχρι να φύγουν.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όντως!
Στην Σάμο υπάρχει ένας πληθυσμός τσακαλιών!!!

Θα πρέπει σίγουρα να χαίρεστε γιατί η παρουσία τους και η σταθερότητα του πληθυσμού τους από ότι είδα, δείχνει ότι το οικοσύστημά εκεί αντιστέκεται!!!!:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τι εικονες-αναμνησεις μου δημιουργειτε τωρα!!! Οταν ημουν μικροτερη πηγαιναμε στο χωριο της γιαγιας μου στη Μανη , στους προποδες του Ταϋγετου, και καθομασταν στην αυλη το βραδυ ακουγοντας τα τσακαλια κ τους λυκους να ουρλιαζουν... αν καθοσουν στα καγκελα του σπιτιου εβλεπες και τα ματια τους που γυαλιζαν στο σκοταδι...!!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εκτός από το φαρμακείο των διακοπών, μία ατομική σκηνή σκύλου, στον δικό σας προθάλαμο είναι ό,τι χρειάζεστε πιστεύω (κ για μελλοντική χρήση, όχι τώρα που είναι τοσοδούλικο :) )

Attachments

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Η Σάμος είναι το μοναδικό νησί με επιβεβαιωμένη παρουσία τσακαλιών που έχει μειωθεί όμως λόγω των μεγάλων πυρκαγιών στο νησί. Είναι μικρόσωμα και δεν έχει παρατηρηθεί καμία επίθεση σε ανθρώπους και μερικές φορές κατεβαίνουν και στις παραλίες γιατί δεν φοβούνται το νερό και ψάχνουν για νεκρά ψάρια που μπορεί να πετάνε οι ψαράδες. Εγώ τα βρίσκω πολύ χαριτωμένα αμα δεις καμιά φωτογραφία τους και ειδικά τα μικρά τους !!!Παρόλα αυτά αν τα ακούσεις οταν φωνάζουν όλα μαζί κάπου σφίγγεσαι .....

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Σας ευχαριστω ολους !
Κατεληξα απο αυτα που μου ειπατε στη λυση της σκηνουλας που και θα ειναι κοντα μας(στον προθαλαμο της δικιας μας) και θα μας βλεπει απο την σιτα και φυσικα θα ειναι προστατευμενη! Εκτος βεβαια αν την ξεσκισει!!
Το crate μου φαινεται λιγο ογκωδες για διακοπες και γενικοτερα το αντιπαθω μονο και μονο που μοιαζει με κλουβι..στο σπιτι κυκλοφορει ελευθερη ακομα και οταν λειπω. Γεινικα δεν μου εχει κανει καμια τραγικη ζημια και για να εξασφαλισω την ασφαλεια του pc μου (που ειναι και αυτο που με καιει πιο πολυ!), ψεκαζω με αυτο το απωθητικο σπραυ και δεν πλησιαζει εκει.

Εγώ την έχω πάρει από εδώ
Μονο μεσω internet μπορω να την αγορασω?

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Ενας τροπος για να συνηθισει το λουρι αλλά και για να μπορεις να την ελεγχεις ανα πασα στιγμη, εινμαι να της βαλεις ένα λουρακι 1 με 1.5 μετρο και να την αφηνεις να το σερνει μεσα στο σπιτι ολη μερα. Όχι πολύ μακρυ γιατι μπορει να μπλεχτει στα επιπλα και να παθει ή κανει ζημια.
Θα το εφαρμοσω να δω τι θα κανει..Αν παλι δεν το υποφερει καθολου στην πρωτη της βολτα που ολα γιαυτην θα ειναι τοσο καινουργια και ομορφα, δεν θα παρει το μυνημα οτι το λουρι δεν ειναι κακο?

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Siouxsie φανταστικο αυτο το ποστ που μου προτεινες!!
Μηπως ξερεις αν μπορω να βρω αυτη τη σκυλοσκοινη σε καποιο pet shop η σε μαγαζι με ειδη camping???
Παρατηρησα οτι ειναι σκηνη τυπου Quechua (αυτες που στηνονται απο μονες τους)..τι φοβεροοοοοοο!!!!
Τα dogbag τα έχω πάρει από το Carrefour, φτηνότερα απ' ότι τα έβρισκα απ' έξω.
Δοκιμασμένα:
Στο medium χωράει άνετα το border collie μου 18-19 κιλά κι άλλο ένα αδέσποτο παρομοίου μεγέθους
Στο large χωράει ο Ελληνικός Ποιμενικός μου (αρσενικός) και το Border Collie μου μαζί.
Όντως, το ανοίγεις και στήνεται. Είναι λίγο παίδεμα στο μάζεμα για να μπει στο σακίδιο αλλά εμείς το αγαπήσαμε.

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Τα dogbag τα έχω πάρει από το Carrefour, φτηνότερα απ' ότι τα έβρισκα απ' έξω.
Δοκιμασμένα:
Στο medium χωράει άνετα το border collie μου 18-19 κιλά κι άλλο ένα αδέσποτο παρομοίου μεγέθους
Στο large χωράει ο Ελληνικός Ποιμενικός μου (αρσενικός) και το Border Collie μου μαζί.
Όντως, το ανοίγεις και στήνεται. Είναι λίγο παίδεμα στο μάζεμα για να μπει στο σακίδιο αλλά εμείς το αγαπήσαμε.
Τελειο ακουγεται!
Ευχαριστω πολυυ!!!!:D:D:D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97