Εκτροφειο Πεκινουα

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
ΜΑκη εχει να μου προτεινεις καποιο εκτροφειο ?
Δυστυχως μου ειναι και εμενα και τις φιλης μου πολυ δυσκολο να φτασουμε μεχρι το εξωτερικο για να επισκεφθουμε εκτροφεια.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
όχι δεν ξερω

το ενα και μοναδικό που κατεβαίνει (με μεγάλη επιτυχία) σε εκθέσεςι στην Ελλάδα είναι σε ηλικία που ισως ζευγαρώσει

κάνε ενα τηλέφωνο ή ζήτα από τον ιδιοκτήτη της βοήθεια

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
παιδες, το λευκο επιτρεπεται οπως και ολα τα χρωματα. μονο το albino δεν παιζει, και αυτο γιατι αν θυμαμαι καλα σχετιζεται με καποια προβληματα υγειας και οχι τοσο για θεμα "μορφολογιας" (το ειχα ψαξει πολυυυυυ παλια που ειχαμε πεκινουα καθως η μαμα τα λατρευε). το albino ειναι ευκολα αναγνωρισιμο σε σχεση με το λευκο απο το προσωπο:
αλμπινο: http://www.dogbreedinfo.com/images19/PekingeseAlbinoMaleYaoLing1.JPG

white: http://upload.wikimedia.org/wikiped...e_Image_002.jpg/800px-Pekingese_Image_002.jpg

βεβαια πανε και αιωνες που εχω να ασχοληθω με την εν λογω φυλη και δεν ειμαι 1000% σιγουρος. θα κανω το ..."homework" μου και θα επιστρεψω.

δυστυχως για εκτροφεις στην ελλαδα δεν μπορω να βοηθησω. αν υπαρχει μονο ενας εκτροφεας, πηγαινε να τον δεις και να συζητησεις μαζι του ωστε να τον αξιολογησεις συμφωνα με τις προτασεις που υπαρχουν στο φορουμ. παντως αν ειναι αυτος που νομιζω, πρεπει να εχει εκτροφειο κ για αλλες 6-7 ρατσες πραγμα που δεν θεωρω και πολυ καλο σημαδι για να ειμαι ειλικρινης. αλλα τι ξερω εγω...; απλα να εισαι επιφυλακτικος.

οσον αφορα τα πεκινουα, δεν εχουν τις αναγκες αλλων σκυλων για εκτονωση (2 μετριες βολτες την ημερα και καμποσο παιχνιδι θα ειναι μια χαρουλα) αλλα η μαλλουρα τους θελει μπολικη και καθημερινη φροντιδα και βουρτσισμα. αλλιως μπερδευεται με βρωμιες και καταστρεφεται. επισης το σκυλακι θελει air condition και το καλοκαιρι υποφερει, ενω ουτε το πολυ κρυο σηκωνει (δεν ειναι σκυλος για μπαλκονι ή εξω γενικως σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση). παντως αν και δεν ειναι το πλεον ενεργητικο σκυλι, θα ακολουθησει ευχαριστα και μεγαλυτερες βολτες. ΠΟΤΕ (τονος στο δευτερο ε) και εννοω ΠΟΤΕ των ποτων ΔΕΝ κουρευουμε το πεκινουα ο,τι και αν σου πουν!!!!!!!!
συνηθως ζουν αρκετα χρονια χωρις προβληματα (εμας εζησε 17 χρονια και ουσιαστικα "γερος" ηταν μονο το τελευταιο τριμηνο, οπου δεν ειχε ιδιαιτερη ορεξη για βολτες-παιχνιδια, λερωνε μεσα στο σπιτι καμια φορα κλπ. πεθανε τα χριστουγεννα του 2003.

ειναι μια χαρα ρατσα η οποια αδικειται εν πολλοις απο την λανθασμενη προβολη ως ρατσα νεοπλουτων κομπλεξικων κυριων και φυσικα απο τα αφεντικα τους, τα οποια οντως πολλες φορες ειναι τετοια και δεν εχουν ιδεα πως πρεπει να αντιμετωπιζουν ενα σκυλο. ετσι συχνα γινονται ανυπακουα, επιθετικα (λογω ελλιπους κοινωνικοποιησης) και "πατσαβουρια". με την σωστη προσοχη το πεκινουα θα υπακουει στις βασικες εντολες (εδω, κατσε κλπ) απο νωρις. περιμενει σεβασμο και δεν θα ανεχτει καθολου βια (θα εκδηλωσει αντικοινωνικες συμπεριφορες σ'αυτην την περιπτωση).
εχουν συνηθως ΕΝΑ αφεντικο, ζηλευουν και ακολουθουν παντου. στην υποψια βαλιτσας διπλα στην πορτα ο δικος μας αμεσως καταλαβαινε τι επαιζε και ειχε παρει ηδη θεση διπλα στην βαλιτσα και περιμενε υπομονετικα να ετοιμαστουμε ωστε να ακολουθησει στο εκαστοτε ταξιδι μας.
αυτα προς το παρον. αν θυμηθω αλλα θα επανελθω. φυσικα και για αλλες πληροφοριες εδω ειμαι. ειναι μια ρατσα την οποια την εζησα για αρκετα χρονια και νομιζω οτι εμαθα καποια πραγματα γι'αυτη τοσο μεσω την εμπειριας μου οσο και μεσω διαβασματος (δυστυχως ομως οπως προειπα πανε αρκετα χρονια...).
υπαρχουν σιγουρα πιο ευκολες ρατσες στο μεγεθος αυτο αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.
φιλικα, δημητρης.

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Ευχαριστω πολυ δημητρη για τις πληροφοριες αν και προσπαθω να πεισω οπως ειχα γραψει την φιλη μου να παρει ενα αδεσποτακι.Ουτος η αλλος σκυλακι για συντροφια θελει και τοσες ψυχουλες αυτη τη στιγμη ειναι μονες σε κλουβια και περιμενουν.

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Δεν υπάρχει εκτροφή pekingese στην ελλάδα είναι το μονο σίγουρο!!!
σαφώς και η κυρια που αναφέρεται δεν είναι σοβαρή.
δεν εκδίδει χαρτιά και πολλά αλλα.
Έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορες φωτογραφίες τις Φίνας στο site τις.Σε σημείο που αναγκαστικά να στέλνω εξώδικα!!Όσο για τα pekingese και τα shih τζου που έχει στο site τις δεν είναι κανένα δικός όλες είναι κλεμμένε από site εκτροφείων στις Usa.Τα τελευταία 15 χρονια τα μονο pekingese που εμφανίστηκαν στις έκθεσις ήταν 6 (2 αρσενικά και 4 θηλυκά)τα 4 δικά μου και τα 2 ενός φίλου μου.
Και βεβαια δεν έγινε εκτροφή τους .

p.s.
κατέβαινε ένα ,τώρα δεν θα κατεβαίνει κανένα!!!την κούρεψα!!

Last edited:

akridel

Member
18 Φεβρουαρίου 2010
11
0
Πάτρα
Να κάνω μια ερώτηση (ως νέα στις σκυλοσυζητήσεις και ολίγον άσχετη...)? Το πεκινουά διάβασα ότι βγάζει πολλή τρίχα. Αληθεύει? Δηλαδή κάθε μέρα στην ηλεκτρική (σκούπα)??? Και το τρίχωμά του αν το έχεις μέσα στο σπίτι κομπιάζει ή μόνο αν μπλεχτεί με χόρτα και βρωμίτσες του δρόμου?