Εκτροφεας, ΒΥΒ -ΠετΣοπ και ο ασχετος ενδιαφερομενος

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν απευθύνθηκες σε εμενα φυσικα..
Δεν ειπα αυτο..
Μιλησα γενικα για εναν καλο εκτροφεα τι μπορει να σου διασφαλισει..

To dna τεστ το ανεφερα οταν μιλουσαμε οτι μπορει να παρουμε σκυλια παπι μιλ..

Αλλο το ενα ..αλλο το αλλο..;)
Δεν απευθύνθηκα σε σένα!:p

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ναι αλλα ελα που η θεληση θελει και χρηματα,ποιος θα κραταει αυτην τραπεζα πληροφοριων,που θα ειναι παγκοσμια?
Για να γινονται συγκρισης.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν υπαρχει καμια διασφαλιση εκ μερους κανενος εκτροφεα,μονο τους γονεις μπορει να διασφαλιση.
Σαρα,εχω ενα πετιγκρι τωρα στα χερια μου,κανω τεστ,και παω παρακατω,οι 20 προπαππουδες που ειναι επανω εχουν πεθανει η ειναι στην αλλη ακρη του κοσμου,πως ξερω αν το DNA του δικου μου ταιριαζει με του προπαππου του?
Οποτε τωρα γινεται η αρχη,απο τωρα ξεκιναει,και θα χρειαστουν 100 χρονια οπως ειπα εχθες,για να δεσει.
Ναι, ρε συ, δε διαφωνώ για το τι έχεις. Αλλά πρώτον η τράπεζα θα μεγαλώσει για πολλές γενεές και δεύτερον αν εσύ ως εκτροφέας ζευγαρώνεις εκθεσιακά σκυλιά αποδεικνύεις με το DNA (το τεστ το πληρώνει ο αγοραστής, εσύ απλώς καταθέτεις το δείγμα στον κυνολογικό όμιλο/τράπεζα) ότι τα κουτάβια που πούλησες προέρχονται από τους συγκεκριμένους εκθεσιακούς γονείς. Από κει και πέρα προφανώς αν περάσανε στις εκθέσεις και είχες και εκθεσιακούς (νυν πεθαμένους) προγόνους, δε νομίζω ότι χρειάζεται να τους ξεθάψεις για να τους τεστάρεις. Απλώς ξεκινάς να κάνεις κάτι με το υπάρχον καλό υλικό σου και αποδεικνύεις από δω και πέρα ότι τα κουτάβια που πουλάς είναι απόγονοι των συγκεκριμένων γονέων. Έτσι επιβεβαιώνεις και τη φήμη σου. Και φυσικά κάνει καλό η ύπαρξη της τράπεζας γενικότερα, π.χ. οι κτηνιατρικές σχολές και τα ερευνητικά κέντρα της Αμερικής χρησιμοποιούν κατά κόρον τη βάση δεδομένων του AKC.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
O KOE υποτίθεται ότι πρέπει να το κάνει αυτό???
Nαι, αλλά μια και υπάρχει ευρωπαϊκή ενοποίηση, καλό θα ήταν να υπάρχει και ευρωπαϊκός οργανισμός για να ελέγχονται και οι εισαγωγές. Έτσι θα παταχθούν εν μέρει και οι παπυμιλλάδες εκείνων των ανεκδιήγητων χωρών όπως η Ουγγαρία. Να δείτε στις αγγελίες ψεύτικα λινκς με δήθεν πεντιγκρί που δίνει η γνωστή παπυμιλλού-μεσάζων κυρία Ιουλία. Άχτι την έχω αυτή τη γυναίκα!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν απευθύνθηκα σε σένα!:p
sorry!!:D

Δεν υπαρχει καμια διασφαλιση εκ μερους κανενος εκτροφεα,μονο τους γονεις μπορει να διασφαλιση.
...οπως η κυρα Τουλα ενα πραγμα στην διπλανη γωνια που αδιαθετησε η σκυλιτσα της..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν μπορω να ξερω ποσο αξιοπιστη μπορει να γινει η να μεινη μια τετοια τραπεζα.
Γιατι και τραπεζες σπερματος υπαρχουν για σκυλια(και στην Αθηνα)αλλα ο γιατρος μου μου ειπε μακρια,ποιος θα εμπιστευετε ποιον μετα?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γνώρισα τους 2 εκτροφείς που υπήρχαν τότε...μίλησα μαζί τους δεκα φορές με τον καθένα...ήμουνα και μεσα στις εκθέσεις συνέχεια...και φρόντιζα να με βάζουν βοηθό στους στοίβους της ομάδας 8..ώστε να ρωτάω και τους κριτές..
Γνωρισα την εκτροφεα μου...γίναμε φίλες...μου έδωσε ένα καταπληκτικό κουτάβι...με βοήθησε στις εκθέσεις ώστε να μάθω να τον δέιχνω σωστά...μου έκανε grooming στον σκύλο...με βοήθησε στην εργασία...και έτσι προχώρησα σιγά σιγά...και σταθερα...και μετά από 4 χρόνια...υπομονής και μάθησης και με τη βόηθεια της πάντα έφερα ένα τοπ, τοπ σκύλο από Γαλλία...!!
Τα παραπανω που υπογραμμισα, μπορω να τα κανω εγω που μενω στην Ξάνθη, εχω ενα σωρο υποχρεωσεις και στην τελικη δεν εχω την ορεξη να τα κανω?
Ωστοσο εξακολουθω να θελω εναν πολυ καλο σκυλο γιατι θα τον μοσχοπληρώσω και εχω καθε δικαιωμα να τον θελω και δεν με ενδιαφερουν οι εκθεσεις.

Σορρυ που ξαναγυρναω στα ιδια, αλλά πηρα αφορμη απο την δημοσιευση της παραθεσης.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Γιατί να μην εμπιστευτεί κανείς την τράπεζα? Οι εκτροφείς του AKC καταθέτουν το DNA των γεννητόρων τους. Εκεί τελειώνει η υπόθεση. Τώρα οι αγοραστές παίρνουν πεντιγκρί και αν θέλουν να συνεχίσουν με εκθέσεις κλπ. κάνουν το τεστ στον AKC στέλνοντας δείγματα των κουταβιών που αγόρασαν και πληρώνουν τα 40 δολλάρια. Και έτσι σχηματίζεται και γενεαλογικό δέντρο των σκυλιών με χαρτιά AKC, ωφελείται ο εκτροφέας, ωφελείται ο αγοραστής και ωφελείται και η επιστήμη. Γιατί δεν είναι αξιόπιστη η τράπεζα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τα παραπανω που υπογραμμισα, μπορω να τα κανω εγω που μενω στην Ξάνθη, εχω ενα σωρο υποχρεωσεις και στην τελικη δεν εχω την ορεξη να τα κανω?
Ωστοσο εξακολουθω να θελω εναν πολυ καλο σκυλο γιατι θα τον μοσχοπληρώσω και εχω καθε δικαιωμα να τον θελω και δεν με ενδιαφερουν οι εκθεσεις.

Σορρυ που ξαναγυρναω στα ιδια, αλλά πηρα αφορμη απο την δημοσιευση της παραθεσης.
Πεστα ρε Αρη (επιτέλους βρήκαμε ένα θέμα να συμφωνήσουμε!:p). Γιατι έχουν φαγωθεί ολοι για το πόσο εύκολο είναι και πως λύνονται όλα με λίγη (ή πολλή) καλή ενημέρωση. :)

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Το οτι θελουμε το καλυτερο, καθισμενοι σε μια καρεκλα χωρις τον παραμικρο κοπο, ερευνα, γνωριμιες και συζητησεις, μονο και μονο επειδη το μοσχοπληρωνουμε δεν νομιζω οτι δικαιουμαστε να το αποκτησουμε κιολας...
Ετσι νομιζω εγω.
Και πολλες φορες, ολα αυτα που ειπε οτι εκανε η Κατερινα, ισως να μην ειναι και αρκετα για να αποκτησεις το καλυτερο. Ισως να μην αρκουν για καποιον εκτροφεα για να σου εμπιστευτει αυτο που εσυ ονειρευεσαι να αποκτησεις με ή χωρις κοπο επειδη εισαι διατεθειμενος να το καλοπληρωσεις

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το οτι θελουμε το καλυτερο, καθισμενοι σε μια καρεκλα χωρις τον παραμικρο κοπο, ερευνα, γνωριμιες και συζητησεις, μονο και μονο επειδη το μοσχοπληρωνουμε δεν νομιζω οτι δικαιουμαστε να το αποκτησουμε κιολας...
Ετσι νομιζω εγω.
Και πολλες φορες, ολα αυτα που ειπε οτι εκανε η Κατερινα, ισως να μην ειναι και αρκετα για να αποκτησεις το καλυτερο. Ισως να μην αρκουν για καποιον εκτροφεα για να σου εμπιστευτει αυτο που εσυ ονειρευεσαι να αποκτησεις με ή χωρις κοπο επειδη εισαι διατεθειμενος να το καλοπληρωσεις
;):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί βρε solco πρεπει ντε και καλά να κοπιάσω για να αποκτήσω το σκύλο? γιατι να πρεπει να κάνω γνωριμίες???? κι αν εγώ είμαι αντικοινωνικιά, δεν αξίζω το κουτάβι των ονείρων μου? δεν είπαμε να μην ξέρεις και γρι, αλλά έτσι οπως έχουν τα πράγματα σήμερα, πρεπει να είσαι κολλητός με εκτροφέα για να έχεις σοβαρή ελπίδα να καλοπέσεις. (δε μιλάμε για 100% εγγυησεις, λέμε απλώς να μη σου πουλήσουν γουρούνι στο σακί).

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ αν ήμουν στην Βόρεια Ελλάδα, θα είχα πολύ πιο εύκολη πρόσβαση με τους περισσότερους εκτροφείς που με ενδιαφέρουν, άσε πια τους βοσκούς....
Είμαι Αθήνα όμως....
Τι να κάνω δηλαδή;

Εσύ θες φυλή που έχει εκτροφείς εδώ εγώ θέλω φυλή που έχει εκεί....;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
αλλά έτσι οπως έχουν τα πράγματα σήμερα, πρεπει να είσαι κολλητός με εκτροφέα για να έχεις σοβαρή ελπίδα να καλοπέσεις.
Δηλαδή ξαναρωτάω εγώ....όλοι όσοι έχουν πάρει καλό σκύλο από εκτροφέα, όχι εκθεσιακό που λέτε αλλά pet, είναι κολλητοί του;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά

Λοιπόν, θα σου πω άλλο ένα παράδειγα...πριν 4 χρόνια ο τότε φίλος μου αποφάσισε να παρει ένα σκύλο...μπήκε στο internet και ερωτευτηκε τα Αγίου Βερνάρδου..και μου ζήτησε να τον βοηθήσω...εγω ΙΔΕΑ από αυτη τη φυλή εκτος από το ότι ου άρεσαν πολύ..
Μπήκα λοιπόν και έψαξα...Crafts...μπήκα στο site της FCI...μπήκα και είδα τα αποτελέσματα των Παγκοσμίων και Πανευρωπαικων Αγώνων...στα Αγιού Βερνάρδου...είδα ότι αρκετα΄σκυλιά, νικητες είχαν την ίδια επωνυμία εκτροφείου η στο pedigree τους κάποιος γονιός έιχε αίματα από το ίδιο παλι ....
Έψαξα το εκτροφείο και το βρήκα...
Ειχε μία γέννα εκέινη την εποχή και έστειλα e-mail στην εκτροφέα ότι ενδιαφερομουν για ένα κουτάβι...
Βεβαίως της είπα και κάποια πράγματα για μένα...ότι είχα 2 Golden...ότι έχω σπίτι με κ'ηπο...και αλλα πράγματα.
Της είπα ότι θα με ενδιέφερε να κατεβάζω τον σκύλο στις εκθέσεις...κλπ,κλπ.
Μου έστειλε φωτογραφίες από 3 θηλυκιές που έιχαν μέινει , (είχαμε ζητήσει κορίτσι)...μου εξήγησε για τη κάθε μια κάποια μορφολογικά πράγματα...και κάποιες κρίσεις δικές της...και μαζί καταλήξαμε στο κουτάβι που θα μας έστελνε.
Μέσα σε 2 εβδομάδες η κουτάβα ήταν στην αγκαλιά μας...
Μόνο όταν τη κατέβασα στη πρωτη της έκθεση 6 μηνών...ανακάλυψα ότι ήταν από το ΚΟΡΥΦΑΙΟ εκτροφείο στο κόσμο...και η σκύλα μέχρι 1,5 χρονών...κέρδιζε στις εκθέσεις.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Ωπα, αλλο αυτο, αλλο αυτο που λεει ο Αρης. Ο Αρης λεει νομιζω να μπορεσει να παρει ενα σουπερ ντουπερ δειγμα χωρις να εχει καμια επαφη και καμια γνωριμια με κανεναν.
Αν εμενα ερθει καποιος και μου πει, μεγαλε, ποσα θες να μου δωσεις το καλυτερο κουταβι της γεννας σου, να το παρω στο διαμερισμα ή στο βουνο να μου φυλαει τα μαρουλοφυλλα αλλα μη μου ζητας εκθεσεις και αηδιες, θα του το δωσω? Θα τον παρω στα σοβαρα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βρε συ Πηγη καθημερινα το τρως το γουρουνι στο σακι..οχι εσυ προσωπικα..αλλα ο ευκολοπιστος..ανημερωτος..αυτος που δεν ξερει τι να ζητησει και τι να απαιτησει..

Λεμε να εχουμε κριτικη σκεψη..να αποκτησουμε γνωσεις..
Δεν δικαιολογουμε καταστασεις ουτε καλυπτουμε..λεμε πως μερικες φορες ειμαστε εμεις υπευθυνοι για τις επιλογες μας..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δηλαδή ξαναρωτάω εγώ....όλοι όσοι έχουν πάρει καλό σκύλο από εκτροφέα, όχι εκθεσιακό που λέτε αλλά pet, είναι κολλητοί του;
Οχι. Απλά πολύ τυχεροι κατά τη γνώμη μου. :)
Θα είχε ενδιαφέρον να μάς πουν οι εκτροφείς του φόρουμ τελικά πόσο ενημερωμένοι είναι οι αγοραστές των κουταβιών τους. Πάω στοίχημα οτι οι περισσότεροι (που δεν τους ξέρουν προσωπικά) τους βρήκαν απο κάποια αγγελία (χρυσή ευκαιρία??) και λόγω κ@λοφαρδίας επεσαν σ'αυτούς αντι για το ΒΥΒ παραδίπλα. Γι'αυτό λεω οτι είναι ρώσικη ρουλέτα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ωπα, αλλο αυτο, αλλο αυτο που λεει ο Αρης. Ο Αρης λεει νομιζω να μπορεσει να παρει ενα σουπερ ντουπερ δειγμα χωρις να εχει καμια επαφη και καμια γνωριμια με κανεναν.
Αν εμενα ερθει καποιος και μου πει, μεγαλε, ποσα θες να μου δωσεις το καλυτερο κουταβι της γεννας σου, να το παρω στο διαμερισμα ή στο βουνο να μου φυλαει τα μαρουλοφυλλα αλλα μη μου ζητας εκθεσεις και αηδιες, θα του το δωσω? Θα τον παρω στα σοβαρα?
Ο Άρης , δεν είπε ότι θέλει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ κουτάβι της γέννας...αυτό του εξήγησαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το παρει...ο άγνωστος..αυτο ο εκτροφέας θα το δώσει σε γνωστό του, (αν δεν το κρατήσει ο ίδιος)..και καλά θα κάνει.