Εκτροφεας, ΒΥΒ -ΠετΣοπ και ο ασχετος ενδιαφερομενος

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σε πληροφορώ ότι εδώ υπάρχει ΑΚΟΜΗ στη λίστα του ΚΟΕ (μέχρι πέρυσι τουλάχιστο υπήρχε) πρώην εκτροφέας (και νυν Pet-shop) που χει κάνει πολλές λαμογιές (κάποιοι ψάχνουν ακόμη για τα χαρτιά των σκύλων τους...).
Είπα ότι στο εξωτερικό γίνονται πιό συχνά αυτά..δεν έιπα ότι δεν γίνονται και στην Ελλάδα.
Απλώς λόγω ότι ο κύκλος έιναι πιό μικρός στην Ελλάδα...αυτά μαθάινονται πιό γρήγορα.
Ποιός έιναι αυτός ο εκτροφέας?
Καλό είναι να γραφτεί το όνομά του για να μην τη πατήσουνε και άλλοι..:):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
τι περιμενεις τωρα, να δεις ονομα?
Ναι, βρε solco...γιατί όχι? Αν εγω ήξερα κάποιον έτσι θα το έλεγα το όνομά του..για να προστατεψω άλλους.
Αυτά κάνουμε και μας πιάνουν οι "ντροπές" μας...και αυτοί εξακολουθούν να κοροιδέυουν κόσμο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα, υπερβάλλω για να δειξω μια πραγματικότητα.
Επισης, με το που θα με κοψει εμενα ο εκτροφεας, σιγα να μην μου δωσει τον τοπ σκυλο.
Ποσοι από οσους νομιζουν ότι εχουν τοπ σκυλο επειδη τον πηραν από εκτροφειο, εχουν πραγματικα?
Ποσοι θα κατεβουν σε εκθεσεις για να το διαπιστωσουν? Κι εκει θα πατωσουν πιθανως λογω μη γνωριμιων ή επειδη δεν ξερουν πώς να αναδειξουν τον σκυλο. Ο σκυλος μπορει να ηταν τοπ, μπορει να ηταν και μετριοτατος.

Ή στο θεμα της εργασιας, πώς θα ξερω εγω που θελω εργασιακο ότι ηταν τετοιες οι γραμμες του? Αντε και ηταν, θα βγει κι αυτό ετσι?
Κι αν δεν βγει? Ποσο χρονο και χρημα θα εχω χασει εγω ασκοπα?

Δεν μου αρεσει η κατασταση και σιγουρα δεν με καλυπτει οπως θα ηθελα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Με μενα τελικα τι θα γινει? Και οι πιο πολλοι πιστευω είναι σαν εμενα. Τι εννοω.
Θελω εκτροφικο κουταβι, δεν εχω καμια ορεξη ουτε ιδιαιτερο χρονο να ψαχνω και να ενημερωνομαι, δεν εχω την δυνατότητα/χρονο/διαθεση να μπω στο κυκλωμα, δεν θελω την ευκολη λυση του πετ σοπ και του μπαρμπα Γιωργου. Αυτοι για μενα τελειωσανε.
Αλλά θα ηθελα ο εκτροφεας να είναι η ευκολη λύση, γιατι ετσι θα επρεπε να είναι!!
Συμφωνώ απολύτως. Για άλλα προϊοντα παρόμοιας χρηματικής αξίας, αρκει μια στοιχειώδης έρευνα αγοράς και βρισκεις αυτό που θες εγγυημένα. Γιατι για το σκύλο να είναι αλλιώς?

Καλή η ενημέρωση που λεει ο djdoctor, αλλά δε μπορεί να είναι έργο ζωής η ανεύρεση εκτροφέα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Για μένα καλά θα κάνεις!
Ναι, αλλά:

Σκέψου ότι εγώ θα το κάνω αυτό έχοντας καταλήξει σε αυτή λύση, κατόπιν εμπλοκής με τα γαλλικά μπουλντόγκ 5 χρόνια! Έχω κακοπάθει, έχω μάθει, έχω μάθει τα κωτσομπολιά της φυλής, κυρίως όμως έχω φίλη την FrenchieFan που ήταν "μέσα στα πράγματα".

Ο κακομοίρης που θέλει απλά ένα το δυνατό σωστό σκυλί τι θα κάνει? Εφόσον δεν υπάρχει κανένας έλεγχος της υγείας του σκύλου εδώ, με τι κριτήριο θα επιλέξει τον εκτροφέα?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κατερινα, υπερβάλλω για να δειξω μια πραγματικότητα.
Επισης, με το που θα με κοψει εμενα ο εκτροφεας, σιγα να μην μου δωσει τον τοπ σκυλο.
Αν δει ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι εκθέσεις γιατί να σου δώσει το τοπ κουτάβι της γένας? Και γω το ίδιο θα έκανα. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν εκτροφέα που γουστάρει να κατεβάζει τα σκυλιά του σε εκθέσεις ότι είναι λαθος επειδη δεν σου δίνει το τοπ σκυλί του και προτιμάει να το δωσει σε κάποιον ο οποίος θα το κατεβάζει.

Ποσοι από οσους νομιζουν ότι εχουν τοπ σκυλο επειδη τον πηραν από εκτροφειο, εχουν πραγματικα?
Τι έννοείς ΤΟΠ...? Τοπ για να βγαίνει πρώτος σε εκθέσεις? Τοπ όπως λέμε ένα σωστο και καλο δείγμα της φυλής του?

Ποσοι θα κατεβουν σε εκθεσεις για να το διαπιστωσουν?

Κι εκει θα πατωσουν πιθανως λογω μη γνωριμιων ή επειδη δεν ξερουν πώς να αναδειξουν τον σκυλο.
΄Λάθος και πάλι. Ο σωστός εκτροφέας θα σε καθοδηγησει..θα κατέβεις μαζί του στην έκθεση...θα σου μάθει πως να δείχνεις τον σκύλο σου...και στη τελική μπορεί αν κρίνει ότι εσύ δεν μπορείς...θα τον δείξει αυτός.

Ο σκυλος μπορει να ηταν τοπ, μπορει να ηταν και μετριοτατος.

Και παλι ρωτάω..τι εννοείς τοπ και τι μετριότατος?

Κι αν δεν βγει? Ποσο χρονο και χρημα θα εχω χασει εγω ασκοπα?

Δεν μου αρεσει η κατασταση και σιγουρα δεν με καλυπτει οπως θα ηθελα.
Οι εκθέσεις για τους περισσότερους από εμάς είναι ένα ΧΟΜΠΥ...και όπως με όλα τα χόμπυ...(είτε έιναι γραμματόσημα..ειτε οτιδήποτε)...ξοδευουμε πολύ χρόνο...γιατί με αυτό μας α΄ρεσει να ασχολούμαστε..
Τώρα αν κάποιος δεν έχει σαν χόμπυ τις εκθέσεις...τότε θα κάνει μια σχετική έρευνα, (και όχι έργο ζωής)...και θα βρει έναν εκτροφέα να πάρει ένα τυπικό δείγμα της φυλής που έχει επιλέξει.
Ακόμα και ο όρος pet που χρησιμοποιούν οι εκτροφείς..δεν σημαίνει ότι ο σκύλος ΔΕΝ είναι καθαρόαιμος..η έχει κάποιο ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ελάττωμα. Σημάινει ότι σε μία έκθεση δεν θα είναι στις πρώτες θέσεις.
Αυτό δεν σημαινει όμως ότι ο σκύλος δεν θα είναι καθαρόαιμος..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τώρα αν κάποιος δεν έχει σαν χόμπυ τις εκθέσεις...τότε θα κάνει μια σχετική έρευνα, (και όχι έργο ζωής)...και θα βρει έναν εκτροφέα να πάρει ένα τυπικό δείγμα της φυλής που έχει επιλέξει.
Δε λειτουργεί το συστημα πάντως..... είχαμε πολλές περιπτώσεις και στο φόρουμ τελευταία που κάνοντας μια "σχετική" ερεύνα, πέφτανε πάνω σε κουταβέμπορες που αυτοπροσδιορίζονται εκτροφείς..... Οσο πιο δημοφιλής η ράτσα, τόσο χειρότερο το πρόβλημα και τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να κακοπέσεις και να μην το ξέρεις κι όλας!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
τι περιμενεις τωρα, να δεις ονομα?
Δικαίως περιμένει:
Πατρίτσια Μηχαηλίδου, πρώην εκτροφέας και νυν κάτοχος ή συν-κάτοχος pet-shop (τώρα τα εισάγει τα κουτάβια ...δεν τα εκτρέφει!). Έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης ...ως εκτροφέας, άρα δεν κινδυνεύουν άλλοι, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς...

Ο ΚOE την είχε μέχρι πέρυσι στη λίστα εκροφέων των γαλλικών. Ενάμιση χρόνο αφότου είχα πάρει το σκύλο (5 μηνών), είχα επικοινωνήσει με τον ΚΟΕ για να ρωτήσω τι γίνεται με τα ρημάδια τα χαρτιά του σκύλου μου (η εκτροφέας μου έλεγε ότι αργεί ο ΚΟΕ). Ο ΚΟΕ δεν μου απάντησε ότι δεν έχει πλρώσει η εκτροφέας ή δεν έχει τέτοια χαρτά ή δεν είχε ιδέα ... Σαν κι εμένα ήταν κι άλλοι έμαθα αργότερα... άρα ο ΚΟΕ είχε γνώση - έτσι δεν είναι? Γιατί λοιπόν εξακολουθούσε να είναι στη λίστα του μέχρι και πέρυσι τουλάχιστο?

Εν γένει:

- Ποτέ δεν πήρα τα χαρτια του σκύλου κατόπιν επανηλλημένων επικοινωνιών μαζί της
- Εξακολουθούσε να βάζει σε αναπαραγωγή σκύλο με αναπνευστικά προβλήματα και να παράγει αναπνευστικά ανάπηρα κουτάβια σαν τον δικό μου ...καλή ώρα.

Αυτή λοιπόν υπήρχε στη λίστα του ΚΟΕ μέχρι πρόσφατα. Για πείτε μου λοιπόν, ο δύσμοιρος υποψήφιος αγοραστής γαλλικού, που θα την πάρει και αυτή στη λίστα με τα τηλέφωνα, τι θα κάνει?

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Δικαίως περιμένει:
Πατρίτσια Μηχαηλίδου, πρώην εκτροφέας και νυν κάτοχος ή συν-κάτοχος pet-shop (τώρα τα εισάγει τα κουτάβια ...δεν τα εκτρέφει!). Έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης ...ως εκτροφέας, άρα δεν κινδυνεύουν άλλοι, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς...
η συγκεκριμενη κυρια δεν ειναι και προεδρος του ομιλου φιλων του γαλλικου μπουλντογκ?

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Έρευνα αγοράς κατα τη δική μου άποψη..δεν θεωρώ το inernet...και όχι μόνο στο θέμα σκύλων....
Στο internet ο καθένας μπορέι να γράψει ότι γουστάρει.
Τρανταχτό παράδειγμα ο κύριος Λάμπρου, (υποτιθεμενος εκτροφεας Σιχ Τζου, chow κλπ) από τα Δερβενοχώρια.
Έμπαινες στο site του...και έλεγες ΟΥΑΟΥ...διάβαζες αυτά που έγραφε και έλεγες "ορίστε ένας άνθωπος που αγαπάει τα ζώα..ξέρει το αντικείμενό του κλπ,κλπ.

Οι φωτόγραφίες ήταν από copy αλλων sites...τα κείμενα μεταφρασμενα από ξένα Sites..και τα σκυλιά πέθαιαναν κάθε με΄ρα από ασιτία και αρρώστειες μέσα σε ένα container..
Αν ήθελες έναν γιατρό...θα τον διάλεγες από το internet? Έναν δάσκαλο για τα παιδιά σου?" 'Εναν καλό μηχανικό για το αυτοκινητό σου? (να πάμε και σε πιο απλά πράγματα)...θα τον διάλεγες αποκλειστικά από ένα site?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ομολογω οτι δεν το περιμενα να δημοσιευθει το ονομα τοσο ευκολα!
Εγώ ήλπιζα να το δημοσιέυσει..και πολύ καλά έκανε.
Μόνο αν αρχισουμε και λεμε τα πραγματα με το όνομα τους...και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας...υπάρχει μία πιθανότητα να φτιάξουν κάποια πράγματα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν ήθελες έναν γιατρό...θα τον διάλεγες από το internet? Έναν δάσκαλο για τα παιδιά σου?" 'Εναν καλό μηχανικό για το αυτοκινητό σου? (να πάμε και σε πιο απλά πράγματα)...θα τον διάλεγες αποκλειστικά από ένα site?
Αναφέρεσαι σε αγορά υπηρεσιών, όχι προϊοντων οπως είναι ο σκύλος, αλλα θα σου απαντήσω (γιατι ο εκτροφέας παρέχει και υπηρεσίες, όχι μονο το σκύλο). Για γιατρο, δάσκαλο και μηχανικό θα ρώταγα φίλους και γνωστούς. Θα ζητούσα συστάσεις από ανθρώπους που τους εχουν ξαναχρησιμοποιήσει.

Για το σκύλο όμως, εγώ προσωπικά δεν ξέρω απολύτως κανέναν άνθρωπο (εκτός φόρουμ) που να έχει αγοράσει απο εκτροφέα. Ποιον να ρωτήσω λοιπον?

Μου μένει συνεπώς μόνο το internet.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
η συγκεκριμενη κυρια δεν ειναι και προεδρος του ομιλου φιλων του γαλλικου μπουλντογκ?
Πρέπει να ήταν παλιότερα - τώρα έχει εξαφανιστεί τελείως από την πιάτσα της εκτροφής, των εκθέσεων κλπ. Από ότι κατάλαβα και άκουσα "δεν την παίρνει πια" στο σκυλοχώρο... Για σκέψου να την πετύχαινα ας πούμε εγώ σε καμια έκθεση ... Λέει? Δε λέει!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αναφέρεσαι σε αγορά υπηρεσιών, όχι προϊοντων οπως είναι ο σκύλος, αλλα θα σου απαντήσω (γιατι ο εκτροφέας παρέχει και υπηρεσίες, όχι μονο το σκύλο). Για γιατρο, δάσκαλο και μηχανικό θα ρώταγα φίλους και γνωστούς. Θα ζητούσα συστάσεις από ανθρώπους που τους εχουν ξαναχρησιμοποιήσει.

Για το σκύλο όμως, εγώ προσωπικά δεν ξέρω απολύτως κανέναν άνθρωπο (εκτός φόρουμ) που να έχει αγοράσει απο εκτροφέα. Ποιον να ρωτήσω λοιπον?

Μου μένει συνεπώς μόνο το internet.
Το έγραψα λάθος ...θέλω να πω ότι δεν θα βασιστείς ΜΟΝΟ στο internet...θα βρεις έναν εκτροφέα...θα τον πάρεις τηλέφωνο...θα του κλεισεις κουτάβι από το τηλεφωνο...θα του βάλεις τη προκαταβολή..και θα περιμένεις να σε πάρει τηλεφωνο για να σου φερει το κουτάβι. Αυτό εννοώ..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
@Κατερινα
Σορρι, εχεις δικιο, επρεπε να ορισω τι εννοω και θα σε γλυτωνα από πολύ κοπο για γραψιμο.

Λεγοντας τοπ, εγω ο μεσος ιδιοκτητης, εννοω πολύ καλο τυπικο δειγμα απο μορφολογια, χαρακτηρα, υγεια.
Φυσικα θα μου δωσει καθαροαιμο σκυλο ο εκτροφεας. Αλλά τι να το κανω αν μου δωσει τον πιο μαλθακο ενώ εγω θελω εργασιακο, ή μου δωσει το πιο επιθετικο και μου πει ότι ετσι είναι αυτά, ή το πιο αντικοινωνικο ή ή ή.

Δεν με ενδιαφερει να βγει πρωτος μορφολογικα, αλλά με ενδιαφερει να είναι οσο το δυνατον τελειος μορφολογικα, να εχει τον χαρακτηρα της φυλης, να κανει για φυλακας αν θελω φυλακα, να κανει για κυνηγος αν θελω κυνηγο, να κανει για ιχνηλατης αν θελω τετοιο, να είναι ηρεμος και χαδιαρης αν θελω πετ. Καταλαβαινεις τι εννοω.

Τα παρουσιαζω απλοϊκα ή υπεραπλουστευμένα γιατι νομιζω ότι ετσι σκεφτεται ο μεσος αγοραστης που θα παει στον εκτροφέα.
Ο μεσος αγοραστης πιθανως διαβαζει οσα λεγονται εδώ για τιτλους και άλλα «περίεργα» και ψαγμένα και αλλαζει τοπικ γιατι τον πιανει πονοκεφαλος και δεν μπορει να παρακολουθησει. Και στην τελικη δεν τον ενδιαφερει. Τον ενδιαφερει όμως το καλο σκυλι και καλα κανει.

Παλι το ατυχες παραδειγμα, επειδη θελω εγω μερσεντες, και καλα κανω, δεν σημαινει ότι πρεπει να σπουδασω μηχανολογια, να κανω κονέ και να γυρισω τον κοσμο.

Επισης, «χομπυ» με τις εκθεσεις πιστευω σημαινει να εισαι παντα εκει. Το να παω εγω μια φορα για την πλακα μου ή από περιεργεια και να μην ξαναπατησω, δεν λεει τιποτα.

Κι αν μπορεις εξηγησε μου για ποιον λογο πολλοι ιδιωτες με εκτροφικα σκυλια πατωνουν στις εκθεσεις.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Ομολογω οτι δεν το περιμενα να δημοσιευθει το ονομα τοσο ευκολα!
Για να το έκανα ...θα 'χα πολύ σοβαρούς λόγους να το κάνω! ;)

Μου κάνει εντύπωση που δεν την έχεις έχει ξανακούσει - ενοώ είναι ...legend στα γαλλικά μπουλντόγκ :mad:

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
την εχω ακουσει, πως ηξερα οτι ειναι προεδρος του ομιλου? Και τη δικη σου ιστορια την ξερω...
Εχω φιλους με γαλλικα μπολντογκ...και στο χωρο των εκθεσεων και στο χωρο της εκτροφης