@Κατερινα
Σορρι, εχεις δικιο, επρεπε να ορισω τι εννοω και θα σε γλυτωνα από πολύ κοπο για γραψιμο.
Λεγοντας τοπ, εγω ο μεσος ιδιοκτητης, εννοω πολύ καλο τυπικο δειγμα απο μορφολογια, χαρακτηρα, υγεια.
Φυσικα θα μου δωσει καθαροαιμο σκυλο ο εκτροφεας. Αλλά τι να το κανω αν μου δωσει τον πιο μαλθακο ενώ εγω θελω εργασιακο, ή μου δωσει το πιο επιθετικο και μου πει ότι ετσι είναι αυτά, ή το πιο αντικοινωνικο ή ή ή.
Δεν με ενδιαφερει να βγει πρωτος μορφολογικα, αλλά με ενδιαφερει να είναι οσο το δυνατον τελειος μορφολογικα, να εχει τον χαρακτηρα της φυλης, να κανει για φυλακας αν θελω φυλακα, να κανει για κυνηγος αν θελω κυνηγο, να κανει για ιχνηλατης αν θελω τετοιο, να είναι ηρεμος και χαδιαρης αν θελω πετ. Καταλαβαινεις τι εννοω.
Τα παρουσιαζω απλοϊκα ή υπεραπλουστευμένα γιατι νομιζω ότι ετσι σκεφτεται ο μεσος αγοραστης που θα παει στον εκτροφέα.
Ο μεσος αγοραστης πιθανως διαβαζει οσα λεγονται εδώ για τιτλους και άλλα «περίεργα» και ψαγμένα και αλλαζει τοπικ γιατι τον πιανει πονοκεφαλος και δεν μπορει να παρακολουθησει. Και στην τελικη δεν τον ενδιαφερει. Τον ενδιαφερει όμως το καλο σκυλι και καλα κανει.
Παλι το ατυχες παραδειγμα, επειδη θελω εγω μερσεντες, και καλα κανω, δεν σημαινει ότι πρεπει να σπουδασω μηχανολογια, να κανω κονέ και να γυρισω τον κοσμο.
Επισης, «χομπυ» με τις εκθεσεις πιστευω σημαινει να εισαι παντα εκει. Το να παω εγω μια φορα για την πλακα μου ή από περιεργεια και να μην ξαναπατησω, δεν λεει τιποτα.
Κι αν μπορεις εξηγησε μου για ποιον λογο πολλοι ιδιωτες με εκτροφικα σκυλια πατωνουν στις εκθεσεις.