Εκτροφείο για γαλλικό μπουλντόγκ

GiannisGeo

New Member
6 Ιουλίου 2012
3
0
Καλησπέρα σας! Εδώ και 2-3 μήνες έχω αποφασίσει να αγοράσω ένα γαλλάκι. Από διάφορα θέματα που είδα στο site κατάλαβα ότι καλύτερη επιλογή είναι από ειδικό εκτροφείο (αν και λίγο τσιμπημένες τιμές για τις εποχές μας!). Προσπαθώ εδώ και μέρες να επικοινωνήσω με τον ΚΟΕ αλλά τζίφος. Θα ήθελα να ρωτήσω:
1)Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα εκτροφεία εδώ στην Ελλάδα;
2)Τι γνωρίζετε για εκτροφεία στο εξωτερικό;
3)Τέλος, ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να γίνουν πριν γίνει η αγορά;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Υπάρχουν 2-3 άτομα στο forum που ξέρουν πολύ καλά την συγκεκριμένη φυλή.

Για της εξετάσεις θα σου πούνε αυτοί που ξέρουν.
 Αλλά για το θέμα εκτροφείο στην Ελλάδα είμαστε λίγο πίσω σε αυτή την φυλή.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Υπαρχει καπου εξω απο την Αθηνα αν θυμαμαι καλα. Συνεχεια τις προσπαθειες με τον ΚΟΕ, θα βγαλεις ακρη στο τελος. ;)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα γαλλικα ειναι πλεων μια φυλη σακατεμενη απο αποψη υγειας.
Εγω εχω 3 απο αυτα τα υπεροχα σκυλια, αλλα σου λεεω με λυπη, οτι δεν ξερω απο που να παρω το επομενο μου γαλλικο. Και ειμαι και 15 χρονια πολυ βαθια χωμενη στον κοσμο των γαλλικων ( σε εξωτερικο και εσωτερικο)!
Πολλα λαθη στην εκτροφη- πολλα ψεμματα στα θεματα υγειας- με αποτελεσμα να εχουν απειρα προβληματα υγειας. Προπτοσεις δισκων- δισκοπαθεις, δυσμορφιες στην σπονδυλικη στιλη, καρδιοπαθιες, εγκεφαλοπαθιες, αλλεργιες, προβληματα με την αναπνωη, πατελλα, δυσπλασιες, προβληματα με τα ματια- και αλλα πολλα!!!
Σκεψου το καλα!!

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Εγω εχω 3 απο αυτα τα υπεροχα σκυλια, αλλα σου λεεω με λυπη, οτι δεν ξερω απο που να παρω το επομενο μου γαλλικο. Και ειμαι και 15 χρονια πολυ βαθια χωμενη στον κοσμο των γαλλικων ( σε εξωτερικο και εσωτερικο)!
Πολλα λαθη στην εκτροφη- πολλα ψεμματα στα θεματα υγειας- με αποτελεσμα να εχουν απειρα προβληματα υγειας. Προπτοσεις δισκων- δισκοπαθεις, δυσμορφιες στην σπονδυλικη στιλη, καρδιοπαθιες, εγκεφαλοπαθιες, αλλεργιες, προβληματα με την αναπνωη, πατελλα, δυσπλασιες, προβληματα με τα ματια- και αλλα πολλα!!!
Σκεψου το καλα!!
Πω πωωω....Του κανες την καρδιά περιβόλι ανθισμένο! Κρίμα για τη φυλή:(

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Σκεψου το καλα!!
Τα πολλά προβλήματα υγείας ήταν και ο λόγος που απέκλεισα τα Γαλλάκια
Η φυλή ήταν πάντα "προβληματική" ή κατέλληξε έτσι λόγω κακής εκτροφής;

GiannisGeo

New Member
6 Ιουλίου 2012
3
0
με τον ΚΟΕ δυστυχως δεν εβγαλα ακρη λογω του οτι μονο με fax μπορουσαν να μου στειλουν λιστα εκτροφειων και δεν βολεψαν οι καταστασεις...επειδη ψαχτηκα και αλλο μονο 2 'σοβαρα' εκτροφεια βρηκα στην Ελλαδα!
τα pug εχω ακουσει οτι εχουν σχεδον τα ιδια προβληματα υγειας με τα γαλλακια..ισχυει?

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Αν πάρεις pug από καλό εκτροφείο που το θεωρώ δεδομένο και απλά φροντίσεις να ενημερωθείς σωστά εκ των προτέρων για τις δυσκολίες της φυλής, νομίζω δε θα έχεις πλανένα πρόβλημα! Είναι αξιαγάπητα σκυλάκια!

Sent from my iPhone using Tapatalk

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ε... δεν θα έλεγα ότι έχουν λιγότερα προβλήματα τα Pugs.
Αμφιβάλλω αν οι εκτροφείς εδώ στην Ελλάδα κάνουν έστω τα βασικά για την εκτροφή των Pug. Πιστεύεις ότι εξετάζουν τα σκυλιά για γόνατα, για πιατέλα, σπονδυλική στήλη, μάτια, αναπνευστικά κτλ? 

GiannisGeo

New Member
6 Ιουλίου 2012
3
0
εξακολουθω να εχω ως προτεραιοτητα τα γαλλακια γιατι ειναι πανεμορφα σκυλια...αν δω οτι οντως δεν μπορω να βγαλω καποια ακρη τοτε θα σκεφτω για κατι αλλο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα Παγκ εχουν τα ιδια και χειροτερα προβληματα υγειας με τα γαλλικα.

Δυστυχος και οι δυο φυλες ειναι πολυ της μοδας τα τελευταια 10 χρονια- και ετσι καταστρεφονται!

Στην γερμανια ειναι τα παγκ και τα γαλλικα ( και αλλα) στην λιστα με της φυλες "Qualzucht" δηλ= ζωα βασανισμενα απο εκτροφη βαση παραγραφου 11 του νομου για την προστασια των ζωων- κατι που απαγορευεται κανονικα.