Εκτροφεία, pet-shops, κόστος, κ.α.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
για να παρεις μια απαντηση αλλα και για να χαλαρωσεις λιγο (σου προτεινω να χτυπησεις
στο goog.η στο yout. τα ακολουθα
(Σταματης Μεσημερης Λουδοβικος)και ενα δευτερο(Σταματ>>Μεσημ>>το καραβι της
φυγης)
βεβαια πρεπει να εχεις λιγο ανοιχτο
μυαλο για να καταλαβις την απαντηση
πιστευο να τα καταφερεις γεια
αυτο ειναι το πρωτο προσωπικο μνμ που πηρα απο το μελος harley

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
για βρες και το Λαυρεντης Μαχαιριτσας >(ενα μαγιο και μια χελωνα.)
αυτο ενιαι η απαντηση μου

και αυτο ειναι το δευτερο απο το ιδιο μελος harley

δεν με ενδιαφερει τι θελει να πει ο ποιητης

θα πω μονο μην με ενοχλεις

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
τα π.μ δεν ειναι μονο για τα οφελη μας οπος π.χ να κλεινουμε κουταβια η να κλεινουμε ραντεβου σε κτηνιατρια η να συνενουνται καποιες κλεικες

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
πολυ σωστα και εγω μαζι σου

ομως το συγκεκριμενο μελος εχει στειλει και αλλου και οταν του ζητηθηκε να μην ενοχλει , απαντησε : πλακα με κανεις

ετσι λοιπον εγω μαζι με το <μην με ενοχλεις> δημοσιοποιησα και τα μνμ

αγαπητε harley

δεχομαι πμ και παραμενουν προσωπικα μονο οσα εχουν σχεσει με σκυλια και το κοινο σκοπο μας εδω

δεν εχω τιποτα προσωπικο με κανεναν

κατανοητο ? αλλιως ζητα απο καποιον να σου κανει μεταφραση

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
μηπως καποιοι νοιωθουν ενοχες και εχουν χασει την ψυχραιμιατους μηπως υπαρχει
καποια βαση CU loukia:maria: lol

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Διαχωρίστηκε το θέμα με την ελπίδα να ειπωθεί κάτι , αν όχι σημαντικό , με επιχειρήματα.

Αν οι επόμενες δημοσιεύσεις είναι ίδιες με τις προηγούμενες , το θέμα θα κλειδωθεί.

Αν γραφτούν ξανά αόριστες κατηγορίες , ανώνυμες και χωρίς ίχνη αποδείξεων , το θέμα θα κλειδωθεί και τα μέλη που τις έγραψαν θα έχουν απαγόρευση (ban).

Παρακαλώ , για τελευταία φορά σε αυτό το θέμα , να μας βοηθήσετε στην συντήρηση του ενημερωτικού χαρακτήρα των θεμάτων και όχι του ανούσιου.

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
τα κτροφεια γιατι δεν αναφερουν τιμες στις σελιδες τους οπως π.χ. στη u.s.a

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τα εκτροφεία της Αμερικής δεν αναφέρουνε τιμές παρά μόνο σπανίως για ενήλικα σκυλιά που για κάποιο λόγο τα αποσύρουν. Εκτός φυσικά αν δεν πρόκειται για κανονικά εκτροφεία. Βλέπε π.χ. Hartnagle που βγάζει τους περίφημους Αυστραλέζους Ποιμενικούς στο Colorado (και όχι California που έγραψα κατά λάθος αλλού): http://www.lasrocosa.com/

Εννοείται δε διαφημίζω το μακαρίτη, απλώς τον αναφέρω ενδεικτικά ως εκτροφέα. Γενικά οι τιμές κουταβιών όμως δεν είναι σταθερές διότι εξαρτάται τι κουτάβι βγαίνει και για ποια υπόθεση, π.χ. δεν είναι όλα τα Αυστραλεζάκια (αφού αυτά ξέρω κάπως καλύτερα) για agility ή βοσκή, ή το ίδιο ενεργητικά. Αμφιβάλλω για παράδειγμα αν ο δικός μου Αυστραλέζος (σκυλί καταφυγίου) κάνει για βοσκή. Για agility ίσως και σίγουρα για συντροφιά. Αν τον αγόραζα από εκτροφέα και δεδομενων των μορφολογικών ιδιοτυπιών του, είμαι σίγουρη ότι θα ήταν φτηνότερος από τα υπόλοιπα κουτάβια.

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
oταν εψαχνα στο google για πιτ πουλ της γραμμης Razors Edge, μου εβγαλε καποια
εκτροφεια και που τα σχεδον μισα ειχαν τιμες. και η φιλοι μου τοσο το πηραν, ποσο
2500e το ενα γιατι πηραν ζυγαρι η εγκλημ. για να βγαλουν τα σπασμενα και οχι μονο
μου ελεγαν ποσο τα πηραν και δεν του πιστευα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Τα περισσότερα σωστά εκτροφεία ακολουθούν την παρακάτω τακτική:

We do not answer e-mails with only a price enquiry
  1. We want to know all about you AND your family (kids, etc...)
  2. Previous dog experience?
  3. Other Dogs/Pets? What breed?
  4. Full address-affix-website?
  5. Are you looking for a pet or a show-dog?
  6. Male or female?
  7. Why do you want a (εδώ βάλτε ότι φυλή επιθυμείτε)?
Φυσικά δεν έχουν "τιμοκατάλογο" και σπάνια σου δίνουν σκύλο αν δε σε γνωρίσουν καλά (ακόμα και προσωπικά).

Όσα δεν έχουν την παραπάνω νοοτροπία, θα πρέπει να την αποκτήσουν!

Έκτος από τα Pit Bulls (που θα ήθελα τα link των εκτροφείων με τις τιμές), για ποιές άλλες φυλές έχεις δεί τιμοκατάλογο σε σελίδα (βάλε σε παρακαλώ τα link και εδώ)?

Επίσης να μη ξεφεύγουμε από το κυρίως θέμα (αν υπάρχει και αν το έχω καταλάβει)...

Θεωρείς ότι καλύτερα να πάρουμε από pet-shop και φθηνά, παρά από καλό εκτροφείο και ακριβά?

Οι φίλοι σου για ποιό λόγο προτίμησαν να δώσουν 2500 και δεν πήραν με 100 ευρώ από την "Χρυσή Ευκαιρία" (σκύλο που υπάρχει πληθώρα στην Ελλάδα, κάθε ποιότητας και μορφολογίας)?

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το εκτροφείο scottish και westie Le Moulin de Mac Gregor έχει τιμές στην ιστοσελίδα του, pet αρσενικό € 1.500 και θηλυκό € 2.000. Φεύγουν στις 10 εβδομάδες.

Κουτάβια με λάθη είναι πιο φτηνά και τα show quality από € 3.000, αλλά δεν πουλιούνται πριν κλείσουν τους 5 μήνες.

Δεν στέλνει κουτάβια και δεν πουλάει χωρίς να γνωρίσει τον ενδιαφερόμενο προσωπικά.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Πρακτικό... κάνεις και ρεπορτάζ, συγκριτικό τεστ και προκύπτει και το "best value for money"?

oταν εψαχνα στο google για πιτ πουλ της γραμμης Razors Edge, μου εβγαλε καποια
εκτροφεια και που τα σχεδον μισα ειχαν τιμες. και η φιλοι μου τοσο το πηραν, ποσο
2500e το ενα γιατι πηραν ζυγαρι η εγκλημ. για να βγαλουν τα σπασμενα και οχι μονο
μου ελεγαν ποσο τα πηραν και δεν του πιστευα
Προφανώς δεν ήταν περίοδος εκπτώσεων.
Το πιο έξυπνο είναι να ψάχνει κανείς αυτά που κάνουν εκποίηση!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ένας από τους λόγους που δεν πρέπει να αναγράφουν τιμές (ή ακόμα και αν αναγράφουν, αυτές να είναι υψηλότατες, "αστρονομικές"!) είναι και αυτός που σκιαγραφεί ο Promitheas.

Δηλαδή να "διώχνουν", να αποθαρρύνουν αυτούς που έχουν βασικό γνώμονα την τιμή.

Η τιμή είναι κάτι που σε ορισμένα πράγματα, αν όχι σε όλα, θα πρέπει να συζητιέται και να λαμβάνεται υπόψην τελευταία.

Πρώτα διαλέγεις και ξεχωρίζεις αυτούς που πληρούν τα κριτήρια ποιότητας, υγείας, χαρακτήρα, μορφολογίας, ήθους, επικοινωνίας, συνεργασιμότητας, κ.α. και τελευταία έρχεσε να βάλεις και τον παράγοντα "τιμή" σε αυτούς που απέμειναν και πληρούν τα παραπάνω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ συνήθως βλέπω εκτροφείς χωρίς τιμές και με φόρμες αίτησης που ρωτάνε αυτά που λέει ο DjDoctor. Έψαξα όμως για pit bulls Razors Edge και βρήκα αυτό το πολύ περίεργο:

http://www.bamablueskennels.com/forsale.html

όπου όχι απλώς και παραδόξως αναφέρεται η τιμή, αλλά ο τύπος κάνει και παζάρια, στη συγκεκριμένη περίπτωση μειοδοτικό διαγωνισμό ξεκινώντας από 2000 δολλάρια και κατεβαίνοντας (or best offer). Το ίδιο συμβαίνει και μ' αυτούς εδώ:

http://www.northlandpits.com/FORSALE.html
http://www.bullystylepitbull.com/puppies.php

Επειδή όντως είναι πολύ περίεργο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ράτσα και επειδή τα pit bulls νομίζω γενικά δεν είναι αναγνωρισμένη φυλή από το American Kennel Club (AKC), αναρωτιέμαι εάν οι εκτροφείς μέλη του είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν κάποιες προδιαγραφές στις πωλήσεις κουταβιών, π.χ. να μη λένε τιμή. Πραγμάτικά όμως δεν πιστεύω ότι το κάνουνε για να σε βρούνε όπου σε πιάσουνε.

Πάντως άλλοι εκτροφείς Razor's Edge pit bulls δεν αναφέρουν τιμές:

http://www.syndicatekennels.com/FORSALE.HTM
http://www.flatlandspits.com/puppiesbreedings.htm
http://www.southernstatekennels.com/puppies/

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί κατά την γνώμη σου θα πρέπει να αναφέρουν τιμές?
Τι θα εξυπηρετούσε η τιμή κάτω από την φωτογραφία του σκύλου?

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Σε τίποτα δεν εξυπηρετεί η τιμή γιατί πρωτίστως σ΄ενδιαφέρουν άλλα όπως οι πρόγονοι, η μορφολογία, ο χαρακτήρας-ότι μπορεί να καταλάβει ο εκτροφέας-, το περιβάλλον που ζει η κουταβοοικογένεια και εννοείται και κληρονομικές ασθένεις(τα΄χουμε πει εξάλλου αμέτρητες φορές αυτά).
Για τον Dante η εκτροφέας είχε τιμή αλλά ούτε που μ΄ένιαξε, 100-200€ πάνω ή κάτω, αν είναι δυνατόν...
Εκεί θα πάω να παζαρέψω, στον σκύλο που θα είναι μαζί μου για 15(ελπίζω) χρονάκια???
Μπορείς να τηλ. επίσης και να ρωτήσεις την τιμή, αλλά άμα είναι η πρώτη σου κουβέντα θα νομίζουν ότι τηλεφώνησες για κάνα τραπεζάκι...:rolleyes:και όχι για σκυλιά που το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα και ιστορία!
harley, εσένα η πρώτη σου έγνοια είναι η τιμή όταν αγοράζεις σκύλο?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, μια και μιλάμε για τιμές και εκτροφείς που βγάζουνε κουτάβια για συγκεκριμένες δουλειές, μόλις διάβασα στο περιοδικό Modern Dog ότι ένας καλός εκτροφέας που εκτρέφει κουτάβι για βοσκή μπορεί να ζητήσει άνετα πάνω από 20.000 δολλάρια και αυτή είναι η τρέχουσα τιμή!!!!!:eek:

Προφανώς τα σκυλιά αυτά δεν είναι για συντροφιά αλλά πολύ εξειδικευμένα. Δε γράφανε καθόλου για εκπαίδευση, άρα δεν ξέρω αν θα το πουλήσει εκπαιδευμένο. Αν όχι, χρειάζεται να πάρει μαθήματα.