Κανένα πρόβλημα για το σχόλιο, φόρουμ είμαστε για να συζητάμε. Σχετικά με τη φοβία μου και την απόκτηση σκύλου στο πρώτο μου ποστ, έχω κάνει κάποια πρόοδο. Σε κάποιο βαθμό έχει βοηθήσει και αυτό το φόρουμ, διαβάζοντας (ο admin ξέρει πόσες ώρες). Πιθανόν νιώθω πιο σίγουρος στο να επιλεξω ένα Labrador με καλό χαρακτήρα, επίσης μελετάω τη φυλη και ίσως τελικά αποφασίσω για κάτι τέτοιο. Σίγουρα παγώνω ακόμα με τα ΓΠ αλλά πρέπει να μαθω να τα ψυχολογω, να καταλαβαίνω όταν κάποιο είναι επιθετικό.Εγώ τώρα να την πω την αμαρτία μου και με όλο τον σεβασμό ster, αλλά μου φαίνεται τελείως αλλόκοτος ο προσανατολισμός σου σε αυτή την κατηγορία σκύλων, σε σχέση πάντα με το συγκεκριμένο αρκετά σοβαρό "πρόβλημα" της φοβίας, που έχεις.
Κανονικά, όταν θα επισκέπτεσαι τέτοια εκτροφεία, αν υπάρχουν στην Ελλάδα, μόνο γέλιο δεν θα πρέπει να έχει. Με δεδομένο το πρόβλημά σου (sorry αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω), θα πρέπει να παγώνεις από τον φόβο σου και μόνο στην θέα τους.
Αλλά και πάλι, τι να πω; Μάλλον θα κάνω λάθος.
Θενκς για την απάντηση. Τα κυναθλήματα είναι εκτός πεδίου, δεν θα ασχοληθώ. Το ζητημα της φοβίας όντως με απασχολεί..Εφόσον μιλάς για εργασιακές γραμμές λογικά θα πρέπει να σκεφτείς ότι θα πρέπει πέρα από αυτά που γράφεις να σκεφτείς οπωσδήποτε κι ασχολίες(πχ κυναθλήματα) για να εκτονώνεται κι εξασκείται σωματικά και εγκεφαλικά ακόμα περισσότερο ο σκύλος, αφού έχει θεωρητικά μεγαλύτερες ανάγκες!
Προσωπικά πιστεύω όμως, ότι σε σχέση με αυτά που περιγράφεις παραπάνω θα σε ικανοποιούσε και με το παραπάνω κι ένας σκύλος από εκθεσιακές γραμμές που θεωρητικά είναι ηπιότερος!
Μελέτησέ τα όλα, βάλτα κάτω, σκέψου και τι ζήτημα της φοβίας σου και η επιλογή είναι δικιά σου!
αν επιτρεπετε, πια αλλα δυο σκυλια σκεπτεσαι εκτος απο Γ.Π.? κατι ειπες για αρχαριος και ευκολη ρατσα...... για πες για πες
ster said:Πιθανόν νιώθω πιο σίγουρος στο να επιλεξω ένα Labrador με καλό χαρακτήρα, επίσης μελετάω τη φυλη και ίσως τελικά αποφασίσω για κάτι τέτοιο.
Διαβάζω εδώ για αρκετούς που πήραν το κουτάβι τους από το Del Vento Margio. Επίσξς καλά λόγια για το Marathon Land. Ποια είναι η γνώμη σας/εμπειρια σας;Τι να το κάνεις το εργασιακό αν δεν ασχοληθείς με κάποιο σπορ;
Κυναθλήματα όχι αλλά σκοπεύω να το παίρνω μαζί μου στο τρέξιμο και όταν κάνω ποδήλατο η σκι στο βουνο (12-15ώρες τη βδομάδα). Ίσως να έχεις δίκιο.
Επίσης, λόγω της φοβίας σου (υποθέτωντας ότι υπάρχει ακόμα έστω και στο παραμικρό) το εργασιακό είναι άκρως ακατάλληλο για εσένα.
Σκεφτόμουν μηπως βρω ένα κουτάβι απο εργασιακές γραμμές, αλλά με πιο ηπιο χαρακτηρα που να κάνει για κατοικιδιο.
Εφόσον μιλάμε για σκυλί με το σωστό χαρακτήρα (δεν είναι όλα τα κουτάβια της γέννας το ίδιο καλά), τότε μετά απο λίγο καιρό να είσαι σίγουρος ότι θα ψάχνεις να βρεις σπιτι για να τον δώσεις...
Για να αποφύγω αυτά γινεται η συζήτηση..!
Σε γενικές γραμμές ναι.ps Όλα τα γερμανικα μπορουν να δουλεψουν, ορεξη να εχεις!
Ωραια και θα το παρω εγω κοψοχρονιάΕπίσης, λόγω της φοβίας σου (υποθέτωντας ότι υπάρχει ακόμα έστω και στο παραμικρό) το εργασιακό είναι άκρως ακατάλληλο για εσένα. Εφόσον μιλάμε για σκυλί με το σωστό χαρακτήρα (δεν είναι όλα τα κουτάβια της γέννας το ίδιο καλά), τότε μετά απο λίγο καιρό να είσαι σίγουρος ότι θα ψάχνεις να βρεις σπιτι για να τον δώσεις...
Ποια εννοεις kkranis??Σε γενικές γραμμές ναι.
Αλλά υπάρχουν και κάτι γερμανικά ποιμενικά που είναι κότες και όχι σκυλιά. Αυτά δε μπορούν...