Εκτροφέας-αγορά jack russell

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
oxi ρε παιδια δε λεει να διαβαζεις κανα 5-6 σελιδες και να λεει μονο διαγραφηκε ος οφ τοπικ.
και το χειροτερο τα περισσοτερα να ναι δικα σου

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
oxi ρε παιδια δε λεει να διαβαζεις κανα 5-6 σελιδες και να λεει μονο διαγραφηκε ος οφ τοπικ.
και το χειροτερο τα περισσοτερα να ναι δικα σου
χαχαχαχαχαααααα... :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ήταν κάποιος έδώ που ήθελε ρασσελάκι ...

τα πουλάτε η τα χαρίζετε?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ΘΑ παρακαλουσα την κ. σαρα να κανει επωνυμη ( ονομα εκτροφειου) ή να αναφερει στοιχεια της γεννας.... με λεπτομερειες... ημερομηνια δηλωσης γεννας, αν θα τα δηλωσει.... ονοματα γονεων και pedigree.... klp
αλλοιως θα παρακαλουσα τον αντμιν για εφαρμογη των κανονισμων.... ( απαγορευονται αναγγελιες γεννας ιδιωτων κλπ...)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το μήνυμα του μέλους Sara2 διεγράφη, γιατί αντιβαίνει στους κανονισμούς του forum!

Το μέλος Sara2, αν επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με την διαχείρηση, είτε τον admin, είτε κάποιον από τους moderator, ώστε να διευκρινιστεί το περιεχόμενο του μηνύματος!

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Τα jack russell ειναι ισως απο τις εξυπνοτερες ρατσες.Εχουν καποια υπερ αλλα και κατα.
Καποια υπερ ειναι
1)Μαθαινουν γρηγορα και ευκολα
2)Ειναι μικροσωμα και μεταφερονται ευκολα
3)Δεν χρειαζονται ποτε κουρεμα,τουλαχιστον τα κοντοτριχα,τα αλλα δεν ξερω(Αν θες μπορω να μαθω)
4)Χρειαζονται μικρη ποσοτητα τροφης οπως και ολα τα μικροσωμα
5)Προσαρμοζονται ακομα και σε μικρο διαμερισμα
6)Αντιλαμβανονται σχεδον τα παντα και προειδοποιουν τον ιδιοκτητη
7)Μπορουν να κοινωνικοποιηθουν με ανθρωπους και παιδακια τουλαχιστον εξω.
Καποια κατα ειναι
1)(Το σημαντικοτερο κατα)Εχουν παρα πολυ ενεργεια,παιζουν εξω 2 ωρες και μετα στο σπιτι αλλη 1 ωρα.Κοιμουνται 1-2 ωρες και μετα μπορει να ξαναθελουν παιχνιδι.Πρεπει να εισαι παντα ετοιμος να παιξεις μαζι του ομως,μην φανταστεις οτι παιζει μονο του.Υπαρχουν στιγμες που σε φερνει στα ορια σου.Χρειαζονται το λιγοτερο 2 βολτες την ημερα.Φαντασου να θελει παιχνιδι 1 ωρα και να εισαι κουρασμενος απο δουλεια και ας τον εχεις βγαλει 1-2 βολτες πιο πριν.Π.Χ.το δικο μου παιζει μιση ωρα με εμενα,αλλη μιση με τον αδερφο μου και μετα με την μητερα μου.
2)Ειναι πεισματαρικα και δυσκολα υποχωρουν οποτε ειναι δυσκολο να το εκπαιδευσεις μονος σου ακομα και αν εισαι εμπειρος
3)Θελουν ανα ασχολεισαι μαζι τους πολλες ωρες την ημερα,συνεχεια.Αν δεν ασχοληθεις καταντουν νευρικα και γαβγιζουν για να τους δωσεις σημασια οτι ωρα και να ειναι.
4)Ειναι σκυλος που ποτε δεν εισαι σιγουρος αν τον εχεις λυτο σε ελευθερο χωρο.Μονο με λουρι η σε περιφραγμενο ελεγχομενο χωρο.Δεν φοβουνται σχεδον τιποτα.Το δικο μου εχει ορμηξει σε μεγαλο Rotwailler.Στην βολτα γαβγιζει σε Pitbull και γενικα σε μεγαλα σκυλια.
5)Ιδιοκτητες της ρατσας μου εχουν πει οτι τα εχουν αφησει μονα στο σπιτι και εχουν διαλυσει τα παντα(Μαλλον απο την βαρεμαρα τους και το αγχος αποχωρισμου)Ειναι το μονο απ'ολα αυτα που δεν εχω παθει γιατι μεχρι τωρα ο σκυλος μου δεν εχει μεινει ποτε μονος για πανω απο 2-3 ωρες.
6)Ειναι κυριαρχικα σκυλια και πρεπει συνεχεια να τους δειχνεις οτι εισαι ο αρχηγος αλλιως το εχασες το παιχνιδι.Υπαρχουν καποια που εχουν δαγκωσει ακομα και τους ιδιοκτητες τους
7)Εχουν μονιμως την μουσουδα τους κατω ως κυνηγοσκυλα και τρωνε κατι απο κατω σε 2 δευτερολεπτα,πρεπει να εχεις μονιμως την προσοχη σου ακομα και μπροστα απο το σημειο που θα περασει ο σκυλος για να προλαβεις το οτιδηποτε φαει απο κατω.Γενικα ειναι απιστευτα ευελικτα και γρηγορα σκυλια.

Και κατι αλλο,μπορει σαν ρατσα να εχουν κοινα χαρακτηριστικα αλλα το καθε jack russell εχει και διαφορετικο χαρακτηρα,υπαρχουν πιο ηρεμα και αλλα πιο τσαμπουκαλιδικα.Η αληθεια ειναι οτι οπως και σε εμενα σε ξεγελαει η σπιρτοζικη εμφανιση τους.Νομιζεις οτι ξερεις περιπου τι θα αντιμετωπισεις αλλα με την παροδο του χρονου καταλαβαινεις οτι εχεις πεσει εξω.Ελπιζω να σε βοηθησα...ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ

Last edited: