Εκτροφέας ή Αγγελίες;

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
λιγο απολυτο αυτο που λές! Ο εκτροφεας δεν σου εξασφαλιζει απροβληματιστη ζωη, μη τρελλαθουμε κιολας! ουτε οποιος παρει σκυλι απο αγγελια = προβλήματα που θα σας κοστίσουν πάρα πολλα!!! Απλα με τον εκτροφεα ρισκαρεις λιγοτερο!
Ο εκτροφέας ψάχνει πολυ τους γονεις πριν τους βάλει στη διαδικασία αναπαραγωγης. Θα κοιταξει το ιστορικο ολων των γενεών, θα ελεγξει τους γονεις, το dna τους, τα μάτια τους, αν υπαρχουν δυσπλασιες κλπ.
Ο ιδιωτης δεν κάνει τίποτα απο αυτα. Θα δει αν οι γονεις έχουν ωραια χρωματα, αν ειναι όμορφα, και θα τα βάλει να ζευγαρωσουν. Ακομα κι αν ειναι και οι δυο γονεις με χαρτια, δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι καταλληλοι για αναπαραγωγη.
Ξερεις περίπτωση σκύλου απο σοβαρο εκτροφείο που παρουσιασε προβλήματα;

Last edited:

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
Ο εκτροφέας ψάχνει πολυ τους γονεις πριν τους βάλει στη διαδικασία αναπαραγωγης. Θα κοιταξει το ιστορικο ολων των γενιών, θα ελεγξει τους γονεις, το dna τους, τα μάτια τους, αν υπαρχουν δυσπλασιες κλπ.
Ο ιδιωτης δεν κάνει τίποτα απο αυτα. Θα δει αν οι γονεις έχουν ωραια χρωματα, αν ειναι όμορφα, και θα τα βάλει να ζευγαρωσουν. Ακομα κι αν ειναι και οι δυο γονεις με χαρτια, δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι καταλληλοι για αναπαραγωγη.
Ξερεις περίπτωση σκύλου απο σοβαρο εκτροφείο που παρουσιασε προβλήματα;
οχι γιατι δεν ασχολουμαι με εκτροφεις, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Η ενσταση μου ειναι στην απολυτοτητα των γραπτων σου! Θες να μου πεις δηλαδη οτι σκυλι απο εκτροφεα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να παρουσιασει προβλημα? Και αυτο με την απροβληματιστη ζωη, τι εννοεις? οτι ολα τα κουταβια εκτροφειου ειναι ας πουμε "απροβληματιστα"? και τι σημαινει αυτο?

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
λιγο απολυτο αυτο που λές! Ο εκτροφεας δεν σου εξασφαλιζει απροβληματιστη ζωη, μη τρελλαθουμε κιολας! ουτε οποιος παρει σκυλι απο αγγελια = προβλήματα που θα σας κοστίσουν πάρα πολλα!!! Απλα με τον εκτροφεα ρισκαρεις λιγοτερο!
αν ο εκτροφεας ειναι σωστος ρισκαρεις παρα πολυ λιγοτερο, δυστηχως διαβαζουμε καθημερινα για ζωακια που τα πηρανε απο πετσοπ η αγγελιες και δεν βγαζουν ουτε μια εβδομαδα. δεν εχω διαβασει κατι παρομοιο ομως για γνωστο εκτροφεα, μηπως επειδη αγαπα αυτο που κανει και δεν κοιταει μονο το πως θα κονομισει? μηπως επειδη θελει να φερει υγιη σκυλακια στην ζωη που πληρουν ολα τα στανταρ της φυλης και οχι κουταβια που θα ταλαιπορουντε στους γιατρους? παρε για πραδειγμα αυτην την αγγελια που βρηκα σημερα κα προβληματησου για τον τροπο αναπαραγωγης τουσυγκεκριμενου κουταβιου "24/3/2011 H mama mou anagazetai na me dwsei giati einai ligo arwsth alla mou yposxethike oti ekei pou tha paw tha me prosexoun kai tha me agapane.eimai ena thiliko sharpei 3mish mhnwn exw kanei ola ta emvolia mou kai kanw tis anages mou exw sto mpalkoni.eimai poli upakouh stis apagoreuseis ths mamas mou kamia fora kanw kai tou kefaliou mou eimai mikroula akoma.pwleitai 300 € perioxh peiraias "
το ωραιο ειναι οτι το πουλανε, δεν το δινουν με ενα συμβολικο εστω ποσο, αλλα κοντα στην τιμη αγορας του. κουταβι που δεν το εχουν ουτε ενα μηνα το ξαναπουλανε επειδη ειναι αρρωστο και δεν ειναι οπως στις εκπομπες του σκαι. αν δεν πουληθει θα δουμε σε λιγους μηνες αναγγελια "βρεθηκε θυληκο σαρπει 5-6-7 μηνων στην περιοχη του πειραια" . υπαρχουν εκτροφεις και "εκτροφεις" αν πραγματικα ενδιαφερεσαι για υγιη σκυλο συγκεκριμενης φυλης με πολυ ψαξιμο και πηγαινωντας σε εκθεσεις θα βρεις, το κοστος ομως σιγουρα δεν θα ειναι σαν της "αγγελιας" η του πετσοπ ουτε και το κουταβι που θα παρεις βεβαια.

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
εξαρταται τι εννοεις με το "δε θα ναι σαν της αγγελιας". Εγω δεν κατηγορησα κανεναν εκτροφεα, ουτε με απασχολει γιατι κανει αυτο που κανει, μπορει κ για τα λεφτα, δεν ξερω, δε με αφορα!
εγω αλλο θελω να πω, και παλι αλλου θα παει η κουβεντα. Οπως ειδες, δεχομαι -και εγραψα-οτι τα ρισκα ειναι λιγοτερα οταν τον παιρνεις απο εκτροφεα!αλλα οχι οτι ειναι κ μηδαμινα! Και οτι "μη εκτροφικο σκυλι" (δανειζομαι ορο που ειδα εδω στο φορουμ) συνεπαγεται ντε και καλα προβληματα!

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
και ομως σχεδον μηδαμινα, εξαρτατε βεβαια και το πως συμπεριφερομαστε και εμεις στον σκυλο μας, αν τον αφησουμε να περασει ολη του την ζωη σε ενα χωραφι χωρις την απαραιτητη προστασια απο τις σκνιπες, χωρις εμβολια, αν τον βαζουμε να τρεχει για 10 χρονια σε κυνοδρομιες και αποκτησει δυσπλασια,αν τρεφεται αποκλειστικα και μονο τα αποφαγια μας και αποκτησει αλλεργιες και δερματικα μετα δεν θα παμε να ζητησουμε τα ρεστα απο τον εκτροφεα. μπες στα θεματα υγειας του φορουμ και θα δεις ποσα απο τα σκυλακια αγγελιας κα πετσοπ ειναι υγιη

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
και ομως σχεδον μηδαμινα, εξαρτατε βεβαια και το πως συμπεριφερομαστε και εμεις στον σκυλο μας, αν τον αφησουμε να περασει ολη του την ζωη σε ενα χωραφι χωρις την απαραιτητη προστασια απο τις σκνιπες, χωρις εμβολια, αν τον βαζουμε να τρεχει για 10 χρονια σε κυνοδρομιες και αποκτησει δυσπλασια,αν τρεφεται αποκλειστικα και μονο τα αποφαγια μας και αποκτησει αλλεργιες και δερματικα μετα δεν θα παμε να ζητησουμε τα ρεστα απο τον εκτροφεα. μπες στα θεματα υγειας του φορουμ και θα δεις ποσα απο τα σκυλακια αγγελιας κα πετσοπ ειναι υγιη
ακριβως αυτο! σε ευχαριστω που με επιβεβαιωνεις!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Τσάκι, απροβληματιστος θα εισαι αφου θα ξέρεις ότι οι γονεις ειναι υγιείς και το κουταβι επίσης. Αν στην πορεία του βγάλεις τα μάτια δε θα φταιει ο εκτροφέας. Θα φταις εσυ με τη ζωη που του κάνεις.

Επισης, δεν ειπα οτι τα μη εκτροφικα ειναι αρρωστα. Εχω 3 τέτοια και δόξα τω Θεώ μια χαρά ειναι, αλλά προβληματίζομαι για τη Βερονικα που ειναι απο πετ σοπ και φοβάμαι μη μου βγάλει εντρόπιο στα μάτια της. Κι αυτο θα μπορουσα να το εχω αποφυγει, αν ηταν απο εκτροφεα, ο οποιος κάνει εξετασεις στους γονεις και το κουταβι και σου δίνει και χαρτιά.

Παραδειγμα απο German spitz Club της Βρετανίας.

Various eye problems including RD MRD and PPM have been reported to the club and it is a requirement of all GSC of GB members that their dogs have a clear eye certificate within the past three years before they are mated. Puppy litter screening is also advised. There is a database with the results of eye tests that have been submitted to the Club, please see under eye testing. The Club has approached the BVA & KC to see if GS could be included in the BVA eye scheme, we have now been included onto the 'B' list A project instigated by a breeder of GS is currently running with Cambridge University with selected dogs to see if the gene for MRD is the same one as identified in other breeds.
Και εδώ από άλλη σελίδα.

Αν ειμαι απόλυτη ή ετσι φαίνομαι, δεν με πειράζει. Κανεις δεν μπορει να συμμεριστει την ανησυχία μου για το κουταβι μου και αυτη απο μόνη της μού απαγορεύει και να σκεφτώ διαφορετικά.

Ελπιζω να καταλαβες το σκεπτικο.

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
βρε εγω σε καταλαβαινω, καλα κανεις και ανησυχεις για τα σκυλακια σου,και μακαρι να μη παθει τιποτα η μικρη! απλα καμια φορα ετσι οπως τα λεμε, ακουγονται καπως..ξερεις. Ισως ειναι αυτη η αδυναμια του γραπτου λογου, που πολλες φορες παρεξηγουνται οσα "λεμε"

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Ρε παιδια εδω Mercedes παιρνεις και μπορει να σου βγαλει προβληματα! Οχι λογω χρησης αλλα λογω σφαλματος κατασκευης!
Απλα, μιλωντας με πιθανοτητες, ειναι πολυ πιο συχνα τα προβληματα υγειας αλλα και χαρακτηρα στα σκυλια απο πετσοπ ή απο "ιδιωτη" που ισως να μην ειναι καν καθαροαιμα, παρα απο καποιον εκτροφεα. Τωρα αν εισαι και καντεμης, μπορει να παρεις και εκεινο το σκυλι που πουληθηκε 1000000 και να σου βγαλει καρδια οταν φτασει 2 χρονων!
Με την επιλεγμενη εκτροφη ελαχιστοποιεις τους κινδυνους, δεν τους εξαλειφεις!

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
Ρε παιδια εδω Mercedes παιρνεις και μπορει να σου βγαλει προβληματα! Οχι λογω χρησης αλλα λογω σφαλματος κατασκευης!
Απλα, μιλωντας με πιθανοτητες, ειναι πολυ πιο συχνα τα προβληματα υγειας αλλα και χαρακτηρα στα σκυλια απο πετσοπ ή απο "ιδιωτη" που ισως να μην ειναι καν καθαροαιμα, παρα απο καποιον εκτροφεα. Τωρα αν εισαι και καντεμης, μπορει να παρεις και εκεινο το σκυλι που πουληθηκε 1000000 και να σου βγαλει καρδια οταν φτασει 2 χρονων!
Με την επιλεγμενη εκτροφη ελαχιστοποιεις τους κινδυνους, δεν τους εξαλειφεις!
ε πες τα ρε φιλε, να αγιασει το στομα σου! αυτο προσπαθω να εξηγησω αλλα μερικοι εδω μεσα δεν καταλαβαινουν, η δε θελουν να καταλαβουν!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Mα παιδιά δεν καταλαβαίνω γιατί ενίσταστε , δεν είπε κανείς το αντίθετο, στο πρώτο μου ποστ λέω

εμπιστεύσου εναν καλό εκτροφέα και έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες το σκυλί που θα πάρεις να μην έχει ούτε προβλήματα υγείας ούτε συμπεριφοράς!
με πιθανότητες μιλάμε πάντα, και με την διάθεση να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές.

Πολλοί από εμάς σε διάφορες φάσεις πήρα αδεσποτάκια που εμένα προσωπικά μου βγήκαν τέλεια σκυλιά σε χαρακτήρα και υγειέστατα. Άλλο να πάρω ένα σκυλάκι του δρόμου και να το βοηθήσω και να ρισκάρω ίσως και κάποιο πρόβλημα και άλλο να το αγοράσω από κάποιον σκυλέμπορα για να πλουτίζει αυτός και να κλαίω εγώ και το σκυλί μου.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
παιδια συμφωνω απολυτως και εγω με την αποψη εκτροφεα! αλλωστε 1 φορα τη πατησα απο ιδιωτη δεν τη ξαναπαταω ! ο ιδιωτης ειναι ασχετος τις περισσοτερες φορες εμενα μου πουλησε καθαροαιμο ενω δεν ηταν, βεβαια απο θεμα συμπεριφορας ειναι καλο σκυλακι αλλα αν ηθελα να παρω ενα ημιαιμο σκυλακι δε θα εσκαγα 200 και 300 ευρω αλλα θα επαιρνα απο το δρομο η απο καταφυγειο να σωσω και μια ζωουλα ! ωστοσο ποτε δεν το μετανιωσα γιατι αλλωστε το αγαπησα ΑΛΛΑ οτι με κοροιδεψαν με κοροιδεψαν ! ο ιδιωτης ειναι απλα ασχετος εμενα μου εδωσε το σκυλακι 42 ημερων αφου το ειχα δει μια βδομαδα πριν και δεν ηταν με τη μαμα και τα αδερφακια του απλα το ειχε δωσει η αδερφη εκεινης που μου το πουλησε αλλα η γυναικα μετα καταλαβε οτι δεν μπορει να το συντηρησει και το πουλησε ουτε καν το χαρισε τεσπα ως ασχετη και επειδη το ηθελα πολυ το πηρα αλλα σκεψου οτι το καιμενο μου το σκυλακι το πηρε απο τους γονεις ουτε 20 ημερων ισως και μικροτερο δεν ξερω ! το σκυλακι ειναι μεν καλα και καλου χαρακτηρα μεχρι στιγμης αλλα αγχωνεται ευκολα και πολλες φορες χωρις λογο ! πως να μην αγχωνεται το καημενο οταν δεν ειναι ουτε 3 μηνων και εχει φυγει απο τη μαμα τοσο μικρο και εχει αλλαξει και 2 σπιτια! επισης να πω οτι οταν το πηρα δεν ηξερε καλα καλα να περπαταει και να μασαει αφου η "κυρια" απο οτι καταλαβα εκ των υστερων που μιλησα μαζι της το ειχε ολη μερα που εκεινη ελειπε για δουλεια κλεισμενο σε ενα παρκο και με λιγο γαλα για να φαγητο! τεσπα τα λεω ολα αυτα για να καταλαβεται οσοι δεν ξερετε ποσο ευκολα την παταει καποιος και το καταλαβαινει εκ των υστερων... εγω ουτε το 2ο το πηρα απο εκτροφεα αλλα απο τη φιλη μου για την οποια ξερω καποια πραγματα και εμπιστευομαι τωρα αποψη μου ειναι εκτροφεας , στα πετ σοπ ποτε δεν ξερεις τι αρρωστιες κουβαλανε ,εκτος φυσικα αν εχεις καποιο φιλο (ιδιωτη) που εμπιστευεσαι απολυτα και ξερεις και τα σκυλακια του οποτε αποφασιζεις οτι επειδη εχει τη ρατσα που θελεις να το παρεις απο εκεινον αυτο ομως μαλλον ειναι τυχη!απλα παραθετω και εγω την εμπειρια μου ισως βοηθησει ... :)

Last edited:

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που πείρα κυρίως από zarof(φιλικά όμως αν ξαναρίξεις μια ματιά στην αγγελία μάλλον γράφει οτι η κυρία που πουλάει το σαρπέι είναι άρρωστη και όχι το σκυλάκι, πρόσχημα η μή το βάρος δικό της).

Όσον αφορά την νομική πλευρά του θέματος σε σχέση με το φορολογικό δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο για αν κάποιος παρανομεί ή όχι γιατί αυτό δεν είχε να κάνει με τον προβληματισμό μου,το ότι αναφέρθηκε ίσως να έχει να κάνει με την φυσιολογική εξέλιξη της κουβέντας αλλά δεν συνεπάγεται απάντηση στο αν δυο απόγονοι σκύλων εκτροφείου που θα ζευγαρώσουν δικαιούνται τα κουτάβια τους την ίδια θέση καθαροαιμίας αφού οι γεννήτορές τους έχουν προέλθει από εκτροφείο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απάντησή σας dimitri73 και marego σας ευχαριστώ θερμά είναι πολύ κατατοπιστικές και επειδή είμαι νέος στο site (και στην ηλικία dimitri73) είναι δεδομένο οτι όχι μόνο δεν θα βρώ τον χρόνο αλλά ούτε και την όρεξη να διαβάσω τα 370000και πλέον μην/τα αλλά θα ψάξω τα συγκεκριμένα που μου προτείνατε και θα τα μελλετήσω.

Δεν διαφωνεί κανένας ότι η επιλογή εκτροφείου είναι η λιγότερο επισφαλείς από οποιονδήποτε άλλον τρόπο απόκτησης κουταβιού.

κλείνοντας έτσι και για να γνωριζόμαστε, να τονίσω οτι σε δύο εβδομάδες θα έχω το πρώτο (υπεύθυνη μου)σκυλάκι από εκτροφείο μετά απο πολλά χρόνια αναμονής γιατί δεν είχα την δυνατότητα και την "ανευθυνότητα" να υιοθετήσω νωρίτερα. Συμφωνώ λοιπόν με την πεπατημένη άποψη έκανα την επιλογή μου και θα περιμένω να δώ το αποτέλεσμα.... παρ'όλα αυτά θα συνεχίσω να προβληματίζομαι.​

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
εχεις δικιο για την αγγελια που παρεθεσα με μπερδεψαν τα γκρικλις και μολις το ειδα την πρωτη φορα θολωσα και δεν το ξαναδιαβασα καλυτερα. Με το καλο να αποκτησεις το φιλαρακι σου και σου ευχομαι να περασετε μαζι πολλα και ευτυχισμενα χρονια.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Και πολύ καλά θα κάνεις gerry, όπως και κάποιος φίλος προηγουμένος ανέφερε, ακόμα και η πεπατημένη δεν είναι πανάκεια.....Εκτροφέας εγγεγραμμένος στον ΚΟΕ δε σημαίνει "Καλός" εκτροφέας. Θα διαπιστώσεις ότι αρκετά ιδιαίτερα ενεργά μέλη είναι από την Πάτρα και σε βλέπω σύντομα να αποκτάς συμβούλους - σκυλοπατέρες.

Όσον αφορά το πιτσιρίκι που περιμένεις, έχεις καμιά φώτο? Όταν το πάρεις μοιράσου τις εμπειρίες σου μαζί μας.

Last edited:

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
Το επόμενο σαβ/κο θα ανέβω Θεσσαλονίκη για να πάρω την κουταβάρα μου!!! Εννοείτε οτι θα ανεβάσω φωτογραφίες , όσο για τους σκυλοπατέρες και σκυλομάνες εύχομαι να γινόμαστε όλο και περισότεροι για να γίνει ο κόσμος μας περισσότερο πολιτισμένος

Για τις συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες αλλά τα φίλτρα μου είναι ενεργά και πολύ πολύ επιλεκτικά.....

thanks anyway,

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
αλήθεια dimitri73 ο σκύλος σου τη φυλή είναι?Γιατί δεν το διακρίνω στην φωτογραφεία είναι πολύ μικρή.

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
καλά το κατάλαβα και πρέπει να έχει πολύ καλά αίματα συγχαρητήρια dimitiri73.... thanks amaliaz