Εκτελεί μόνη της εντολές σε άσχετο χρόνο

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
καλημέρα παιδιά!έδώ και κανα μήνα η Άλις,πολύ συχνά, έρχεται δίπλα μου εκεί που κάθομαι,και μόλις την χαιδέψω,κάθεται, μου δίνει το δεξί χεράκι της,μετά το αριστερό και μετά ξαπλώνει!τα κάνει με την ίδια σειρά που τα κάνουμε μαζί δηλαδή,αλλά χωρις να της πω κάτι.έτσι μόνη της!έρχεται και μου κάνει επίδειξη!
δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει όμως...μήπως ξέρει κάποιος να μου πει;

Vaggeli

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2012
86
0
Τα κάνει γιατί θέλει την επιβράβευση που της δίνεις και στην εκπαίδευση. Αν της δίνεις λιχουδιές, θέλει τη λιχουδιά. Αν στη εκπαιδευση της δίνεις παιχνίδι θέλει παιχνίδι. Αν της κάνεις χαρές και χαδάκια όταν την εκπαιδεύεις τότε ζητάει αυτά. Λοιπόν, τώρα το θέμα είναι ότι όταν κάνει τετοια στο ασχετο, πρεπει να την ΑΓΝΟΕΙΣ γιατί το σκυλί προσπαθεί να σε εκπαιδεύσει. Ξέρει, ότι πχ, της λες κάτσε, μετά κάθεται, παίρνει λιχουδιά. Και θέλει να κάνετε το ανάποδο. Κάθεται και περιμένει να ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ και να δώσεις λιχουδιά.

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
ααααααα την άτιμη!!δεν της δίνω πάντα κάτι όμως.συνήθως χάδια τον τελευταίο καιρό.αλλά έτσι κι αλλιώς την χαιδεύω όλη την ώρα τι στο καλό κι άλλο θέλει;;
την πονηρή...δεν το περίμενα από το σκατούλι να θέλει να με εκπαιδεύσει κιόλας!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μου κάνει τα ίδια η μικρή..ειδικά αυτό με το χέρι έχει πολύ πλάκα όταν το κάνει στο άσχετο.:p

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
έτσι κι αλλιώς την χαιδεύω όλη την ώρα τι στο καλό κι άλλο θέλει;;
Το θέμα είναι να τη χαϊδεύεις όποτε θέλεις εσυ, όχι όποτε θέλει αυτή.
Παλιότερα σε κάτι που έβλεπα(για τα σαρ πεϊ νομίζω) έλεγε οτι το σκυλι πρέπει να το χαϊδευεις και να του κάνεις χαρές όταν έχει κάνει σωστό και όχι σε άσχετες καταστάσεις. Δεν ξερω ωστόσο αν εννοούσε τα σαρ πεϊ ή γενικότερα τα σκυλιά..

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
εγώ πάντως το παιδί μου θέλω να το χαιδεύω συνέχεια και δεν θέλω ούτε μπορώ να κάνω αλλιώς.τα σκυλιά έχουν ανάγκη τα χάδια και την αγάπη μας και δεν θα ήθελα να της το στερήσω.άσε που δεν μπορώ να αντισταθώ όταν την κοιτάω!*agapoylas*

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Οχι απλά δεν τα έχουν ανάγκη, όχι απλά είναι ελάχιστα εκείνα που τα επιζητούν, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, θεωρείται και κακοποίηση.

Ειλικρινά πάντως, δεν κατανοώ πόσο σοβαρό πρόβλημα μπορεί να είναι [τόσο δηλαδή, ώστε να νοιώσουμε την ανάγκη να ζητήσουμε την βοήθεια και τις γνώμες άλλων] το ότι το σκυλί μας, εκτελεί δυό εντολές που εμείς του μάθαμε. Που δεν λύνει και καμμιά άσκηση πυρινικής φυσικής δηλαδή. Το ποδαράκι του σηκώνει το καημένο. Μια χαριτωμενιά κάνει. Τι θα πει...σε άσχετο χρόνο; Πότε είναι ο σχετικός χρόνος για να...σηκώσει το ποδαράκι του και να...ξαπλώσει;

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Δηλαδή η σωματική επαφή με το σκύλο, όπως ένα χάδι στην κοιλίτσα, θεωρείται κακοποίηση? Θα μπορούσε να το τεκμηριώσει κάποιος?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν μίλησα για ένα χάδι στην κοιλίτσα.

Η σωματική επαφή δεν είναι στην καθημερινότητα των σκύλων.
Τουλάχιστον όχι για καλό λόγο. Συνήθως παραπέμπουν σε εχθροπραξίες μεταξύ μελών της ίδιας ή άλλης αγέλης. Σε καμμία άλλη περίπτωση, πλην των κουταβιών που παίζοντας μαθαίνουν τι επιτρέπεται και τι όχι, δεν επιδείδονται σε...εναγκαλισμούς, χάδια και...φιλιά...

Αυτές οι συμπεριφορές είναι καθαρά ανθρώπινες και ικανοποιούν τις δικές μας αισθήσεις.
Τα σκυλιά μια χαρά ζουν και χωρίς αυτά. Και αν παρατηρήσεις καλύτερα, θα δεις ότι 8 στα 10 σκυλιά, δεν αντιδρούν καλά σε τέτοιες κινήσεις εκ μέρους μας. Τα περισσότερα δε, τρομοκρατούνται στην προοπτική του γίγαντα που σκύβει από πάνω τους και τα σηκώνει στον αέρα και τα σφίγγει και πλησιάζει τα μούτρα του. Εντελώς επιθετική συμπεριφορά εκ μέρους του...γίγαντα.

Απλώς, είναι τόσο χαρισματικά, που προσαρμόζονται εύκολα στα δικά μας θέλω και μας κάνουν την χάρη, να μας αφήνουν να πιστεύουμε, ότι έχουμε εμείς το πάνω χέρι, με το να μην αντιδρούν όπως κανονικά θα μας έπρεπε. Και βεβαίως, αρκετά πανέξυπνα, για να επαναλαμβάνουν συμπεριφορές που ναι μεν δεν τους αρέσουν, αλλά έχουν καταλάβει ότι τους αποφέρουν οφέλη [λιχουδιές, καλοπέραση κλπ].

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Έχω κάποιες απορίες επί του θέματος, αλλά έχω την αίσθηση ότι βγαίνω off topic. Σ ευχαριστώ για την εξήγηση mareco.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ανοίγεις καινούργειο θέμα ή βρίσκεις ήδη υπάρχον που έχει σχέση με την απορία σου... γιαυτό υπάρχει το forum :D

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Δεν μίλησα για ένα χάδι στην κοιλίτσα.

Η σωματική επαφή δεν είναι στην καθημερινότητα των σκύλων.
Τουλάχιστον όχι για καλό λόγο. Συνήθως παραπέμπουν σε εχθροπραξίες μεταξύ μελών της ίδιας ή άλλης αγέλης. Σε καμμία άλλη περίπτωση, πλην των κουταβιών που παίζοντας μαθαίνουν τι επιτρέπεται και τι όχι, δεν επιδείδονται σε...εναγκαλισμούς, χάδια και...φιλιά...

Αυτές οι συμπεριφορές είναι καθαρά ανθρώπινες και ικανοποιούν τις δικές μας αισθήσεις.
Τα σκυλιά μια χαρά ζουν και χωρίς αυτά. Και αν παρατηρήσεις καλύτερα, θα δεις ότι 8 στα 10 σκυλιά, δεν αντιδρούν καλά σε τέτοιες κινήσεις εκ μέρους μας. Τα περισσότερα δε, τρομοκρατούνται στην προοπτική του γίγαντα που σκύβει από πάνω τους και τα σηκώνει στον αέρα και τα σφίγγει και πλησιάζει τα μούτρα του. Εντελώς επιθετική συμπεριφορά εκ μέρους του...γίγαντα.

Απλώς, είναι τόσο χαρισματικά, που προσαρμόζονται εύκολα στα δικά μας θέλω και μας κάνουν την χάρη, να μας αφήνουν να πιστεύουμε, ότι έχουμε εμείς το πάνω χέρι, με το να μην αντιδρούν όπως κανονικά θα μας έπρεπε. Και βεβαίως, αρκετά πανέξυπνα, για να επαναλαμβάνουν συμπεριφορές που ναι μεν δεν τους αρέσουν, αλλά έχουν καταλάβει ότι τους αποφέρουν οφέλη [λιχουδιές, καλοπέραση κλπ].
8 στα 10? βαζεις μεσα και τα λαμπραντορ? χαχα... γιατι η δικια μου ερχεται και μου σηκωνει με τη μουρακλα της το χερι μου για να τη χαιδεψω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Και ο δικός μου το κάνει, αλλά... είσαι σίγουρος, ότι η σωστή ερμηνεία αυτής της κίνησης, είναι αυτή που δίνεις; :rolleyes:

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Και ο δικός μου το κάνει, αλλά... είσαι σίγουρος, ότι η σωστή ερμηνεία αυτής της κίνησης, είναι αυτή που δίνεις; :rolleyes:
Λες? παντως αν τη χαιδεψεις το σταματαει και δειχνει οτι αυτο ηθελε...και γενικα οταν την χαιδευεις ειναι η καλυτερη της...γυρναει αναποδα και το απολαμβανει...αλλα ας μην χαλαμε το θεμα...χαχα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
μαρεκο....
η φορτουνα που πηδαει για αγκαλια και μετα γλυφει το τριχωτο της κεφαλης???
αλλα ξεχασα μιλαμε για σκυλια... :p

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ακόμα και οι σκύλοι μεταξύ τους επιζητούν την σωματική επαφή.
Και ναι γλύφονται μεταξύ τους, κοιμόνται αγκαλιασμένα και ξετσιμπουριάζει ο ένας τον άλλο ή γλύφουν και καθαρίζουν τις πληγές μεταξύ τους.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι (τα περισσότερα) δεν επιζητούν το χάδι από τους δικούς τους ανθρώπους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Και ναι γλύφονται μεταξύ τους, κοιμόνται αγκαλιασμένα και ξετσιμπουριάζει ο ένας τον άλλο ή γλύφουν και καθαρίζουν τις πληγές μεταξύ τους.
Αυτές οι ενέργειες, δεν είναι στα πλαίσια τρυφερότητας και συναισθηματικής εκδήλωσης.
Εξυπηρετούν σκοπούς.
Κοιμούνται "αγκαλιασμένα" για να ζεσταίνονται, ή για να αισθάνονται ασφάλεια.
Το ξετσιμπούριασμα και το καθάρισμα των πληγών, νομίζω είναι ακόμη πιο σαφή ως κίνητρα.

Ξέρω, ότι ακούγεται σχεδόν σοκαριστικό και εμείς οι άνθρωποι, ως όντα που χρησιμοποιούμε πολύ την αίσθηση της αφής, δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Αν το καλοπαρατηρήσεις όμως, θα το διαπιστώνεις όλο και περισσότερο ότι έτσι είναι.

Το χάδι, δεν υπάρχει στον κώδικα συμπεριφοράς των σκύλων. Το έχουν συνηθίσει όμως. Και το έχουν συνδέσει με ωραίες και επιθυμητές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης και ίσως με την ύπαρξη κάποιας λιχουδιάς. Είναι τόσο απλό. Η..χρησιμοποιούν την κίνηση, επιδιώκοντας να κερδίσουν την προσοχή μας. Ακόμη πιο απλό και λογικό :)

Για τις ζουπηχτές αγκαλιές, το σήκωμα στον αέρα και τα ρουφηχτά φιλιά, καλύτερα να μην αναφερθώ καθόλου.
Πολύ τρομακτικά πράγματα...:rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν διαφωνώ :)

Εμείς όμως τα έχουμε ανάγκη, για να εκδηλώσουμε τα συναισθήματά μας και την ψυχική μας διάθεση.

Τα σκυλιά όχι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97