Εκτακτο περιστατικό και αντίδραση

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Οσο κι αν δεν σου φαίνεται λογικό, είναι κλασσική μέθοδος, χωρισμού καυγά, μεταξύ μεγαλόσωμων σκύλων, που συστήνεται και από εκπαιδευτές. Και το κόλπο είναι, ότι δεν τραβάς. Σπρώχνεις μπροστά. Ωστε να χάσει την ισορροπία του δαγκώματος και να αναγκαστεί να ανοίξει μασέλες, για να ανακατατάξει. Και τότε, πρέπει να είσαι έτοιμος να τραβήξεις. Το κεφάλι σου σ'αυτή την περίπτωση, δεν έχει λόγο, να φτάσει ψηλά στην πλάτη. Κάπου στα καπούλια και ακόμη πιο πίσω. Οσο χρειάζεται, για να φτάσεις τα πόδια του.
Σου βρίσκεται κανά βίντεο? Δε μπορώ να το καταλάβω πλήρως πώς δουλεύει. Σπρώχνεις μπροστά και χάνει ισορροπία και ανοίγει μασέλα...?

Άσε που μου φαινόταν πάντα παράξενο σα μέθοδος που έβλεπα να το γράφουν εδώ. Όσο και να χει πάλι εκτεθειμένα δεν είναι τα χέρια σου αν αποφασίσει μόλις το πιάσεις να γυρίσει στο πλάι με τη μασελάκλα ανοιχτή να δει (και με ένα.. ευγενικό δάγκωμα να απομακρύνει) τι τον ακούμπησε?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Οσο κι αν δεν σου φαίνεται λογικό, είναι κλασσική μέθοδος, χωρισμού καυγά, μεταξύ μεγαλόσωμων σκύλων, που συστήνεται και από εκπαιδευτές. Και το κόλπο είναι, ότι δεν τραβάς. Σπρώχνεις μπροστά. Ωστε να χάσει την ισορροπία του δαγκώματος και να αναγκαστεί να ανοίξει μασέλες, για να ανακατατάξει. Και τότε, πρέπει να είσαι έτοιμος να τραβήξεις. Το κεφάλι σου σ'αυτή την περίπτωση, δεν έχει λόγο, να φτάσει ψηλά στην πλάτη. Κάπου στα καπούλια και ακόμη πιο πίσω. Οσο χρειάζεται, για να φτάσεις τα πόδια του.

Αυτό βέβαια, να προσθεσω, προυποθέτει να περιμενεις να έχουν σταματησει το «σβούρισμα».
Οπως επίσης να είναι από ένα άτομο (ψυχραιμο) για καθε σκύλο ταυτόχρόνως!

Εχω παρατηρησει ότι τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα τραύματα γινονται απ την προσπάθεια των ιδιοκτητων να χωρίσουν-τραβηξουν τα σκυλια.
Επίσης αν καποιος δεν χωσει τα χέρια του στη «φωτιά» όσο «σβουρίζουν» κατηγορείται απ τους παρόντες ώς αναισθητος και αδρανής, ειδικα αν ο σκυλος του τους φαινεται ότι ξεκίνησε τον καυγα! (και λέω, τους φαίνεται, γιατι κανεις δεν εξεταζει εάν προκλήθηκε!)

Παντως σε σκυλια που έχουν «κλειδωσει» δάγκωμα και είναι σχετικά ακίνητα, έχω διαπιστώσει (σε άλλα όχι στον δικό μου, εγω απλως έκανα το πειραμα όταν συνεβη) ότι αν τους ριξεις στο μουσούδι νερο με ξύδι 1:1 ανοιγουν τα σαγόνια, ίσως γιατι τους φερνουν οι αναθυμιασεις δύσπνοια)
Μην το δένετε και κόμπο, γιατι το έχω δοκιμάσει μόνο μια φορα, οπότε δεν μπορει να βγει στατιστικό συμπέρασμα!

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Kαλη η θεωρια αλλα θελω να δω ποιος θα προλαβει σε ενα μεγαλοσωμο σκυλο που εχει γινει κουβαρια με εναν αλλο μεγαλοσωμο σκυλο να σκυψει (!!!) κ να προλαβει να του πιασει τα πισω ποδια για να ξεκλειδωσει κ αφου αυτο γινει να προλαβει να ξεκολλησει τα σκυλια (!!!!!) κ αυτο που κραταει απο τα πισω ποδια να μην του αρπαξει κανα χερι (!!!!) αν υποθεσουμε οτι στο μεταξυ δεν εχει αρπαξει κυριολεκτικα μουτρα......

Μου φαινεται πολυ "υπο ιδανικες συνθηκες" να σκυψεις κ να πιασεις σκυλο απο τα πισω ποδια σε σκυλοκαυγα...... Ισως αν ο ενας ειναι ακινητοποιημενος κατω κ το παρτυ δεν γυριζει κωλοτουμπες γυρω γυρω να μπορει να γινει, αλλα σε πραγματικο σκυλοκαυγα, το θεωρω προσωπικα απιθανο κ πολυ ποιο επικινδυνο να σκυψεις πανω η εστω πισω απο δυο μαχομενους σκυλους!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Καποια στιγμη ακινητοποιούνται ή εστω επιβραδύνουν πολύ!
Μεχρι τοτε δεν κανεις τίποτα, απλώς παρακολουθεις το ματς!:p

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καποια στιγμη ακινητοποιούνται ή εστω επιβραδύνουν πολύ!
Μεχρι τοτε δεν κανεις τίποτα, απλώς παρακολουθεις το ματς!:p
Mεχρι τοτε αν εχεις λουρι στα χερια ριχνεις προκαταβολικα κατι ψιλες οπου μπορεσεις για αντιπερισπασμο......

Περα απο την πλακα, σε τετοιες καταστασεις εξαρταται ποσο "βαστας" ως ανθρωπος να μην τα χασεις, να μην γινεις κουβαρια μαζι με τα σκυλια, να στοχευσεις, να μπεις κ να βγεις με τον ενα σκυλο "υπο κρατηση" σε κλασματα, γιατι παραπανω δεν εχεις.... εχεις αποτυχει κ εχεις γινει θυμα......

Κ σε αυτες τις περιπτωσεις -εγω τουλαχιστον- διαπιστωσα οτι μονο αν πιασεις τον "κυριαρχο" σκυλο απο το αυτι κ τον παρεις σερνοντας μακρια (κρατωντας τον αλλο σε αποσταση με τις κλωτσες, γιατι θα βρει "ανοιγμα" να την κανει) εχεις πιθανοτητες να χωρισεις αποτελεσματικα την μαχη, πριν προλαβουνε να επιβραδυνουνε η να κουραστουνε η να κλειδωσει ο ενας κ να μαζευεις τα κομματια τους μετα......

Υ.Γ. Προυποθετει οτι ο σκυλος εχει ακεραια αυτια
Υ.Γ.2 Υποθετω οτι δεν θα υπαρχει αλλο διποδο ον εξ'ισου ψυχραιμο να βοηθησει κι αυτο στον ελαχιστο χρονο......

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
τελικά τι απέγινε το άλλο σκυλί έμαθες?

περαστικά στον σκύλο σου
για τον παπάρα αδιάφορος προσωπικά
τα λεφτά άστα βράστα τώρα,εγώ θα σιγουρευόμουν ότι το σκυλί θα έχει καλή κατάληξη
πάντως το συμπέρασμα είναι ότι ένας ανεγκέφαλος σε δευτερόλεπτα σου χαλάει την δουλειά που έχεις κάνει με τον σκύλο σου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Kαλη η θεωρια αλλα θελω να δω ποιος θα προλαβει σε ενα μεγαλοσωμο σκυλο που εχει γινει κουβαρια με εναν αλλο μεγαλοσωμο σκυλο να σκυψει (!!!) κ να προλαβει να του πιασει τα πισω ποδια για να ξεκλειδωσει κ αφου αυτο γινει να προλαβει να ξεκολλησει τα σκυλια (!!!!!) κ αυτο που κραταει απο τα πισω ποδια να μην του αρπαξει κανα χερι (!!!!) αν υποθεσουμε οτι στο μεταξυ δεν εχει αρπαξει κυριολεκτικα μουτρα......

Μου φαινεται πολυ "υπο ιδανικες συνθηκες" να σκυψεις κ να πιασεις σκυλο απο τα πισω ποδια σε σκυλοκαυγα...... Ισως αν ο ενας ειναι ακινητοποιημενος κατω κ το παρτυ δεν γυριζει κωλοτουμπες γυρω γυρω να μπορει να γινει, αλλα σε πραγματικο σκυλοκαυγα, το θεωρω προσωπικα απιθανο κ πολυ ποιο επικινδυνο να σκυψεις πανω η εστω πισω απο δυο μαχομενους σκυλους!
To έχω δει live, με γυναίκα χειρίστρια, κατηγορίας φτερού, όταν πιάστηκε στα χέρια, ο ελληνικός ποιμενικός της με γκρένενταλ αν θυμάμαι καλά. Ψυχραιμία και ετοιμότητα χρειάστηκε. Τίποτα άλλο. Και δεν άνοιξε ρουθούνι, από καμμία μεριά.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
τελικά τι απέγινε το άλλο σκυλί έμαθες?

περαστικά στον σκύλο σου
για τον παπάρα αδιάφορος προσωπικά
τα λεφτά άστα βράστα τώρα,εγώ θα σιγουρευόμουν ότι το σκυλί θα έχει καλή κατάληξη
πάντως το συμπέρασμα είναι ότι ένας ανεγκέφαλος σε δευτερόλεπτα σου χαλάει την δουλειά που έχεις κάνει με τον σκύλο σου
Πολύ σκληρός είσαι...
Ασε που έχω την αίσθηση ότι την δουλεια που έχεις κανει με τον σκύλο σου, συνηθως, τις χαλάς ό ίδιος με τις ενέργειές σου μετα τον τσακωμό!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Λοιπόν έχω ευχάριστα νέα τα οποία με ανακούφισαν πολύ. Μου τηλεφώνησε ο κύριος και μου ανέφερε πως τελικά δεν θα του το κόψουν. Ευτυχώς του έκαναν συρραφή. Αλλά η αλήθεια είναι ότι του κατέστρεψε τα νεύρα και δεν θα έχει αισθητήρια από τη δεξιά πλευρά του δαχτύλου, αλλά ευτυχώς δεν κόπηκε μια φλέβα και κατορθώσανε να αιματώνεται το δάχτυλο. Πολύ μικρή απώλεια, συγκριτικά με αυτό το οποίο μου μεταφέρθηκε. Οπότε χαίρομαι πάρα πολύ γιαυτό. Μου είπε ότι τον δάγκωσε ο δικός μου και ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του. Αυτό γιατί ο τύπος είχε σηκώσει το πόδι του σκύλου του (;) και ο δικός μου δάγκωσε και η μία σιαγόνα έπιασε το πόδι του σκύλου και η άλλη το δάχτυλο, οπότε σώθηκε και δεν κόπηκε στα δύο το δάχτυλο, επειδή απορρόφησε μέρος της πίεσης το πόδι του σκύλου του. Τα γράφω και χαμογελάω από την ανακούφιση τώρα. Ο σκύλος έχει μια μεγάλη τρύπα στο πόδι και μια σκισμένη μεμβράνη μεταξύ των δαχτύλων στο πέλμα. Και αυτός λοιπόν θα γιάνει και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Του είπα ότι πιστεύω ότι κατάλαβες ότι δεν αφήνουμε το σκύλο λυτό...δεν νομίζω να χρειάζεται να στο πω...και ότι δεν πρέπει να βάζει ποτέ χέρι μέσα σε σκυλοκαυγά...Αυτά που λέτε.:)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
How to stop an attacking dog assault from biting a victim - AKBAN Self defense Bite release - YouTube
Ενας αλλος τροπος που ειχα δει καποτε. Ωστοσο διαφωνο με το να "πνιγεις" το σκυλο σου απλα για να βγαλεις ενα βιντεο.
Αν κάνεις το λάθος και πας να πιάσεις το σκύλο εάν παλεύει με άλλον σκύλο, όπως στο 0:11, θεώρησε δεδομένο ότι θα σου κομματιάσει τα δάχτυλα ο άλλος σκύλος, ο οποίος θα στοχεύει το λαιμό του σκύλου, τον οποίο κρατάς...Αυτό το κάνεις ΜΟΝΟ αν την έχει πέσει σε άνθρωπο.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Συμφωνώ!
Η αν ο ενας είναι ανασκελα επειδή ό άλλος του εχει πιασει τον λαιμό και τον έχει ακινητοποιήσει!

Last edited:

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Δυστυχως ετυχε και σε εμας οταν ενα πιτμπουλ(οποτε βλεποντουσαν απο τα καγκελα γινοταν πολεμος) εμφανιστηκε απο το πουθενα και επιασε τη λαμπραντορινα μου χωρις να προλαβει να το δει καν. Εκεινη τη φορα την ειχε βγαλει βολτα ο πατερας μου και εκανε το λαθος να προσπαθησει να ανοιξει το στομα του πιτμπουλ βαζοντας ενδιαμεσα τα μαγουλα του σκυλου. ΜΕΓΑ λαθος. Μπορει να επιασε μια φορα αλλα ηταν τουλαχιστον χαζο εκ μερους του. Το δευτερο λαθος που εκανε ηταν οταν τα χωρισε δεν μπηκε αναμεσα τους. Ετσι η δικια μου πηγε να κανει ντου για δευτερη φορα (αυτο με προβληματισε για λαμπραντορ) την τραβηξε αποτομα απο το λουρι ο πατερας μου εχασε την ισσοροπια της και ξαναορμηξε το πιτ. Οποτε φτου και απο την αρχη.
Γενικα επειδη το εχω ψαξει λιγο το θεμα αποτελεσματικες λυσεις για εμενα ειναι:
Ο πνιγμος με οποιονδηποτε τροπο(σαν λαβη φυσικα και οχι σαν αποτελεσμα)
Και η πιεση στο ματι σαν τελευταιο οπλο(αν φτασω εκει ισως το παρατραβηξω λιγο). ΚΑΝΕΝΑ μα κανενα ζωο δεν ρισκαρει την οραση του για "χαζομαρες". Στη φυση αναπηρο ζωο=νεκρο ζωο και αυτο υπαρχει σαν ενστικτο. Και λιονταρι αν δει οτι μπορει να τραυματιστει σοβαρα τα παραταει.

Ευτυχως οσες φορες μου ετυχε μπορεσα να το αποτρεψω μπαινοντας μπροστα στο σκυλο μου και φωναζοντας.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Λοιπόν έχω ευχάριστα νέα τα οποία με ανακούφισαν πολύ. Μου τηλεφώνησε ο κύριος και μου ανέφερε πως τελικά δεν θα του το κόψουν. Ευτυχώς του έκαναν συρραφή. Αλλά η αλήθεια είναι ότι του κατέστρεψε τα νεύρα και δεν θα έχει αισθητήρια από τη δεξιά πλευρά του δαχτύλου, αλλά ευτυχώς δεν κόπηκε μια φλέβα και κατορθώσανε να αιματώνεται το δάχτυλο. Πολύ μικρή απώλεια, συγκριτικά με αυτό το οποίο μου μεταφέρθηκε. Οπότε χαίρομαι πάρα πολύ γιαυτό. Μου είπε ότι τον δάγκωσε ο δικός μου και ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του. Αυτό γιατί ο τύπος είχε σηκώσει το πόδι του σκύλου του (;) και ο δικός μου δάγκωσε και η μία σιαγόνα έπιασε το πόδι του σκύλου και η άλλη το δάχτυλο, οπότε σώθηκε και δεν κόπηκε στα δύο το δάχτυλο, επειδή απορρόφησε μέρος της πίεσης το πόδι του σκύλου του. Τα γράφω και χαμογελάω από την ανακούφιση τώρα. Ο σκύλος έχει μια μεγάλη τρύπα στο πόδι και μια σκισμένη μεμβράνη μεταξύ των δαχτύλων στο πέλμα. Και αυτός λοιπόν θα γιάνει και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Του είπα ότι πιστεύω ότι κατάλαβες ότι δεν αφήνουμε το σκύλο λυτό...δεν νομίζω να χρειάζεται να στο πω...και ότι δεν πρέπει να βάζει ποτέ χέρι μέσα σε σκυλοκαυγά...Αυτά που λέτε.:)
Χαιρομαι για τα καλα νεα. Ωστοσο αν δεις το δαχτυλο να μαυριζει και να πεφτει μην σου φανει περιεργο :confused:... Το τι λενε οι γιατροι στον ασθενη ορισμενες φορες απεχει απο την πραγματικοτητα που λενε στους συγγενεις συνηθως(παντα με νευριαζε αυτο.)

Οσο για αυτο που σου ειπαν τα παιδια για τα ραμματα ειχαν δικιο. Ποτε δεν κλεινουμε πληγη που προερχεται απο δαγκωμα.Μα ποτε ομως. Θυμαμαι χαρακτηριστικα ενα βραδυ στα επειγοντα που ημουν ως 6ετης φοιτητης εναν παππου που περιμενε εξω με μεγαλα ανοιχτα τραυματα. Μολις τον ειδα λεω ωραια θα κανω ραμματα(βιτσια ειναι αυτα). Οταν τον ρωτησα πως το επαθε και μου ειπε οτι τον δαγκωσε μια σκυλα μου εφυγε η χαρα. Το καλυτερο της ιστοριας φυσικα ειναι οτι οταν τον ρωτησα εαν ηταν αδεσποτο το ζωο αν ειχε εμβολια κτλ μου ειπε οτι η σκυλα αυτη ηταν η γυναικα του. Ειχε και ενα καρουμπαλο στο κεφαλι απο ξυλο :cool:. Σε οποιοδηποτε δαγκωμα ζωου δεν κανουμε ραμματα για να μην αναπτυχθουν αναεροβια βακτηρια πραγμα που θα εχει σοβαρες συνεπειες. Αντιθετα σε περιοχες που ειναι δυσκολο το τραυμα να επουλωθει κατα "δευτερο σκοπο"(μονο του) λογω του γεγονοτος οτι τα χειλη δεν εφαπτονται και υπαρχει ταση στο δερμα μπορεουμε να κανουμε 1-2 συμπλησιαστικά ραμματα. Προσεχε τις επομενες μερες αν δεις πυον, ερυθροτητα, αυξημενη θερμοκρασια τρεχεις αμεσως στο γιατρο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πηγαινε σε αλλο κτηνιατρο. Κακως κανανε ραματα σε δαγκωμα. Και μπανταρισμενο....
Και εγώ συμφωνώ ως προς τα ράμματα. Δεν έπρεπε να γίνουν.
Θάνο χαίρομαι που είναι καλά ο μικρός.
Παροχέτευση χρειάζεται κάθε τραύμα που γίνονται ράμματα, και ο Τζιμάκος περδίκι ήταν την δεύτερη μέρα, την δέκατη πρήστηκε και άνοιξε ο γιατρός με νυστέρι την πληγή. Έχε το νού σου.
Επειδή έχει τύχει να δαγκώσουν και μάλιστα άσχημα τον Ιντεφίξ, η κτηνίατρος μας είπε τότε ότι ράμματα δεν κάνουμε ποτέ όταν είναι δάγκωμα από σκύλο, ζώο γενικά, ακόμη κι όταν πρόκεται για άνθρωπο. Κάνουν παροχέτευση
Θάνο καλύτερα να πας τον μικρό σε άλλον γιατρό για να του βγάλει τα ράμματα και να κλείσει η πληγή από μέσα προς τα έξω...θα έχετε προβλήματα ύστερα.

για να αποφευχθεί όλο αυτό πρέπει να βάλεις σωληνάκι και να καθαρίζεται καθημερινά (αρκετές φορές μες την ημέρα) και να παίρνει φυσικά αντιβίωση....το ίδιο πρέπει να αντιδρούμε μας είπε και σε περίπτωση που κάποιο ζώο δαγκώσει άνθρωπο....δεν ράβουμε ποτέ.
Εχε απλά το νου σου....
Είπες πως ήταν βαθύ το κόψιμο....όμως δεν έχει σημασία τελικά αν μια πληγή είναι βαθιά ή όχι....το δάγκωμα είναι ένα - τα δόντια των ζώων έχουν πολλά μικρόβια - αυτά είναι δεδομένα - και κάθε τέτοια πληγή πρέπει όντως να αερίζεται, σε σκύλους ή ανθρώπους....ίδια λογική!
Θάνο περαστικά στον μικρό σου (δες και τα των ραμμάτων)
εκανε κανονικα ραμματα απλα αφησε παροχευτεση για να φευγουν τα υγρα. Αν ηταν τρυπες σε αλλο μερος του σωματος μας εξηγησε και η δικια μας κτηνιατρος θα επρεπε να μεινουν ανοικτες, αλλα ενα τετοιο σκισιμο δεν θα μπορουσε να θρεψει μονο του.
Οσο για αυτο που σου ειπαν τα παιδια για τα ραμματα ειχαν δικιο. Ποτε δεν κλεινουμε πληγη που προερχεται απο δαγκωμα.Μα ποτε ομως.
Εγώ Αμαλία λέω να μείνει ανοιχτό το τραύμα...τι λες και εσύ ? :-k
(σας πειράζω ;))

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Εγώ Αμαλία λέω να μείνει ανοιχτό το τραύμα...τι λες και εσύ ? :-k
(σας πειράζω ;))

Λες Σταμ? Δεν ξερω... ασε να το συζητησουμε λιγο ακομα:p
Ασε που στο Αττικο ξερουν παντα τι κανουν :cool:

Ευτυχως που ο ανθρωπος δεν εχασε το δαχτυλο του...

Οταν δαγκωσουν μεγαλοσωμα σκυλια το καλυτερο ειναι αυτο που ειναι το μαρεκο... δεν υπαρχει αλλος τροπος...

Τα χτυπηματα στην πλατη με το λουρι μονο "μεγαλυτερη τρελα" θα δημιουργησουν ... στις αερομαχιες υπαρχουν διαφοροι τροποι να επεμβει καποιος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn