Εκτακτο περιστατικό και αντίδραση

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Συγνώμη που επαναλαμβάνω πράγματα είμαι στη δουλειά... Ξεκίνησα να γράφω περίπου στις 18:00 και μόλις είδα οτι πήγε 20:40 και απο τότε γραφτηκαν άλλες 5-6 απαντήσεις...

Μα και αυτοί οι πελάτες να μη σε αφήνουν δυο λεπτά να "συζητήσεις" σαν άνθρωπος......:)

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ιδιο είναι το ένα θέμα με το άλλο;
Ή είσαι αμβλύνους, ή ηθελημένα διατρεβλώνεις τα όσα έχουν ειπωθεί!
Διάλεξε!

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Ιδιο είναι το ένα θέμα με το άλλο;
Ή είσαι αμβλύνους, ή ηθελημένα διατρεβλώνεις τα όσα έχουν ειπωθεί!
Διάλεξε!
Χμμμ.....
Μάλλον και εγώ αμβλύνους πρέπει να 'μαι, γιατί βλέπω μεγάλη σχέση στα δύο αυτά θέματα.
Να σου θυμήσω τι μου είχες απαντήσει σε εκείνο το θέμα:

Σιγά μην το ξεσκίσει και απλώσει και τα κομμάτια στον ηλιο να στεγνώσουν!
Τι θα γινόταν λοιπόν αν αντί για σταφάκι ήταν ένα γιορκι, ένα γουεστι, ένα μαλτεζ?

Περαστικά στον άνθρωπο και στα 2 σκυλάκια που ταλαιπωρούνται από την βλακεία του, ελπίζω τουλάχιστον να γίνει η αφορμή ωστε να βάλει μυαλό.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Φαινεται διαβαζεις επιλεκτικα και κατα το δοκούν, διότι αμεσως μετα σου είπα ότι: «ένα σκυλί αποφασισμένο να επιτεθεί, κάνει ντου και δαγκώνει χωρις δισταγμό απ την αρχή!»

Το ένα ζυγωσε και δεν εφευγε και το άλλο έκανε «ντου» και δάγκωσε χωρις δισταγμό!
Εσυ πού βλέπεις «μεγάλη σχέση στα δύο αυτά θέματα»;
Το ότι και στις δύο περιπτωσεις υπήρχαν σκυλιά μεγαλόσωμα;

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Μην ανησυχείς, είμαστε ασφαλισμένοι...
όποιος ξέρει που μπορώ να ασφαλίσω ένα ροτβάηλερ, ας μου το πει με προσωπικό μήνυμα σας παρακαλώ, γιατί ενώ παλιότερα είχα ασφαλίσει τα σκυλιά μου για αστική ευθύνη, για τον φόβο των Ιουδαίων, τώρα δεν βρήκα ασφαλιστική που να δέχεται ροτβάηλερ.

-------------------

Είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, η περίπτωση ενός σκύλου που πάει βόλτα σε βουνά, σε δάση, σε λαγκάδια, στον λόφο της περιοχής, στο σκυλοπάρκο, και εντελώς διαφορετική περίπτωση το να συναντιούνται 2 σκύλοι στον δρόμο κοντά στο σπίτι, στο αυτοκίνητο κλπ.

Γι αυτό ο νομοθέτης, σοφά ποιών, απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την ελεύθερη έξοδο από τον χώρο της κατοικίας του σκύλου. Δεν έχει μπει τυχαία αυτή η πρόβλεψη.

Ένας σκύλος με κυριαρχική διάθεση στον χώρο του, βγαίνοντας ελεύθερα από τον χώρο του, θα παλέψει για τα δικαιώματα του.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο σκυλοπάρκο, εάν ο σκύλος πηγαίνει μόνο σε ένα συγκεκριμένο σκυλοπάρκο, οπότε σιγά σιγά μπορεί να αποκτήσει εδαφικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Μια άλλη τεράστια διαφορά, είναι ότι πρόκειται για ενήλικα σκυλιά, κι όχι για ένα κουτάβι 4 μηνών από την μια πλευρά, που με την προστασία του ιδιοκτήτη του, θα οδηγηθεί σε αντικοινωνικότητα στο μέλλον.

-------------------

Όσο κι αν λυπόμουνα τον τύπο για το πάθημα του, θα ζητούσα τουλάχιστον όσα ξόδεψα σε γιατρούς κλπ. Έτσι θα πετύχαινα να του μείνει αξέχαστο το κάζο.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
και εμέναμε ενδιαφέρει η ασφάλεια , παλιά και εγώ είχα ασφαλίσει την σκύλα μου αλλά τώρα η ασφαλίστρια μου είπε όχι :(

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Φαινεται διαβαζεις επιλεκτικα και κατα το δοκούν, διότι αμεσως μετα σου είπα ότι: «ένα σκυλί αποφασισμένο να επιτεθεί, κάνει ντου και δαγκώνει χωρις δισταγμό απ την αρχή!»

Το ένα ζυγωσε και δεν εφευγε και το άλλο έκανε «ντου» και δάγκωσε χωρις δισταγμό!
Εσυ πού βλέπεις «μεγάλη σχέση στα δύο αυτά θέματα»;
Το ότι και στις δύο περιπτωσεις υπήρχαν σκυλιά μεγαλόσωμα;
Όχι, ότι και στις δύο περιπτώσεις υπήρχαν σκυλιά λυτά (που είναι και το θέμα μας κι όχι ή προσεγγισή τους).

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
όποιος ξέρει που μπορώ να ασφαλίσω ένα ροτβάηλερ, ας μου το πει με προσωπικό μήνυμα σας παρακαλώ, γιατί ενώ παλιότερα είχα ασφαλίσει τα σκυλιά μου για αστική ευθύνη, για τον φόβο των Ιουδαίων, τώρα δεν βρήκα ασφαλιστική που να δέχεται ροτβάηλερ.

-------------------

Είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, η περίπτωση ενός σκύλου που πάει βόλτα σε βουνά, σε δάση, σε λαγκάδια, στον λόφο της περιοχής, στο σκυλοπάρκο, και εντελώς διαφορετική περίπτωση το να συναντιούνται 2 σκύλοι στον δρόμο κοντά στο σπίτι, στο αυτοκίνητο κλπ.

Γι αυτό ο νομοθέτης, σοφά ποιών, απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την ελεύθερη έξοδο από τον χώρο της κατοικίας του σκύλου. Δεν έχει μπει τυχαία αυτή η πρόβλεψη.

Ένας σκύλος με κυριαρχική διάθεση στον χώρο του, βγαίνοντας ελεύθερα από τον χώρο του, θα παλέψει για τα δικαιώματα του.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο σκυλοπάρκο, εάν ο σκύλος πηγαίνει μόνο σε ένα συγκεκριμένο σκυλοπάρκο, οπότε σιγά σιγά μπορεί να αποκτήσει εδαφικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Μια άλλη τεράστια διαφορά, είναι ότι πρόκειται για ενήλικα σκυλιά, κι όχι για ένα κουτάβι 4 μηνών από την μια πλευρά, που με την προστασία του ιδιοκτήτη του, θα οδηγηθεί σε αντικοινωνικότητα στο μέλλον.

-------------------

Όσο κι αν λυπόμουνα τον τύπο για το πάθημα του, θα ζητούσα τουλάχιστον όσα ξόδεψα σε γιατρούς κλπ. Έτσι θα πετύχαινα να του μείνει αξέχαστο το κάζο.
Νομοθεσία:
3. Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

Όλοι οι χώροι που αναφέρεις είναι κοινόχρηστοι, οπότε δεν αλλάζει τίποτα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εντάξει κοινόχρηστοι είναι όλοι αλλά στατιστικά πόσες πιθανότητες έχεις να συναντήσεις σκύλο στο δάσος ή στο βουνό σε σχέση με το σκυλοπάρκο ή τον δρόμο της πόλης ?....δεν είναι το ίδιο όλα.

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Εντάξει κοινόχρηστοι είναι όλοι αλλά στατιστικά πόσες πιθανότητες έχεις να συναντήσεις σκύλο στο δάσος ή στο βουνό σε σχέση με το σκυλοπάρκο ή τον δρόμο της πόλης ?....δεν είναι το ίδιο όλα.
Συμφωνώ σ' αυτό, η επισήμανση ήταν γιατί αναφέρθηκε ο νομοθέτης.

Για να μην μεταφέρουμε το ένα θέμα στο άλλο, να πούμε εν κατακλείδι, ότι σημασία έχει ο χειρισμός του σκύλου από τον κάθε ιδιοκτήτη, εφοσον αποφασίζει να τον κυκλοφορεί λυτό.

Ο συγκεκριμένος το κατάλαβε με τον χειρότερο τρόπο, προκαλώντας όμως και κακό και σε ένα ακόμη σκυλάκι το οποίο δεν έφταιγε σε τίποτα. Και θα επαναλάβω ότι αν ήταν μια πιο μικρόσωμη φυλή, τώρα θα κάναμε άλλη κουβέντα.

Και πάλι περαστικά!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
karamolegolas said:
Τι θα γινόταν λοιπόν αν αντί για σταφάκι ήταν ένα γιορκι, ένα γουεστι, ένα μαλτεζ?
karamolegolas said:
Και θα επαναλάβω ότι αν ήταν μια πιο μικρόσωμη φυλή, τώρα θα κάναμε άλλη κουβέντα.
Εικοτολογείς συνεχώς!
Πιθανότατα να μην γινόταν τίποτα!

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
Εικοτολογείς συνεχώς!
Πιθανότατα να μην γινόταν τίποτα!
Αυτά δεν πάνε μαζί επίσης...:p

Τα δεδομένα πάντως είναι ότι αυτή την στιγμή μιλάμε για δύο σκυλιά τραυματισμένα (και το ένα άσχημα, απ' ότι φαίνεται) και έναν άνθρωπο που παλεύει να κρατήσει το δακτυλό του.

Αν μπούμε στην διαδικασία να λέμε οτι πιθανότατα δεν θα είχε συμβεί τίποτα ή ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί και με δεμένα σκυλιά, κλπ, δεν γίνεται συζήτηση...

Η πραγματικότητα λέει ότι ένα λυτό και μη ελεγχόμενο σκυλί, δημιούργησε αυτή την κατάσταση.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Μα πόσο άσχετη είμαι!! Τι εννοείται ασφάλεια βρε παιδιά;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Μα πόσο άσχετη είμαι!! Τι εννοείται ασφάλεια βρε παιδιά;
Aστικη ευθυνη.
Η ασφαλιστικη πληρωνει οτι ζημια προκαλεσει ο σκυλος σου σε τριτο.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Απίστευτο!! Πρώτη φορά το ακούω το ζωντανό (εγώ). Θα ρωτήσω τον ασφαλιστή μου.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Νομοθεσία:
3. Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

την ώρα που ο νομοθέτης διευκρινίζει ότι δεν θα εξέρχεται ο σκύλος ελεύθερα (ανεξέλεγκτα) από τον χώρο της ιδιοκτησίας σου, και δεν θα μπαίνει σε χώρο άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους, είναι προφανές πως οι κοινόχρηστοι χώροι αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους των ιδιοκτησιών, των πολυκατοικιών.

Εάν απαγόρευε την ελεύθερη κυκλοφορία παντού, με την έννοια των κοινόχρηστων χώρων όπως το λες, δεν θα ασχολείτο καθόλου τα περί ιδιοκτησιών κλπ, αλλά απλώς θα το απαγόρευε παντού ρητά και κατηγορηματικά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn