Εκπαιδευτες απο Αθηνα?

matknife

Active Member
5 Δεκεμβρίου 2008
36
0
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Καλημέρα dcre,δεν ξερω σε ποια περιοχη είσαι αλλα επειδη κι εγω ψαχνω,μηπως η μια απο τις σχολες που επισκεφτηκες ειναι στον Αλιμο?ψαχνω κι εγω για εκπαιδευτη,οχι αμεσα,γι αυτο δεν βιαζομαι ,αλλα θελω και γνωμες ατομων απο εμπειρια τους...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
να ρωτησω μονο κατι. τους εχεις πει εσυ να το κρατησουν?

• Ο σκύλος θα μείνει 5 εβδομάδες στην σχολή κατά την διάρκεια των οποίων καλό θα είναι να έρχεσαι και κάθε μέρα αν μπορείς, και όταν έρχεσαι θα του κάνεις εσύ το μάθημα υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή πάντα.
αυτος μου ακουστηκε σαν ο ποιο σωστος, ειδικα αν ειχες ζητησει εσυ να γινει στους χωρους τους. καλητερα ακομα στον χωρο σου. το να εκτελεις εσυ της εντολες ειναι εκ των ου ανευ.

Και σας ρωτάω ρε παιδιά, ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη αν το ύφος μου είναι κάπως, πως γίνεται σ' ένα ελεύθερο φορουμ, κάτω από τόπικ περί εκπαίδευσης να μην επιτρέπεται να αναφερθεί κάποιος ονομαστικά? Ποιος κινδυνεύει δηλαδή και ποιον προσπαθούμε να προφυλάξουμε και από τι?
ειναι κατι που συζητιεται να αλλαξει σε αλλο τοπικ. γενικα ομως ειναι πολυ υποκοιμενικα αυτα τα πραγματα. φανταζεσαι να μπω εγω και να πω ο "ταδε ειναι αχρηστος" να μπει αυτος και να πει "εγω του εδειξα τα παντα αλλα δεν τα δουλευε με το σκυλι" θα βγαλουμε ακρη?

αν διαβασεις ολο το σεκτιον και το τοπικ πως διαλεγουμε εκπαιδευτη θα σχηματισεις και εσυ την δικια σου γνωμη.

dcre

New Member
12 Δεκεμβρίου 2008
4
0
Ναι η μία από τις 3 είναι στον Άλιμο. Ξερεις τι γίνεται ρε c? Σχολές υπάρχουν και αν ψάξεις στο internet βρίσκεις και τα sites τους και μπορείς να πας και να τα πείς μαζί τους από κοντά. Το θέμα είναι οτι δεν βρίσκεις, εγώ τουλάχιστον, ανθρώπους να σου πουν οτι εγώ φίλε πήγα εκεί και εμεινα ικανοποιημένος και ορίστε ο σκύλος μου δες και μόνος σου τα αποτελέσματα.

Προς sir-elric

Εγώ ζήτησα να μείνει εκεί ο σκύλος λόγω κόστους για κατ οικον εκπαίδευση και λόγω του ότι πιστεύω ότι στο περιβάλλον της σχολής θα έχω καλύτερα αποτελέσματα. Ολοι μου είπαν πως ο σκύλος θα εκπαιδεύεται 2 φορες την ημέρα πρωί και απόγευμα. Πιστεύω πως στην σχολή θα γίνει πιο εντατική δουλεία απ ότι στο σπίτι.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Ακόμα και χωρίς όνομα προτάσεις μπορούν να γίνουν.

Εγώ ας πούμε , σύμφωνα με τα λεγόμενα σου , σου προτείνω αυτόν:

Ο σκύλος θα μείνει 5 εβδομάδες στην σχολή κατά την διάρκεια των οποίων καλό θα είναι να έρχεσαι και κάθε μέρα αν μπορείς, και όταν έρχεσαι θα του κάνεις εσύ το μάθημα υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή πάντα.
Και να σου εξηγήσω και γιατί...Γιατί πιο πολύ ανάγκη για εκπαίδευση από τον σκύλο σου έχεις εσύ και ο κάθε άπειρος ιδιοκτήτης , άρα εσύ θα πρέπει να περνάς πιο πολλές ώρες μαζί με έναν έμπειρο εκπαιδευτή , που θα σου εξηγεί και θα τον ρωτάς ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Ταυτόχρονα θα κάνεις και στην πράξη , υπό την καθοδήγηση του , κάτι που θα πρέπει να επαναλαμβάνεις για όλη σας την κοινή ζωή (εσένα και του σκύλου σου).

Όσο για την φύλαξη , καλό θα ήταν να εξηγήσεις και σε εμάς και στον εαυτό σου αλλά και στον όποιο εκπαιδευτή ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΦΥΛΑΞΗ?...ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?...και κατόπιν να δούμε όλοι μαζί (με είδες πως μπαίνω και εγω στην οικογένεια....:D) αν ο σκύλος σου μπορεί να γίνει φύλακας , αν έχεις ανάγκη από φύλακα , αν μπορείς εσύ να ανταπεξέλθεις σε κάτι τέτοιο , αν ο τρόπος ζωής σας (σκύλου και εσένα) δίνει περιθώρια στο σκύλο να φυλάξει και πολλά άλλα.

Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω αν βρίσκεις πιο χρήσιμα και πιο πολύτιμα αυτά που σου έγραψα παραπάνω αλλά και αυτά που θα αποκομίσεις από την όλη κουβέντα και τριβή σου στο φόρουμ , από το να σου έγραφα "Γειά σου dcre!...Να σου ζήσει!...Να πάτε στον Μπάμπη Εκπαιδευταρόπουλο στο Κορωπί...6974999999"...?

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Απο οσο εψαξα το θεμα και με οσους μιλησα θα σου ελεγα οτι μπορεις να βρεις εκπαιδευτη που θα κανεις μαζι του μαθηματα στον χωρο σου και με τα ιδια χρηματα. Αρα αν το θεμα σου ειναι οικονομικης φυσεως ισως θα επρεπε να το ψαξεις καλυτερα.

dcre

New Member
12 Δεκεμβρίου 2008
4
0
Dogo, συμφωνώ με αυτά που γράφεις στην αρχή αλλά μου τα χαλάς λίγο στις 2 τελευταίες παραγράφους.

Σχετικά με την φύλαξη μπορεί να μην το εξήγησα σε εσάς αλλά σίγουρα το έχω εξηγήσει στον εαυτό μου και στους εκπαιδευτές με τους οποίους μίλησα. Ο σκύλος είναι Γκρένενταλ οπότε τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο και με βάση τα χαρακτηριστικά της ράτσας, μπορεί. Εν πάση περιπτώσει το κατά πόσο έχει νόημα η εκπαίδευση για φύλαξη τόσο για τον σκύλο όσο και για μένα είναι μάλλον άσχετο στην παρούσα. Παρέθεσα απλά τις γνώμες των ειδικών, στο πρώτο μου post, μόνο και μόνο για να τονίσω το ότι ο καθέ εκπαιδευτής έχει διαφορετική γνώμη.

Επίσης ενοείται πως οι γνώμες των χρηστών είναι πολύ πιο χρήσιμες από ένα τηλέφωνο και ένα όνομα. Και εκεί όμως ήμουν σαφής σε προηγούμενα post. Ονόματα και τηλέφωνα έχω βρεί και ο καθένας μπορεί να βρεί. Και σίγουρα δεν μου λέει κάτι το 'Πήγαινε σ αυτόν'. Εγώ ζήτησα προσωπικές απόψεις/εμπειρίες του καθενός σχετικά με συγκεκριμένους εκπαιδευτές, πάντα με επιχειρήματα. Δεν νομίζεις πως είναι διαφορετικό αυτό?

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Επίσης ενοείται πως οι γνώμες των χρηστών είναι πολύ πιο χρήσιμες από ένα τηλέφωνο και ένα όνομα. Και εκεί όμως ήμουν σαφής σε προηγούμενα post. Ονόματα και τηλέφωνα έχω βρεί και ο καθένας μπορεί να βρεί. Και σίγουρα δεν μου λέει κάτι το 'Πήγαινε σ αυτόν'. Εγώ ζήτησα προσωπικές απόψεις/εμπειρίες του καθενός σχετικά με συγκεκριμένους εκπαιδευτές, πάντα με επιχειρήματα. Δεν νομίζεις πως είναι διαφορετικό αυτό?
Θα αρχίσω από αυτό...

Άρα η σωστή σειρά είναι:

1. Ενημερώνομαι για το τι εστί εκπαίδευση και με ποιά κριτήρια διαλέγω έναν εκπαιδευτή.

2. Επισκέπτομαι εκπαιδευτές που νομίζω ότι πληρούν τα κριτήρια (δόξα το Θεό υπάρχουν αρκετοι...όχι που πληρούν τα κριτήρια αλλά σε σύνολο μπορώ να σου πώ περισσότεροι και από 1407 :D ) και τους κρίνω με βάση τα παραπάνω.

3. Συζητώ με γνωστούς και γνώστες ή και σε φόρουμ με βάση όσα μου είπαν και όσα είδα στις επισκέψεις μου και όχι ονομαστικά.

Να σου πώ τι αποφεύγεις με το όχι ονομαστικά...Αποφευγεις εμπάθειες , αντιπάθειες και συμπάθειες , προβοκάτσια και συκοφαντία , αυτοδιαφήμιση και promotion , υποκειμενικότητα και άλλα πολλά.

Έτσι θα έχεις φιλτραρισμένη πληροφόρηση , με επιχειρήματα και σίγουρος πως δεν στηρίζετε στα παραπάνω.
Το θεωρώ καλύτερο και αποφεύγει και ο τελικός αποδέκτης (εσύ) αλλά και η κοινότητα το πολύ "σκουπίδι" (δημοσιεύσεις χωρίς νόημα).

Για την φύλαξη να σου πώ περίπου τι εννοώ...
Ο άπειρος ιδιοκτήτης είναι δύσκολο να διατηρήσει σε καλά επίπεδα μια βασική υπακοή , πόσο μάλλον κάτι περισσότερο (μήπως πέσει σε παγίδα άλλων κακών συνηθειών).

Επίσης ένας σκύλος που δεν ζεί μαζί μας , ένας σκύλος που ζεί δεμένος , ένας σκύλος που ζεί περιορισμένος στο κλουβί του (όσο ευρύχωρο) δεν μπορεί να είναι φύλακας.

Τι φύλαξη σε ενδιαφέρει?...Χώρου?...Σωματοφυλακή?...Σε τι επίπεδο?

Και τέλος ναί , ό λόγος που θέλουμε σκύλο φύλακα αν τον αναλύσουμε μπορεί να δούμε πως και ιδιαίτερη ανάγκη δεν τον έχουμε , οπότε θα μπούμε σε κόπο και έξοδα ανευ λόγου και αιτίας και ίσως γλυτώσουμε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τυχόν λάθη.

dcre

New Member
12 Δεκεμβρίου 2008
4
0
Dogo, θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο με όλα όσα λες, ακόμα και για την μη αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα, για τους λόγους που αναφέρεις.
Απλά είμαι στη φάση που πρέπει να αποφασίσω σε ποιον εκπαιδευτή να πάω και αγχώνομαι μην κάνω λάθος.
Πες πως θέλεις να στείλεις το παιδί σου σ ένα ιδιωτικό σχολείο. Δεν θα θέλεις να το στείλεις στο καλύτερό? Δεν θα θέλεις να πάρεις feedback από άλλους γονείς σχετικά με τα διάφορα σχολεία που έχουν επιλέξει, ακόμα και σχετικά με φήμες που έχουν ακούσει για κάποιο σχολείο, όσο ανακριβείς και αν είναι αυτές? Μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος χωρίς αυτά?
Και εντάξει, ο ΤΑΔΕ μου είπε 5 πράγματα τα οποία είναι οκ, και το πιστοποιούν και οι χρήστες του forum. Πως είμαι σίγουρος πως ο ίδιος ΤΑΔΕ δεν κανει άλλα 5 πράγματα ,όχι και τόσο σωστά, τα οποία δεν μου είπε?

Τέλος πάντων, ας μην το κουράσουμε άλλο, αυτό με τα ονόματα, γιατί δεν βγαίνει κάτι επικοδομητικό με το να λέμε τα ίδια. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου. Σχετικά με την φύλαξη το σκεπτικο μου είναι το εξής.
Μένω σε σπίτι με κήπο, και ο σκύλος μπορεί. Γιατί όχι? Τόσο απλά. Άσε που πιστεύω, χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος, πως αν εκπαιδευτεί ο σκύλος και σε φύλαξη χώρου θα γίνει ακόμα πιο συγκροτημένος και ισσοροπημένος. Αν βέβαια μια τέτοια εκπαίδευση σημαίνει πως ο σκύλος δεν μπορεί πλέον να βγει μαζί μου για βόλτα, με ή χωρίς λουρί, γιατί θα έχει γίνει πιο επιθετικός και υπάρχει κίνδυνος να παρεκτραπεί υπό συνθήκες, τότε το θέμα της φύλαξης δεν με ενδιαφέρει. Με νοιάζει κυρίως ο σκύλος να είναι σύντροφος και ωραίος χαρακτήρας.

Last edited:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Απλά είμαι στη φάση που πρέπει να αποφασίσω σε ποιον εκπαιδευτή να πάω και αγχώνομαι μην κάνω λάθος.
Πες πως θέλεις να στείλεις το παιδί σου σ ένα ιδιωτικό σχολείο. Δεν θα θέλεις να το στείλεις στο καλύτερό? Δεν θα θέλεις να πάρεις feedback από άλλους γονείς σχετικά με τα διάφορα σχολεία που έχουν επιλέξει, ακόμα και σχετικά με φήμες που έχουν ακούσει για κάποιο σχολείο, όσο ανακριβείς και αν είναι αυτές? Μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος χωρίς αυτά?
Το καλύτερο , κατά την δική μου άποψη πάντα , δεν υπάρχει.

Υπάρχει το σωστό με βάση κάποια αντικειμενικά κριτήρια και πιο γενικά και από εκεί και πέρα υπάρχει αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο...και βέβαια ποτέ δεν ξεχνάω ένα κάρο ασταθμιτους και παράπλευρους παράγοντες.

Προσωπικά πάλι μιλώντας , οι φήμες , φημολογίες και οι ανακριβείς και ατεκμηρίωτες κριτικές και εντυπώσεις με αφήνουν αδιάφορο και νομίζω ότι μπερδεύουν παρά βοηθούν.

Οι προσωπικές ιστορίες του κάθε ένα και τα όποια ανεκδοτικά πειστήρια έχουν μικρή αξία για τον καθορισμό αξίας ή ποιότητας ή αλήθειας.

Σίγουρος δεν θα είσαι ποτέ και για τίποτα...να σου δώσω να καταλάβεις , ακόμα και εάν εσύ πας σε κάποιον εκπαιδευτή , γιατρό , μαγαζί και μείνεις ή όχι ευχαριστημένος , δεν σημαίνει πως για εμένα θα ισχύσει το ίδιο και σίγουρα δεν βγαίνει γενικό συμπέρασμα για τον επαγγελματία.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ορίστε λύθηκε το πρόβλημα

Ο σκύλος θα μείνει 5 εβδομάδες στην σχολή κατά την διάρκεια των οποίων καλό θα είναι να έρχεσαι και κάθε μέρα αν μπορείς, και όταν έρχεσαι θα του κάνεις εσύ το μάθημα υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή πάντα.
Σε αυτόν θα πάς. Αυτό που σου είπε δείχνει πολλά ...

Οτι θα δουλέψει με τον σκύλο σου κάθε μέρα.
Οτι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα του να μάθεις εσύ.
Οτι έχει καθαρούς χώρους
και πολλά άλλα ...

Γιατί πρέπει να ρώταγες το όνομά του ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog