Εκπαιδευση καυκάσιου

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Πάνω στο Pedigree αναγράφει επωνυμία εκτροφείου. Μπορείς σε παρακαλώ να μας την βάλεις για να υπάρχει και για ανθρώπους που μπορεί στο μέλλον να ψάχνουν Καυκάσια?

Επίσης μου εξηγείς σε παρακαλώ τι σημαίνει, αυτό που σου είπε ο κτηνίατρος, ελεγχόμενη γέννα ? τι διαφορά έχει από μια άλλη γέννα?

Επίσης να ξέρεις ότι όλα τα σκυλιά δεν γίνονται γονείς και δεν πρέπει να γίνονται γονείς σύμφωνα με την φύση.
Η φύση έχει προνοήσει και όλα τα ελεύθερα ζώα που ζουν σε αγέλες δεν ζευγαρώνουν μεταξύ τους. Μόνο ο αρχηγός της αγέλης ζευγαρώνει συνήθως με το Α θυληκό.

Ποιος πιστεύεις ότι ξέρει καλύτερα ή φύση η ο άνθρωπος (κτηνίατρος)

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
επειδη Pedigree δεν υπαρχει παρα μονο δυο βιβλιαρια και αν υπαρχει ειναι σιγουρα μουφα...θα σε παρακαλουσα να το σκεφτεις καλυτερα το θεμα γεννας.
δεν υπαρχει κανενας λογος να μπεις σε τετοια διαδηκασια παρα μονο αν εχεις καποιο λαθος σκοπο ,οπως ειναι το χρημα πχ.
το μονο που θα καταφερεις ειναι να μοιρασεις 7-8 καυκασια σε ανθρωπους που δεν θα μπορουν να τα διαχειρηστουν ,γιατι δεν ξερουν τι παιρνουν και θα καταλειξουν η σε κανα βουνο παρατημενα, η τουφεκι...
πριν λιγους μηνες μου φορτωθηκε αναγκαστηκα ενα γαλλικο μπουλντογκ,το οποια αγαπησα αμεσως,
απο την πρωτη μερα που το πηρα μεχρι και σημερα με παρακαλουσαν να την βαλω για γεννα ,φυσικα και δεν το εκανα και πριν λιγες μερες εγινε και η στειρωση της μικρης και ησυχασα.

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
αυτο που σου πανε.η σχεση σου με το σκυλο σου δεν εχει καμια σχεση με τη φυλαξη.
αυτες οι φυλες αργουν να ωριμασουν,κουταβι ειναι ακομα.να μη χαλασεις τη σχεση σου για κανενα λογο
Εμένα το αγίου βερνάρδου μου είναι περίπου 5 μηνών τώρα. Αν και θεωρείται lick_you_to_death ράτσα, όταν βλέπει ξένο, στήνεται, τεντώνεται γρυλίζει και γαυγίζει!

NTANO

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
καλημέρα, δεν μπορώ να καταλάβω τι σας ενοχλούν οι γέννες πρώτον δεύτερον ελεγχόμενη γέννα σημαίνει το σκυλί να κάνει μία γέννα στην πενταετία δεν είναι καλύτερα να το κάνεις αυτό απ ότι να του κάνεις εγχείρηση να το σφάξεις? εγώ γέννησα τα παιδιά μου με καισαρική και σασ πληροφορώ οτι δεν υπάρχει χειρότερο από μιά εγχειρηση οπότε γιατί να βασανίσω το σκυλί μου όταν υπάρχουν λύσεις.

NTANO

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
Εμένα το αγίου βερνάρδου μου είναι περίπου 5 μηνών τώρα. Αν και θεωρείται lick_you_to_death ράτσα, όταν βλέπει ξένο, στήνεται, τεντώνεται γρυλίζει και γαυγίζει!
καλημερα καλό είναι αυτό που κάνει μπαίνει σιγά σιγά στο ρόλο του είναι πολύ ωραίο σκυλί πάντως.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
καλημέρα, δεν μπορώ να καταλάβω τι σας ενοχλούν οι γέννες πρώτον δεύτερον ελεγχόμενη γέννα σημαίνει το σκυλί να κάνει μία γέννα στην πενταετία δεν είναι καλύτερα να το κάνεις αυτό απ ότι να του κάνεις εγχείρηση να το σφάξεις? εγώ γέννησα τα παιδιά μου με καισαρική και σασ πληροφορώ οτι δεν υπάρχει χειρότερο από μιά εγχειρηση οπότε γιατί να βασανίσω το σκυλί μου όταν υπάρχουν λύσεις.
Έλα μια βόλτα λίγο από το σπίτι μου στους Θρακομακεδόνες και θα δεις γιατί μας ενοχλούν οι γέννες. Έλα να δεις που κάθε γωνία έχει και μια αγέλη με 4-5 σκυλιά παρατημένα.
Παρατημένα γιατί λέρωσαν το χαλί, παρατημένα γιατί αρρώστησαν, παρατημένα γιατί δεν είναι πια κουτάβια κτλ.

emmanef

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
55
1
Ωρωπός
Καλησπέρα και από μένα.

Με μια επέμβαση δεν το σφάζεις (εκτός αν νιώθεις ότι έσφαξαν εσένα, δηλ. είχες πολύ άσχημη εμπειρία) αλλά το σώζεις από ανεπιθύμητες γέννες, καρκίνο της μήτρας, κ.λπ. και όσο πιο νωρίς κάνεις τη στείρωση τόσο μεγαλύτερο το ποσοστό να μην εμφανίσει καρκίνο (έχει όφελος πριν τα 2 χρόνια του σκύλου). Αυτό για τα θηλυκά. Επίσης, τα σκυλιά είναι πιο ανθεκτικά από εμάς, σε 3-4 μέρες τα θηλυκά έχουν επανέλθει πλήρως, ενώ τα αρσενικά την επόμενη κιόλας μέρα.

Στα αρσενικά, δεν θα στο σκάει για να βρει να ζευγαρώσει και δεν θα τρελαίνεται κάθε φορά που η θηλυκιά σου έχει οίστρο (αν είναι να ζευγαρώνουν κάθε πέντε χρόνια). Πίστεψέ με, δεν θα είναι λιγότερο φύλακας αν είναι στειρωμένος, απλά λιγότερο τραυματισμένος, γιατί δεν διστάζουν να τσακωθούν με άλλα αρσενικά... Τα θηλυκά σε οίστρο τα μυρίζονται από χιλιόμετρα, κυριολεκτικά. Είχαμε καυκάσου και ήταν μάστορας στις αποδράσεις. Είχαμε χτίσει φράχτη με κλίση προς τα μέσα, για να τον κρατάμε μέσα, και αυτός έσκαβε από κάτω. Έχουν τρομερή ευλυγισία και δύναμη, οπότε δύσκολα τους κρατάς μέσα αν δεν θέλουν. Ο σκύλος αυτός ΔΕΝ ήταν στειρωμένος (απόφαση του πατέρα μου).

Επίσης, θα πρέπει να προσέχεις τα κουτάβια για 2 μήνες πριν τα δώσεις, με όσα αυτό συνεπάγεται (τροφή, χώρος, καθαριότητα). Σκέψου επίσης τα επιπλέον έξοδα μιας γέννας (παρακολούθηση από γιατρό, τη γέννα, καλύτερη διατροφή (αν θέλεις να είσαι σωστή) πριν και μετά τη γέννα, γιατί θα ταλαιπωρηθεί ο οργανισμός της).

Εγώ έχω στειρώσει όλα μου τα ζώα (2 θηλυκά σκυλιά, 1 αρσενικό σκυλί και 1 γάτο). Το ένα θηλυκό σκυλί είναι και ράτσας σχετικά σπάνιας στην Ελλάδα (springer spaniel, κυνηγόσκυλο), και όλο το χωριό τα έβαψε μαύρα που δεν θα είχαμε κουτάβια να μοιράζουμε. Θεωρούν ότι είναι μοναδικό σκυλί γιατί έχει φοβερό χαρακτήρα, αλλά δεν γνωρίζουν ότι έτσι είναι όλα αυτής της ράτσας. Επίσης, δεν θα άντεχα στη σκέψη να δώσω τα κουτάβια σε άσχετους με τη σωστή, θετική εκπαίδευση για έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Dog Lover

Active Member
16 Ιανουαρίου 2013
37
0
Συμφωνω σε ολα τα αλλα που λες, τα λες και πολυ σωστα μαλιστα.

ράτσας σχετικά σπάνιας στην Ελλάδα (springer spaniel, κυνηγόσκυλο)
Αλλα για αυτο οχι, ειτε το πιστευεις ειτε οχι υπαρχουν πολλα.

Φιλικα παντα...

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
συγγνώμη αλλά σου εξηγήσαμε πώς δεν είναι σωστό να γίνει μία γέννα απο την πλευρά σου ,όμως ξέρω πώς θα κλείσεις τα αυτιά και θα προχωρήσεις αφού δεν είναι τυχαίο που έχεις δύο καυκάσια διαφορετικού φύλου .

λυπάμαι πολύ ..

emmanef

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
55
1
Ωρωπός
Σε ευχαριστώ Dog Lover!
Αλλα για αυτο οχι, ειτε το πιστευεις ειτε οχι υπαρχουν πολλα.
Μακάρι να υπάρχουν γιατί είναι ψυχούλες! Απλά όταν ψάχναμε να πάρουμε, βρήκαμε με πολύ δυσκολία και δεν έχει τύχει να ακούσω / συναντήσω κανένα. Για αυτό είχα την εντύπωση ότι δεν κυκλοφορούν πολλά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul