Εκπαιδευση καυκάσιου

NTANO

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
καλημερα παιδια ειμαι νεο μελοσ στην παρεα σασ, εχω ενα καυκασιο 1 χρονου αρσενικο ο οποιος μου εχει τρομερη αδυναμια και φοβαμαι μην καταντησει χαδιαρης μπορει κανενας να μου δωσει καμια συμβουλη¨? τον αγορασα φυλακα για την μαντρα που εχω αλλα ακομα δεν γαυγιζει στους ξενους.

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Καλημέρα,
Βρες έναν καλό εκπαιδευτή να σου μάθει να χειρίζεσαι το σκύλο σου στη βασική υπακοή και αφού φτάσει ο σκύλο σου σε ένα πολύ καλό επίπεδο υπακοής έπειτα συζήτησε με τον εκπαιδευτή σου προγράμματα φύλαξης χώρου.

NTANO

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
Καλημέρα,
Βρες έναν καλό εκπαιδευτή να σου μάθει να χειρίζεσαι το σκύλο σου στη βασική υπακοή και αφού φτάσει ο σκύλο σου σε ένα πολύ καλό επίπεδο υπακοής έπειτα συζήτησε με τον εκπαιδευτή σου προγράμματα φύλαξης χώρου.
σας ευχαριστο που με καλοσωρισατε, τις βασικες εντολες οπως το κατσε και το μη τις ακουει αλλα το μονο που με ανησυχει ειναι οτι ειναι πολυ χαδιαρης σε μενα μονο, ο συνεργατης μου στην μαντρα λεει οτι δεν κανει να τον χαιδευω και να παιζω μαζι του γιατι θα τον χαλασω.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αυτο που σου πανε.η σχεση σου με το σκυλο σου δεν εχει καμια σχεση με τη φυλαξη.
αυτες οι φυλες αργουν να ωριμασουν,κουταβι ειναι ακομα.να μη χαλασεις τη σχεση σου για κανενα λογο

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν έχει να κάνει το πόσο χαδιάρης είναι με σένα με την φύλαξη!Είναι 2 ξεχωριστά πράγματα!
Η ικανότητα φύλαξης δεν έχει να κάνει με την αγελαία συναναστροφή!Ένας σωστός σκύλος φύλακας πρέπει να έχει κοινωνικοποιηθεί σε πολλά περιβάλλοντα για να αναπτύξει σωστά τα ένστικτα!Πρέπει από μικρός να δουλεύεται από τον ιδιοκτήτη/κυναγωγό για να φτάσει να γίνει συγκροτημένος φύλακας όταν θα ενηλικιωθεί!
Η ικανότητα φύλαξης είναι στοιχείο χαρακτήρα και ένας πολύ καλός σκύλος φύλακας μπορεί να είναι ΤΕΛΕΙΩΣ "αλοιφή" με την αγέλη του!
Με λίγα λόγια η φύλαξη δεν εξαρτάται με το πόσο σοβαρά/σκληρά του φέρεσαι!
Το χάδι ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει όχι φυσικά με την έννοια της "κακομάθειας"!Το χάδι είναι μέσο για να αναπτύξεις την σχέση σου με τον σκύλο και την επαφή σου!Χάδι ή λεκτική επιβράβευση είναι το Α και το Ω στην σχέση με τον σκύλο!
Όλα αυτά θα πρέπει να είναι η βάση για να χτιστεί ένας σκύλος φύλακας!
Η απομόνωση, αποξένωση, η άνευ λόγου σκληρότητα, η αδιαφορία, η μη ύπαρξη σχέσης είναι μη αποδεκτά αν θέλεις να χτίσεις σκύλος φύλακα!Αυτά τα στοιχεία κάνουν έναν σκύλο ανασφαλή, νευρικό, μη συγκροτημένο και εν τέλει μη αποτελεσματικό(πχ. σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει).

NTANO

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
δεν συστηθηκα ακομα με λενε ειρηνη εχω ενα αρσενικο καυκασιο 1 χρονου και ενα θυληκο καυκασιο 9 μηνων τα λατρευω και τα δυο παρα πολυ, πιστευω οτι ο συνεργατης μου ζηλευει λιγο την σχεση μου με τα κουταβια γιατι αυτον ουτε τον πλησιαζουν να τον μυρισουν, δεν του δινουν καμια σημασια και του εχω πει οτι σε 6 μηνες που θα ενηλικιωθει ο μεγαλος θα εχει προβλημα.

NTANO

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
εχω ακουσει απο εκτροφεις οτι μπορει να μεγαλωνει μεχρι και 2,5 χρονων το ιδιο και η μικρη της οποιας το ονομα ειναι μπουμπου ειναι 65εκ. και 50 κιλα ονομα και πραγμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τα κουτάβια, τα έχεις στον ίδιο χώρο;
Με τον οίστρο της μικρής, τι θα κάνεις;

NTANO

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
η μαντρα ειναι μεγάλη αλλα επειδη αυτη την περιοδο φοβαμαι μην εχουμε ατυχες γεγονος τα εχω δεμενα οταν λειπω, μεχρι να περασει ο φλεβαρης.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλύτερα να τους φτιάξεις από 1 κέννελ και να τα βάζεις εκεί όταν λείπεις. Το δέσιμο είναι πολύ άσχημο για τα σκυλιά και πολλές φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

Για την εκπαίδευση, αποφάσισε πρώτα τι θες να κάνουν τα σκυλιά σου, αν θες απλά να γαυγίζουν, θα το κάνουν αργά ή γρήγορα από μόνα τους. Αν θες πραγματική φύλαξη...καλύτερα να το ξεχάσεις άμα είναι να ζουν στη μάντρα. Μη σκοτώσουν και κανέναν άνθρωπο και τρέχεις μετά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ειρήνη καλώς ήρθες.
Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που είπες στον συνεργάτη σου..αν τώρα που είναι κούταβοι δεν τον πλησιάζουν ενδεχομένως μετά να έχει πρόβλημα.
Δεν νομίζω κι εγώ ότι ο τρόπος που μεγαλώνουν μόνα τους σε μία μάντρα είναι ο σωστός για αυτό που θες τα σκυλιά. Πρόσεξε μην σου γυρίσει μπούμερανγκ. Μείνε στο φόρουμ , υπάρχουν αρκετοί που θα σε βοηθήσουν με τις απόψεις τους, καλές συζητήσεις!

NTANO

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
Ειρήνη καλώς ήρθες.
Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που είπες στον συνεργάτη σου..αν τώρα που είναι κούταβοι δεν τον πλησιάζουν ενδεχομένως μετά να έχει πρόβλημα.
Δεν νομίζω κι εγώ ότι ο τρόπος που μεγαλώνουν μόνα τους σε μία μάντρα είναι ο σωστός για αυτό που θες τα σκυλιά. Πρόσεξε μην σου γυρίσει μπούμερανγκ. Μείνε στο φόρουμ , υπάρχουν αρκετοί που θα σε βοηθήσουν με τις απόψεις τους, καλές συζητήσεις!
στην μαντρα που ειναι εχουν τα παντα και εγω ειμαι σχεδον ολη μερα εκει για τον λογο οτι η δουλεια μου ειναι αυτη, οταν ειμαι εκει ειναι λυτα πρωτον και δευτερον η μαντρα ειναι πολλη καλα περιφραγμενη για τον λογο οτι ο μεγαλος δεν συμπαθει τα ξενα σκυλια και οποτε βγαζει κανενας το σκυλο του βολτα γαυγιζει και δαγκωνει τα σιδερα στην περιφραξη αλλα δεν ανησυχω γιατι ειναι πολλη καλα στερεωμενα, τα χτενιζω καθε μερα και τα κανω μπανιο .

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλώς ήρθες Ειρήνη.

Δεν θα δώσω κάποια συγκεκριμένη συμβουλή που θα βοηθήσει στο θέμα φύλαξης που σε απασχολεί αλλά δύο πράγματα θέλω να πω. Πρώτον, η αντίληψη του ότι ο σκύλος φύλακας πρέπει να κακομεταχειρίζεται είναι λανθασένη. Και χάδια θα λάβει, και της βόλτες του θα βγαίνει καθημερινά, και ξένους ανθρώπους θα πρέπει να δέχετε κοντά του (καλό θα ήταν), και παιχνιδάκια και αγκαλίτσες και όλα. Αυτό το "δέστω, τάιζε το ωμά και να είναι στο σκοτάδι" λέγονται απο άτομα τα οποία ξεχωρίζουν το σκυλί απο την γάτα απο το "γαβ γαβ". Δεύτερον, ένα απο τα δύο σκυλιά καλό είναι να στειρωθεί.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
πόσο μου την δίνει όταν κάποιοι άκυροι δίνουν συμβουλές ενώ δεν έχουν ιδέα(για τον γνωστό σου μιλάω στην δουλειά).δεν έχω να πώ κάτι αφού στα είπανε τα παιδιά,μόνο αν μπορείς να συστηθείς σε κάποιο νέο θέμα και να μας δείξεις τα σκυλιά σου!!

υγ ψάξε τι θα κάνεις και με την στείρωση γιατί θα όταν την πιάσει οίστρος θα ταλαιπωριούνται και οι δυό και επίσης μην σου βγεί καμία ανεύθυννη γέννα και δούμε περισσότερα αδέσποτα έξω.

NTANO

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
πόσο μου την δίνει όταν κάποιοι άκυροι δίνουν συμβουλές ενώ δεν έχουν ιδέα(για τον γνωστό σου μιλάω στην δουλειά).δεν έχω να πώ κάτι αφού στα είπανε τα παιδιά,μόνο αν μπορείς να συστηθείς σε κάποιο νέο θέμα και να μας δείξεις τα σκυλιά σου!!

υγ ψάξε τι θα κάνεις και με την στείρωση γιατί θα όταν την πιάσει οίστρος θα ταλαιπωριούνται και οι δυό και επίσης μην σου βγεί καμία ανεύθυννη γέννα και δούμε περισσότερα αδέσποτα έξω.
δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο γιατι προσεχω παρα πολυ δεν θελω να τη στειρωσω και ο κτηνιατρος με συμβουλεψε να κανω ελεγχομενες γεννες και θα με βοηθησει και αυτος. δεν συμφωνω με την τακτικη που λενε καποιοι οτι βαλτο στο σκοταδι και θα αγριεψει το θεωρω απανθρωπο και δεν θα το εκανα ποτε αυτο στα μωρα μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul