Εκπαιδευση για προστασία σπιτιού

Status
Κλειδωμένο θέμα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
δρ... παραλίγο να του αρπάξει το πόδι...
αν το καταφερνε με τα 60 και μονο κιλά του δεν ξέρω , δεν θέλω και ούτε προσπαθώ να καταλάβω τι θα καταφερνε....
εξήγησε μου την διαφορά σε παρακαλώ.... δεν μεσολαβουσε μαντρα οταν εκανε το μαρσ... ευτυχως που προλαβε και μεσολάβησε...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ζουζουνε, αντι να τραβανε τα μαλλια τους, γιατι δεν συμμετεχουν? Εσυ για παραδειγμα, εχεις σιγουρα πολλα χρησιμα να πεις. Και πιστευω ότι μπορουμε να διαφωνησουμε εποικοδομητικά και κόσμια.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Εγώ δεν αμφισβήτισσα τίποτα. Απλώς επισήμανα πως περιφγράφαμε 2 εντελώς διαφορετικές καταστάσεις και συμπεριφορές.
Φυσικά και σε πιστεύω, και ο Μολοσσός της Σκυλάκος κάνει το ίδιο πράγμα (και άπειροι άλλοι σκύλοι όλων των ειδών και μεγεθών).

μα εκεί είναι το θέμα μου... ο απλός ιδιώτης όταν λεει θέλω ένα σκύλο φύλακα δεν εννοεί ότι θέλει τιποτα παραπάνω....
και φυσικά δεν ανεφερα το παραδειγμα για να πω οτι εχω τον σουπερ ντουπερ σκύλο... αλλά να τονίσω ότι αν τα καταφερνει ένας μολοσσός που δεν είναι και ο ιδανικός σε φυλή για φύλαξη... πόσο μάλον ένα σωρό άλλα σκυλιά διαφορετικών φυλών με εντονο το ενστικτο της φύλαξης...

Πρέπει να το βλέπεις κι εσύ, την διαφορά... δεν μπορεί.

Το θέμα του θρεντ είναι η εκπαίδευση οικογενειακού φύλακα. Πολλοί σκύλοι μοιάζουν με φύλακες χωρίς να έχουν τα φόντα για αυτήν την εκπαίδευση.
το θεμα του θρεντ ειναι εκπαιδευση για προστασία σπιτιου και σωστα να προχωρησει σε οικογενειας...
τι εννοούν όμως και τι θέλουν????
εδω ερχομαι και κανω διαφορετική τοποθετηση....

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
αυτο ειναι το λαθος με το φορουμ
ευτυχως η δυστηχως δεν ξερω τιποτα μα τιποτα
ξερω μονο να περναω καλα με τον σκυλο μου και
να μην ενοχλω κανεναν.
οταν καποιος μου δειξει την δουλεια του και δεν ειναι μονο
γουγλη και
αν και μπορει και αυτο ισως να λενε
τοτε θα δωσω σημασια
και εδω μεσα δεν την εχει δειξει κανενας
και παντα για λεπτα θεματα λεω
προσωπικα οταν δω κατι που βγαζει ματια
τοτε θα πω κατι
οπως δεν μπορω να ξεχασω οτι με το σπορ θα φαει εσενα
την οικογενεια σου τον γειτονα ειναι ανεξελεκτα νευρικα δεν τα βαζεις σπιτι και αλλα
απο καποιους που το διαβασαν στο νετ
δεν παιζουμε με λουκανικο και ....
λεω οτι μου κατεβει δεν παει μονο
γιαυτο το θεμα

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ειναι εύκολο για τον οποιοδήποτε να τεστάρει το σκυλί του σε ρεαλιστικές συνθήκες
καλούμε έναν ερεθιστή με πλήρη εξοπλισμό να μας επισκευθεί στο σπίτι μας μετά τις 12,
καλή επιτυχία σε όλους!!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ζουζουνε, σε φορουμ βρισκομαστε και δυσκολα θα δεις από κοντα την δουλεια καποιου επαγγελματια, ειδικα αν αυτος είναι μακρια ή κανει εξειδικευμενη εργασια (πχ αστυνομικοι σκυλοι). Τι να κανουμε, ο Ντονινι και οι γνωστοι δικοι μας που είναι στην Αθηνα δεν είναι μελη. Δηλαδη μονο αυτοι θα ειχαν κύρος άμα γραφανε?

Γιωργο, το εχω σκεφτεί κι εγω αυτό που λες. Σημασια μεγαλη εχει όμως πώς θα λειτουργησει ο ερεθιστης. Ξερουν αυτοι να σου βγαλουν τον σκυλο από λιονταρι μεχρι κοτα. Θα φυγει τάχα τρομαγμενος ή θα κανει κατά μετωπον επίθεση στον σκυλο έχοντας την ασφαλεια της στολης? Ή θα καθεται σαν αγγουρι?
Εσυ θα εισαι στο σπιτι ή όχι? Εσυ πώς θα φερθεις? Θα την πεσει σε σενα ο ερεθιστης? Θα τον δαγκωνεις κι εσυ μαζι με τον σκυλο? Από σεναρια οσα θες.
Και αν εχει και υστεροβουλια για να σε κανει πελατη…ο σκυλος σου σιγουρα θα εχει τα φοντα και είναι κριμα να παει χαμενος αλλά θελει σοβαρη δουλεια….

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αυτά τα "τέστ" είναι πάρα πολύ επικίνδυνα αν δεν γίνουν σωστά. Μπορούν να αφήσουν μεγάλο κουσούρι στον σκύλο.

Καλύτερα ένας επαγγελματίας να τεστάρει τον σκύλο. Βασικό είναι να μην τον τρομάξει πολύ, όπως και ο τρόπος που θα φύγει από το σημείο (μην μπερδευτεί ο σκύλος).

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ηarry το σενάριο βέβαια θα είναι συννενοημένο απο πριν και ανάλογο του βαθμού εκπαίδευσης του σκύλου, εαν γίνουν όλα σωστά το μόνο ρίσκο που βλέπω είναι να αποκτήσεις φοβικό σκύλο ή να γκρεμιστούν οι ελπίδες σου.

αλλά σίγουρα θα είναι μια διδακτική και ενδιαφέρουσα βραδυά

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εδώ μέσα είμαστε όλοι ίδιο και ίσοι. Ο καθένας γράφει με βάσει την δική του εμπειρία και άποψη.
Φυσικό είναι να υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες. Όμως και μέσα από αυτές μαθαίνουμε όλοι μας κάτι.
ΑΝ έχεις τα κότσια να διαφωνίσεις βέβαια, και όχι απλά να πετάξεις μία "μπηχτή" και να φύγεις πάλι.
Αυτό και αν είναι παντελώς άχρηστο σε όλους.....

εαν γίνουν όλα σωστά το μόνο ρίσκο που βλέπω είναι να αποκτήσεις φοβικό σκύλο ή να γκρεμιστούν οι ελπίδες σου.
Αν γίνουν σωστά, δεν αποκτάς φοβικό σκύλο. Ο ερεθιστής θα εγγυηθεί γι΄ αυτό (θα είναι το ΠΡΩΤΟ και τελευταίο του μέλημα).

Δεν το θεωρείς μεγάλο ρίσκο αυτό; Εκεί που έχεις μια χαρά σκύλο "αποτροπής" να έχεις σκύλο φοβιτσιάρη και υπερευαίσθητο;
Θα σου πάρει άλλο μετά ο ερεθιστής που τον κατέστρεψε;;;; Κανονικά έτσι θα έπρεπε!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Δεν το θεωρείς μεγάλο ρίσκο αυτό; Εκεί που έχεις μια χαρά σκύλο "αποτροπής" να έχεις σκύλο φοβιτσιάρη και υπερευαίσθητο;
Θα σου πάρει άλλο μετά ο ερεθιστής που τον κατέστρεψε;;;; Κανονικά έτσι θα έπρεπε!
συμφωνώ και δεν το συνιστώ σε όλους, είναι όμως ο μόνος τρόπος για να κάνεις πραγματικό τεστ σε ρεαλιστικές συνθήκες.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
για μενα πολλές σωστές οι παρατηρήσεις του άρη....
και η επισήμανση της δρ.... ( συμφωνούμε κιόλας δεν έχουμε μόνο διαφωνίες.. :p )
το τεσταρισμα κι αν αποφασίσεις να το κανεις είναι απλά για να κανεις το πρωτο βήμα σε εκπαιδευση φυλαξης - προστασίας όπου θα πρέπει να ληφθουν σοβαρα όσα και ο αρης και η δρ... ανέφεραν...
παραδειγμα αν αποφασιζα να τεσταρω τον σκύλο μου σε ρεαλιστικες συνθηκες.... (ο ανθοπώλης δεν ήταν??? :p )
θα ήθελα οχι μονο ο ερεθιστης κι ο σκύλος αλλά κι εγω να αντιδρασουμε σε ρεαλιστικες συνθηκες... δλδ... να ερθει με "κρυφο " μανικι το οποίο μονο σε "επικινδυνη περιπτωση" να ταισει τον σκύλο.... αλλά κι εγω... να αντιδράσω από πριν την είσοδο του και να ενθαρύνω και ... και... όπως θα έκανα σε ανάλογη.. ρεαλιστική περίπτωση...

΄΄αλλωστε αν είναι μονα τους τα σκυλιά το έχω αναφερει κι αλλού... προτιμώ να πανε να κρυφτούν στην τελευταία γωνιά παρα να τα δω delete....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παντως εισβολη στον χωρο μας δεν είναι μικρο πραγμα.
(Θελω να πιστευω ότι) εκει ο σκυλος τα παιζει ολα για όλα, αν το εχει και λιγο μεσα του. Territoriality και αμυνα στο μαξ.

Εδώ η μινι πινσερινα μου, που οι «εισβολεις» φανταζουν μπροστα της γιγαντες, κανει ο,τι μπορει, και αποτρεπτικα και αρκετα περισσοτερο.

Ενώ συχνα βλεπω ότι φοβαται διάφορα ασημαντα (για μενα παντα) πραγματα στην βολτα και γενικα σε ουδετερο χωρο, στον χωρο μας αποκταει ένα θαρρος απιστευτο, παρολο που βλεπει ότι συνηθως δεν την υπολογιζουν. Μιλαμε για 3 κιλα τωρα.
Αν τυχει και καποιος φοβαται γενικα τα σκυλια, τοτε το θαρρος της χτυπαει κοκκινο.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
harryf3 οι σαλτσες που αναφερεις οτι εβαλα δεν ειναι σαλτσες ειναι πραγματικα περιστατικα.κ δεν το κανω για να πεταξω καμια μ@@απλα ισα ισα που συμφωνω με τα λεγομενα της δρ.απλα εγω σαν πιο ασεχετος ηθελα να ρωτησω αν τα περιστατικα που ανεφερα δειχνουν ενα σκυλο (φυλακα) η μια προβληματικη συμπεριφορα αυτα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
'Εχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα.

Ο επαγγελματίας κλέφτης δεν θέλει να τσακωθεί με κανέναν σκύλο. Πρώτα θα προσπαθήσει να τον καλοπιάσει, μετά θα μπει μέσα με ηρεμία αλλά κι αποφασιστηκότητα και το κεφάλι ψιλά. Ψύχραιμος, χωρίς φόβο. Οι περισσότεροι σκύλοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, αν απλά μπει ο ξένος. Έχουν θάρρος όταν φοβάται, αλλά αν ΔΕΝ φοβάται καθόλου ο κλέφτης;;;;
ΚΟΜΠΛΑΡΟΥΝ. Γιατί είναι κάτι που δεν τους έχει ξανατύχει (να γαυγίσουν και να μην τρομάξει ο άλλος).

Ελάχιστοι σκύλοι είναι αυτοί που θα δαγκώσουν κατά μέτωπον, εισβολέα που δεν δείχνει φόβο. Εδώ είναι που βοηθάει πολύ η εκπαίδευση (προετοιμασία) τον σκύλο που έχει το DNA για την δουλειά. Έχει θάρρος, αλλά του λείπει η εμπειρία.

Ο επαγγελματίας κλέφτης στις μεγάλες πόλεις σήμερα, ξέρει για τους σκύλους φύλακες όσα και ένας καλός ερεθιστής σκύλων.
Ξέρει να τον πιάσει φίλο, ή να τον ψαρώσει απλά αγνοώντας τον ή σαν τελευταία επιλογή να του επιτεθεί για να τον τρομάξει. Ξέρει τις ράτσες και τι να δοκιμάσει στον κάθε σκύλο. Ξέρει αν ο σκύλος σου είναι νεαρός.
Ξέρει και πως να χτυπήσει έναν σκύλο, με ποιούς τρόπους, με ποιά εργαλεία, και πως ακριβώς. Συνήθως ο κλέφτης έχει και φίλο (ή φίλους) μαζί του να βοηθήσουν (να κάνουν επίθεση στον σκύλο μαζί).

Σας φαίνονται "τραβηγμένα" αυτά; Δεν είναι όμως. Το έχω ξαναπεί σε άλλο ποστ. Σπάνια έχουν πειράξει οι κλέφτες τον σκύλο, γιατί δεν χρειάζεται! Δεν τους ενόχλησε ο σκύλος. Όσο και να γαύγιζε στον ταχυδρόμο κάθε πρωί....για τους κλέφτες δεν υπήρξε καν ενόχληση.

Είχα φίλο που έβγαζε πολλά λεφτά από στοιχήματα ("Μπαίνω ή δεν μπαίνω" στον κήπο με σκύλο). ΠΑΝΤΑ έμπαινε. ΧΩΡΙΣ προστατευτικά ρούχα. Ποτέ δεν δαγκώθηκε, ποτέ δεν χτύπησε σκύλο. Ήταν όμως καταπληκτικός ερεθιστής σκύλων που ήξερε να κρίνει ζώα.

Δεν δέχτηκε ποτέ όμως στοίχημα που αφορούσε να εισβάλει σε κήπο εκπαιδευμένου φύλακα.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φυσικα θα συμφωνησω εφοσον μιλαμε για επαγγελματία κλέφτη. Το καλο είναι οτι στατιστικα σε μικρο-μεσοαστικά σπιτια θα εισβαλλουν κακοποιοι της σειρας, οι οποιοι ουτε γνωσεις ουτε ιδιαιτερη ψυχραιμια εχουν και θα αποφυγουν σπιτι με σκυλο, όχι επειδη θα τους φαει, αλλά επειδη θα τους ξεσκεπασει με τη φασαρια του. Βεβαια πολλα αστυνομικα δελτια μπορουν να με διαψευσουν.

Οι απομονωμενες βιλες με πισινες και πολυτελη αυτοκινητα που ερεθιζουν τους επαγγελματιες, είναι μια μεγαλη μειοψηφια. Αυτοι όμως μαλλον δεν στηριζονται μονο στον σκυλο, οσο εκπαιδευμενος και να είναι.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Φυσικα θα συμφωνησω εφοσον μιλαμε για επαγγελματία κλέφτη. Το καλο είναι οτι στατιστικα σε μικρο-μεσοαστικά σπιτια θα εισβαλλουν κακοποιοι της σειρας, οι οποιοι ουτε γνωσεις ουτε ιδιαιτερη ψυχραιμια εχουν και θα αποφυγουν σπιτι με σκυλο, όχι επειδη θα τους φαει, αλλά επειδη θα τους ξεσκεπασει με τη φασαρια του. Βεβαια πολλα αστυνομικα δελτια μπορουν να με διαψευσουν.

Οι απομονωμενες βιλες με πισινες και πολυτελη αυτοκινητα που ερεθιζουν τους επαγγελματιες, είναι μια μεγαλη μειοψηφια. Αυτοι όμως μαλλον δεν στηριζονται μονο στον σκυλο, οσο εκπαιδευμενος και να είναι.
βασικά έχω δεί να "εξουδετερώνουν" τέτοιο σκύλο που γαυγίζει με λουκούμι....:maria:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ειπες σοβαρη κουβεντα Silk. Ενας από τους λογους που πρεπει να μαθαινουμε τον σκυλο να μην τρωει από ξενα χερια.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97