Εκπαίδευση τουαλέτας

ERMIS81

Member
24 Οκτωβρίου 2017
6
2
43
Νικαια
Καλησπέρα σας,
Έχω ένα επανιέλ μπρετόν το οποίο το πήρα 11 μηνών περίπου και αρκετά κακοποιημένο και ταλαιπωρημένο. Έχει όμως πολύ καλό χαρακτήρα και είναι υπάκουο σε γενικές γραμμές..το μόνο πρόβλημα είναι η τουαλέτα μας και βασικά μόνο τα τσίσα του που ενώ εδώ και 5 μήνες που τον έχω το πρόγραμμα του είναι σταθερό κάθε μέρα (πρωί - βράδυ) πάντα όταν γυρίζω βρίσκω να τα έχει κάνει στο μπαλκόνι που τον έχω. Ενημερωτικά μόνο όταν λείπω είναι στο μπαλκόνι το οποίο είναι αρκετά μεγάλο. Έχω χρησιμοποιήσει και απωθητικά αλλά τπτ..θα ήθελα την βοήθεια γτ δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.
Ευχαριστώ πολύ.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Καλησπέρα κ καλώς ήρθες !! Να σου ζήσει το μικρό!

Ποσο χρόνων είναι τώρα το ζώο ; Δεν κατάλαβα !
Επίσης πόσες ώρες λείπεις από το σπιτι ;

ERMIS81

Member
24 Οκτωβρίου 2017
6
2
43
Νικαια
Καλησπέρα κ καλώς ήρθες !! Να σου ζήσει το μικρό!

Ποσο χρόνων είναι τώρα το ζώο ; Δεν κατάλαβα !
Επίσης πόσες ώρες λείπεις από το σπιτι ;
Τώρα είναι 16-17 μηνών.
Και δυστυχώς λείπω περίπου 9 ώρες την μέρα.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Τώρα είναι 16-17 μηνών.
Και δυστυχώς λείπω περίπου 9 ώρες την μέρα.
Όταν είσαι εκεί δεν τα κάνει στο μπαλκονι; Μόνο όταν λείπεις;

Οι ώρες είναι αρκετές αλλά τι να κάνουμε ! Όλοι δουλεύουμε!!

Έχεις σκεφτει να μην το αφήνεις στο μπαλκονι αυτές τις ώρες αλλά σε έναν περιορισμένο χώρο μέσα στο σπιτι; Πέρα απο το ότι δεν επιτρέπεται από τον νόμο να είναι στο μπαλκονι (φαντάζομαι λόγω 8ωρου κ ώρες κοινής ησυχίας) , θα είναι καλύτερο κ για το ζώο να είναι μέσα , προστατευμένο .

Μπορείς να το βάζεις σε ένα δωμάτιο αυτές τις ώρες ή αν δεν υπάρχει δυνατότητα , να το βάζεις σε ένα crate. Το δεύτερο θα σε βοηθήσει κ με το θέμα της τουαλέτας .

ERMIS81

Member
24 Οκτωβρίου 2017
6
2
43
Νικαια

Έχεις σκεφτει να μην το αφήνεις στο μπαλκονι αυτές τις ώρες αλλά σε έναν περιορισμένο χώρο μέσα στο σπιτι; Πέρα απο το ότι δεν επιτρέπεται από τον νόμο να είναι στο μπαλκονι (φαντάζομαι λόγω 8ωρου κ ώρες κοινής ησυχίας) , θα είναι καλύτερο κ για το ζώο να είναι μέσα , προστατευμένο .

Μπορείς να το βάζεις σε ένα δωμάτιο αυτές τις ώρες ή αν δεν υπάρχει δυνατότητα , να το βάζεις σε ένα crate. Το δεύτερο θα σε βοηθήσει κ με το θέμα της τουαλέτας .
Ό

Όταν είμαι σπίτι πολύ σπάνια θα κάνει κάτι..
Το θέμα του μπαλκονιού και λόγω του νόμου το σκέφτηκα και εγώ αλλά αυτούς τους μήνες που τον έχω στο μπαλκόνι έχω μάθει από την γειτονιά οτι δεν ακούγεται καθόλου παρά μώλις με βλέπει που γυρίζω απο την δουλειά και φωνάζει από την χαρά του και αυτό για 2-3 λεπτά μέχρι να ανέβω.
Όσο για το μέσα γι αυτό θέλω να μάθει να κρατιέται για να μπορώ να τον αφήνω μέσα ειδικά τώρα που χειμωνιάζει αλλά καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο θα είναι και για μένα να κατουράει σε σαλόνι,τραπεζάκια και γενικά έπιπλα του σπιτιού....Να τον περιορίσω τον λυπάμαι γτ δεν το λές και μικρό σκυλί,είναι περίπου 25-26 κιλά.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Ό

Όταν είμαι σπίτι πολύ σπάνια θα κάνει κάτι..
Το θέμα του μπαλκονιού και λόγω του νόμου το σκέφτηκα και εγώ αλλά αυτούς τους μήνες που τον έχω στο μπαλκόνι έχω μάθει από την γειτονιά οτι δεν ακούγεται καθόλου παρά μώλις με βλέπει που γυρίζω απο την δουλειά και φωνάζει από την χαρά του και αυτό για 2-3 λεπτά μέχρι να ανέβω.
Όσο για το μέσα γι αυτό θέλω να μάθει να κρατιέται για να μπορώ να τον αφήνω μέσα ειδικά τώρα που χειμωνιάζει αλλά καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο θα είναι και για μένα να κατουράει σε σαλόνι,τραπεζάκια και γενικά έπιπλα του σπιτιού....Να τον περιορίσω τον λυπάμαι γτ δεν το λές και μικρό σκυλί,είναι περίπου 25-26 κιλά.
Έχω 2 σε αυτά τα κιλά κ λείπω 10 ώρες από το σπιτι! Βέβαια έρχεται κάποιος κ τους βγάζει στο 6ωρο . Αλλά όχι πάντα κ όχι τον πρώτο καιρό !

Εννοείται πως δεν θα τον αφήνεις σε όλο το σπιτι . Όχι μόνο γιατί θα το βρεις ρημαγμένο αλλά για το δικό του καλό !! Φαντάζεσαι να καταπιεί κάτι που δεν πρέπει ενώ λείπεις ;;;
Μπορείς είτε να τον περιορίσεις σε ένα δωμάτιο . Είτε σε ένα crate ...
Όσον αφορά το crate δεν υπάρχει λόγος να τον λυπάσαι . Αρκεί πριν φύγεις να τον έχεις βγάλει μια μεγάλη βόλτα ούτως ώστε να κουραστεί κ μετά να κοιμηθεί όσο θα λείπεις !
Στην λογική μου είναι χειρότερο το μπαλκονι , που έχει κρύο/ζέστη . Είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε (φόλα ) ...

Εγώ όταν ήταν κουταβι ο μεγάλος τον έβαζα σε ένα πάρκο το οποίο μέσα είχε το crate . Στο πάρκο υπήρχε πάνα για να κάνει την δουλειά του! Από ένα σημείο κ μετά έφυγε το πάρκο κ έμεινε μόνο το crate . Κρατιόταν κανονικά μέχρι να γυρίσω μέσα στο crate .
Όταν άρχισα να τον εμπιστεύομαι ότι δεν θα κατουρήσει μέσα στο σπιτι , τον άφησα σε ένα δωμάτιο ... Κ έτσι έχει συνεχιστεί μέχρι τώρα . Όταν λείπω είναι μέσα στο δωμάτιο «τους» .

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Ενα δωματιο χωρις πολλα επιπλα, η στη χειροτερη χωλ/διαδρομο κατι θα εχεις. Ασε που δυσκολο να ανεβει να κατουρησει πανω σε επιπλα. Βαζεις καποια Baby gate καπου στη χειροτερη και φτιαχνεις ενα χωρο. Δεν ειναι απαραιτητο να τον εχεις εντελως περιορισμενο.
Ειναι πιο πιθανο επισης μέσα επειδη δε θα εχει ερεθισματα και θα νιωθει πιο ηρεμος να πεφτει για υπνο αρα να μη θελει και κατουρημα. Το κυριοτερο θα ειναι ασφαλης και προστατευμενος απο καιρικες συνθηκες.
Προσωπικα προτιμω ο σκυλος να παραμενει στο ιδιο χωρο που εχει μαθει και ειναι ολη μερα, να μη μπαινει στην επιπλεον αγχωτικη διαδικασια να αλλαζει χωρο οταν λειπω, ηδη με την απουσια μας δημιουργειται καποιο αγχος. Δυσκολα θα παει να κατουρησει στο κρεβατι του και εκει που παιζει και αισθανεται ασφαλης και πιο ηρεμος στο χωρο του...

Last edited:

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Ναι αλλά στο μπαλκόνι είναι ελεύθερος...μήπως η βοήθεια και κάποιου εκπαιδευτή θα ήταν καλύτερα;;;
Ναι αλλά το μπαλκονι δεν θα έπρεπε να τίθεται σαν επιλογή!! Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω ....

Φυσικά η βοήθεια ειδικού πάντα είναι ουσιαστικότερη κ αυτή που πρέπει να ακολουθούμε!

ERMIS81

Member
24 Οκτωβρίου 2017
6
2
43
Νικαια
Ναι αλλά το μπαλκονι δεν θα έπρεπε να τίθεται σαν επιλογή!! Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω ....

Φυσικά η βοήθεια ειδικού πάντα είναι ουσιαστικότερη κ αυτή που πρέπει να ακολουθούμε!

Ευχαριστώ πάρα πολύ..
Θα δοκιμάσω να τον βάλω στο χώρο του μέσα αφαιρώντας όσα μπορώ. (βασικά μόνο σε ένα πουφ έχει κατουρήσει μέσα μόνο οπότε θα το βάλω σε άλλο δωμάτιο για να δω πως θα τα πάει..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Πριν προτείνεται 8 ώρα σε κρέιτ καλό θα ήταν να σκεφτείτε ότι πολλοί διαβάζουν και επηρεάζονται από τα γραφόμενα μας χωρίς να ξέρουν αν γράφουμε κάτι σωστό ή ότι μας κατέβει στο κεφάλι μας. Ένας ενήλικος σκύλος μπορεί να μείνει σε κρείτ 8 ώρες σε μία ιδιαίτερη περίσταση, κάποιες φορές, σε καμία περίπτωση όμως σε καθημερινή βάση γιατί η ψυχική του υγεία τίθεται σε κίνδυνο.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Πριν προτείνεται 8 ώρα σε κρέιτ καλό θα ήταν να σκεφτείτε ότι πολλοί διαβάζουν και επηρεάζονται από τα γραφόμενα μας χωρίς να ξέρουν αν γράφουμε κάτι σωστό ή ότι μας κατέβει στο κεφάλι μας. Ένας ενήλικος σκύλος μπορεί να μείνει σε κρείτ 8 ώρες σε μία ιδιαίτερη περίσταση, κάποιες φορές, σε καμία περίπτωση όμως σε καθημερινή βάση γιατί η ψυχική του υγεία τίθεται σε κίνδυνο.
Εδώ είμαστε για να λέμε την άποψη μας !! Δεν ευαγγελίζομαι το αλάθητο ούτε τον ειδικό ...Άνθρωποι είμαστε που ανταλλάσουμε απόψεις... Ο καθένας είναι νοήμων να κρίνει τι τον βολεύει κ τι όχι .

Τι θα πρότεινες λοιπόν στον φίλο;

Προσωπικά είπα ότι εφόσον το μπαλκονι δεν το θεωρώ επιλογή κ αν δεν θέλει να το βάλει σε ένα δωμάτιο όπως έγραψα , ας το βάλει σε crate ...

Κ επειδή μιλάς για ψυχολογία ....
Τι ψυχολογία έχει ένα ζώο στο μπαλκονι μέσα στο κρύο ή την ζέστη δλδ;; Επίσης σε πόσους κινδύνους τίθεται;;...

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Ευχαριστώ πάρα πολύ..
Θα δοκιμάσω να τον βάλω στο χώρο του μέσα αφαιρώντας όσα μπορώ. (βασικά μόνο σε ένα πουφ έχει κατουρήσει μέσα μόνο οπότε θα το βάλω σε άλλο δωμάτιο για να δω πως θα τα πάει..

Αυτη θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση ...
Άφησε του κάτι να απασχολείται... Ίσως ένα παιχνίδι , κάτι που του αρέσει τέλος πάντων!

Στο πουφ που λες είχε κατουρήσει πρόσφατα ή πιο μικρός ;

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Όταν δούλευα και είχαμε μόνο τη Barbie, έκλεινα με πάρκο τη μισή κρεβατοκάμαρα οπού είχε το κρεβατάκι,τα παιχνίδια και το νερό και είχε ανοιχτή την μπαλκονόπορτα για να μπορεί να μπαινοβγαίνει στο μπαλκόνι (εκεί στη γωνία είχε την πάνα για την τουαλέτα της).
Όπως μου έλεγαν οι γείτονες, τον περισσότερο χρόνο περνούσε έξω βλέποντας την κίνηση κάτω αλλά χωρίς να γαβγίζει. Μήπως θα σε βόλευε μια τέτοια λύση για να έχει επιλογές μου θα μείνει.

ERMIS81

Member
24 Οκτωβρίου 2017
6
2
43
Νικαια
Αυτη θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση ...
Άφησε του κάτι να απασχολείται... Ίσως ένα παιχνίδι , κάτι που του αρέσει τέλος πάντων!

Στο πουφ που λες είχε κατουρήσει πρόσφατα ή πιο μικρός ;

Κοίτα αν σκεφτείς οτι τον εχω περίπου 6 μήνες τότε το έκανε πριν 2 μήνες...αλλά από τότε δεν τον ξανάφησα μόνο του μέσα στο σπίτι..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Το μπαλκόνι έχει τον κίνδυνο των ακραίων καιρικών φαινομένων - μπορεί να ξεπαγιάσει το χειμώνα ή να πάθει θερμοπληξία με τους καύσωνες. Το κρέιτ πάλι το θεωρώ κι εγώ too much για 9 ώρες. Το ιδανικό θα ήταν αν μπορεί κανείς να βάλει ένα pet door για να μπαινοβγαίνει για το ψιλό/χοντρό του ή έναν ασφαλή χώρο μέσα, ενδεχομένως με πάνα.

• Like
Reactions: l.Kyveli

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
απο τη μια 8 και 9 ωρες ενα σκυλι σε ενα κλουβι μισο επι μισο μετρο, απο την αλλη "τι ψυχολογια εχει ενα ζωο στο κρυο και την ζεστη"; o_O
η ματαιοδοξια μας να ενταξουμε τους σκυλους στα αστικα διαμερισματα (κι εγω σε αυτη την κατηγορια ανηκω δυστυχως...) μας εχουν φτασει να λεμε και να εφαρμοζουμε παραλογισμους....
και ακραια καιρικα φαινομενα στην Ελλαδα; για ποιες περιοχες μιλατε ρε παιδια; για καυσωνα αντε να το δεχτω, αλλα δε μπορω να πιστεψω οτι καποιος (απο αυτους που γραφουν εδω μεσα τουλαχιστον) που αφηνει το σκυλι του αναγκαστικα στο μπαλκονι για καποιες ωρες, δεν εχει φροντισει να εχει τεντα,ενα σπιτακι στο πιο δροσερο σημειο και μπολικο νερο....

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Το ότι απαγορεύεται να είναι στο μπαλκονι κ αυτό θεμα ματαιοδοξίας ε;; Το ότι συζητάμε ακόμα την λύση του μπαλκονιού ... Δεν υπάρχει αυτή η λύση. Την ξεχνάμε.

Καλά αυτό για την φύση του σκυλου κτλ δεν το σχολιάζω καν , δεν νομίζω ότι έχει νόημα .
Το μπαλκονι δεν έχει μόνο το κρυο/ζέστη.Έχει κ διάφορους κινδύνους που φαντάζομαι δεν χρειάζεται να στους αναλύσω ...

Είπαμε ότι η καλύτερη λύση είναι να μπει σε έναν περιορισμένο χώρο πχ δωμάτιο . Η καλύτερη ... Την αποδέχτηκε ο άνθρωπος ( κ πολύ χαιρομαι γι αυτό ) κ προχωράμε ....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν