Κορίτσι μου τα σκυλιά σε άλλα πράγματα είναι πιο ευπαθή από 'μας και σε άλλα λιγότερο. Είναι γεγονός όμως πως κι εμένα αν με άφηνες στην αυλή αργά ή γρήγορα κάτι θα πάθαινα.
Μακάρι καθένας μας να ζούσε σε σπίτι με αυλή και να τη χαιρόταν με την οικογένεια και τα σκυλάκια του όλοι μαζί. Το να διαχωρίζουμε την οικογένεια είναι λάθος, όπως και το να δίνουμε περισσότερα σε ένα μέλος της (Πρίγκηπας) απ' ότι σε ένα άλλο (Μίσσα). Επίσης η αυλή είναι μέρος για να χαλαρώνουμε, να παίζουμε, να ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση και το πιο αρχέγονο εγώ μας, αλλά δεν είναι μέρος για να κοιμόμαστε τουλάχιστον όχι επί μονίμου βάσεως, εγκυμονούν κίνδυνοι και χρειάζονται προβλέψεις που θα κρίνανε τη διαβίωση σε μια αυλή ασύμφορη οικονομικά, μιας και θα έπρεπε να κάνουμε την αυλή, σπίτι κι εφ' όσον έχουμε ήδη σπίτι δε χρειαζόμαστε κι άλλο.
Τα σκυλάκια θέλουν να είναι μαζί μας όχι χώρια μας. Ο Πρίγκηπας που είναι αυτή τη στιγμή, κυλιέται σε όλο το δωμάτιο ή κάθεται σε μια γωνίτσα κοντά σου; Θέλουν να είναι κοντά μας ακόμη κι αν όλο το δωμάτιο είναι 2χ0.50.
Κρίμα δεν είναι να στο τσιμπήσει καμιά σκνίπα και να το χάσεις, ή να νομίζεις πως τα έχεις προβλέψει όλα και αυτή η σκνίπα που δεν το τσίμπησε ή μια βλαβερή βρωμιά να πέσουν στο νεράκι του; Κρίμα για το ζωάκι πρώτα απ' όλα και για 'σενα.