Εκπαίδευση σε κουτάβι 6 μηνών

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
183
38
52
να ρωτησετε πρωτα να τον δει και απο κοντα, και να σας δωσει την αποψη του. να περιμενετε μια δυο μερες μπας και σας προτεινει καποιος εδω στο φορουμ καποιον αλλον που ειχε ο ιδιος εμπειρια μαζι του. και ναι, σε καποιες περιπτωσεις δινουν και φαρμακευτικες αγωγες, οταν η κατασταση ειναι ακραια και δεν λυνεται μονο με εκπαιδευση. αλλα η εκπαιδευση θα ειναι για εσας ενα καθημερινο και μονιμο κομματι της ζωης του/σας πλεον. δεν σταματαει ποτε.
Οι ασκήσεις εκπ/σης που μας έδειξε η κοπέλα ήταν απλές, τις εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία.
Τα αφομοιώνει όλα πολύ καλά. Κουράστηκε πολύ το Σάββατο όμως με την εκπαίδευση την 1η μέρα και το απόγευμα που εγώ την συνέχιζα... μου έκανε την επίθεση στο μπούτι σκίζοντας τη φόρμα και παραλίγο το κρέας μου. Χθες που ξαναρθε η κοπέλα δεν τον κουράσαμε πολύ. Το βράδυ όμως που του πήρα αυτό που ήθελε να έχει στο στόμα του... είχα Άγιο προφανώς και πάλεψα μαζί του και γλύτωσα.
Εννοείται ότι θα ασχολούμαι συνεχώς μαζί του, αλλά δεν ξέρω για το αποτ/σμα. Δεν είναι σχέση εμπιστοσύνης πλέον αυτή. Ούτε μπορώ να ανησυχώ κάθε φορά που θυμώνει ποιο κομμάτι θα μου κόψει!

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.043
1.096
28
Οι ασκήσεις εκπ/σης που μας έδειξε η κοπέλα ήταν απλές, τις εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία.
Τα αφομοιώνει όλα πολύ καλά. Κουράστηκε πολύ το Σάββατο όμως με την εκπαίδευση την 1η μέρα και το απόγευμα που εγώ την συνέχιζα... μου έκανε την επίθεση στο μπούτι σκίζοντας τη φόρμα και παραλίγο το κρέας μου. Χθες που ξαναρθε η κοπέλα δεν τον κουράσαμε πολύ. Το βράδυ όμως που του πήρα αυτό που ήθελε να έχει στο στόμα του... είχα Άγιο προφανώς και πάλεψα μαζί του και γλύτωσα.
Εννοείται ότι θα ασχολούμαι συνεχώς μαζί του, αλλά δεν ξέρω για το αποτ/σμα. Δεν είναι σχέση εμπιστοσύνης πλέον αυτή. Ούτε μπορώ να ανησυχώ κάθε φορά που θυμώνει ποιο κομμάτι θα μου κόψει!
η κοπελα σας ειπε οτι σε ενα σκυλι που κανει φυλαξη πορων, ειναι σημαντικο οταν θελουμε να μας δωσει κατι, να μην το παιρνουμε ποτε με βια ή με φωνες ή με παλη; σας ειπε οτι πρεπει να παρεχουμε ενα υψηλης αξιας ανταλλαγμα, για να αρχισει το σκυλι να μας βλεπει ως καλους και οχι κακους που θελουν να του παρουν αυτο που του αρεσει; γιατι και εγω αμα ερχοταν να μου παρει καποιος το κινητο απο τα χερια, θα δυσανασχετουσα. αλλα αμα μου εδινε ως ανταλλαγμα ενα πιο νεο μοντελο, δε θα ελεγα οχι.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
183
38
52
η κοπελα σας ειπε οτι σε ενα σκυλι που κανει φυλαξη πορων, ειναι σημαντικο οταν θελουμε να μας δωσει κατι, να μην το παιρνουμε ποτε με βια ή με φωνες ή με παλη; σας ειπε οτι πρεπει να παρεχουμε ενα υψηλης αξιας ανταλλαγμα, για να αρχισει το σκυλι να μας βλεπει ως καλους και οχι κακους που θελουν να του παρουν αυτο που του αρεσει; γιατι και εγω αμα ερχοταν να μου παρει καποιος το κινητο απο τα χερια, θα δυσανασχετουσα. αλλα αμα μου εδινε ως ανταλλαγμα ενα πιο νεο μοντελο, δε θα ελεγα οχι.
όχι αυτό δεν το είπε...
δίκιο έχετε

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.043
1.096
28
όχι αυτό δεν το είπε...
το φανταστηκα...
εδω δεν μιλαμε για ενα σκυλι που θελουμε απλα να του κανουμε ΒΥ. μιλαμε για ενα σκυλι χωρις εφοδια απο την μητερα του, που περασε τρελες καταστασεις με την υγεια του, και που παλευει να βρει τον εαυτο του. το να μαθει απλα ενα κατσε ενα ξαπλωσε και ενα μεινε δεν θα βοηθησει σε τιποτα στην παρουσα. αυτα ειναι κολπα. η εκπαιδευση ειναι αλλο πραγμα

• Like
Reactions: Ans and Koutavomama

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
183
38
52
Με τροφή (αντί για λιχουδιές που απαγορεύεται) πήγαμε βόλτα. Ηταν πολύ καλός. Απλά ήθελε να "δοκιμάζει" κάτω πράγματα κι αυτό απαγορεύεται. Εκεί ίσως πρέπει να του δίνω τροφή ως treat για να μην το κάνει ή για να πετάξει ό,τι έβαλε στο στόμα.
Ισως τη νύχτα αν δεν του το έπαιρνα με τη βία αλλά του έδινα τροφή (πάντα είναι τόσο λαίμαργος) να μην με ξέσκιζε....

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.129
886
Ούτε κάνει κάτι εκδικητικα, ουτε υπάρχει ψυχίατρος για τα σκυλια, ούτε αυτή η εκπαιδεύτρια ακούγεται σόι για να μην σου είπε το πιο βασικό δηλαδή την ανταλλαγή. Και εσύ φυσικά κλασικα θα σε φάει και πως γλίτωσες και θα σου πιασει το λαιμό. Τι να σου πω όχι σε εσένα προσωπικά αλλά και σε αυτούς που σου είπαν ότι πήρες κουτάβι για να μάθει τη ρουτίνα σου και να μην έχεις προβληματα :LOL: . Εύχομαι τα καλύτερα. Επίσης φαρμακευτική αγωγή για τέτοιες συμπεριφορές όχι δεν υπάρχει.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
183
38
52
Ούτε κάνει κάτι εκδικητικα, ουτε υπάρχει ψυχίατρος για τα σκυλια, ούτε αυτή η εκπαιδεύτρια ακούγεται σόι για να μην σου είπε το πιο βασικό δηλαδή την ανταλλαγή. Και εσύ φυσικά κλασικα θα σε φάει και πως γλίτωσες και θα σου πιασει το λαιμό. Τι να σου πω όχι σε εσένα προσωπικά αλλά και σε αυτούς που σου είπαν ότι πήρες κουτάβι για να μάθει τη ρουτίνα σου και να μην έχεις προβληματα :LOL: . Εύχομαι τα καλύτερα. Επίσης φαρμακευτική αγωγή για τέτοιες συμπεριφορές όχι δεν υπάρχει.
Κι άλλοι έχουν τώρα ή είχαν παλιότερα κουτάβια αλλά τέτοια συμπεριφορά επιθετικότητας πρώτη φορά ακούνε. Ουτε ο εκπ/της σχολής που ζήτησα πληροφορίες δεν ήθελε να τον αναλάβει. Αυτός μου είπε για τον συμπεριφοριστή-κτηνίατρο Καραγιάννη και στο site του αυτός γράφει για φαρμακευτική αγωγή. Ισως όχι σε μας.... αλλά γενικά στην επιθετικότητα. Εμείς δεν ξέρω ποιος θα μας αναλάβει...

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.129
886
Κι άλλοι έχουν τώρα ή είχαν παλιότερα κουτάβια αλλά τέτοια συμπεριφορά επιθετικότητας πρώτη φορά ακούνε. Ουτε ο εκπ/της σχολής που ζήτησα πληροφορίες δεν ήθελε να τον αναλάβει. Αυτός μου είπε για τον συμπεριφοριστή-κτηνίατρο Καραγιάννη και στο site του αυτός γράφει για φαρμακευτική αγωγή. Ισως όχι σε μας.... αλλά γενικά στην επιθετικότητα. Εμείς δεν ξέρω ποιος θα μας αναλάβει...
Εννοείται ότι είναι δύσκολη περίπτωση. Επισης σε άλλο ποστ δεν είπες ότι τα αδελφάκια του είναι τσαμπανιδες? Όχι ότι μοιάζει αυτός αλλά επειδή το ειπες.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
183
38
52
Από τη φιλοζωική τα είχαν βρει όλα μαζί. Αρχικά έλεγαν λοιπόν ότι είναι τσοπανάκια.
Τα άλλα όμως είναι αρκούδια! Καμία σχέση με αυτόν!
Αυτός μεγαλώνοντας έδειξε τα χαρακτηριστικά του που είναι λαμπραντόρ με κυνηγόσκυλο.
Αρα... προφανώς αυτός το είχε σκάσει από κάποιο κυνηγό εκεί κοντά, γιαυτό δεν γνώρισε ποτέ μάνα, και ενσωματώθηκε με την οικογένεια από τα τσοπανάκια που βρέθηκαν στο χωράφι. Αυτός προφανώς ήταν ξένος προς αυτά. Γιαυτό και ήταν γεμάτος δαγκωνιές. Μάλλον τον διώχνανε τα άλλα... αφού είχε παρεισφρήσει στην οικογένειά τους.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
183
38
52
επισης εγω εξακολουθω να αναρωτιεμαι, γιατι ακομη διαρροιες;
Μετά το τέλος του flagyl άρχισε να κάνει κακά πολλές φορές την ημέρα, οπότε κάποια στιγμή έβγαιναν αρκετά ρευστά.
Η εκπ/τρια είπε ότι μπορεί να είναι και ψυχολογικό! Δεν μπορώ να διανοηθώ κάτι τέτοιο....
Οταν πήρε purina έκανε μεν κανονικά κακά αλλά έκανε και εμετό! και δεν ήθελε καν να φάει. Οπότε την ξεχνάμε.
Μπορεί να έχει εξωκρινή παγκρεατίτιδα όπως μου είπε ο κτηνίατρος στα επείγοντα που βρήκε την τζιάρντια.....
Αναγκαστικά λοιπόν, λόγω νέου κύκλου πολτοποιημένων κοπράνων, καταλήξαμε να ξεκινήσει την Hill's i/d που είναι για κολίτιδα, παγκρεατίτιδα, γενικά διάρροιες. Αρχισαν να μορφοποιούνται... ακόμη είναι νωρίς, θα δείξει. Κάνει όμως κάθε 2-3 ώρες κακά! Δεν ξέρω αν φταίει η λίγο παραπάνω ποσότητα που παίρνει της τροφής...

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.043
1.096
28
καταλαβα..... εν ολιγης οι οδηγιες του δερματολογου πηγαν στραφι τελειως, και εγινε παλι μια σαλατα η κατασταση... πρωτα πουρινα, μετα το πηγατε μπριτ, τωρα χιλλς.... απο αλλαγη σε αλλαγη, και περιμενουμε να φτιαξει.... για την εξωκρινη παγκρεατιτιδα δεν ειχατε πει οτι απλα το ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕ και το ΥΠΕΘΕΣΕ ενας τυχαιος κτηνιατρος; και οτι πιθανοτατα ΔΕΝ ειναι αυτο; γιατι παμε τωρα πισω σε αυτο;
επισης ισως το μονο σωστο πραγμα που σας ειπε η εκπαιδευτρια ειναι οτι το στρες προκαλει διαρροια. αυτο ισχυει. αλλα στην περιπτωση του μπλακυ, και μονο το στρες να ηταν, δεν θα μπορουσαμε να το ξερουμε με τοσα φαρμακα και αλλαγες τροφων που εχει περασει ο δυσμοιρος....

• Like
Reactions: Ans

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
183
38
52
καταλαβα..... εν ολιγης οι οδηγιες του δερματολογου πηγαν στραφι τελειως, και εγινε παλι μια σαλατα η κατασταση... πρωτα πουρινα, μετα το πηγατε μπριτ, τωρα χιλλς.... απο αλλαγη σε αλλαγη, και περιμενουμε να φτιαξει.... για την εξωκρινη παγκρεατιτιδα δεν ειχατε πει οτι απλα το ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕ και το ΥΠΕΘΕΣΕ ενας τυχαιος κτηνιατρος; και οτι πιθανοτατα ΔΕΝ ειναι αυτο; γιατι παμε τωρα πισω σε αυτο;
επισης ισως το μονο σωστο πραγμα που σας ειπε η εκπαιδευτρια ειναι οτι το στρες προκαλει διαρροια. αυτο ισχυει. αλλα στην περιπτωση του μπλακυ, και μονο το στρες να ηταν, δεν θα μπορουσαμε να το ξερουμε με τοσα φαρμακα και αλλαγες τροφων που εχει περασει ο δυσμοιρος....
Την brit lamb που ήταν για ευαίσθητο πεπτικό σύστημα μάλιστα, θα την συνέχιζα κανονικά. Του άρεσε τόσο πολύ... ήταν πολύ καλή. Αγόρασα μάλιστα καινούριο 12κιλο γιατί τελείωνε το προηγούμενο. Και ξαφνικά.... αρχίζει διαρροιες - πολτό. Δεν είχα επιλογή.
Δεν λέω οτι έχει παγκρεατίτιδα. Υπόθεση κάνω. Γιαυτό δεν του έδωσα και τα ένζυμα που πήρα. Δεν ξέρω γιατί συνεχίζει να κάνει σπασμούς το έντερό του. Η παγκρεατίτιδα έχει κι άλλα συμπτώματα που αυτός δεν έχει.
Ομως ήταν μονόδρομος. Το Σάββατο μίλησα με δύο κτηνιάτρους και είπανε Hills i/d ο ένας και w/d ο άλλος. Εκανα μία έρευνα και κατέληξα στην i/d. Με το δερματολόγο δεν θα μπορούσα να βγάλω άκρη τώρα στο ξαφνικό. Οταν πάμε για επανέλεγχο θα του εξηγήσω.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.129
886
Την brit lamb που ήταν για ευαίσθητο πεπτικό σύστημα μάλιστα, θα την συνέχιζα κανονικά. Του άρεσε τόσο πολύ... ήταν πολύ καλή. Αγόρασα μάλιστα καινούριο 12κιλο γιατί τελείωνε το προηγούμενο. Και ξαφνικά.... αρχίζει διαρροιες - πολτό. Δεν είχα επιλογή.
Δεν λέω οτι έχει παγκρεατίτιδα. Υπόθεση κάνω. Γιαυτό δεν του έδωσα και τα ένζυμα που πήρα. Δεν ξέρω γιατί συνεχίζει να κάνει σπασμούς το έντερό του. Η παγκρεατίτιδα έχει κι άλλα συμπτώματα που αυτός δεν έχει.
Ομως ήταν μονόδρομος. Το Σάββατο μίλησα με δύο κτηνιάτρους και είπανε Hills i/d ο ένας και w/d ο άλλος. Εκανα μία έρευνα και κατέληξα στην i/d. Με το δερματολόγο δεν θα μπορούσα να βγάλω άκρη τώρα στο ξαφνικό. Οταν πάμε για επανέλεγχο θα του εξηγήσω.
Καλά πως έδωσες μπριτ ενώ έκανε υποαλλεργικη δίαιτα. Τις αλλεργίες πως θα τις αντιμετωπίσει η θα δεις αν υπάρχουν καν? Και τροφικες και δερματικές. Καμιά μετάβαση στις τροφες κάνουμε η χύμα? Χύμα βέβαια γιατί αποκλειεται να είχες το χρόνο να κανεις μεταβάσεις όπως τις αλλάζεις. Θελω να στο πω απλά ότι με αυτό το βιολί δεν θα αλλάξει η κατάσταση. Εγώ θα κοιτούσα πρώτα το σκυλί μου να είναι καλά και μετά να σκέφτομαι να το στείλω κάπου "εσωκλειστο".

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.043
1.096
28
οταν πατε για επανελεγχο ο ανθρωπος θα δειξει δυσαρεσκια που δεν επιμεινατε στο θεραπευτικο συστημα που σας ειπε, και με το δικιο του κιολας. και σας ειχα πει, εφοσων κατα τη γνωμη σας ηταν τοσο χαλια η πουρινα, ας τον παιρνατε παλι τηλεφωνο να του ζητουσατε να σας βρει μια αλλη αναλλεργικη τροφη απο αλλη εταιρια. θα το ειχε κανει αν του λεγατε και για τους εμετους και για τα παντα. να πατε για επανελεγχο και να σας πει τι; αφου οτι και να σας πει, αμα δειτε οτι δεν δουλευει αμεσως σαν θαυματουργο, θα πατε σε αλλον κτηνιατρο και θα σας δωσει αλλα πραγματα.....

• Like
Reactions: Ans

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
183
38
52
Καλά πως έδωσες μπριτ ενώ έκανε υποαλλεργικη δίαιτα. Τις αλλεργίες πως θα τις αντιμετωπίσει η θα δεις αν υπάρχουν καν? Και τροφικες και δερματικές. Καμιά μετάβαση στις τροφες κάνουμε η χύμα? Χύμα βέβαια γιατί αποκλειεται να είχες το χρόνο να κανεις μεταβάσεις όπως τις αλλάζεις. Θελω να στο πω απλά ότι με αυτό το βιολί δεν θα αλλάξει η κατάσταση. Εγώ θα κοιτούσα πρώτα το σκυλί μου να είναι καλά και μετά να σκέφτομαι να το στείλω κάπου "εσωκλειστο".
Η Brit puppy lamb hypoallergenic είναι κι αυτή. Μονοπρωτεϊνική. Δεν μπορεί να έχει αλλεργία σε κάτι τέτοιο. Στην Purina πάντως.... είχε! Εμετός και αφαγία.
Οπότε αν μου είχε δώσει ο δερματολόγος hills εξαρχής, θα ήταν όλα οκ. Τώρα... έπρεπε να κοιτάξω όπως λες τί του ταίριαζε καλύτερα υπό τις παρούσες συνθήκες.
Οσο για το εσώκλειστο... εγώ δεν θέλω να πάει! Δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την φροντίδα κάθε είδους που του παρέχω. Ούτε να κοιμάται σε εξωτερικούς χωρους, μόνο του και φοβισμένο με ποιος ξέρει... τί μεθόδους εκπαίδευσης. Απλά ρωτάω πώς αντιμετωπίζεται το θέμα της επιθετικότητας

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
183
38
52
Τώρα θα παραμείνουμε στην hill's i/d για πάντα! Ελπίζω να στρώσει το εντερικό του...

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.129
886
Η Brit puppy lamb hypoallergenic είναι κι αυτή. Μονοπρωτεϊνική. Δεν μπορεί να έχει αλλεργία σε κάτι τέτοιο. Στην Purina πάντως.... είχε! Εμετός και αφαγία.
Οπότε αν μου είχε δώσει ο δερματολόγος hills εξαρχής, θα ήταν όλα οκ. Τώρα... έπρεπε να κοιτάξω όπως λες τί του ταίριαζε καλύτερα υπό τις παρούσες συνθήκες.
Οσο για το εσώκλειστο... εγώ δεν θέλω να πάει! Δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την φροντίδα κάθε είδους που του παρέχω. Ούτε να κοιμάται σε εξωτερικούς χωρους, μόνο του και φοβισμένο με ποιος ξέρει... τί μεθόδους εκπαίδευσης. Απλά ρωτάω πώς αντιμετωπίζεται το θέμα της επιθετικότητας
Μη μου λες άμα μπορεί να έχει αλλεργία σε κάτι τετοιο :LOL: . Σου λέω ότι μπορεί και παραμπορει και καθόλου υποαλλεργικη δεν είναι. Σε ότι συστατικο υπάρχει καταρχάς μπορεί κάποιος να έχει αλλεργία. Και εσιως για κάποιο λόγο η δερματολογος δεν σου έδωσε χιλς ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΑΛΕΡΓΙΚΗ και σε εκείνη τη φάση θέλατε να δείτε για αλλεργίες. Τέλος πάντων απλά κράτα μια τροφη σταθερή έστω για 3 μηνες.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.129
886
Τώρα θα παραμείνουμε στην hill's i/d για πάντα! Ελπίζω να στρώσει το εντερικό του...
Όχι δεν θα παραμείνετε για παντα... απαγορεύεται εκτός αν υπάρχει τραγικο προβλημα. Και πάλι θα προσπαθήσετε πολλές φορές.

• Like
Reactions: TheBestBoi

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.043
1.096
28
μα φυσικα και μπορει.... μπορει να εχει αλλεργια στο αρνι. μπορει να εχει αλλεργια σε καποιο αλλο συστατικο της. οι οροι "υποαλλεργικο" και "μονοπρωτεινικο" δεν συνεπαγονται ΑΝαλλεργικο. ΑΝαλλεργικη ειναι μια διαιτα σαν αυτη της πουρινας. απαισια μεν ποιοτικα, αλλα για ενα μικρο χρονικο διαστημα καποιων μηνων, μας βοηθαει να δουμε τελικα σε ΤΙ εχει αλλεργια ο σκυλος. και σε μια ΑΝαλλεργικη διαιτα, οντως δεν μπορει να εχει αλλεργια, γιατι δεν περιεχει μεσα σχεδον ΚΑΘΟΛΟΥ ζωικη πρωτεινη. μονο ετσι γινεται κανονικος ελεγχος αποκλεισμου. η μπριτ και η χιλλς που τρωει τωρα δεν ειναι ουτε υποαλλεργικες ουτε τιποτα.

• Like
  • Wow
Reactions: Koutavomama and Ans

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.301
Μέλη
20.062
Νεότερο μέλος
Hroula