Να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τη συμπεριφορά 5μηνου κουταβιού;;
Εφερα εκπαιδ/τρια πολύ καλή, ο κούταβος πανέξυπνος και μαθαίνει απίστευτα εύκολα. Παμπόνηρος επίσης... κι αυτό λόγω εξυπνάδας προέρχεται. Μας έμαθε ασκήσεις να κάνουμε μέχρι να ξανάρθει... κλπ
Στη βόλτα που βγήκαμε μαζί της ο σκύλος βούτηξε κάτι στο στόμα (όπως γενικά κάνει συχνά) και όπως πήγε αυτή να του το απομακρύνει, έκανε το γνωστό άγριο γρύλισμα και προσπάθεια να της δαγκώσει άσχημα το χέρι. Αυτή μου είπε στην προκειμένη περίπτωση... τον αφήνεις να φάει ό,τι ήδη μασουλάει, προκειμένου να σου φάει το χέρι, μέχρι να εκπαιδευτεί σταδιακά, αν.... ποτέ κόψει αυτό το ελάττωμα.
Προχθές μου όρμαγε με σάλτο ψηλά στα πόδια εκδικητικά, επειδή τον ζόρισα να κάνει κάτι και έσκισε τη φόρμα μου κι δεν ξέρω ακόμη πώς γλύτωσα να μην μου κόψει κομμάτι από το μπούτι μου.
Χθες βράδυ στις 3.00 έκανε κακά (κάθε 2-3 ώρες κάνει κακά) και πήγα να αλλάξω πάνα στο crate. Αυτός βγήκε, πήγε κουζίνα, βρήκε στον πάγκο την προγεμισμένη σύριγγα diarsanyl που του δίνω για τις διάρροιες και την κρατούσε στα δόντια του. Πήγα να την πάρω.... και έγινε της π@@@.....
Αρχισε να γρυλίζει δυνατά, εγώ να προσπαθώ να την βγάλω από το στόμα του με ένα γάντι κουζίνας για προστασία στο χέρι μου, κάποια στιγμή του πεσε από το στόμα και τότε για να με εκδικηθεί άρχισε να χοροπηδάει γρυλίζοντας και προσπαθούσε να μου κόψει κομμάτια το χέρι μου που ήδη τον κρατούσα πολύ γερά από το κολάρο του. Εστριβε το κεφάλι του με πολύ γρήγορες κινήσεις δεξιά αριστερά, γαυγίζοντας άγρια και γρυλίζοντας και μάλλον είχα Αγιο.... και γλύτωσα το χέρι μου!!
Αυτό...... ξεφεύγει από τα όρια του μη εκπαιδευμένου κουταβιού, του παιχνιδιού κλπ
Κινδυνεύω κάθε στιγμή που προσπαθεί να με εκδικηθεί για κάτι που του πήρα...
Θεωρώ ότι η κατά τ'άλλα άψογη εκπ/τρια, δεν μπορεί ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς να το διορθώσει κατ'οίκον. Αλλά αν τον στείλω εσώκλειστο σε σχολή, πώς μπορω να είμαι σίγουρη για το αποτ/σμα;;