Εκπαίδευση σε κουτάβι 6 μηνών

xristinap

Member
16 Ιουλίου 2023
23
19
Καλησπέρα, έχω ένα κουταβάκι 6 μηνών-17 κιλά που τον βρήκαμε από 20 ημερών παρατημένο. Του ξεκινήσαμε προ-εκπαίδευση από 2-3 μηνών περίπου αφού κάναμε τα εμβόλια και ξεκινήσαμε τις βόλτες. Και τώρα έχουμε ξεκινήσει τη βασική υπακοή με τον εκπαιδευτή μας. Εδώ τον βγάζω για να παίξουμε με ένα λουρί 10μ στον κήπο μας και το μπαλάκι του αλλά βαριέται μετά από λίγο.

Το μόνο που δεν έχει κόψει ακόμα είναι ότι:
  • Αν εκνευρίζεται ή ξεσηκωθεί παίζοντας μας δαγκώνει τα χέρια.
  • Ανεβαίνει συνέχεια στον πάγκο της κουζίνας και στο τραπέζι να δει και φτάνει τα πάντα λόγω ύψους πλέον.

Έχουμε δοκιμάσει να του δώσουμε φαγητό την ώρα που το κάνει για να του τραβήξουμε την προσοχή αλλά το συνεχίζει μετά από λίγο. Και να του πούμε "μη" σε συνδυασμό με τράβηγμα λίγο με το λουρί(φοράει κανονικό κολάρο) όπως μας είπε ο εκπαιδευτής αλλά πολλές φορές εκνευρίζεται χειρότερα. Τα δοντάκια τα έχουμε αλλάξει όλα, και επίσης κοιμάται στο crate από μωρό σε άλλο δωμάτιο και για βράδυ και μέσα στην μέρα κατά διαστήματα για να ηρεμεί (αν και πολλές φορές κλαίει γιατί θέλει να είναι ξύπνιος και να γυροφέρνει)

Τι μπορώ να κάνω ώστε να κουράζεται το μυαλό του? Και για τα παραπάνω? Γενικά έχει αρκετή ενέργεια αλλά λόγω ζέστης δεν μπορώ να τον βγάζω πολλή ώρα βόλτα. Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη και συγνώμη για το μακρυνάρι.

Ο Μπρούνο IMG_20240518_095827.jpg

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
900
977
28
6 μηνων πρεπει κανονικα να βγαινει κανονικες βολτες. λογω ζεστης καλο ειναι, αν υπαρχει η δυνατοτητα, να βγαινει νωρις το πρωι (6-7) και αργα το βραδυ (απο 9 και μετα), παντα με προστασια για τα παρασιτα επειδη υπαρχουν και πολλα το καλοκαιρι. ασκησουλες υπακοης κατα την διαρκεια της βολτας επισης βοηθανε να κουραστει το μυαλο. κατσε, μεινε, κλπ κλπ. εαν εχετε καποιον ασφαλη περιφραγμενο χωρο εκει κοντα (εκτος της αυλης) αφηστε τον και ελευθερο να τρεξει.

• Like
Reactions: xristinap

xristinap

Member
16 Ιουλίου 2023
23
19
6 μηνων πρεπει κανονικα να βγαινει κανονικες βολτες. λογω ζεστης καλο ειναι, αν υπαρχει η δυνατοτητα, να βγαινει νωρις το πρωι (6-7) και αργα το βραδυ (απο 9 και μετα), παντα με προστασια για τα παρασιτα επειδη υπαρχουν και πολλα το καλοκαιρι. ασκησουλες υπακοης κατα την διαρκεια της βολτας επισης βοηθανε να κουραστει το μυαλο. κατσε, μεινε, κλπ κλπ. εαν εχετε καποιον ασφαλη περιφραγμενο χωρο εκει κοντα (εκτος της αυλης) αφηστε τον και ελευθερο να τρεξει.
Βγαίνει 3 φορές τη μέρα για να κάνει την ανάγκη του και τη βόλτα του. Και παίζουμε και έξω και μέσα. Περιφραγμένο χώρο δυστυχώς δν έχω. Μόνο όταν τον παμε στον χώρο του εκπαιδευτή αντί να έρθει αυτος. Εδώ εχει μόνο ένα πάρκο που βάζουν φουλ σκυλιά μέσα και εννοείται δεν θέλω να τον πάω. Κάθεται με το μακρύ λουρί και παίζει αλλά βαριέται μετά από λίγο να φέρνει το μπαλάκι. Αν τρέξω εγώ να τον ξεσηκώσω για να κουραστεί κυνηγάει εμένα οπότε δεν το επιχειρώ.

• Like
Reactions: Mava

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.032
826
Μασητικα ( bully sticks ας πουμε ), κονγκ, να του μαθαινεις λεξεις και τρικ, παιχνιδι με σκοινι με προσοχη να κρυβεις κροκετες η παιχνιδια και να τα βρισκει κτλ

• Like
Reactions: xristinap

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
289
dog-place.blogspot.com
βλεπω εχει αυτια σα παντοφλες, οποτε παιζει λαγωνικο εκει μεσα. κρυψε λιχουδιες μεσα στο σπιτι και βαλτον να τις βρει. ξεκινα να σε βλεπει που τις βαζεις και οταν το καταλαβει, να ειναι σε αλλο δωματιο οσο εσυ τις κρυβεις. μαθε του το σε συνδυασμο με εντολη, πχ βρες.

xristinap

Member
16 Ιουλίου 2023
23
19
βλεπω εχει αυτια σα παντοφλες, οποτε παιζει λαγωνικο εκει μεσα. κρυψε λιχουδιες μεσα στο σπιτι και βαλτον να τις βρει. ξεκινα να σε βλεπει που τις βαζεις και οταν το καταλαβει, να ειναι σε αλλο δωματιο οσο εσυ τις κρυβεις. μαθε του το σε συνδυασμο με εντολη, πχ βρες.
Ναι τα αυτακια μας είναι λίγο μακριά..θα το δοκιμάσουμε...το "έλα" το έχουμε ψιλομαθει...όταν λέω με κυνηγάει εννοώ αρπαζει ρούχα όχι απλά ότι με ακολουθεί, οπότε θέλω να του το κόψω αυτό.

Koutavomama

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2025
32
9
52
Εχω ένα κουτάβι 2,5 προς 3 μηνών και με έχει ξεσκίσει στο δάγκωμα. Τρέχουν αίματα τα χέρια μου και οι αστράγαλοί μου. Σκαρφαλώνει στο πόδι μου επίσης και αν το πετύχει χωρίς παντελόνι, μου κάνει γρατζουνιές βαθιές με τα νυχάκια του. Τα χέρια μου είναι σκισμένα τελείως... Εχει τρυπήσει το φούτερ μου από το δάγκωμα και έφαγε λίγους πόντους από το φερμουάρ του μπουφάν, οπότε αχρηστεύτηκε. Οταν είναι στο αμάξι με δαγκώνει τραγικά και δεν μπορώ να οδηγήσω, κοντεύω να σκοτωθώ.
Του λέω όχι... τον βάζω στο crate ως τιμωρία και τελειώνει έτσι το παιχνίδι, δείχνει ότι κάτι κατάλαβε, κατεβάζει το κεφάλι, αλλά μόλις τον ξαναβγάλω, τα ίδια...
Είμαι σε απόγνωση....

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.032
826
Εχω ένα κουτάβι 2,5 προς 3 μηνών και με έχει ξεσκίσει στο δάγκωμα. Τρέχουν αίματα τα χέρια μου και οι αστράγαλοί μου. Σκαρφαλώνει στο πόδι μου επίσης και αν το πετύχει χωρίς παντελόνι, μου κάνει γρατζουνιές βαθιές με τα νυχάκια του. Τα χέρια μου είναι σκισμένα τελείως... Εχει τρυπήσει το φούτερ μου από το δάγκωμα και έφαγε λίγους πόντους από το φερμουάρ του μπουφάν, οπότε αχρηστεύτηκε. Οταν είναι στο αμάξι με δαγκώνει τραγικά και δεν μπορώ να οδηγήσω, κοντεύω να σκοτωθώ.
Του λέω όχι... τον βάζω στο crate ως τιμωρία και τελειώνει έτσι το παιχνίδι, δείχνει ότι κάτι κατάλαβε, κατεβάζει το κεφάλι, αλλά μόλις τον ξαναβγάλω, τα ίδια...
Είμαι σε απόγνωση....
1. Είναι φυσιολογικό βγάζει δοντάκια υπομονή.
2. Κόψτου τα νύχια και καντα και με μια σκληρή Λίμα όσο είναι κουτάβι Είναι εύκολο γιατί είναι μαλακά.
3. Μη χρησιμοποιείς το κρειτ για τιμωρία χαλάς την εκπαίδευση που του κάνεις.
4. Πως τον έχεις στο αμαξι και σε φτάνει και οδηγός κιολας.. πρέπει να είναι σε μια σφαγή και για τους 2 σας θέση την ώρα που οδηγας.
5. Παρτου παιχνιδάκια και άλλα μασητικα που τρώγονται όταν στρώσει η κοιλίτσα του. Πάνω από όλα υπομονή όλοι τα περάσαμε αυτά έχεις μήνες ακόμα μπροστά σου μέχρι να αλλάξει δοντια.

Koutavomama

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2025
32
9
52
1. Είναι φυσιολογικό βγάζει δοντάκια υπομονή.
2. Κόψτου τα νύχια και καντα και με μια σκληρή Λίμα όσο είναι κουτάβι Είναι εύκολο γιατί είναι μαλακά.
3. Μη χρησιμοποιείς το κρειτ για τιμωρία χαλάς την εκπαίδευση που του κάνεις.
4. Πως τον έχεις στο αμαξι και σε φτάνει και οδηγός κιολας.. πρέπει να είναι σε μια σφαγή και για τους 2 σας θέση την ώρα που οδηγας.
5. Παρτου παιχνιδάκια και άλλα μασητικα που τρώγονται όταν στρώσει η κοιλίτσα του. Πάνω από όλα υπομονή όλοι τα περάσαμε αυτά έχεις μήνες ακόμα μπροστά σου μέχρι να αλλάξει δοντια.
Σ'ευχαριστώ πολύ!
Τα νυχάκια φοβάμαι μόνη μου να τα κόψω, μήπως πάω πιο βαθιά απ'όσο πρέπει.
Πώς αλλιώς να του δείξω ότι σταματάει το παιχνίδι όταν δαγκώνει, αν δεν τον κλείσω στο crate?
Οταν οδηγώ τον είχα δεμένο πάνω μου και αρχικά ήταν πολύ ήσυχος και κοιτούσε έξω, τώρα έχει αγριέψει και δαγκώνει και δεν μπορώ να οδηγήσω, παλεύουμε!
Παιχνίδιά έχει πάρα πολλά! Προτιμάει τα χέρια μου...
Δοντάκια έχει ακόμη τα νεογυλά, δεν νομίζω ότι άρχισε να αλλάζει ακόμη.
Δεν ξέρω τί να κάνω.....

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.032
826
Σ'ευχαριστώ πολύ!
Τα νυχάκια φοβάμαι μόνη μου να τα κόψω, μήπως πάω πιο βαθιά απ'όσο πρέπει.
Πώς αλλιώς να του δείξω ότι σταματάει το παιχνίδι όταν δαγκώνει, αν δεν τον κλείσω στο crate?
Οταν οδηγώ τον είχα δεμένο πάνω μου και αρχικά ήταν πολύ ήσυχος και κοιτούσε έξω, τώρα έχει αγριέψει και δαγκώνει και δεν μπορώ να οδηγήσω, παλεύουμε!
Παιχνίδιά έχει πάρα πολλά! Προτιμάει τα χέρια μου...
Δοντάκια έχει ακόμη τα νεογυλά, δεν νομίζω ότι άρχισε να αλλάζει ακόμη.
Δεν ξέρω τί να κάνω.....
Λάθος το έθεσα με τα δόντια δεν είναι μόνο ότι αλλάζει αλλά γενικά ότι είναι κουτάβι και έτσι κάνουν. Μπορείς να του λες όχι και να σηκώνεσαι όρθια, να κοιτάς αλλου, να βγαίνεις από το δωμάτιο γενικά κάτι που θα του δείξει ότι έτσι χάνει την προσοχή σου γιατί εφόσον δεν αλλάζει δόντια το κάνει για παιχνίδι. Τα παιχνίδια καλό ειναι να μην είναι στο πατωμα πάντα και όλα μαζι. Ίσως 1,2 και όταν σε δαγκώνει μα του φέρνεις ένα από αυτά και τα υπόλοιπα να είναι κάπου σηκωμένα και όταν θες να τον αποσπάσεις περαιτέρω θα τον ενδιαφέρουν πιο πολυ αφού δεν θα τα έχει βαρεθεί. Τα νύχια τόσες φορές στον κτηνιατρο έπρεπε να το πεις αυτό είναι θέμα για όλη τη ζωή. Δεν έχει άσπρα νυχάκια?

Koutavomama

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2025
32
9
52
Σημερα που έχουμε για τελευταία φορά κτηνίατρο για την αντιβιώσή του θα τον ρωτήσω.
Αυτός μου είπε να του ρίχνω λίγο νερό με κάποιο ψεκαστήρι κάθε φορά που δαγκώνει.
Ναι, παιχνίδι το κάνει και τρελαίνεται όταν παίζουμε και χάνει τον έλεγχο...
Οταν σηκώνομαι όρθια και φεύγω από κοντά του επειδή δαγκώνει, τρέχει πάλι πίσω μου, όπως κάνει πάντα. Μονίμως ανάμεσα στα πόδια μου περιφέρεται και δαγκώνει την παντόφλα που την παιρνει ως τρόπαιο τελικά... αφού αναγκαστικά την αφήνω από τον πόνο του δαγκώματος στο πόδι μου...
Να φέρω εκπαιδευτή? θα κάνει κάτι σ'αυτό το θέμα? Είναι ηλικία εκπαίδευσης από εκπαιδευτη τώρα?

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.032
826
Σημερα που έχουμε για τελευταία φορά κτηνίατρο για την αντιβιώσή του θα τον ρωτήσω.
Αυτός μου είπε να του ρίχνω λίγο νερό με κάποιο ψεκαστήρι κάθε φορά που δαγκώνει.
Ναι, παιχνίδι το κάνει και τρελαίνεται όταν παίζουμε και χάνει τον έλεγχο...
Οταν σηκώνομαι όρθια και φεύγω από κοντά του επειδή δαγκώνει, τρέχει πάλι πίσω μου, όπως κάνει πάντα. Μονίμως ανάμεσα στα πόδια μου περιφέρεται και δαγκώνει την παντόφλα που την παιρνει ως τρόπαιο τελικά... αφού αναγκαστικά την αφήνω από τον πόνο του δαγκώματος στο πόδι μου...
Να φέρω εκπαιδευτή? θα κάνει κάτι σ'αυτό το θέμα? Είναι ηλικία εκπαίδευσης από εκπαιδευτη τώρα?
Όχι δεν είναι ηλικία εκπαίδευσης για αυτό το θέμα.

• Like
Reactions: Koutavomama

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.808
20.142
@Koutavomama μην φρικάρεις. Είναι φυσιολογικά πράγματα από μέρους του.
Αν το σηκώνει η τσέπη σου, ένας καλός εκπαιδευτής είναι πάντα καλή λύση, για να ξεαγχωθεί ένας σκυλογονιός. Πάρτου ανθεκτικά μασουλητήρια και παιχνίδια τύπου kong, που του βάζεις λιχουδιές και παλεύει να τις βγάλει. Βάζε τον και στο crate, όταν αρχίσει και εκτρέπεται. Καλά κάνεις. Χωρίς νεύρα. Σηκώνεσαι, τον βάζεις στην θέση του, δώστου και κανά σωστό μασουλητήρι και άστον να...μεγαλώσει.

Αυτό που πρέπει σίγουρα να λύσεις άμεσα, είναι το θέμα του αυτοκινήτου.
Απαραιτήτως σε box, ή δεμένος σωστά όμως και αν πιστεύεις ότι δεν θα φάει τα λουριά του και θα σου 'ρθει πάλι στο κεφάλι την ώρα που οδηγείς.

Ψυχραιμία και υπομονή! :)

• Like

Koutavomama

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2025
32
9
52
Είναι σε ηλικία ικανή από τώρα στα 2,5 προς 3 μηνών να φέρω εκπαιδευτή??
Μάλλον τσάμπα θα πάει....
Εχει παιχνίδια μασητικά αρκετά καθώς και μπαλάκια που τα κυνηγάει σαν τρελός αν το ρίξω μακριά (μέσα στο σαλόνι) αλλά το βασικό του παιχνίδι.... είναι τα χέρια μου, τα πόδια μου και οι παντόφλες μου. Αγόρασα καινούριο ζευγάρι για να έχει να παίζει! Τρέχει στο δωμάτιο και τις φέρνει μία μία και αφού τελειώσει μαζί τους, μετά αρχίζει το δάγκωμα των χεριών μου. Και να φανταστείς ήταν και άρρωστος 10 μέρες τώρα..... Με τρομάζει το μέλλον! Πώς θα μείνει μέσα στο σπίτι χωρίς crate κάποια στιγμή? Θα τα φάει όλα;;;

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.032
826
Εχει παιχνίδια μασητικά αρκετά καθώς και μπαλάκια που τα κυνηγάει σαν τρελός αν το ρίξω μακριά (μέσα στο σαλόνι) αλλά το βασικό του παιχνίδι.... είναι τα χέρια μου, τα πόδια μου και οι παντόφλες μου. Αγόρασα καινούριο ζευγάρι για να έχει να παίζει! Τρέχει στο δωμάτιο και τις φέρνει μία μία και αφού τελειώσει μαζί τους, μετά αρχίζει το δάγκωμα των χεριών μου. Και να φανταστείς ήταν και άρρωστος 10 μέρες τώρα..... Με τρομάζει το μέλλον! Πώς θα μείνει μέσα στο σπίτι χωρίς crate κάποια στιγμή? Θα τα φάει όλα;;;
Μην τον αφήνεις να τρώει τις παντόφλες είναι σαν να του λες ότι δεν πειραζει. Και μη βηαχεις συμπεράσματα από τωρα για το πως θα είναι στο μέλλον.

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.808
20.142
Εφόσον έχεις προβληματισμούς και σε τρομάζει το μέλλον και...μας ρωτάς...προσωπικά θα σου πω, ότι ο εκπαιδευτής...χθες...επιβάλλεται! Τουλάχιστον για να σε ξετρομάξει και να σε βάλει σε σειρά για γρηγορότερα, καλύτερο μέλλον.
Το σκυλάκι είναι φυσιολογικό. Ετσι είναι τα περισσότερα κουτάβια. Προφανώς, εσύ δεν το φανταζόσουν! :)

Koutavomama

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2025
32
9
52
Κάποια στιγμή θα τα αναπολείς και θα γελάς.
Αυτό μου ακούγεται ουτοπικό....
Επειδή θα μένει αρκετές ώρες μόνος τα πρωινά, με φοβίζει τί θα κάνει.
Δεν ξέρω η εκπαίδευση πόσο θα βοηθήσει..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.766
7.300
Θα βοηθήσει 100% γιατί θα εκπαιδεύσει εσένα που όπως φαίνεται δεν ήξερες κάποια πράγματα τα οποία ισχύουν στη συντριπτική πλειοψηφία των κουταβιών.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο σωστός εκπαιδευτής πρωτίστως εκπαιδεύει εμάς κ δευτερευόντως το σκυλί - κ πάντα σε συνάρτηση με μας.

• Like