Εκπαίδευση πάνας

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
38
Πελλοπόνησος
καλησπέρα, έχοντας διαβάσει αρκετά θέματα σε σχέση με την εκαπίδευση του σκύλου για την πάνα, θα ήθελα τη γνώμη σας. πήραμε ένα μαλτεζ 2 μηνων επειδή μου αρέσουν ταα μαλτεζ τόσο εξωτερικά όσο και το είδος τους (σαν χαρακτήρας έπειτα από γνώμες ατόμων που είχαν) 2ον μένουμε σε διαμέρισμα με αρκετά περιορισμένο χώρο και 3ον δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε σε απιτήσεις σκύλου για συνεχή βόλτες κοκ... τεσπά. επειδή δουλεύουμε και 1 φορά την εβδομάδα θα χρειαζόταν να μείνει μόνο του για 7-8 ώρες αποκλίσαμε την μέθοδο του κλουβιού. του στήσαμε λοιπόν έναν περιφραγμένο χώρο στο σαλόνι όπου τοποθετήσαμε κρεβατάκι νερό παιχνίδια εφημερίδες και πάνα. το σκυλί πήγαινε πότε στη εφημερίδα πότε στην πάνα. στις 2 εβδομάδες που το είχαμε αφαιρέσαμε την εφημερίδα και παρατηρώ ότι πάει στη πάνα. θέλοντας σιγά σιγά να το βγάλω ελεύθερο στο σπίτι τοποθέτησα την πάνα δίπλη στο σαλόνι αλλά αρνείται να πάει. πάει στο χαλί. είναι νωρίς; πείτε μου κάποια γνώμη. ευχαριστώ.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
καλησπέρα, έχοντας διαβάσει αρκετά θέματα σε σχέση με την εκαπίδευση του σκύλου για την πάνα, θα ήθελα τη γνώμη σας. πήραμε ένα μαλτεζ 2 μηνων επειδή μου αρέσουν ταα μαλτεζ τόσο εξωτερικά όσο και το είδος τους (σαν χαρακτήρας έπειτα από γνώμες ατόμων που είχαν) 2ον μένουμε σε διαμέρισμα με αρκετά περιορισμένο χώρο και 3ον δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε σε απιτήσεις σκύλου για συνεχή βόλτες κοκ... τεσπά. επειδή δουλεύουμε και 1 φορά την εβδομάδα θα χρειαζόταν να μείνει μόνο του για 7-8 ώρες αποκλίσαμε την μέθοδο του κλουβιού. του στήσαμε λοιπόν έναν περιφραγμένο χώρο στο σαλόνι όπου τοποθετήσαμε κρεβατάκι νερό παιχνίδια εφημερίδες και πάνα. το σκυλί πήγαινε πότε στη εφημερίδα πότε στην πάνα. στις 2 εβδομάδες που το είχαμε αφαιρέσαμε την εφημερίδα και παρατηρώ ότι πάει στη πάνα. θέλοντας σιγά σιγά να το βγάλω ελεύθερο στο σπίτι τοποθέτησα την πάνα δίπλη στο σαλόνι αλλά αρνείται να πάει. πάει στο χαλί. είναι νωρίς; πείτε μου κάποια γνώμη. ευχαριστώ.
καλησπερα!

τωτε γτ το πηρες;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς ήρθες :)

Καταρχήν είναι πολύ μικρό και ναι είναι πολύ νωρίς.
Όλα τα σκυλιά ανεξαρτήτου φυλής και μεγέθους χρειάζονται βόλτα.
Οι βόλτες δεν είναι μόνο για ανακούφιση, είναι και για κοινωνικοποίηση του σκύλου με διάφορες καταστάσεις.
Ο κάθε σκύλος επιβάλεται να βγαίνει καθημερινά βόλτες, εκτός αν συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος.
Οι βόλτες ξεκινάνε μόλις τελειώσουμε τον κύκλο εμβολίων.

Αυτές είναι βασικές απαιτήσεις, όπως το φαγητό και το νερό,δεν είναι κάτι που επιλέγουμε εμείς αν θα παρέχουμε!!!

Πέραν αυτού για την πάνα ακολούθησε τις οδηγίες που θα βρεις σε πολλά νήματα του φόρουμ, και σταδιακά θα την μάθει.
Τα σκυλιά είναι της συνήθειας.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
38
Πελλοπόνησος
καλησπερα!

τωτε γτ το πηρες;
γτ το πήρα. 1) δεν παίρνουν σκυλιά μόνο όσοι μπορούν να είναι όλη μέρα στο σπίτι
2) δεν θα έπρεπε κανένας άνθρωπος που μένει σε διαμέρισμα να παίρνει σκυλί;

3) γτ μπορώ να του παρέχω ένα αξιπρεπές περιβάλλον και ότι του χρειάζεται. το καθημερινό οχτάωρο απουσίας νομίζω οτί το έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι.
4) ήθελα το συγκεκριμένο σκυλί εδώ και χρόνια.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
38
Πελλοπόνησος
σίγουρα! όπως είπα απλά το μαλτέζ δεν έχει την ίδια ανάγκη για πολύ άθληση. το να το βγάλω κάποιες φορές τη μέρα φυσικά και μπορώ και θα το κάνω όταν ολοκληρωθούν τα εμβόλια. μιλάω πάντα σε σχέση με σκυλιά μεγαλύτερου μεγέθους. δεν το πήρα για να το απομονώσω εννοείται...
οκ μάλλον έχεις δίκιο ίσως είναι νωρίς τι να πω. ευχαριστώ γ τις απαντήσεις

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Aυτά που γράφεις Σωτηρία μου δεν έχουν σχέση με αυτά που σου λέω.
Οι περισσότεροι δουλεύουν 8ωρα, το θέμα είναι να ασχολείσαι καθημερινά με το σκυλάκι σου όπως πρέπει.
Και αυτό σημαίνει, μόλις τελειώσει με τα εμβόλια να βγαίνει τουλάχιστον μια βόλτα την ημέρα για εκτόνωση /κοινωνικοποίηση/πιπί&κακά, να ασχοληθείς με την εκπαίδευση του κλπ..

Είσαι διατεθημένη να το κάνεις αυτό?
Σου λέω από τώρα πως αν δεν το κάνεις,δεν πρόκειτε να έχεις αρμονική συμβίωση με το σκυλάκι.
Η έλειψη εκτόνωσης οδηγεί σε ζημίες από βαρεμάρα, επίσης η έλειψη κοινωνικοποίησης οδηγεί σε φοβίες, επιθετικότητα κλπ..

Καλό είναι να προλάβεις αυτές τις καταστάσεις και να μην τρέχεις να τις διορθώσεις αφού ήδη θα τις έχει μάθει ο σκύλος σου ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν έχει την ίδια ανάγκη για εκτόνωση συγκριτικά με κάποιες άλλες φυλές..(δεν έχει σχέση το μέγεθος αλλά η ίδια η φυλή) έχει όμως ανάγκη για βόλτα κοινωνικοποίηση και συναναστροφή με άλλα σκυλιά..οπότε δύο βόλτες την ημέρα είναι επιβεβλημένες σε κάθε φυλή και σε κάθε σκύλο.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
38
Πελλοπόνησος
ναι φυσικά και είμαι. για μένα όπως είπες αυτό πρέπει να εννοείται. γ το οτί λείιπω το γράφω ως απάντηση στο τότε γτ το πήρες γι αυτό και λέω οτί όλοι μας λείπουμε από το σπίτι κάποιες ώρες γ τον οποιοδήποτε λόγο αυτό δε σημαίνει οτί δεν μπορούμε να φροντίσουμε τον σκύλο μας.
οκ σε ευχαριστώ, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σε pet shops πουλάνε ένα σπρευ απωθητικό για σκύλους.
Δοκίμασε να ψεκάσεις αν θες με κάτι τέτοιο το χαλί, οπότε να γλυτώσεις το τρίψιμο :p

Επίσης μπορείς να καθαρίζεις και με ξύδι!

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Το δοκίμασα και εγώ αυτό το απωθητικό και μετά από 2 μέρες το συνήθισε και δεν το ενδιάφερε! Θα λεγα μην σπαταλάς τα χρήματα σου σε αυτό.. Πάρε καλύτερα παριζάκι για επιβραβευση!!! Εχε το ήδη κομμένο κομματακια σε μπολάκι ευκολα προσβάσιμο και αν σου τα κάνει στο χαλί λες ΄΄μη΄΄ την παίρνεις αγκαλιά και τη βάζεις στη πάνα ... όταν τα κάνει εκεί δώρησε λιχουδιά και χάιδεψε τη. Πόλλες φορές θα χρειαστεί να επαναλάβεις αυτό το σκηνικό αλλά θα μάθει... απλά θέλει υπομονή ακόμη επειδή έχει αδύναμη ουροδόχο κύστη και δεν μπορεί να τα συγκρατήσει προφανώς..

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
38
Πελλοπόνησος
ευχαριστώ. αυτό με το ξύδι το έχω δοκιμάσει και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα (μπορεί και να του αρέσει γτ πήγαινε εκεί που καθάριζα με ξύδι)

Blair Waldorf

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2012
45
0
greece
Να επιστρεψεις αμεσως το σκυλι απο εκει που το πηρες...δηλ απο το πετ σοπ !!!καλυτερα να ειναι εκει παρα μεσα στο σπιτι σου κλεισμενο... εκει τουλαχιστον μπορει να το παρει μια οικογενεια που να το βοηθησει πιο πολυ απο σενα αργοτερα!

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
38
Πελλοπόνησος
Να επιστρεψεις αμεσως το σκυλι απο εκει που το πηρες...δηλ απο το πετ σοπ !!!καλυτερα να ειναι εκει παρα μεσα στο σπιτι σου κλεισμενο... εκει τουλαχιστον μπορει να το παρει μια οικογενεια που να το βοηθησει πιο πολυ απο σενα αργοτερα!
καταρχήν δε νομίζω οτί μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις τίποτα από αυτά που γράφω και επικεντρώθηκες στο να συμπεραίνεις πράγματα που με αφορούν χωρις να με ξέρεις. δεν έχεις κανένα δικαίωμα να προσβάλλεις κάποιον ούτε φυσικά να μιλάς έτσι. το σκυλί δεν το πήρα από pet shop συνεπώς και είναι πολύ άτοπη η απάντηση σου. το κατά πόσο μπορώ εγώ να το βοηθήσω ούτε αυτό το ξέρεις. ουσιαστικά μπήκες για να απαντήσεις με έναν αρνητισμό για τη συμπεριφορά μου ως προς το σκύλο μου με το έτσι θέλω. Εύκολη η "κριτική" όταν δεν βασίζεται κάπου.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μηπως είσαι λίγο απόλυτος/η? Ούτε κι εμένα μου αρέσουν αυτά που διάβασα για την κατάργηση των βολτών, αλλά δεν μπορώ απευθείας να αποφασίσω ότι η swtiria ειναι ακατάλληλη για σκυλο... Ελπίζω να ειναι απλά χωρίς ενημέρωση του τι μπορεί να προκαλέσει η έλλειψη βόλτας...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.778
7.974
Σωτηρία θα σου δώσω ένα παράδειγμα για το πόσο σημαντικές είναι οι βόλτες, έστω οι μικρές. Έχω ένα λάμπραντορ, πολύ υψηλής ενέργειας σκύλο. Για λόγους υγείας κάποιες μέρες δεν έπρεπε να βγαίνει παρά μικρές βόλτες. Κάναμε λοιπόν το γύρο ενός μικρού τετραγώνου. Παρόλα αυτά ο σκύλος μάζευε μυρωδιές και μόλις γυρνούσε ήταν πολύ πιο ήρεμος και ικανοποιημένος. Και δεν συγκρινόταν οι βόλτες που του προσφέραμε με τις ανάγκες της φυλής.
το μαλτεζάκι σου λοιπόν δεν θέλει τίποτα σπουδαίο, 15 λεπτά βόλτα την φορά ίσως να είναι και αρκετό (συγχωρήστε με αν λέω πολύ λίγο δεν ξέρω την φυλή). Δεν νομίζω ότι δεν μπορείτε να διαθέσετε μισή ώρα την ημέρα. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά του και στην εκμάθηση τουαλέτας με τις βόλτες.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
38
Πελλοπόνησος
Παιδιά καλημέρα! kritikopoula που διάβασες γ κατάργηση βολτών; δεν ξέρω γτ αλλά εννοήθηκε οτί δε θα βγάζω το σκύλο μου για βόλτα. ίσως διατύπωσα κάτι λάθος, τι να πω. φυσικά και θα βγάζω το σκυλί μου βόλτα το ανέφερα και πιο πάνω μολις ολοκληρωθούν τα εμβόλια αν είναι δυνατόν. δεν έγραψα κάπου το αντίθετο. μεγάλωσα από μικρή με σκύλο. το μόνο που είπα για τα μαλτεζ είναι οτί δεν έχουν τόσες απαιτήσεις για ασκηση όχι οτί δεν έχουν καθόλου. δεν ξέρω γτ όλα αυτά.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από το πρώτο σου πόστ, που γράφεις ότι δεν θα μπορουσατε να ανταπεξέλθετε στην απαίτηση του σκύλου για συνεχεις βόλτες. Θες την αλήθεια μου? Χαίρομαι που κατάλαβα λάθος!
Ουσιαστικά συνεχή ανάγκη για βόλτες έχει ο σκύλος στην κουταβοπερίοδο, που δεν μπορεί να συγκρατήσει την κύστη του. αι πιό σωστά, ΕΜΕΙΣ έχουμε ανάγκη να πηγαίνουμε το σκυλάκι μας συνεχείς βόλτες, ωστε να μάθει μια ώρα αρχίτερα να τα κάνει έξω.

Κατά τ'άλλα, ένα ενήλικο σκυλί, με δύο ΚΑΛΕΣ βόλτες την ημέρα μπορεί να είναι ήρεμο και ισορροπημένο. (Με το ΚΑΛΕΣ εννοώ βόλτα που περιλαμβάνει περπάτημα και εντονότερη άσκηση-αλλά και εκπαίδευση) Η διάρκεια που χρειάζεται ο κάθε σκύλος εξαρτάται από την φυλή αλλά και από το συγκεκριμενο σκύλο. Αν δεν κάνω λάθος πάντως, το μαλτεζ δεν είναι υψηλής ενέργειας, οπότε μπορείτε ευκολά να είστε αμφότεροι ευτυχισμενοι.

υ.γ. με συγχωρείς, αν σε αδίκησα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η δικιά μου πάντως με 2 δεκαπεντάλεπτες βόλτες είναι μια χαρά.(συν τις υπόλοιπες μας δραστηριότητες παρέα)
Είναι 4 κιλά, και κοντά 5 χρονών..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK