Εκπαίδευση κουταβιού

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν υπάρχει αυτό που λες... μόνο η λάθος χρήση της λιχουδιάς οδηγεί σε αυτό που λες.... όταν με το καλό αρχίζει να μεγαλώνει το κουτάβι και να μπορεί να διαχειριστεί περισσότερες πληροφορίες και ερχίσει να μπαίνει και περισσότερο κυριαρχία στις εντολές τις κόβεις.
Η πιθανότητα να δουλεύει ο σκύλος για τη λιχουδιά γίνεται μόνο εάν τη χρησιμοποιείς για να τον δωροδοκίσεις να κάνει κάτι και δεν αντιλιφθεί ότι κάνω κάτι και η αντιμοιβή είναι η λιχουδιά. Υπάρχει διαφορά.
Επίσης όταν το κουτάβι μάθει αυτό που θες η λιχουδιά δεν έρχεται εάν δεν κοιτάει στα μάτια.

Η Κλαίρη μου εκπαιδεύτικε με κλίκερ ακόμα και στη ΒΥ και δεν κοίταξε ποτε τη λιχουδιά..... το σκυλί δούλευε για μένα και απλά είχει και τη λιχουδιά ως ευχάριστο επακόλουθο και ποτέ χωρίς να ξέρει πότε και αν θα πάρει.

Δεν είναι όλα μαύρο άσπρο... ;)

zRott

Active Member
17 Μαρτίου 2012
27
0
θα το δουλεψω Χρυσουλα ευχαριστω !!!
εγω δεν θελω εναν σκυλο κλοουν ..απλα θελω να εκτελει 5βασικες εντολες ...
εμμ δηλαδη Χρυσουλα απο τωρα να χρησιμοποιω λουκανικα γαλοπουλας στην ηπια αυτην εκπαιδευση ...το κουταβι ειναι 2,5 μηνων ακομα!!

thanoria

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2011
104
0
Θεσ/νικη
εγω ξεκινησα με την εντολη κατσε
και μπορω να πω οτι μεσα σε 10 λεπτα καταλαβαι τι θελω
στην αρχη το εκανε για την λιχουδια, αλλα τωρα μολις πω κατσε, καθεται
αλλοτε εχει λιχουδια και αλλοτε οχι

επισης.... καπου ειχα διαβασει να την βαζω να καθεται πριν της δωσω το φαγητο της
να μην την αφηνω να ορμαει επανω μου
και τωρα οταν πειναει παει καθεται διπλα στο νερο της
εκει δηλαδη που βαζω το μπολακι με το φαγητο της

εγω παντως τωρα στην αρχη για λιχουδια δινω το φαγητο της

βασικα ειναι σαν τα παιδια
μαθαινουν πολυ ευκολα αλλα θελει πολυ υπομονη και επιμονη απο εμας

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
θα το δουλεψω Χρυσουλα ευχαριστω !!!
εγω δεν θελω εναν σκυλο κλοουν ..απλα θελω να εκτελει 5βασικες εντολες ...
εμμ δηλαδη Χρυσουλα απο τωρα να χρησιμοποιω λουκανικα γαλοπουλας στην ηπια αυτην εκπαιδευση ...το κουταβι ειναι 2,5 μηνων ακομα!!
Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις λουκάνικο γαλοπούλας... οι λιχουδιές στην εκπαίδευση δεν είναι για χόρταση, είναι για την γεύση και μόνο... ένα κομματάκι όσο ένα στραγάλι (μη σου πω και πιο λίγο) είναι ότι πρέπει... τα περισσότερα κουτάβια με το που θα σηκώσεις τη λιχουδιά λίγο πιο πάνω από το κεφάλι τους (όχι τόσο όσο να προσπαθήσει να σηκωθεί στα δύο πόδια) αυτομάτως σχεδόν κάθονται.... κάνε μερικές φορές και όταν δεις ότι αμέσως κάθεται, προσθέτεις και την εντολή την ώρα που ξεκινάει να κάτσει.
Εμένα η πρώτη μου μικρή 2,5 μηνών ξεκίνησε να μαθαίνει τις πρώτες της εντολές, μέχρι 3,5 που ξεκινήσαμε μάθημα ΒΥ στο club ήξερε το κάτσε, ξάπλα, μείνε και μερικά κόλπα... ;)

Στην αρχή το δελεάζεις με τη λιχουδιά στη μύτη, μετά όσο βελτιώνεται με μία υποθετική λιχουδιά (έχεις άδει χέρι αλλά το κρατάς σαν να έχεις λιχουδιά) και με το που κάθεται του δείχνεις ότι δεν έχεις τίποτα και του δίνεις τη λιχουδιά που έχεις στο τσαντάκι σου, αργότερα δύο δίνεις μία λες μπράβο μετά δίνεις και μετά πάλι μπράβο (ώστε να μην ξέρει πότε θα έρθει και πότε όχι λιχουδιά) και όταν το κουτάβι σου έχει εξοικιωθεί με σένα και δεθεί βάζεις ελάχιστη πίεση για να το τοποθετήσεις εσύ στο κάτσε χωρίς λιχουδιά για να αρχίσει να μπαίνει στο μυαλό του η έννοια της κυριαρχίας και η εντολή να μετατρέπεται στο μυαλό του πρέπει να κάτσω.... τα λέμε και αργότερα αυτά όμως... :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97