Εκπαίδευση για τουαλέτα.

FilipposK

Member
19 Ιουνίου 2016
23
0
27
Καλησπέρα σας!Έχω ένα γαλλικό bulldog που το πήρα 1 χρονών και ήταν ήδη εκπαιδευμένη.Το κακό όμως είναι ότι ήταν εκπαιδευμένη στο να κατουράει έξω μόνο και όχι σε ένα συγκεκριμένο μέρος στο σπίτι.Επίσης το ακόμη χειρότερο είναι ότι συνήθισε να βγαίνει 3 φορές την ημέρα για την ανάγκη της.Τώρα που έχει κρύο μας είναι πολύ δύσκολο και είναι επίσης απίστευτο να την μάθω τώρα που είναι 4 να κάνει την ανάγκη της σε σημείο που επιθυμώ.(Είχα προσπαθήσει και όταν την πρωτοπήρα.

Έχω 2 ερωτήσεις και είναι η εξής:
1)Μήπως δεν είναι ακόμη απίστευτο να της το μάθω?Υπάρχει τρόπος?
2)Η μητέρα μου είχε γάτα όταν ήταν μικρή και της έμαθε να κάνει την ανάγκη της στην τουαλέτα.Ανεβαίνει πάνω στην λεκάνη και τα έκανε.Ήταν και θηλυκό όπως το σκυλί μου.Όποτε κάποιος
στο σπίτι πήγαινε τουαλέτα,έφερνε και την γάτα να παρακολουθεί και έτσι έμαθε μόνη της.Θα δουλέψει αυτό για το σκυλί λέτε?

Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλησπέρα.

Επειδή δε ξέρω αν κατάλαβα καλά..το πρόβλημά σου είναι ότι η σκυλίτσα κάνει τσίσα εκτός σπιτιού; Κι εσύ θες να κάνει εντός σπιτιού σε συγκεκριμένο σημείο..πχ πάνα ας πούμε; Βόλτα κάθε πότε βγαίνετε; Και τέλος σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι;

FilipposK

Member
19 Ιουνίου 2016
23
0
27
Καλησπέρα.

Επειδή δε ξέρω αν κατάλαβα καλά..το πρόβλημά σου είναι ότι η σκυλίτσα κάνει τσίσα εκτός σπιτιού; Κι εσύ θες να κάνει εντός σπιτιού σε συγκεκριμένο σημείο..πχ πάνα ας πούμε; Βόλτα κάθε πότε βγαίνετε; Και τέλος σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι;
Καλησπέρα.Ναι το πρόβλημα μου είναι ότι κάνει την ανάγκη της μόνο έξω.Επιθυμώ και μέσα
λόγο ότι τώρα τελευταία είμαστε απασχολημένοι..Την βγάζω βόλτα πρωί,απόγευμα και βράδυ. Βρίσκομαι Δυτική Θεσσαλονίκη.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Άρα δεν είσαι στον Έβρο πχ να έχει πολύ κρύο να πεις ότι δεν αντέχεται η θερμοκρασία. Σχετικά νορμάλ θερμοκρασίες αν εξαιρέσεις τις περασμένες δυο τρεις μέρες που είχε πανελλαδικά κρύο αρκετό. Το ότι έχει μάθει έξω να κάνει την ανάγκη της είναι πολυ θετικό κατ' εμέ. Αφού τη βγάζεις και τρείς βόλτες ποιό το πρόβλημα; Το ότι είστε απασχολημένοι σημαίνει ότι μπορεί να παραλείψετε μία βόλτα ή να μη βγεί για μέρες ας πούμε; Απλά να ξέρεις, μιας και ο σκύλος μου είχε μάθει ΚΑΙ μέσα..ότι αυτό μου δημιούργησε πολλά άλλα προβλήματα. Δηλαδή έκανε τσίσα σε χαλιά,πατάκια κλπ ανά διαστήματα, μιας και θεωρούσε ίσως ότι το μέσα είναι οκ γενικά..ποιός ξέρει. Απ όταν κόπηκε το μέσα και έμεινε το έξω μόνο, κόπηκαν και αυτά. Κάποια στιγμή που αρρωστήσαμε στο σπίτι με Η1Ν1 και δε γινόταν για δυο μέρες να βγει έξω καθόλου, η λύση που είχα βρεί ήταν να λερώνει στη βεράντα αναγκαστικά. Αλλά δε θα το συνιστούσα όπως και να χει..Είσαι τυχερός που ο σκύλος έχει μάθει να λερώνει μόνο έξω και θα πρότεινα να το διατηρήσεις.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Θεωρώ πως είναι χρήσιμο ο σκύλος να μάθει να τα κάνει και στο μπαλκόνι πέρα από την βόλτα του. Μπορει κάποια στιγμή στην ζωή του να εμφανίσει συχνοουρία ή ακράτεια και να μην έχεις την δυνατότητα να βγαίνεις κάθε τρεις και λίγο. Ή να είσαι άρρωστος όπως είπες Holywood.
Υ.Γ Η δικαιολογία, να μην βγάζεις τον σκύλο επειδή έχει κρύο...στην Θεσσαλονίκη, μου φαίνεται κάπως αστεία. :p

• Like
Reactions: Orilis

FilipposK

Member
19 Ιουνίου 2016
23
0
27
Θεωρώ πως είναι χρήσιμο ο σκύλος να μάθει να τα κάνει και στο μπαλκόνι πέρα από την βόλτα του. Μπορει κάποια στιγμή στην ζωή του να εμφανίσει συχνοουρία ή ακράτεια και να μην έχεις την δυνατότητα να βγαίνεις κάθε τρεις και λίγο. Ή να είσαι άρρωστος όπως είπες Holywood.
Υ.Γ Η δικαιολογία, να μην βγάζεις τον σκύλο επειδή έχει κρύο...στην Θεσσαλονίκη, μου φαίνεται κάπως αστεία. :p
Το θέμα είναι ότι αυτή ξέρει ότι την ανάγκη την κάνουμε σε χώμα.Τώρα πως θα την μάθω είναι το θέμα.
Υ.Γ Ξέχασα να αναφέρω ότι τώρα τελευταία είμαστε απασχολημένοι και μας είναι δύσκολο.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Εγω στην τουαλετα της γατας εμεινα χαχαχαχαχαχαχα! Δηλαδη αληθεια η γατα απλα εβλεπε τους αλλους που πηγαιναν; να κατουριεσαι κ να εχεις την μαμα να λεει περιμενεεεεεε να ερθει κ ο γατης να κοιταει :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Εμενα επειδη ο σκυλος μου εχει μαθει να κανει πιπι μονο σε χωμα ή γκαζον εφτιαξα σε ενα κομματι τ μπαλκονιου ειδικο χωρο σαν ξυλινο κουτι με γκαζονακι τυπου απο πανω αν το ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις τι λεω!! Εγω το εκανα γιατι οταν πηγαινω αθηνα η πολυκατοικια εχει σκαλες και ο δικος μου δεν κανει ανεβοκατεβαινει τοσο συχνα!! Με τιποτα μη του κοψεις δηλαδη τις βολτες γιατι για αυτα δεν ειναι μονο τουαλετα! Μυριζουν ερχονται σε επαφη με κοσμο βοηθαει στο μυαλο τους.. πανες θα σου ελεγα οχι γιατι κ εμενα τα εκανε κ σε χαλια πατακια κτλ! Οποτε μετα θα χαλας ακομα πιο πολυ χρονο να το ξεμαθεις και θα ευχεσαι να ειχατε μεινει στις βολτες.. ρωτα κ εναν εκπαιδευση ομως..

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Το θέμα είναι ότι αυτή ξέρει ότι την ανάγκη την κάνουμε σε χώμα.Τώρα πως θα την μάθω είναι το θέμα.
Υ.Γ Ξέχασα να αναφέρω ότι τώρα τελευταία είμαστε απασχολημένοι και μας είναι δύσκολο.
Δυστυχώς, δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί και η δικιά μου προτιμάει να σκάσει από το να τα κάνει στο μπαλκόνι. Ίσως αν της μαθαίνατε κάποια εντολή. Ούτε για 5-10 λεπτά δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγαίνει όταν δεν υπάρχει χρόνος;

• Like
Reactions: FilipposK

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Και να της μαθεις άλλα απο αυτα που εχει μαθει μεχρι στιγμης παντως θελει αρκετο χρονο.....

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Εγω στην τουαλετα της γατας εμεινα χαχαχαχαχαχαχα! Δηλαδη αληθεια η γατα απλα εβλεπε τους αλλους που πηγαιναν; να κατουριεσαι κ να εχεις την μαμα να λεει περιμενεεεεεε να ερθει κ ο γατης να κοιταει :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

έχω κλάψει λεμε :ROFLMAO:, αλλα οταν το διαβασα κρατηθηκα να μην τρολαρω και χαλασω το θεμα.....:censored:

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Άλλοι πασχίζουν να τα μάθουν να κάνουν την ανάγκη τους έξω κι εδώ συζητάμε τρόπο να κάνουμε το σωστά μαθημένο σκυλί να κάνει την ανάγκη του, εντός σπιτιού.

Με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένα τα δίποδα τελικά..

Αν στα αλήθεια θέλουμε το σκυλί να έχει και μια άλλη "διέξοδο ανάγκης", ο τρόπος που αναφέρθηκε παραπάνω μου φαίνεται αρκετά καλός. Μπορεί βέβαια να πιάσει, μπορεί και όχι. Εξαρτάται κι από το σκύλο.

Αυτό βέβαια, όπως και το κρύο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί δικαιολογία να μη βγαίνει το σκυλί, έστω για τις ανάγκες του, όταν υπάρχει πίεση χρόνου. Άκομα και τις πολυ κρύες μέρες φέτος το χειμώνα, δεν έκανε δα και πολικό ψύχος. :p

@Δημητρα_kme μπα σε καλό σου.. Το έκανα εικόνα και έκλαψα λίγο.. :LOL:

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Απίστευτο αυτό μακάρι να μου συνέβαινε εμένα....
Μπορείτε να με βοηθήσετε βήμα βήμα πως να κόψω την πάνα;;;;είναι 16 μηνών βγαίνουμε πρωί Στης 9:30 και απόγευμα Στης 6.εχω πάντα μια πάνα στο σπίτι όπου μέρα παρά μέρα την αλλάζω γιατί έχει αρκετά τσίσα.θελω να συμπληρώσω πως και εμείς έχουμε ατυχήματα σε χαλάκια αλλά μόνο τσίσα...

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Μπορείτε να με βοηθήσετε βήμα βήμα πως να κόψω την πάνα;;;;είναι 16 μηνών βγαίνουμε πρωί Στης 9:30 και απόγευμα Στης 6.εχω πάντα μια πάνα στο σπίτι όπου μέρα παρά μέρα την αλλάζω γιατί έχει αρκετά τσίσα.θελω να συμπληρώσω πως και εμείς έχουμε ατυχήματα σ
@mariatheo το αυτονοητο...να προσθεσεις ακομα μια βολτα για τις αναγκες του σκυλου
ναι να το κάνω δεν έχω πρόβλημα να προσθέσω το μεσημέρι και να βγάζω την Τρίτη βόλτα λίγο ποιο αργά;;;;με την πάνα τι γίνεται;;;την εξαφανίζω;;;η σιγά σιγά;;;;

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Αν λέω αν το καταφέρουμε μετά θα μπορώ να επιστρέψω Στης δυο βόλτες την ημέρα;;;η για πάντα τρεις;;;;

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
mariatheo αν χρησιμοποιεις crate, αυτο ειναι που θα σε βοηθησει...εγω τουλαχιστον ετσι το εκανα για να τη γυρισω απο τις πανες στο εξω...την εβγαζα απο το κλουβι και κατευθειαν κατω...μετα ανεβαιναμε, καθομασταν για λιγο,παιζαμε και παλι κλουβι, το μεσημερι παλι το ιδιο μετα τη βολτα, το βραδυ παλι το ιδιο, σε κανα τριαρι μερες πηρε γραμμη πως πρεπει να κατουραει κατω...δε λεω, εχουμε ακομα μικροατυχηματακια, αλλα ειναι μικρη ακομα η δικια μας..

FilipposK

Member
19 Ιουνίου 2016
23
0
27

Εμενα επειδη ο σκυλος μου εχει μαθει να κανει πιπι μονο σε χωμα ή γκαζον εφτιαξα σε ενα κομματι τ μπαλκονιου ειδικο χωρο σαν ξυλινο κουτι με γκαζονακι τυπου απο πανω αν το ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις τι λεω!! Εγω το εκανα γιατι οταν πηγαινω αθηνα η πολυκατοικια εχει σκαλες και ο δικος μου δεν κανει ανεβοκατεβαινει τοσο συχνα!! Με τιποτα μη του κοψεις δηλαδη τις βολτες γιατι για αυτα δεν ειναι μονο τουαλετα! Μυριζουν ερχονται σε επαφη με κοσμο βοηθαει στο μυαλο τους.. πανες θα σου ελεγα οχι γιατι κ εμενα τα εκανε κ σε χαλια πατακια κτλ! Οποτε μετα θα χαλας ακομα πιο πολυ χρονο να το ξεμαθεις και θα ευχεσαι να ειχατε μεινει στις βολτες.. ρωτα κ εναν εκπαιδευση ομως..
Χχαχααχαχαχ καπως ετσι αχχααχ.Οχι δεν θα του κόψω της βόλτες με τίποτα απλώς θέλω να το πηγαίνω λιγότερες φορές..λόγο απασχόλησης..

FilipposK

Member
19 Ιουνίου 2016
23
0
27
Άλλοι πασχίζουν να τα μάθουν να κάνουν την ανάγκη τους έξω κι εδώ συζητάμε τρόπο να κάνουμε το σωστά μαθημένο σκυλί να κάνει την ανάγκη του, εντός σπιτιού.

Με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένα τα δίποδα τελικά..

Αν στα αλήθεια θέλουμε το σκυλί να έχει και μια άλλη "διέξοδο ανάγκης", ο τρόπος που αναφέρθηκε παραπάνω μου φαίνεται αρκετά καλός. Μπορεί βέβαια να πιάσει, μπορεί και όχι. Εξαρτάται κι από το σκύλο.

Αυτό βέβαια, όπως και το κρύο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί δικαιολογία να μη βγαίνει το σκυλί, έστω για τις ανάγκες του, όταν υπάρχει πίεση χρόνου. Άκομα και τις πολυ κρύες μέρες φέτος το χειμώνα, δεν έκανε δα και πολικό ψύχος. :p

@Δημητρα_kme μπα σε καλό σου.. Το έκανα εικόνα και έκλαψα λίγο.. :LOL:
Δεν είναι μόνο το κρύο είναι και ότι τώρα τελευταία είμαστε απασχολημένοι.
Επίσης αυτό με την γάτα το έκανα σαν "πλάκα" βρε παιδιά εντάξει :(
(Αν και στα αλήθεια έγινε αχχααχαχ)

FilipposK

Member
19 Ιουνίου 2016
23
0
27
Μπορείτε να με βοηθήσετε βήμα βήμα πως να κόψω την πάνα;;;;είναι 16 μηνών βγαίνουμε πρωί Στης 9:30 και απόγευμα Στης 6.εχω πάντα μια πάνα στο σπίτι όπου μέρα παρά μέρα την αλλάζω γιατί έχει αρκετά τσίσα.θελω να συμπληρώσω πως και εμείς έχουμε ατυχήματα σε χαλάκια αλλά μόνο τσίσα...
Μην νομίζετε,εγώ εκπαιδευμένο το πήρα.1 χρονών το πήρα και πολύ σπάνια να κατουρήσει σπίτι(ο μόνος λόγος που το πήρα βέβαια :p )