Εγω το βλεπω λιγο διαφορετικα. Με την κριση σταματησαν να δουλευουν τα ανθρωπινα κομμωτηρια κι εσυ θελεις να ανοιξεις σκυλοκομμωτηριο?
Εδώ στα Χανιά έχει 400 κομμωτήρια (και όλα δουλεύουν!). Παρά την κρίση, η Χανιώτισσα θέλει ωραίο μαλλί (κι ας πεινάσει!).... Είναι παράξενο το μυαλό της μέσης νοικοκυράς....
Συζήτηση στο κομμωτήριο σκύλων μετά από πλήσημο Γερμανικού Ποιμενικού, βούρτσισμα, στέγνωμα, καθάρισμα αυτιών, κόψιμο νυχιών κλπ.
Η κυρία (παντρεμένη με 3 παιδιά) : "Κάθε πότε θέλει μπάνιο ο σκύλος; "
Εγώ : "Κάθε μήνα."
Εκείνη : "Κάθε ΜΗΝΑ!!!! Μα είναι πολλά 30 ευρώ τον μήνα...."
Εγώ : "30 είναι τώρα που είναι μικρός. Αργότερα θα είναι 40 και μετά 50 ευρώ, όταν θα έχει μεγαλώσει το τρίχωμά του."
Εκείνη ασπρίζει και μένει άφωνη.
Εγώ: "Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να χαλάτε τόσα χρήματα..."
(ανακουφίζεται αμέσως) αλλά συνεχίζω: "Μπορείτε να τον πλένετε εσείς στη μπανιέρα σας."
Παθαίνει ένα ΣΟΚ η κυρία και αρχίζει να λέει ασυναρτησίες και να τρέμει μόνο στην σκέψη πως θα μπει το σκυλί στο μπάνιο της.
Που να ήξερε η κακομοίρα πως "τα μικρόβια" που θα αφήσει ο σκύλος στην μπανιέρα δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ (τα παιδιά της αφήνουν περισσότερα).
Η τρίχα που θα φτάσει ως το ταβάνι και θα κολλήσει μαζί με τα σαπούνια είναι το μεγάλο πακέτο της ιστορίας....
Φυσικά μπορούν να τον πλύνουν τον σκύλο στον κήπο με το λάστιχο (αν και με κρύο νερό δεν καθαρίζει πραγματικά, και ούτε θα κάτσει ο σκύλος να δεχτεί το παγωμένο νερό χωρίς μάχη) και μετά να τον αφήσουν να ξαπλώσει στα χώματα πάλι για να στεγνώσει....
Μάλλον τελικά είναι ένα επάγγελμα που χρειάζεται παρά την κρίση!