Εκπαίδευση Αδέσποτου

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Θα ήθελα τις συμβουλές σας σ'ενα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε εχθές. Τον τελευταίο μήνα ταίζω δυο αδεσποτάκια. Λόγω αυτού με ακολουθούν παντού όπου πάω βόλτα με τα δικά μου και αράζουν στα σκαλιά της εισόδου στην πολυκατοικία όπου μένω. Γενικά δεν γαυγίζουν, δεν είναι επιθετικά προς ζώα και ανθρώπους (ειδικά τα παιδιά των απέναντι τα λατρεύουν), ούτε λερώνουν (τα κάνουν στη βόλτα μαζί με τα δικά μου!). Χθές όμως έγινα δέκτης των πρώτων παραπόνων από τους γείτονες μου και σύνοικους της πολυκατοικίας. Επειδή κοιμούνται και αράζουν στα σκαλιά, πολλοί επισκέπτες τα φοβούνται (το ένα πιτμπουλοφέρνει), όπως και ντελιβεράδες, ταχυδρόμοι κ.λπ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα εκπαιδεύσω ώστε να μην βρίσκονται στην είσοδο της πολυκατοικίας; Δηλαδή να τα κάνω να καταλάβουν ότι ο χώρος αυτός είναι εκτός ορίων; Ευχαριστώ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Όχι δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις τα σκυλιά να μην σε πλησιάζουν εφόσον έχετε αναπτύξει αυτή την σχέση. Εκτός αν σταματήσεις να τα ταίζεις , τα διώχνεις και γίνεις εχθρική απέναντι τους κάτι που δεν είναι το ζητούμενο. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι μια ωραιότατη καμπάνια με τρόπο παίρνοντας με το μέρος σου τους πιο φιλικούς εκ των γειτόνων αρχικά λέγοντας πόσο χρήσιμα είναι τα σκυλιά αυτά ως φύλακες της πολυκατοικίας. Μάλιστα αν φροντίσεις να τους πάρεις με το μέρος σου, να τα στειρώσετε και να τα φροντίζετε για τις ιατρικές τους ανάγκες ομαδικά, και να τα εμβολιάσετε και κατά της λύσσας, τότε θα έχεις πετύχει πραγματικά υπέρ των σκύλων .

• Like
Reactions: mareco

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Όχι δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις τα σκυλιά να μην σε πλησιάζουν εφόσον έχετε αναπτύξει αυτή την σχέση. Εκτός αν σταματήσεις να τα ταίζεις , τα διώχνεις και γίνεις εχθρική απέναντι τους κάτι που δεν είναι το ζητούμενο. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι μια ωραιότατη καμπάνια με τρόπο παίρνοντας με το μέρος σου τους πιο φιλικούς εκ των γειτόνων αρχικά λέγοντας πόσο χρήσιμα είναι τα σκυλιά αυτά ως φύλακες της πολυκατοικίας. Μάλιστα αν φροντίσεις να τους πάρεις με το μέρος σου, να τα στειρώσετε και να τα φροντίζετε για τις ιατρικές τους ανάγκες ομαδικά, και να τα εμβολιάσετε και κατά της λύσσας, τότε θα έχεις πετύχει πραγματικά υπέρ των σκύλων .
Χαχαχαχα. Εδώ με το ζόρι πληρώνουν τα κοινόχρηστα, φαντάζομαι τη φάτσα τους αμα τους προτείνω να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τα αδέσποτα. Εντάξει έχουν και αυτοί τα δίκια τους. Δεν τους ρώτησα πριν ταίσω τα αδέσποτα. Απλά μια μέρα ξυπνήσανε και είχανε σκύλους κάτω από το σπίτι τους. Μου είπανε ότι τα ανιψάκια της κοπέλας που μένει δίπλα αρνιούντουσαν να ανέβουν τα σκαλιά λόγω των σκύλων και κλαίγανε από τον φόβο τους. Δεν θέλω τέτοιες καταστάσεις. Δίπλα στην πολυκατοιία ακριβώς έχει ανοικτό χώρο που χρησιμοποιούμε για πάρκινγκ. Θα ήθελα με κάποιο τρόπο να τους δείξω ότι εκεί είναι εντάξει ενώ μπροστά στην πολυκατοικία δεν επιτρέπεται. Με το που βγώ για βόλτα μπορούν να με ακολουθούν. Αλλά όταν με περιμένουν επιτρέπεται να είναι εκέι και όχι εδώ π.χ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Καλά μην γελάς πολύ γιατί αυτό που σου έγραψα δεν είναι θεωρητικές προσέγγισεις σε έναν ιδεατό κόσμο αλλά πραγματικότητα που έζησα με γείτονες που κλωτσούσαν τα κουτάβια της σκύλας που ταίζαμε και η ιστορία κατέληξε με την σκύλα να έχει δικό της σπιτάκι στην πυλωτή μας και να ζει εκεί αφού εμείς πια είχαμε μετακομίσει μακριά. Συμβαίνει και έχει συμβεί σε πολλές πολυκατοικίες.
Τα σκυλιά σε θεωρούν αγέλη τους για αυτό σε περιμένουν από κάτω. Εγώ ότι είχα να προτείνω το πρότεινα ας μιλήσουν οι ειδικοί.

• Like
Reactions: ChrisApo

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν