Εκνευριστική νοοτροπία

eua@3

Active Member
19 Μαρτίου 2012
36
2
ΚΡΗΤΗ
Το παν είναι να σεβετε η μια πλευρά την αλλη.Παντως εγω εχω βαλει φασαρια σε δημοσια υπηρεσια και σε παραλια με αφορμη τα παιδια μου φαντασου τι θα γινετε εαν προσθεσω στη φαμιλια και το σκυλακι.Δεν θα μπορω να παω πουθενα. χα χα χα
Μονο στις ερημιες θα μπορω να κυκλοφορω με ανεση!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και μένα με ενοχλεί που κάποιοι παρατάνε τα περιττώματα των σκυλων τους, αλλά με ενοχλεί και η μανα που σέρνοντας το παιδι από το χέρι, το πιτσιρίκι κλωτσά το σκυλι δίπλα του. Όπως με ενοχλεί και που πετάνε γόπες τσιγάρων κάτω, αλλά δεν μπορώ να πάω να του απαγορευσω να καπνίζει...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Νατάσα μου εγώ θα σου πω το εξής: Ναι οκ σεβαστό το ότι δεν είναι ολοι υποχρεωμένοι να ανεχτουν τα σκυλιά μας,όμως δε μπορεί να έρχεται ο καθένας να με κρίνει γιατί δεν υιοθέτησα ένα παιδί και πήρα σκυλί μιλώντας με σιχαμάρα και κοιτώντας με σα να είμαι ηλίθια,στυλ,ζει στο κόσμο της!
Οπως δεν κρίνω τον αλλον για τις πράξεις του,έτσι κι εγώ δε θέλω να μου λένε αν έκανα καλά η όχι!
Επιλογή του καθενός οπως είπες είναι να έχει η οχι σκύλο,να είναι η να μην είναι φιλόζωος,να βοηθάει η οχι ανθρώπους,παιδιά κλπ.

Οταν λοιπόν κάποιος έρχεται στο σπίτι μου που ξέρει ότι έχω σκύλο με ότι αυτό συνεπάγεται,η θα το δεχτεί,η δεν θα έρθει γιατί δε μπορεί να τον ανεχτεί!
Τέτοιου είδους προσβολές δε τις ανέχομαι!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παιδιά, όταν περπατά ο χριστιανός στο δρόμο κ πατάει περιττώματα ή βρίσκει το παιδί του στο πάρκο να παίζει με σκυλίσια κακά ποιος φταίει για την όποια κριτική ασκηθεί; Κ φυσικά κάποιοι έχουν απόλυτο δίκιο να κατηγορούν, αφού κ οι σκυλάδες δε σέβονται τους συνανθρώπους τους, με τον α' ή β' τρόπο.
Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει κ από τις δύο, αν μπορείς να το πεις, πλευρές. Εγώ απλώς σας αναφέρω αυτή που ίσως δε μας "συμφέρει", αλλά ο καθένας έχει δικαιώματα από τη στιγμή που είναι μέρος μίας κοινωνίας.

Ο καθένας, λοιπόν, "υποχρεούται" να "ανεχτεί" την ύπαρξή μας σε δημόσιους χώρους, αφού δεν κάνουμε κάτι παράνομο, αλλά κ εμείς φυσικά έχουμε υποχρέωση απέναντι στους άλλους.
Έτσι είναι παιδιά. Συμφωνώ απόλυτα. Η γύφτικη νοοτροπία πολλών σκυλάδων, και συγνωμη για την έκφραση αλλά έτσι είναι, εντείνει την αντιπάθεια κατά των σκύλων. Δεν λέω ότι η κατηγορία "κωλόγεροι" :p θα αγαπούσαν ξαφνικά τα σκυλιά μου, και ούτε με ενδιαφέρει να τα αγαπήσουν, αλλά μου έχει τύχει να μου πουν μπράβο την ώρα που με βλέπουν να τα μαζεύω.. Και δεν με κοιτούν πια με τόση αντιπάθεια στις βόλτες μας γιατί έχουν πάρει γραμμή ότι αυτή δεν αφήνει τα κακά τους παντού τουλάχιστον..

Ναι αλλά ποιο είναι το ποσοστό των σκυλάδων που μαζεύει τα κακάκια?
Βλέπω όλο και περισσότερους να το κάνουν, αλλά και πάλι πιστεύω ότι είναι ακόμη ελάχιστοι.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Νατάσσα κ γω συμφωνώ μαζί σου ότι έχουν δει κ των "άλλων" τα ματάκια πολλά για να φέρονται έτσι.

Αλλά χαίρομαι να τους αποδεικνύω λάθος, γτ εννοείται πολλά εξαρτώνται κ από μας!
Συγκεκριμένα προχτές, έκανα βόλτα με την μικρή μου, τα έκανε κ όταν έκανα να τα μαζέψω, σταμάτησε πίσω μου μια γιαγιά με τα 3 εγγονάκια της κ μου έδινε συγχαρητήρια για αυτό που κάνω γτ κάθε μέρα βγάζοντας το καρότσι του μωρού βόλτα, λερώνονται οι ρόδες του με "διάφορα" κ αναγκάζεται να το πλένει για να το ξαναβάλει σπίτι. Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο περήφανη μαζεύοντας κακάκια! :) Ήταν πολύ γλυκό να λέει η γιαγιά στα παιδάκια "θέλετε να χαιδέψετε το καθαρό σκυλάκι?" κ κείνα να μην το φοβούνται!

eua@3

Active Member
19 Μαρτίου 2012
36
2
ΚΡΗΤΗ
Δεν νομίζω να φταίει μόνο το οτι δεν μαζεύουνε ορισμένοι τα κακακια των σκύλων τους.Αλλωστε υπαρχουν και τοσα αδεσποτα που δεν εχουν κανενα να τα μαζευει.Απλα είναι μια λαθος νοοτροπια και ελλειψη παιδειας.Οι περισσοτεροι που σχολιαζουν ή κριτικαρουν τους σωστους ιδιοκτητες δεν ειχαν ποτε στη ζωη τους κατοικιδιο.Αρα πολυ απλα δεν μπορουν να καταλάβουν...Τωρα οι επιλογες που κάνει ο κάθε ενας στην ζωή του ειναι δικο του θεμα και δεν αφορα κανεναν αλλο.

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Εγω προσωπικα δεν πιστευω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ οτι η αντιπαθεια που υπαρχει ειναι οτι σε ενα παρκο ανοιχτο ας πουμε εχω κακακια σκυλων!!!ειναι θεμα νοοτροπιας αυτο το πραγμα!!!

Επισης θα δωσω κι αλλο παραδειγμα!!!ΠΟΣΟΙ καπνιστες σβηνουν τα τσιγαρα στο τασακι στο αμαξι και δεν τα πετανε εξω;;τι σημαινει οτι ολοι οι καπνιστες ειναι εμπρηστες και οταν βλεπεις καποιον να καπνιζει πας και του λες εσυ βαζεις τις φωτιες;;;

Ειναι θεμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ παιδια και ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ!!!!νοθινκ ελς ματερς(μεταλλικα,φοβερο κομματι)!!!! :D

Οπως και με τους μεταναστες μερικοι ειναι σκατοκολλημενοι του κερατα ετσι ειναι και με τα σκυλια μερικοι αλλοι!!!!Ελληνικη νοοτροπια!!!οτι δεν ξερω ή οτι δεν το ξερω καλα ειναι χαζο-αηδια-κτλ κτλ!!!!
ο καθενας με τις παραξενιες του!!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν μπορείς να τα'χεις καλά με όλους, οι "περίεργοι" πάντα θα υπάρχουν.
Εμείς εδώ που μένουμε κάθε μέρα ακούμε: "πού τα πάτε τα σκυλιά κ τι δουλειά έχουν τέτοια σκυλιά σε διαμέρισμα κ είναι μεγάλα" κ.ο.κ, Όταν άνοιξαν κ έκλεψαν πράγματα το καλοκαίρι από 2,3 διαμερίσματα, άλλαξαν "τροπάριο" λέγοντας: "καλά που τα έχετε κ σας προστατεύουν" κ.λπ. Τώρα, γυρίσαμε στο αρχικό "σενάριο": "θα μας φάνε τα σκυλιά" κ.λπ..
Μένουμε με νοίκι κ προς το παρόν σε διαμέρισμα, οπότε δεν μπορούμε να'χουμε πλήρη ελευθερία κινήσεων (πριν που έμενα στο δικό μου σπίτι είχε διαφορά ως προς την ψυχολογία μου).
Οπότε αυτό που κάνω είναι να μην πετά ούτε τρίχα έξω από την εξώπορτά μου κ φυσικά το σπίτι μου ίσως είναι πιο καθαρό από ορισμένους που δεν έχουν ούτε παιδί, ούτε σκυλί (καλά, έχω κ ένα "απάλευτο κολληματάκι" με την καθαριότητα, βέβαια:p)... Κ σε ό,τι "σχόλια" ακούω: ή δε μιλάω (έχω να κάνω με ηλικίες 65+ -οικογενειακή πολυκατοικία, λίγων διαμερισμάτων) ή χαμογελάω κ φεύγω. Επίσης, δεν ενοχλούν σε ώρες που δεν πρέπει λόγω νόμου κ δεν κάνουν τις ανάγκες τους στον κήπο της πολυκατοικίας. Αλλά αυτή είναι η δική μου αντιμετώπιση.

Αν κρίνω από τα περιττώματα στα πεζοδρόμια της Αγ. Παρασκευής, ελάχιστοι μαζεύουν...

Επίσης, πιστεύω ακράδαντα ότι η όποια νοοτροπία δεν αλλάζει με τσαμπουκάδες κ υποβάθμιση του συνομιλητή μας (υπάρχουν κ εξαιρέσεις βέβαια, όταν ομιλούμε σε τοίχο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι με καλή διάθεση, τα όποια θέματα μπορούν να λυθούν, αλλιώς ο καθένας τραβά το δρόμο του).
Κ αν κάποιους δεν τους χαρακτηρίζει ο όρος παιδεία, ας είμαστε εμείς εκείνοι που θα την προβάλλουμε καθημερινά.

Last edited:

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
αλλιώς ο καθένας τραβά το δρόμο του

Νομιζω αυτη ειναι η πιο σωστη κουβεντα που ειπες!!!η μονη λυση απο οτι πιστευω προσωπικα!!!δεν ασχολεισε και τελειωσε το θεμα!!!(αν και δεν ειμαι τετοιος τυπος)!!!

sevita

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
97
0
ενα εχω να πω το οποιο και με θλιβει.. ''Η πλειοψηφια των Ελληνων δεν αγαπουν τα ζώα''. Λένε οτι τα αγαπουν, αλλα καμια σχεση.. Πραγματικα αυτο με στεναχωρει.. Δε θελω να πω τιποτα αλλο γιατι αν ξεκινησω δε θα μπορω να σταματησω.........................................

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Πες μου ότι μιλάς για το ξενοδοχείο στο κέντρο... δεν ξέρω αν μπορώ να πω και όνομα.... που εχει τρύπια σεντόνια! Και μιλάνε? Ελεος όμως οι μπουρτζοβλαχοι!
Η αλήθεια ειναι όμως πως 1 χρόνο στην κομοτηνη δεν θυμάμαι να ήξερα κανεναν με κατοικίδιο. Τα μόνα ζώα που εβλεπα ήταν κάποια σε ενα υποτυπωδες ζωολογικό πάρκο στην πλατεία.
Όσο για το παιδί της αλλης, όταν χεζόταν και καθόταν με λερωμένη πάνα ώσπου να το αλλάξουν...δεν θα το ελεγε και καθαρό. Ούτε όταν βρώμαγε κατουρλίλα...
Ναι φιλη μου το ξενοδοχειο στην πλατεια κεντρικοτατα σε εκεινο αναφερομαι!!!Που κυριολεκτικα τους εχω χρυσωσει εναν χρονο τωρα κ μας μιλησαν λες κ ερχομασταν πρωτη φορα δεν απετω απο κανεναν να δεχτει το κουταβι μου στον χωρο του αλλα απαιτω να μου συμπεριφερονται ευγενικα!!

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Παιδιά, όταν περπατά ο χριστιανός στο δρόμο κ πατάει περιττώματα ή βρίσκει το παιδί του στο πάρκο να παίζει με σκυλίσια κακά ποιος φταίει για την όποια κριτική ασκηθεί; Κ φυσικά κάποιοι έχουν απόλυτο δίκιο να κατηγορούν, αφού κ οι σκυλάδες δε σέβονται τους συνανθρώπους τους, με τον α' ή β' τρόπο.
Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει κ από τις δύο, αν μπορείς να το πεις, πλευρές. Εγώ απλώς σας αναφέρω αυτή που ίσως δε μας "συμφέρει", αλλά ο καθένας έχει δικαιώματα από τη στιγμή που είναι μέρος μίας κοινωνίας.

Ο καθένας, λοιπόν, "υποχρεούται" να "ανεχτεί" την ύπαρξή μας σε δημόσιους χώρους, αφού δεν κάνουμε κάτι παράνομο, αλλά κ εμείς φυσικά έχουμε υποχρέωση απέναντι στους άλλους.
Νατασσα δεν θα διαφωνησω μαζι σου ακομα κ σε μενα που εχω σκυλο δεν μου αρεσουν τα πεταμενα περιτωματα του ιδιοκτητη που βαριεται να τα μαζεψει κ που το σκυλι μου θα τρεξει στην βολτα του να τα μυρισει αλλα απαιτω αν δεν θελουν να τα αγαπανε τουλαχιστον να σεβονται την επιλογη μου!!Οταν καποιος ερχεται στον χωρο μου κ ξερει οτι εχω σκυλο θα πρεπει να προετοιμαστει καταλληλα,δευτερον αν κατι που κανει το σκυλι μου ενοχλει περιμενω μια σωστη καλοσυνατη αντιμετωπιση οχι το κωλοσκυλο θα το σκοτωσω κτλ!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ