Εσυ θα μου πεις ...εφοσον επικαλεστηκες τη ''μονιμη'' φυση της ασφαλειας που παρεχει ενα σκυλος Εγω απλα ηθελα να επισημανω/ρωτησω ολες τις πιθανες παραμετρους και τα κενα ασφαλειας που μπορει να δημιουργηθουν , ακομα και εαν εχεις τον καλυτερο σκυλο-φυλακα του κοσμου.Και ποια ειναι η λυση για να καλυφθουν ολα οσα ειπες? Σιγουρα οχι το να κυκλοφορουμε ολοι με ενα περιστροφο Ουτε ο συναγερμος στο σπιτι βοηθαει αν μου την πεσουν στο δρομο ή στο βουνο.
Θα μου πεις '' Μειωνω τις πιθανοτητες ή αποτρεπω'' .Αυτο το κανεις με οποιοδηποτε σκυλο πανω απο καποια κιλα.
Η καθημερινη πρακτικη ομως δινει τις απαντησεις σε τετοια ζητηματα.
Το πρωι εσυ πας στη δουλεια σου , η κορη σου σχολειο και η γυναικα σου μενει στο σπιτι . Το βραδυ , εσυ βλεπεις μπαλα , η γυναικα σου παει για κουν-καν και η κορη σου βγαινει βολτα.
Το καλοκαιρι , εσυ θα πας στο κτημα και η κορη σου μπορει να μεινει σπιτι γιατι θα διαβαζει για την εξεταστικη της.
Δεκαδες περιπτωσεις , ολες διαφορετικες για ενα συγχρονο ανθρωπο και ολα αυτα πρεπει να ληφθουν υποψη πριν ''πας στο ταμειο'' και διαλεξεις κουταβι μονο για φυλακα ή ετοιμο φυλακα κλπ
Εχοντας κανει στην εργασια μου αρκετα security risk assessments , καταληγω πως η ασφαλεια ειναι πολυπλοκο θεμα και δεν πρεπει να αξιολογειται αποσπασματικα (αλλα αυτο ειναι μαλλον αλλο θεμα συζητησης ...)
Πως να μην το παω σφαιρικα Αρη ? Αδιαφορεις για το κοστος ?Βασιλη, το πας πολύ σφαιρικα το θεμα, με κινδυνο να αναπαραγουμε παλιες συζητησεις.
Το παρον θεμα είναι πολύ συγκεκριμενο. Με λιγα λογια:
-κουταβι εργασιακο που θα βγαλει μονο του ο,τι είναι να βγαλει?
-οπως παραπανω αλλά ΚΑΙ με εκπαιδευση φυλαξης/προστασιας?
-ετοιμο ενηλικο σκυλο?
Το κοστος των παραπανω επιλογων που αναφερεις μαλλον δειχνει και την αποτελεσματικοτητα της καθε μιας...Υπαρχει δηλαδη περιπτωση πχ ο δευτερος σκυλος να ειναι χειροτερος φυλακας απο τον πρωτο ? (τους χωριζουν φυσικα καποιες λιγες χιλιαδες ευρω)