Εσυ θα μου πειςΚαι ποια ειναι η λυση για να καλυφθουν ολα οσα ειπες? Σιγουρα οχι το να κυκλοφορουμε ολοι με ενα περιστροφοΟυτε ο συναγερμος στο σπιτι βοηθαει αν μου την πεσουν στο δρομο ή στο βουνο.
Θα μου πεις '' Μειωνω τις πιθανοτητες ή αποτρεπω'' .Αυτο το κανεις με οποιοδηποτε σκυλο πανω απο καποια κιλα.
Η καθημερινη πρακτικη ομως δινει τις απαντησεις σε τετοια ζητηματα.
Το πρωι εσυ πας στη δουλεια σου , η κορη σου σχολειο και η γυναικα σου μενει στο σπιτι . Το βραδυ , εσυ βλεπεις μπαλα , η γυναικα σου παει για κουν-καν και η κορη σου βγαινει βολτα.
Το καλοκαιρι , εσυ θα πας στο κτημα και η κορη σου μπορει να μεινει σπιτι γιατι θα διαβαζει για την εξεταστικη της.
Δεκαδες περιπτωσεις , ολες διαφορετικες για ενα συγχρονο ανθρωπο και ολα αυτα πρεπει να ληφθουν υποψη πριν ''πας στο ταμειο'' και διαλεξεις κουταβι μονο για φυλακα ή ετοιμο φυλακα κλπ
Εχοντας κανει στην εργασια μου αρκετα security risk assessments , καταληγω πως η ασφαλεια ειναι πολυπλοκο θεμα και δεν πρεπει να αξιολογειται αποσπασματικα (αλλα αυτο ειναι μαλλον αλλο θεμα συζητησης ...)
Πως να μην το παω σφαιρικα ΑρηΒασιλη, το πας πολύ σφαιρικα το θεμα, με κινδυνο να αναπαραγουμε παλιες συζητησεις.
Το παρον θεμα είναι πολύ συγκεκριμενο. Με λιγα λογια:
-κουταβι εργασιακο που θα βγαλει μονο του ο,τι είναι να βγαλει?
-οπως παραπανω αλλά ΚΑΙ με εκπαιδευση φυλαξης/προστασιας?
-ετοιμο ενηλικο σκυλο?
Το κοστος των παραπανω επιλογων που αναφερεις μαλλον δειχνει και την αποτελεσματικοτητα της καθε μιας...Υπαρχει δηλαδη περιπτωση πχ ο δευτερος σκυλος να ειναι χειροτερος φυλακας απο τον πρωτο ? (τους χωριζουν φυσικα καποιες λιγες χιλιαδες ευρω)