Εκθέσεις μορφολογίας

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
καλησπέρα όπως έχω γράψει σε άλλο post στις 30 -31 ιουλίου γίνετε έκθεση μορφολογίας στην σύρο,θέλω να ρωτήσω έτσι από περιέργεια,εμενα ο δικός μου γεννήθηκε 29-10-10.σε πια κατηγορια πάει??έως 9 μηνών είναι η puppy.έστω για μια μέρα θα από junior?αν πάρει κάποια διάκριση το κακ ας πούμε μετράει κανονικά γράφετε κάπου στο pedigree του?η απλά είναι έτσι για μια αξιολόγηση?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
nai πλεον των 9 μηνων και μια μερα πρεπει να παιξει στα τζουνιορ....
μπορει να παιξει για b.o.b. αλλα οχι για cac
πρεπει να παει indermediate πρωτα....
καθε cac προσμετρατε στα συνολικα που χρειαζεται καθε φυλη για πρωταθλητης...

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
δηλαδή να παο εγώ το σκυλί έτσι για την συμμετοχη και την μανούρα.κοινωνικοποίηση,να ενισχύσω το σύλλογο αν βεβαια έχει κέρδος από αυτό.και να έχω και κάτι έτσι σαν αναμνηστικό?η δεν υπάρχει λόγος?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν υπάρχει λόγος, το ξέρεις εσύ και ο εκτροφέας σου.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
δηλαδή να παο εγώ το σκυλί έτσι για την συμμετοχη και την μανούρα.κοινωνικοποίηση,να ενισχύσω το σύλλογο αν βεβαια έχει κέρδος από αυτό.και να έχω και κάτι έτσι σαν αναμνηστικό?η δεν υπάρχει λόγος?
Δλδ πρεπει να το εχεις σιγουρο να παρεις κακ κασιμπ για να παρεις μερος σε μια εκθεση? :eek:

Κατα τη γνωμη μου στις εκθεσεις πας τουλαχιστον μια φορα ανα κατηγορια για να σου πουν καποιοι που ξερουν παραπανω για το σκυλι σου,να παρεις δλδ γραπτα και επισημα την κριση τους και οχι για αναμνηστικα ;).

Δεν θα γραφτει κατι στο pedigree του (ανεξαρτητος ηλικιας) αλλα θα γραφτει στους μελλοντικους του απογονους.

Να πας φυσικα να σου πουν για το σκυλι σου,οι τιτλοι (για μενα) δεν εχουν τοση βαρητητα οσο τα σχολια στο χαρτακι που σου δινουν,απο κει μπορεις να δεις που υστερει το σκυλι σου και τι μπορεις να διορθωσεις απο αυτο.

Δεν τους απαξιω φυσικα ( Champion ειναι το κοριτσακι μου :p )

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
ναι και ειδικά για μένα που θέλω να ασχοληθώ με το mondioring..και κακ να πάρει το ίδιο μου κάνει αλλα από την στιγμή που έχει δυνατότητα να πάρει γιατί να μην μετράει?και μορφολογικά λάθος να είναι δεν θα με ενόχληση να το ακούσω...η εργασία με ενδιαφέρει...μιας και εκεί οι απόγονοι είναι σχεδόν όλοι ipo 3-bh-vdh-dmc-vgp2-bch-bbrch-hdb.από σεπτέβρη άλλωστε θα είμαι αθηνα οποτε αν μου πουν καλά λόγια θα τον ξαναπάω.ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Ποιος σου ειπε παιδι μου οτι δεν μετραει :confused:
δεν σε καταλαβαινω ......
το οτι δεν θα γραφτει στο pedigree δεν σημαινει οτι δεν μετραει :rolleyes:,παιρνεις χαρτια.
Δλδ ολοι εμεις που παμε ειμαστε βλακες? και αυτοι που πανε στου διαολου τη μανα για μια κριση ειναι βλακες αν δεν μετραει πουθενα .....
ή ολα αυτα τα IPO που λες θα γραφτουν στο pedigree? (δεν γνωριζω).
Για σενα θα πας να δεις αν αυτο που πληρωσες αξιζει μορφολογικα και στα IPO και γιαυτο θα πας ;).

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Συμφωνώ πολύ με την Σοφία…..
Το πιο σημαντικό και από τα CAC-CACIB σε μια έκθεση μορφολογίας είναι η κρίση που παίρνεις για την μορφολογία του σκύλου σου….αυτό σε βοηθάει να μάθεις τα προβλήματα και τις αδυναμίες που ενδέχεται να έχει ή να παρουσιάσει ώστε να πράττεις αναλόγως….

Ειδικά εσύ που δεν θέλεις απλά ένα πετ αλλά σε ενδιαφέρει να δουλέψεις με τον σκύλο σου έχεις έναν λόγο παραπάνω να μελετήσεις την μορφολογία του για να προλάβεις πιθανά μελλοντικά προβλήματα …

Από εκεί και πέρα σίγουρα και η κοινωνικοποίηση του κουταβιού σου και η εμπειρία που θα πάρει ,όπως και η ενίσχυση του ομίλου που διοργανώνει την συγκεκριμένη έκθεση για μένα είναι σοβαροί λόγοι συμμετοχής…

Τώρα αν ο μικρός πάει καλά στην εργασία και μελλοντικά τεθεί θέμα ζευγαρώματος σίγουρα είναι καλό να υπάρχουν και μορφολογικές κρίσεις (….μην κοιτάς που ο δικός μας όμιλος έχει να κάνει ειδικές εκθέσεις κάτι αιώνες…) στο korung π.χ. του Γερμανικού ομίλου Βέλγικων ποιμενικών ζητούν κρίση τουλάχιστον ‘’πολύ καλός’’…..:)

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
ολα αυτα τα IPO που λες θα γραφτουν στο pedigree? .
Υπάρχει τεύχος που γράφονται οι τίτλοι εργασίας του σκύλου...

Για σενα θα πας να δεις αν αυτο που πληρωσες αξιζει μορφολογικα και στα IPO .
Κάνοντας μια παρατήρηση στο φαινόμενο έκθεσεις και εργασικές γραμμές των malinois, θα πω πως καλό είναι να υπάρξει μια ισσοροπία με αυστηρά κριτήρια μεταξύ τους. Αλλιώς κατά την αποψή μου θα αρχίσουν οι αλλοιώσεις στα drive των σκύλων και το έργο το έχουμε ξαναδεί με τους Γ.Π και τον διαχωρισμό τους.

και να έχω και κάτι έτσι σαν αναμνηστικό?η δεν υπάρχει λόγος?
Το αναμνηστικό θέλει λίγο δουλίτσα πριν την εκθέση ....ως και πολύ μερικές φορές....αναλόγως, όμως η σημασία του είναι να επιβραβευτεί ο κόπος που έκανες για να φτάσεις ως εκεί και όποτε το κοιτάς να στο υπενθυμίζει.....αλλιώς θα είναι ακόμα ένα διακοσμητικό.

Last edited:

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
καλημέρα σας, όπως και να έχει θα παο τελικά στην έκθεση.για όλους τους λόγους που μου είπατε παραπάνω,όπως έχω ξαναπεί δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η μορφολογία όσο η εργασία,
μίλησα με ανθρώπους που τα σκυλιά τους τα τρέχουν σε όλα τα μέρη της ελλάδας και μου είπαν ότι στα puppy και junior η κρίσις δεν είναι επίσημες δεν γράφονται κάπου εκτος την indermidiat αν την λέω καλά που είναι από 15 μηνών και πάνω.

ΚΡΙΤΕΣ ΑΓΩΝΑ
MASSIMO INZOLI(ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΤΗΣ)
ΔΕΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΙΟΝΚΑ(ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΤΗΣ)
ΝΤΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ(ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΤΗΣ)
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

το ντούλο τον ξέρω ασχολείται με setter τους άλλους δεν τους ξέρω! αυτοί η άνθρωποι κρίνουν όλες τις φίλες. έχουν γνώσης για όλες τις φίλες??