καποιοι εξελισσονται, καποιοι αλλοι οχι...συνεπεια του παραπανω ειναι και η ταση εξαφανισης της παραδοσιακης εκπαιδευσης την τελευταια 15-20ετια...
θεμα οπτικης και εν συνεχεια επιλογης, ειναι τζωρτζ...αυτο που εσυ βλεπεις ως εξελιξη εγω το βλεπω ως καταντια και ταναπαλιν...καποιοι εξελισσονται, καποιοι αλλοι οχι...
δεκτο.θεμα οπτικης και εν συνεχεια επιλογης, ειναι τζωρτζ...αυτο που εσυ βλεπεις ως εξελιξη εγω το βλεπω ως καταντια και ταναπαλιν...
κι εγω σε αυτες αναφερομουν...δεκτο.
ps. αναφερομουν καθαρα στις εκπαιδευτικες μεθοδους και οχι στην "εξελιξη" των φυλων.
Για να σου φτιάξω τη μέρα...στα πρεσα επι παραδειγματι που ειναι και η φυλη με την οποια εχω ασχοληθει ενδελεχως,το fci εχει ,πλεον,δημιουργησει μια αλλη φυλη την οποια βαφτισε ντογκο καναριο το 2001 ,βαζοντας οριο ανωτατου βαρους και εξαιρωντας απο το προτυπο τα το μαυρο χρωμα,εξαφανιζοντας εν μια νυκτι ολοκληρες γραμμες καταπληκτικων δειγματων της φυλης,κατα συνεπεια και εκτροφεων...
με απλα λογια προσπαθουν να εξαφανισουν σιγα σιγα τους "φονιαδες" ετσι ωστε η καθε κυρα κατινα και ο καθε κλαρινογαμπρος να μπορουν να μοστραρουν στο σαλονι τους ξεδοντιασμενα και ευνουχισμενα λιονταρια...
Όπως έγραψα και χθες, είναι καθαρά θέμα κριτή το αν θα το κάνει μόνος του ή αν θα ζητήσει από τον χειριστή του σκύλου να το κάνει.υπαρχει καποιος που να ξερει με σιγουρια εαν υπαρχει στανταρ δυνατοτητα επιλογης, αναφορικα με το εαν θα ειναι ο κριτης η ο ιδιοκτητης που θα ανοιξει το στομα του σκυλου, ή εαν τελικα απτεται στην διακριτικη ευχερεια του εκαστοτε κριτη?
Για να σου φτιάξω τη μέρα...
View attachment 59748
View attachment 59749
Υπάρχει όμως και αυτή η αναγνώριση με το σωστό όνομα
http://www.ukcdogs.com/Web.nsf/Breeds/GuardianDog/PerroDePresaCanario
θενκς...αρα ειναι καθαρα θεμα διακριτικης ευχερειας του κριτη...κατανοητο...Καλημέρα!
Όπως έγραψα και χθες, είναι καθαρά θέμα κριτή το αν θα το κάνει μόνος του ή αν θα ζητήσει από τον χειριστή του σκύλου να το κάνει.
Ο χειριστής από την πλευρά του έχει την υποχρέωση να ελέγχει πλήρως τον σκύλο του, ώστε να διευκολύνει τον κριτή να εξετάσει τον σκύλο. Όπως φυσικά και να κάνει ό,τι του πει ο κριτής προκειμένου να αξιολογήσει τον σκύλο.
Μην ξεχνάτε πως ο κριτής είναι ο "άρχων" του στίβου.
Στην πράξη και βασισμένος σε αυτά που έχω δει με τα σκυλιά μας, αλλά και παρακολουθώντας άλλους στίβους με φυλές που γουστάρω να χαζεύω (είτε μικρόσωμες και γούτσου γούτσου, είτε μεγαλόσωμες και δυναμικές), υπάρχουν κριτές που ακόμα και σε μικρόσωμες φυλές λένε στον χειριστή του σκύλου να ανοίξει το στόμα του σκύλου.
Είναι άλλοι που διστάζουν και ρωτάνε αν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, είναι άλλοι που πάνε χύμα, αδιαφορώντας τι σκύλο έχουν απέναντί τους.
Κάτι που οι εκτροφείς ιδίως οφείλουν να τα γνωρίζουν από πριν.να γνωρίζουμε τα "καλά" και τα "κακά" του σκύλου,.
Ε, ίσως το να κατέχει αυτός κάποιες, μπορεί να βοηθήσειΤι γνώσεις πρέπει να τον διακατέχουν? ( αν πρέπει)