Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιος "πρέπει" να είναι ο λόγος διαφωνίας εδώ....Η παιδεία του Έλληνα? Η έλλειψή της? Η ενημέρωση του Έλληνα? Η έλλειψη της? Το γεγονός ότι πρέπει όλοι να καταλαβαίνουν που ακριβώς πηγαίνουν και για πιο λόγο στις εκθέσεις? Το ότι πρέπει να δεχόμαστε ασυζητητί το που γίνονται οι εκθέσεις, επειδή ο χορηγός δεν έχει ούτε ένα όφελος, διαφορετικά "μας χάριζαν ένα γάιδαρο και τον κοιτάζουμε στα μάτια, στα δόντια" και δεν ξέρω και εγώ που αλλού? Το είδος του κοινού που πρέπει να πηγαίνει στις εκθέσεις? Το αν η ευθύνη της ενημέρωσης περί εκθέσεων βαραίνει τον εκτροφέα ή τον διοργανωτή? Όλα τα παραπάνω?
Ειλικρινά, ευτυχώς εντοπίσαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα των σκυλιών... Είναι ο χαρούμενος και ενθουσιασμένος επισκέπτης που θα πάει να τα "πασπατέψει" ενώ κοιμούνται, ή ενώ κάνουν την ανάγκη τους και όχι το πασπάτεμα του κριτή ή η συνολική προετοιμασία και η διεξαγωγή της έκθεσης, που μέρος της είναι και οι αφόρητες συνθήκες, όπως η υψηλή θερμοκρασία και το στρεσάρισμα ...
Προσωπικά, ανήκω στους "πασπατοεπισκέπτες" -διακριτικά όμως- αφενός, γιατί αδυνατώ να "συγκρατήσω" το χέρι μου και αφετέρου, γιατί είναι και αυτός ένας τρόπος γνωριμίας και επαφής με τη ράτσα που με ενδιαφέρει. Όντως κάποιοι μπορεί να το παρακάνουν. Τόσο δύσκολο είναι πια να κάνει κάποιος μια ευγενική παρέμβαση και να πει "Συγγνώμη, τώρα τα σκυλιά ετοιμάζονται για το στίβο. Θα θέλατε να τα πούμε πιο μετά και να δείτε και τα σκυλιά από κοντά?"
Συμφωνώ με την Κρητικοπούλα. Μπορεί να μην είναι έκθεση τσίρκου, έκθεση φαλαινών, αλλά κάποιοι δίνουν την αίσθηση ότι είναι έκθεση υαλικών "Μην αγγίζετε, μην μιλάτε, μην ακουμπάτε". Ούτε σκυλιά, ούτε εκτροφείς.