Αφου οι κανονες ειναι αυτοι, κ εσεις που παιζεται αυτο το παιχνιδακι τους δεχεστε, ποιος θα τους αλλαξει? Ενας απλος θεατης?
Ειναι αστειο αυτο που λες!
Εσεις οι ποιο αμεσα εμπλεκομενοι με το χωρο ρε παιδια που ασχολειστε ενεργα με το θεμα αφου το δεχεστε ετσι θα ειναι κ εγω που ανηκω στους απ'εξω, απλα δεν θα ξαναπαω γιατι δεν βρισκω το λογο ειλικρινα!
Όπως είπε και ο Πέτρος και από αυτά που βλέπω και μου μεταφέρουν παλαιότεροι και εμπειρότεροι στο χώρο, ο χώρος των εκθέσεων και της κυνοφιλίας γενικότερα, είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
Θα βρεις και σωστούς - ηθικούς, θα βρεις και λαμογιές και συμφέροντα. Αυτό γίνεται σε κάθε πτυχή της κοινωνίας, σε κάθε μέρος του κόσμου. Έτσι είμαστε οι άνθρωποι. Πολλοί διακατέχονται από ματαιοδοξία και το βάθρο στον κεντρικό στίβο μετατρέπεται σε αυτοσκοπό.
Απαξιώνοντας όμως όλους συλλήβδην, παίρνει η μπάλα και εκείνους που με την αξία τους διακρίνονται, αυτούς που διάλεξαν τον δύσκολο δρόμο, εκείνον της ποιότητας και όχι των δημοσίων σχέσεων.
Από κει και πέρα και οι κριτές δεν είναι όλοι άγιοι. Και εκεί θα βρεις κάθε λογής άνθρωπο με διαφορετικές γνώσεις αλλά και προθέσεις. Πολλές φορές μπορεί να μην μετράει ο σκύλος που κρίνει αλλά αυτός που τον δείχνει.
Σχετικά με τον συγκεκριμένο σκύλο που λες east, παρόλο που δεν ξέρω που αναφέρεσαι - δεν ήμουν εκεί κιόλας - καταλαβαίνω την αντίδραση και την οργή σου απόλυτα. Σκέψου όμως το μέλλον αυτού του σκύλου, στην επόμενη έκθεση. Θα έχει την ίδια αντιμετώπιση; Θα τον κρίνουν οι ίδιοι κριτές;
Γι' αυτό σημασία δεν έχουν 1-2 κρίσεις ή 1-2 διακρίσεις, αλλά πολλές κρίσεις και ιδανικά μόλις ολοκληρωθεί πλήρως η σωματική ανάπτυξη του σκύλου.
Φυσικά αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά και θες να το κάνεις σωστά. Γιατί αν δεν θες, πολύ απλά μπορείς να μην κατέβεις καν σε έκθεση και να ζευγαρώσεις ό,τι θες,
ΟΛΟΙ μας κρινόμαστε. Και εκθέτες αλλά και κριτές. Και έχει σημασία κατά την γνώμη μου ο κόσμος που έρχεται να μπορεί να διακρίνει τέτοια περιστατικά, όπως έκανες και εσύ, όπως κάνουν και άλλοι.
Τι εικόνα αποκόμισες για τον συγκεκριμένο εκτροφέα και τα σκυλιά του;
Θα τον επέλεγες; Θα τον πρότεινες;
Οσον αφορά τα διαφορετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει ο ίδιος σκύλος, είναι απόλυτα λογικά.
Εκεί παίζει ρόλο αφενός το πως είναι ο σκύλος τη συγκεκριμένη μέρα και αφετέρου τις γνώσεις του κριτή και σε ποια σημεία - χαρακτηριστικά δίνει βαρύτητα. Ο σκύλος κρίνεται με βάση το πρότυπο της φυλής του. Το πρότυπο αποτελείται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ιδανικός - ιδεατός εκπρόσωπος της φυλής. Η συνολική εικόνα βασίζεται σε αυτά τα χαρακτηριστικά και πολλοί δίνουν βαρύτητα σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αλλοι στην κίνηση, άλλοι στο κεφάλι, άλλοι στην παρουσίαση του σκύλου. Αναπόφευκτα λοιπόν υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Είναι απόλυτα λογικό ένας σκύλος που πήρε ΒΟΒ την προηγούμενη μέρα και που ενδέχεται να μπήκε και στην τελική τετράδα του Group, να πάρει ακόμα και ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ την επόμενη. Μπορεί και την ίδια μέρα από άλλον κριτή.
Μην σας φαίνεται παράξενο, ούτε "στημένο".
Αυτό που μετράει κυρίως είναι οι κρίσεις που θα πάρει ένας σκύλος και όχι τόσο η διάκριση - που φυσικά όλοι μας θα θέλαμε.