Εισαγωγή σκύλου στην Ελλάδα από χώρα εκτός Ε.Ε.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Μηνήματα μεταφέρθηκαν από Silkstyle Dirty Diana - Golden Retriever

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

........τελικα το εφερες χωρις χαρτια και τωρα τα εφτιαξες τα χαρτια του? τι ακριβως εγινες για πες δεν εχω καταλαβει..........

Last edited by a moderator:

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
φυσικά και το κουτάβι είχε έρθει με όλα τα χαρτιά του και το pedigree..το θέμα ήταν ότι δεν είχαμε ευρωπαϊκό διαβατήριο γιατί η Σερβία όπως γνωρίζεται δεν είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης..το πέρασα χωρίς να το δούνε αυτό είναι όλο..:)

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
ε αρα λοιπον δεν ειχες τα προβλεπομενα χαρτια για την εισαγωγη του κουταβιου και τωρα σου φταιει ο υπαλληλος που ηθελε να κανει την δουλεια του.....................
και γω εφερα κουταβι απο χωρα εκτος ευρωπης και δεν αντιμετωπισα προβλημα..................
παντα μας φταιει ο αλλος εδω τελικα...........

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και εγώ τον περνάω χωρίς να τον δούνε και ας έχω όλα τα χαρτιά, οι "υπαλληλίσκοι" που κάνουν τη δουλειά τους την τελευταία φορά μου ζήτησαν να αφήσω χρήματα ως εγγύηση πως δεν θα τον πουλήσω το σκύλο!!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Συγνωμη pouf να σε ρωτησω κατι η ολη ιστορια δηλαδη σου φαινεται οκ ? δηλαδη το σκυλακι σε τι φταιει??? και το κουφοτερο ολων πες μου ενα λογο που μετα απο 12 μηνων το επιτρεπουν ! οκ δεν ειχε ευρωπαικο διαβατηριο εφοσον δεν προηλθε απο χωρα ευρωπαικης ενωσης δηλαδη αυτο μας μαρανε δεν καταλαβα??? μεχρι και για ευθανασια του ειπαν του ανθρωπου ! αλλωστε ειχε χαρτια τωρα αν ηταν Ε. Ε. ψαχνουμε τι ασχετα ειναι αυτα ??? νομιζω πρεπει να κατηγορουμε εκεινους που πρεπει και οχι να πεταμε τη βλακεια μας ! η ελλαδα βεβαια δεν ειναι καλυτερη σε τετοια θεματα αλλα ας μη βγω εκτος topic...
να σου ζησει κουκλα ειναι!!!!! :)

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
ε αρα λοιπον δεν ειχες τα προβλεπομενα χαρτια για την εισαγωγη του κουταβιου και τωρα σου φταιει ο υπαλληλος που ηθελε να κανει την δουλεια του.....................
και γω εφερα κουταβι απο χωρα εκτος ευρωπης και δεν αντιμετωπισα προβλημα..................
παντα μας φταιει ο αλλος εδω τελικα...........
Ήταν μεγαλη ιστορία δεν μπορω να στην εξιγησω τωρα...βιβλιαριο δεν ειχε αλλα ειχε σχετικο εγγραφο πιστοποιημενο οτι μπορει να ταξιδεψει σε ευρωπαικη χωρα...και σε παρακαλω μιλα πιο ομορφα απο την στιγμη που δεν μας γνοριζεις και δεν ξερεις τι μας συνεβει και τι ζορια περασαμε μεγαλος ανθρωπος εισαι..;) και διαβασε και τα παρανω να δεις τι παίζει..

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ήταν μεγαλη ιστορία δεν μπορω να στην εξιγησω τωρα...βιβλιαριο δεν ειχε αλλα ειχε σχετικο εγγραφο πιστοποιημενο οτι μπορει να ταξιδεψει σε ευρωπαικη χωρα...και σε παρακαλω μιλα πιο ομορφα απο την στιγμη που δεν μας γνοριζεις και δεν ξερεις τι μας συνεβει και τι ζορια περασαμε μεγαλος ανθρωπος εισαι..;) και διαβασε και τα παρανω να δεις τι παίζει..
δυστυχως ειμαι μεγαλος ανθρωπος :(........

εγω αγαπητε μου λεω οτι σε αντιστοιχη δικη μου περιπτωση οπου ολα τα εκανα οπως επρεπε δεν εγινε τιποτα στραβο απο τους ''υπαλληλισκους''.

εγω λοιπον πρωτα πηρα τ/φ τους εδω ''υπαλληλισκους'' και τους ρωτησα τι ακριβως χρειαζεται για να φερω σκυλι απο την συγκεκριμενη ;) χωρα, στη συνεχεια ειπα στον εκτροφεα οτι θελω αυτα τα χαρτια και ολα τελειωσαν εκει :)

πιστευω λοιπον οτι θα πρεπει να ειμαστε πρωτα εμεις σε ολα ενταξει και μετα να ζητουμε τα ρεστα απο τους ''υπαλληλισκους''.

μονο σου λες οτι ''ειναι μεγαλη ιστορια''.
ε νομιζω αυτο τα λεει ολα

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Όλα τα χαρτιά τα είχε....και ναι πήρα και εγώ τηλέφωνο και όλα ήρθαν αντίθετα από αυτά που μου είπαν...είχα όλα τα χαρτιά και από τον εκτροφέα και απο τον κτηνίατρο μόνο αυτό το μπλε το διαβατήριο..ενώ είχα ένα αντίστοιχο έγγραφο που έλεγε οτι μπορεί να ταξιδέψει...τέλος πάντων επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις εκεί με αντιμετώπισαν με ειρωνεία...και σε παρακαλώ μην ανοίγεις τέτοια θέματα...άμα σου αρέσει η κουκλάρα μου σχολίασε θετικά αρκετά κόμπλεξ υπάρχουν στην ζωή μας όχι και εδώ.. φιλικά

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
η εγγυηση δινετε με καποιο αποδεικτικο χαρτι
Α καλά... ούτως ή αλλως δεν είχαμε πρόχειρα 500 ευρώ να δώσουμε... Θέλω να είμαι εντάξει αλλά όταν ό άλλος δεν είναι τότε δεν με ενδιαφέρει πλέον... τα σκυλιά από Γερμανία περνάνε χωρίς χαρτιά και εγώ πρέπει να δίνω 500 ευρώ να περάσω τον σκύλο μου, είναι ανοησία. Από τότε αν δεν μου πουν κάτι για τον σκύλο, δεν μιλάω ούτε εγώ και ας έχει όλα τα χαρτιά του. Γιατί είναι πολύ ταλαιπωρία - περίμενε τον κτηνίατρο να έρθει (πήγε να ρίξει κανέναν υπνάκο ο άνθρωπος, μεσημερινή σιέστα ντε), να δει τα χαρτιά, να δει το τσιπάκι, να πει όλα οκ, να σου δώσει άλλο χαρτί που λέει ότι ναι, όντως, είναι αυτός ο σκύλος που λένε και τα άλλα χαρτιά, και μετά να πας στους τελώνες που σου λένε, α, ναι, οκ, αυτός είναι ο σκύλος αλλά δώσε μου 500ευρώ ότι δεν θα τον πουλήσεις κι ας ήρθες για διακοπές, έλεος.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
το οτι απο την γερμανια δεν ελεγχονται τα σκυλια και απο την σερβια ελεγχονται δεν ειναι θεμα του υπαλληλισκου.;)
το οτι δεν ειναι ο κτηνιατρος εκει δεν φταιει παλι ο υπαλλησκος κτηνιατρος αλλα το οτι το καθε τελωνειο εχει 2-3 κτηνιατρους και αρα δεν μπορει να υπαρχει κτηνιατρος 24ωρ./7ημ.
οταν λοιπον βγαζεις τον σκυλο σου απο τα συνορα πρεπει να ξερεις ποια συνορα θα περασεις και να εχεις ειδοποιησει την κτηνιατρικη υπηρεσια του εκαστοτε τελωνειου για να ειναι εκει ο κτηνιατρος.τα παραπονα σου γιατι δεν εχουν τον σωστο αριθμο κτηνιατρων τα τελωνεια ουτως ωστε να περναμε οποτε θελουμε, οχι στους υπαλληλισκους.;)

και ναι, οταν παιρνω το σκυλο μου μαζι - οχι στα βασιλικα κτηματα - εκτος της χωρας μου ψαχνω την καθε λεπτομερεια :).

οπως ειναι εκνευριστικο το 500αρικο που σου ζητουν ετσι ειναι και η 6μηνη καραντινα στην αγγλια. τι να κανουμε η καθε χωρα εχει τις .....ανωμαλιες της :p

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ναι, μόνο που τη δεύτερη φορά περάσαμε χωρίς όλα αυτά και χωρίς ταλαιπωρίες ;) Επομένως, κατά κάποιο τρόπο, είναι θέμα και των υπαλληλίσκων!

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Αρα Βερνα εμεις σαν καλοι πολιτες αυτης της χωρας,αν θελουμε να παει μπροστα,
πρεπει να καταγγειλουμε αυτους τους υπαληλισκους,που δεν μας ζητουν τα απαραιτητα για καθε χωρα χαρτια και ας μας φενονται υπερβολικα
και οχι να βολευομαστε με αυτην την ευκολια οταν κανουν τα στραβα ματια επειδη ισως να βιαζονται να σχολασουν ( και δεν το λεω για σενα,αλλα για ολλους μας)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Που αναγράφεται ότι πρέπει να δώσω 500 ευρώ για να μπω στη χώρα; Για την καραντίνα της Αγγλίας οκ, το λέει ξεκάθαρα ο νόμος.
Δεν ξερω Βερνα,αν το γραφει ο νομος πρεπει να τα δωσεις,σε αντιθετη περιπτωση πρεπει να καταγγειλεις και αυτον τον υπαλληλο που ζηταει μιζα.

Ας μας πει τωρα ( οταν μπορει δλδ) ο sofos_vet
πιο ηταν το προβλημα για αυτους τελικα,θελανε ξεκαθαρα το εε διαβατηριο? ας μας πει το βηματα που θα επρεπε να κανει για να γνωριζουν και οι υπολοιποι,ωστε να μην υποστουν αυτην την ταλαιπωρια :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
κι επειδή η παραπληροφόρηση ή ημιμαθεια είναι κακό πραγμα.... ας βαλουμε τα πράματα σε μία σειρά...
31 μαρτιου ενημερωθηκαν τα τελωνεία για τον νέο νόμο....
απο 31 μαρτίου τον εθεσαν σε εφαρμογή....
νομίζω υπάρχει ανάλογο τοπικ όπου αναφερει τον νεο νόμο
31 μαρτίου "έτυχε" να κανουμε εισαγωγή κουταβιού από ρωσία....
είχαμε ρωτησει νωρίτερα τι χρειαζεται και φυσικά τα είχαμε όλα στην εντέλεια...
δυστυχως ο νεος νόμος έθετε διαφορετικες προυποθεσεις...

να γινει ξεκαθαρο....
δεν απαγορευεται σε κουταβι κατω των 12 μηνων να ταξιδεψει χωρις την μητερα του αυτό είναι λαθος...

παμε παλι..
χρειαζεται πιστοποιητικο καλής υγείας του κουταβιου που εισαγεται με τα αντιστοιχα εγγραφα, εμβόλια κλπ ανάλογα με την ηλικία του...
σε περίπτωση που ταξιδεύει χωρις την μητερα του ( η οποια θα συνοδευόταν από αντίστοιχα πιστοποιητικα καλής υγείας)
το κουταβι δεν στο κανουν κιμα... απλά επιβαλλεται να συνοδεύεεται από πιστοποιητικό υγείας της μητερας του κατά την διαρκεια της εγκυμοσύνης και ότι τα εμβόλια ειδικα κατα της λύσσας ήταν σε ισχύ.
επίσης σε όλα αυτά τα εγγραφα πρέπει να πιστοποιείται ότι συνδεύουν τον συγκεκριμένο κούταβο... και όχι οποιοδήποτε τυχαιο σκυλί...
η ταυτοποίηση γίνεται μόνο με μικροτσιπ!
οι δυσκολίες που συναντήσαμε....

η ταυτοποίηση του σκύλου στην δική μας περίπτωση 'ήταν ότι το σκυλί είχε τατουάζ κι όχι μικροτσιπ μια και μεχρι τις 29 μαρτίου ήταν υποχρεωτική ταυτοποιηση με τατουαζ ή μικροτσιπ...
και φυσικα ελλειπαν τα χαρτια πιστοποιησης της καλης υγειας της μητερας του κουταβιου κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης....
απλα αναφεροταν στο πιστοποιητικο ότι και οι δυο γονεις χαιρουν ακρας υγειας...

υπηρξε αρκετή αναστατωση, αλλα λόγω τυχης και κατανοησης ελλειξε το θεμα μετα μερικες διαβουλευσεις με τον καλυτερο δυνατο τροπο και ο κουταβος βρεθηκε σε ελληνικες αγκαλιες.

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Εγώ προσωπικα ειχα ολα τα εγγραφα πιστοποιητικα εμβολια τσιπ κτλπ..μονο το ευρωπαικο διαβατηριο δεν ειχε αλλα ειχε πιστοπιητικο οτι μπορει να ταξιδεψει σε χωρα μελους ευρωπαικης ενωσης.. οι ανθρωποι φενοταν ηθελαν να με κανουν προβλημα.. ειρωνεια...1002 ψεματα γιατι δεν ηθελαν να περασω...για ονομα του Θεού πρεπει να ταξιδέψει με την μητέρα του..?? Στην δικη μου περιπτωση και το διαβατήριο το μπλε να ειχε παλι δεν περνουσε γιατι απλα κολησαν και δεν ηθελαν...και το ξαναλεω οχι οι Σέρβοι αλλα οι Βούλγαροι γιατι απο Βουλγαρία ηρθα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie